برترین های ترند روزعلمی و پزشکی

کره کنجد در بارداری بخوریم یا نه؟

آیا استفاده از کره کنجد در بارداری بی خطر است و استفاده از کره کنجد چه فوایدی دارد؟

در دوران بارداری باید بسیار مراقب رژیم غذایی خود باشید زیرا آنچه می خورید تاثیر زیادی بر سلامت شما و جنین دارد. خوردن هر چیزی (حتی اگر کم باشد) بر سلامت جنین تاثیر می گذارد. بنابراین نگرش شما نسبت به غذای سالم مهم است.بسیاری از شما می دانید کدام میوه ها و سبزیجات برای شما مفید هستند، اما گیاهان و دانه ها چطور؟ به عنوان مثال، آیا خوردن روغن در دوران بارداری بی خطر است؟ آیا خوردن چربی در دوران بارداری برای شما و جنین مفید است یا مضر؟ آیا کره کنجد در بارداری بخوریم یا نه ؟ برای درک موضوع این مقاله را بخوان!

کره کنجد را می توان با خیال راحت در دوران بارداری مصرف کرد. در هند بسیاری از مردم معتقدند که کره کنجد یک ماده غذایی گرم کننده است و حرارت بدن را افزایش می دهد اما  برخی افراد نیز بر این باورند که در دوران بارداری، خوردن غذاهای گرمازا مانند کره کنجد می تواند باعث سقط جنین یا زایمان زودرس شود زیرا کره کنجد باعث اختلال در تعادل طبیعی بدن شود.

با این حال، هیچ مدرک علمی برای تأیید این موضوع وجود ندارد. در مقابل، کنجد و کره کنجد سرشار از مواد مغذی ضروری مانند آهن، پروتئین، فیبر، کلسیم، منیزیم و پتاسیم هستند که هم برای مادر و هم برای جنین مفید است. اما اکثر پزشکان توصیه می کنند که زنان باردار از مصرف آنها در سه ماهه اول خودداری کنند، زیرا می تواند باعث تهوع در مادران شود.

ارزش غذایی کره کنجد

دانه کنجد سرشار از مواد مغذی ضروری است و مصرف آن در دوران بارداری می تواند برای مادر و جنین مفید باشد. کره کنجد منبع عالی آهن، کلسیم و فیبر است. در واقع، هر 10 گرم دانه کنجد تقریباً حاوی مقدار هر یک از مواد مغذی زیر است:

پروتئین 2 گرم

1 گرم فیبر

کربوهیدرات 2 گرم

چربی 4 گرم

Konpra 89 Mag

آهن 1.3 میلی گرم

51 کالری

سایر مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم و ویتامین های گروه B به مقدار کم در دانه کنجد وجود دارد.

نکات مهم مربوط به خوردن کنجد و کره کنجد در دوران بارداری

یکی از مواردی که بدون مشورت پزشک نباید انواع غذاها و داروهای گیاهی را مصرف کرد، بارداری است.

  • خانم های باردار باید با احتیاط از هرگونه غذا، داروی شیمیایی و حتی گیاهی استفاده کنند زیرا سلامت جنین در خطر است.
  • مصرف زیاد کنجد و کره آن خطر سقط جنین را افزایش می دهد.

به همین دلیل هر قدر که در ماه های اول بارداری استفاده می کنند ممکن است ضروری نباشد، استفاده از آن در ماه آخر بارداری و به خصوص یک هفته قبل از زایمان می تواند به زایمان طبیعی و آسان کمک کند.

به طور کلی زنان باردار در دوران بارداری باید کره کنجد را به میزان متعادلی مصرف کنند و با پزشک خود مشورت کنند.

چگونه کره کنجد را در رژیم غذایی خود بگنجانیم

اکنون که از فواید فراوان مصرف کنجد در دوران بارداری آگاه شدید، می توانید به این فکر کنید که چگونه این ماده مغذی ارزشمند را در رژیم بارداری خود بگنجانید. این دانه ها علاوه بر اینکه سرشار از مواد مغذی هستند، گزینه ای سالم برای افزودن به رژیم غذایی شما هستند. در اینجا چند راه برای افزودن دانه کنجد به رژیم غذایی بارداری آورده شده است:

  1. کنجد را در کاسه صبحانه بریزید. به غلات گرم خود اضافه کنید.
  2. می توانید کنجد را به سالاد اضافه کنید و برای طعم دادن و برشته شدن آن را کمی تفت دهید.
  3. می توانید دیپ کنجد درست کنید و به آن سبزی اضافه کنید و وقتی گرسنه شدید میل کنید.
  4. می توانید کنجد را به ترشی گشنیز و نعناع اضافه کنید.
  5. کنجد را می توان طعم دار کرد و در غذاهای مختلف تزیین کرد.
  6. می توانید لادو (دسر هندی) درست کنید و در دوران بارداری بخورید.
  7. می توانید از آن در سوپ یا خورش استفاده کنید.

فواید خوردن کره کنجد در دوران بارداری

روغن کنجد در بسیاری از نقاط جهان غذای اصلی محسوب می شود. این غلات می توانند بسیاری از مواد مغذی لازم را برای یک زن باردار و فرزندش فراهم کنند. در زیر به برخی از فواید خوردن روغن کنجد در دوران بارداری اشاره شده است.

1- رشد جنین

کره کنجد به عنوان یک بسته کامل از مواد مغذی حاوی آهن، کلسیم و ویتامین هایی است که برای رشد جنین ضروری هستند. کره کنجد سرشار از ویتامین های گروه B مانند ریبوفلاوین، نیاسین، تیامین و پیریدوکسین است که همگی رشد مناسب جنین را تضمین می کنند. علاوه بر این، منبع عالی پروتئین و اسیدهای آمینه است که برای رشد مناسب جنین ضروری است.

2- پیشگیری از یبوست در مادران

کره کنجد، یک منبع غنی از فیبر، می تواند به هضم غذا در دوران بارداری کمک کند. یبوست یک مشکل رایج در دوران بارداری است. اگر یبوست و سایر مشکلات گوارشی دارید، می توانید برای جلوگیری از یبوست روغن کنجد بخورید.

3- کاهش کلسترول

کره کنجد حاوی اسید اولئیک است که سطح کلسترول بد یا LDL را کاهش می دهد و سطح کلسترول خوب یا HDL را افزایش می دهد. این یک پروفایل لیپیدی خوب را تضمین می کند.

خواص کره کنجد در دوران بارداری

کنجد حاوی آنتی اکسیدان و ضد استروژن است. در مطالعات مشخص شد که 25 مرد نابارور بین 27 تا 40 سال پودر کنجد را به صورت خوراکی (0.5 میلی گرم) به مدت سه ماه مصرف کردند که تغییرات قابل توجهی در اسپرم آنها مشاهده شد. علاوه بر این، خوردن کنجد میل جنسی را افزایش می دهد.

تاثیر کره کنجد بر شیردهی

دانه کنجد ارزش غذایی بالایی دارد و جزو منابع غذایی توصیه شده برای تمام گروه های سنی از جمله مادران شیرده است. دانه های کنجد منبعی غنی از کلسیم، مواد معدنی و اسیدهای چرب امگا 6 هستند. با این حال، برخی از افراد به روغن کنجد یا کنجد حساسیت دارند، بنابراین باید از مصرف آن اجتناب کنند.

آیا باید از کنجد سیاه استفاده کنیم یا سفید که انتخاب سالم تری است؟

کنجد سیاه دارای مواد مغذی زیادی است، بنابراین استفاده از کنجد سیاه در دوران بارداری سالم تر از کنجد سفید است. کنجد سیاه نسبت به کنجد سفید کلسیم بیشتری دارد و اگر قصد دارید کمبود کلسیم را در دوران بارداری جبران کنید، کنجد سیاه بهترین گزینه است. اما خوردن کنجد سفید مشکلی ایجاد نمی کند و مفید است.

مصرف کنجد در دوران بارداری برای مادر باردار و جنین خطرناک نیست. اما از آنجایی که مصرف این ماده غذایی باعث حالت تهوع می شود، بهتر است در سه ماهه اول بارداری از مصرف آن خودداری شود. اگر قصد دارید این غذاها را به رژیم بارداری خود اضافه کنید، حتما با پزشک خود مشورت کنید تا از گزینه های خود آگاه شوید.

خطرات مصرف کره کنجد در دوران بارداری

البته خوردن کنجد در دوران بارداری برای مادر و جنین ضرری ندارد. با این حال، سیستم همه زنان به یک رژیم غذایی پاسخ نمی دهد. دانه کنجد در دوران بارداری اثرات متفاوتی دارد. اگر احساس تهوع دارید صبر کنید تا حالت تهوع شما برطرف شود و اگر بعد از خوردن کنجد دچار مشکل معده شدید از خوردن آن خودداری کنید. بهتر است قبل از مصرف کنجد در برنامه غذایی خود با پزشک مشورت کنید.

اگر بعد از خوردن کنجد متوجه لکه بینی شدید، به پزشک مراجعه کنید. اگر سابقه حساسیت به دانه ها دارید، کنجد نخورید زیرا دانه ها از جمله کنجد می توانند باعث حساسیت غذایی شوند. اکثر پزشکان معتقدند که نباید آن را در سه ماه اول بارداری مصرف کنید، زیرا ممکن است شما را بیمار کند و در بقیه دوران بارداری آن را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.

دکمه بازگشت به بالا