فرق کره کنجد با ارده چیست؟
همان طور که می دانید، صبحانه مهم ترین و اصلی ترین وعده غذایی می باشد. وعده ای که آغاز گر روز است و شما را برای انجام فعالیت های روزانه تان آماده می سازد. وعده ای مهم که نه تنها انرژی لازم برای انجام کار های روزمره تان را فراهم می سازد، بلکه عاملی موثر در تناسب اندام و داشتن وزنی ایده آل نیز می باشد.
از این رو توجه به این وعده غذایی مهم و استفاده از محصولات مقوی و پر انرژی، از جمله نکاتی می باشد که باید در وعده صبحانه به آن توجه نمایید. همین مسئله سبب گشته تا امروزه شاهد حضور دائمی و همیشگی فرآورده هایی مقوی و مغذی مانند کرم کنجد در وعده های صبحانه باشیم. محصولی انرژی زا و پر خاصیت که امروزه به یکی از اعضای جدا نشدنی در سفره های ایرانی تبدیل شده است.
فرق کره کنجد با ارده فقط به مواد افزودنی موجود در کره، محدود میشود. یعنی کره کنجد شرکتی، از ارده کنجد و افزودنیهایی مانند شیر خشک، طعم دهندهها، شکر و… تشکیل میگردد. کره کنجد خوراکی لذیذ و سالمی است که برای وعده صبحانه و عصرانه بسیار مناسب است در ادامه ما قصد داریم تفاوت ارده و کره کنجد را بررسی نماییم و اطلاعاتی جامع درباره هر دو محصول ارائه کنیم.
فرق کره کنجد با ارده
همان طور که در مقدمه گفتیم، فرق کره کنجد با ارده در ترکیبات اضافهای است که برای تهیه کره کنجد به کار میرود. حال در این بخش میخواهیم بدانیم فرق ارده و کره کنجد چه تاثیری بر خواص هر یک دارد. همچنین طرز تهیه هر دو ماده خوراکی را بررسی میکنیم. اگر در تنظیم رژیم غذایی، حساسیت زیادی به خرج میدهید با مطالعه ادامه این بخش، برای تهیه صبحانه یا عصرانه میتوانید برنامه دقیقتر و سالمتری تنظیم کنید.
طرز تهیه ارده کنجد
برای تهیه ارده کنجد، دانههای تازه کنجد را به کمک نور خورشید یا حرارت اجاق، خشک میکنند. در مرحله بعدی، دانههای کنجد را با دستگاههای مخصوص، پوست می گیرند. سپس در دستگاه کره گیر کنجد میریزند و اجازه میدهند با سرعت کم، دانهها شکافته شده و خمیر سفید و یکدستی به وجود بیاورند. این خمیر سفید رنگ همان ارده کنجد است که خواص سودمند بسیاری را در خود جای میدهد.
طرز تهیه کره کنجد
برای تهیه کره کنجد کافی است به ارده کنجد موادی اضافه کنید. بنابراین در بررسی تفاوت ارده و کره کنجد متوجه میشویم که کره کنجد شامل ارده کنجد، شیر خشک، قوام دهنده، طعم دهندههای دلخواه مانند وانیل، شکلات، قهوه و… است. همچنین کره کنجد رژیمی فاقد شکر است اگر میخواهید از کره کنجد برای کاهش وزن یا عضلهسازی کمک بگیرید، بهتر است کره کنجد رژیمی و فاقد شکر سالماطور را تهیه نمایید.
طرز تهیه کرم کنجد کاکائویی نیز مانند سایر انواع کرم کنجد است. فقط کافی است ماده طعم دهنده شامل پودر کاکائو خردههای شکلات باشد.
طبع کره کنجد
برای بررسی فرق کره کنجد با ارده میگوییم، طبع کره کنجد و طبع ارده کنجد یکسان است. به طور کلی طبع کنجد در طب سنتی گرم و تر بوده و فرآوردههای آن نیز چنین طبعی دارند. معمولا مصرف کره کنجد و ارده کنجد به افرادی که طبع سردی دارند، پیشنهاد میگردد. اگر در جستجوی مصلح کره کنجد هستید، میتوانید از مواد با طبع سرد و خشک به این منظور کمک بگیرید.
فواید کرم کنجد چیست؟
از جمله مهم ترین فواید و خواص استفاده از کرم کنجد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انرژی زا و تامین کننده انرژی مورد نیاز
- افزایش میزان چربی خون مفید و خوب
- تقویت کننده حافظه به خصوص در کودکان
- ایجاد گرما در افرادی با طبع سرد در فصول پاییز و زمستان
- موثر در بهبود و درمان بیماری های رحم در بانوان
- افزایش استحکام استخوان ها و موثر در حفاظت از سلامت دندان ها
- برخورداری از آنتی اکسیدان و موثر در کاهش احتمال بروز و پیشگیری از سرطان
- موثر در بهبود و درمان دمل ها و ورم های سفت
- کاهش و کنترل کلسترول های بد و منفی خون
- موثر در تامین کلسیم مورد نیاز بدن، به خصوص در کودکان
کرم کنجد بهتر است یا ارده کنجد؟
در بخشهای قبلی توضیح دادیم کرم کنجد چیست و فرق کره کنجد با ارده را بررسی کردیم. حال میخواهیم بدانیم کرم کنجد بهتر است یا ارده کنجد؟ پیش از بیان هر نکتهای در این زمینه، در نظر داشته باشید که ذائقه افراد متفاوت است و سلیقه غذایی برای انتخاب هر خوراکی، در اولویت قرار میگیرد. بنابراین برای انتخاب کره کنجد یا ارده کنجد، به ارزش غذایی هر یک دقت کنید، سلیقه غذایی خود را در نظر بگیرد و در مصرف خوراکیها زیادهروی نکنید. برای اینکه بدانیم کرم کنجد بهتر است یا ارده کنجد باید هدف خود را از مصرف این ماده غذایی تعیین نمایید.
اگر قصد دارید رژیم غذایی برای کاهش وزن تدوین کنید، پس باید ارده کنجد را برگزینید. ارده فاقد مواد افزودنی چرب یا شیرین است و به عنوان مادهای سیر کننده و مغذی شناخته میشود. همچنین اگر میخواهید وعده صبحانه هیجان انگیزی داشته باشید، وزن اضافه کنید، کودکان را به مصرف صبحانه و عصرانه تشویق کنید و… کرم کنجد پیشنهاد میشود. پیش از تهیه کرم کنجد یا ارده کنجد، به خواص هر یک توجه کنید. برای بررسی بیشتر تفاوت ارده و کره کنجد بخشهای بعدی را نیز بخوانید.
خواص کرم ارده کنجد
در بررسی فرق کره کنجد با ارده اشاره کردیم که ارزش غذایی هر یک از این مواد حائز اهمیت است. همچنین طرز تهیه کرم ارده را توضیح دادیم و دانستیم کرم کنجد بهتر است یا ارده کنجد. حال میخواهیم بدانیم خواص کرم ارده کنجد چیست و مصرف آن به چه افرادی توصیه میگردد.
خواص کرم کنجد برای لاغری
از خواص کرم کنجد برای لاغری میتوان به فیبر بالای این خوراکی اشاره کرد. کرم کنجد دارای فیبر زیادی است و به همین دلیل احساسی سیری ایجاده کرده، عملکرد دستگاه گوارش را بهبود میدهد. هر دو ویژگی کرم کنجد برای کاهش وزن مفید هستند، البته به شرطی که میزان کمی کرم کنجد در وعده صبحانه به کار میرود. کرم کنجد یا همان کره کنجد، حاوی کالری زیادی است. در واقع برای هر ۱۰۰ گرم کره کنجد حدود ۵۶۸ کالری تخمین زده میشود. در حالی که مصرف میزان اندک (مثلا ۲ قاشق مربا خوری) کره کنجد، انرژی شما را برای ساعتها تامین میکند و قدمی به سوی کاهش وزن است، مصرف بیشتر این خوراکی، مساوی با افزایش وزن خواهد بود.
خواص کرم کنجد در بدنسازی
خواص کرم کنجد در بدنسازی به ریزمغذیهای این ماده غذایی ارتباط دارد. کرم کنجد حاوی پروتئین، فیبر، کربوهیدرات، مواد معدنی، ویتامین و… است. اگر ورزش بدنسازی را به صورت حرفهای یا نیمه حرفهای دنبال میکنید، در وعده صبحانه خود مقدار کمی کرم کنجد بگنجانید. به این ترتیب از خواص کرم کنجد در بدنسازی بهرهمند شوید. چنانچه میخواهید در جریان بدنسازی، وزن اضافه کنید یا حجم ماهیچهها را افزایش دهید باید از متخصص طب ورزش یا متخصص تغذیه کمک بگیرید. ممکن است متخصصان، مصرف کرم کنجد را به دو وعده در روز افزایش دهند، تا تاثیر آن در افزایش وزن مشاهده گردد.
معایب کرم کنجد
کنجد با تمام فوایدی که دارد برای معده ضعیف مناسب نیست، زیرا هضم آن سنگین است.
استفاده از کره کنجد همراه با شکر و مواد افزودنی برای افراد دیابتی مضر است.
کره کنجد دارای درصد بالایی کالری نیز میباشد، و چنانچه شما جزو افراد کم تحرک هستید که روزانه بیش از 20 دقیقه پیادهروی منظم ندارید یا ورزش نمیکنید، بدانید که با خوردن این ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را میکشد.
بدون شک اولین گام در تهیه کرم کنجد، جمع آوری و خیس کردن دانه های کنجد می باشد. دانه هایی مقوی و سفید رنگ که در اثر رطوبت به راحتی از پوست جدا می شوند و به آسانی توسط آسیاب به حالتی خمیری تبدیل می شوند. خمیری نسبتا شل و سفید که اصطلاحا به آن ارده می گویند. سپس با مخلوط نمودن این ارده و ترکیب آن با شکر ها و مواد شیرین کننده و در نهایت استفاده از اسانس ها و طعم دهنده های متنوع، بافتی نرم و کرم رنگ به دست می آید که از آن تحت عنوان کرم کنجد نام برده می شود. فرآورده ای مقوی و گیاهی که با تامین ریز مغذی ها از محبوبیت و استقبال بی نظیری همراه می باشد. ولی این موارد بایستی با دقت تمام صورت گیرد تا بتوان در اخر یک کرم کنجد مرغوب و مغذی را بدست آورد.
در این مقاله تفاوت کرم کنجد با ارده را بررسی کردیم و معایب و فواید هرکدام بررسی شد. کرم کنجد کارخانه ای در واقع از ترکیب کنجد بوداده با شیرخشک و شکر و طعم دهنده های دیگری مانند کاکائو، قهوه، هل، وانیل و غیره تولید می شود. به کرم کنجد، کره کنجد، کرم ارده و اسپرید کنجد نیز گفته می شود گاهی در تهیه این فرآورده از مغزهای خوراکی همچون پسته، فندق و کنجد نیز استفاده میشود. ارده مورد استفاده در تولید کرم کنجد باید دارای اندازهای مشخص و بدون هرگونه ناخالصی همچون ذرات پوست کنجد باشد، به بیانی دیگر در تهیه کرم کنجد باید از کنجد درجه یک و با کمترین ناخالصی استفاده شود.