روشهای سوراخ کردن گوش کدام است؟
نحوه سوراخ کردن گوش با دستگاه گوش سوراخ کن- نکاتی مهم در سوراخ کردن گوش
یکی از روش های ایمنی و بسیار راحت، سوراخ کردن گوش با دستگاه گوش سوراخ کن هست. تا آخر مقاله با ما همراه باشید تا با انواع روش های سوراخ کردن گوش در منزل آشنا بشید.
پیرسینگ گوش
پیرسینگ گوش به معنای سوراخ کردن بافت گوش برای قرار دادن جواهرات زینتی است. سوراخ کردن گوش ممکن است در نقاط مختلف مثل نرمه، لاله یا بخش های غضروفی انجام شود. این کار به چند روش متفاوت انجام می شود که در ادامه معرفی خواهیم کرد.
روش های سوراخ کردن گوش
در این روش با توجه به محل سوراخ گوش، ممکن است از بی حسی موضعی استفاده شود. همچنین در مواردی، استفاده از کمپرس سرد یا پماد های حاوی لیدوکائین برای بی حسی محل مورد نظر مفید خواهد بود.
سوراخ کردن گوش با دستگاه
بسیاری از افراد متخصص و برخی از فروشنده های زیور آلات از دستگاه سوراخ کردن گوش استفاده می کنند که در اصطلاح به آن تفنگ گوش سوراخ کن گفته می شود. تفنگ گوش سوراخ کن به صورت خودکار سوراخی در گوش ایجاد کرده و میخ گوشواره را درون سوراخ قرار می دهد. این روش یکی از روش های ایمن برای سوراخ کردن گوش می باشد. برای استفاده از گوش سوراخ کن لازم است نحوه کار دستگاه و مراحل انجام این کار را بدانید که در ادامه این مطلب به بررسی آن خواهیم پرداخت.
سوراخ کردن گوش در منزل
برای سورخ کردن گوش با سوزن در منزل باید مراحل زیر را انجام دهید:
- موهای شخصی را که میخواهد گوشش را سوراخ کند، ببندید و دور از گوش نگه دارید. مو علاوه بر اینکه احتمال آلوده بودن به باکتری را دارد، ممکن است موقع سوراخ کردن با سر سوزن از سوراخ گوش رد شده و باعث عفونت شود. پس بهتر است آن را گره بزنید و به دور از گوش ها نگه دارید.
- با استفاده از ماژیک نقطه ای که میخواهید سوراخ کنید را علامت بزنید. اگر این علامت گذاری را انجام ندهید ممکن است هر دو گوش را به صورت تقارن سوراخ نکنید و یکی از دیگر بالاتر یا پایینتر باشد. در زمان علامت گذاری اگر در مقابل آینه باستید می توانید به راحتی تقارن سوراخ ها را تشخیص دهید.
- پیش از سوراخ کردن باید گوش را با الکل یا محلولهای مشابه کاملا ضدعفونی شود.
- نحوه سوراخ کردن گوش با این دستگاه ها به این گونه است که ابتدا باید قسمت پشتي گوشواره را در بخش جلوئي دستگاه قرار دهيد (سعي كنيد دست خود را بـه حلقه های پشتي تماس ندهيد)، سپس كپسول گوشواره را درون دستگاه بگذاريد.
- لاله گوش را ميان كپسول گوشواره و قسمت جلوئي دستگاه قرار دهيد.
- دست خود را نزديك محل سوراخ كردن گوش قرار دهيد و كمك كنيد تا قسمت داخلي كپسول درست مقابل علامت قرار بگيرد.
- اكنون آرام و با ملايمت دستگاه را فشار دهيد تا قسمت تيـز كپسـول گوشـواره روي علامت قرار بگيرد.
- دستگاه گوش سوراخ کن را محكم فشار دهيد تا گوشواره كاملا در لاله گوش فرو رود و مطمئن شويد كه عمليات كامل انجام شده است .
- قسمت پروانه ای پشت گوشواره را بعد از سوراخ كردن طوری تنظيم كنيد كه لالـه گـوش تحـت فشـار نباشد و صداي كليك جا افتادن گوشواره و قسمت پروانه ای پشت گوش شنيده شود.
- در پایان دستگاه را از گوش خود جدا کنید.
کدام یک ایمنتر است، تفنگ سوراخکننده یا سوزن؟
اگر مسائل مربوط به استریل رعایت شود هر دو روش می توانند موثر باشند. اما روش تفنگی برای کودکان راحتتر است، زیرا کودک سوزن را ندیده و در نتیجه دچار وحشت نمیشود. به علاوه نیازی به نگه داشتن لاله گوش هم نیست. این روش سرعت بالاتری نیز دارد که مانع از کلافگی نوزاد می شود.
چه انتظاری باید از سوراخ کردن گوش داشت؟
در زمان سوراخ کردن گوش حسی مانند حس ترکیدن در گوش ایجاد می شود که طبیعی بوده و به خاطر سوراخ شدن غضروف است. درد آن بسیار خفیف بوده و نیازی به بیحسی ندارد؛ همچنین وجود کمی خونریزی نیز کاملاً طبیعی است. بعضی از افراد پیشنهاد میکنند که برای جلوگیری از احساس درد، از قرصهایی مانند آسپرین استفاده کنید اما این کار اشتباه است؛ زیرا شدت خونریزی را افزایش می دهند. همچنین درد آن طوری نیست که به مسکن نیاز باشید.
خطرات سوراخ کردن گوش
با انجام این کار، پوست شما شکافته شده که زمینهی بروز مشکلات مختلفی وجود خواهد داشت. در ادامه به چندین مورد از این خطرات اشاره خواهیم کرد تا پیش از سوراخ کردن گوش خود، با آنها آشنا شوید:
واکنش های آلرژیک
جواهرات ساخته شده از نیکل یا برنج می توانند باعث تحریک ناحیهی سوراخ شده و سبب بروز واکنش های آلرژیکی شوند.
عفونت
در بعضی مواقع امکان بروز عفونت، قرمزی ، تورم ، درد و ترشحات وجود دارد.
مشکلات پوستی
ممکن است فرد بعد از سوراخ کردن گوش دچار مشکلاتی مانند زخم و کلوئید (بافت زخمی بیش از حد رشد کرده) شود.
بیماریهای خونی
در اثر استفاده از مواد آلوده، امکان ابتلا به هپاتیت B و C، کزاز و HIV نیز وجود دارد. همچنین ممکن است شاهد بروز مشکلات پوستی در منطقه مانند ایجاد ضایعه، بثورات پوستی، برآمدگی، بریدگی یا خال نیز باشید.
چه افرادی نباید گوش خود را سوراخ کنند؟
سوراخ کردن گوش اگرچه کار بی خطری است اما در بعضی از مواقع نباید انجام شود. بعضی از گروههای پرخطر برای انجام این کار عبارتاند از:
· خانمهای باردار
از آنجایی که با وجود تمام پیشگیریها و نکات بهداشتی، ممکن است هنوز عفونت گوش رخ دهد لذا در بارداری به هیچ عنوان نباید این کار را انجام داد.
· افراد دیابتی و هموفیلی
در افراد مبتلا به این دو بیماری بند آوردن خون به سختی انجام شده و میتواند بسیار خطرناک باشد. از این رو آنهانباید گوششان را سوراخ کنند.
· بیماران خودایمنی
اختلالهای خود ایمنی نیز همانند گروه قبلی بوده و بهبود جای زخم در آنها به سختی انجام میشود.
به طور کلی افرادی که به دلیل بیماری یا مواردی از این قبیل، روند بهبود زخم کندی دارند، نباید گوششان را سوراخ کنند.
بهترین قسمتهای گوش برای سوراخ کردن
15 مکان مختلف در گوش وجود دارد که می توانید آنها را سوراخ کنید. این نواحی عبارتاند از:
- لاله گوش که بیشتر افراد آن را برای سوراخ کردن انتخاب میکنند و کم خطرترین قسمت است.
- به طرف بالا و در امتداد غضروفهای خارجی که بسیاری از بزرگسالان این بخشها را انتخاب میکنند.
- به سمت داخل در امتداد بخشی از گوش که به سر متصل است.
- چند بخش در مرکز گوش که بیشتر متخصصین آن را توصیه نمیکنند.
بهبودی چقدر طول میکشد؟
مدت زمان بهبودی گوش به قدرت بدنی فرد و محل سوراخ بستگی دارد. در مورد لاله گوش معمولاً 6-8 هفته طول میکشد. اما اگر غضروفهای کنار گوش خود را سوراخ کنید ، ممکن است 4 ماه تا یک سال زمان برای بهبودی نیاز باشد. شما میتوانید قبل از سوراخ کردن زمان حدودی بهبودی را از پزشک بپرسید.