چرا مطالعه مهاجرت در بحث تغییرات جمعیت مهم است؟
چرا نباید مهاجرت کنیم (+ مشکلات مهاجرت 2023)
به دلیل مزایای متعددی که در مهاجرت و خصوصا شرایط ویزای تحصیلی کانادا وجود دارد، اغلب پرسش “چرا نباید مهاجرت کنیم” مغفول می ماند. این مسئله در حالی است که تلاش برای پاسخگویی به این سوال می تواند تاثیر به سزایی در روشن شدن مسئله مهاجرت در ذهن متقاضیان و مشخص شدن اهداف و مسیر آن ها داشته باشد. در این مقاله سعی داریم با نگاهی متفاوت به مسئله مهاجرت از طریق پذیرش تحصیلی کانادا، زوایای جدیدی را به شما نشان دهیم و به تصمیم گیری بهتر و درست تر درباره مهاجرت یا عدم مهاجرت، کمک کنیم. از جمله پرسش هایی که در این مقاله از موسسه اعزام دانشجو پارس رادین پاسخ داده می شوند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
چه خوبی ها و بدی هایی در مهاجرت وجود دارد؟
مهم ترین دلایل بازدارنده از مهاجرت کدامند؟
شوک فرهنگی و دلتنگی (Homesick) چگونه مانع از مهاجرت می شوند؟
با توجه به هزینه ها و درآمد مهاجران، چرا نباید مهاجرت کنیم؟
چه کسانی نباید مهاجرت کنند؟
✔️ چرا نباید مهاجرت کنیم؟
چرا نباید مهاجرت کنیم سوالی است که پیش از تصمیم گیری قطعی برای آینده تان، باید از خود بپرسید. در کنار تمام مزایای مهاجرت (مانند امکان پیشرفت، استقلال، تحصیل و …)، برخی معایب نیز وجود دارد که می توانند تبدیل به دلایلی محکم برای عدم مهاجرت شوند. به طور کلی برای تصمیم گیری درست در خصوص مهاجرت یا عدم مهاجرت، باید نگاهی واقع بینانه داشته باشید و ببینید آیا واقعا مهاجرت همان انتخابی است که شما را به آرزوهایتان می رساند؟ در این مقاله همراه ما باشید تا با هم نگاه دیگری به مهاجرت داشته باشیم و ببینم دلایل افرادی که علاقه ای به مهاجرت ندارند، چیست. اگر می خواهید بدانید چرا نباید مهاجرت کرد، با ما بمانید.
همچنین می توانید سوالات خود را در بخش پرسش و پاسخ این مقاله نیز مطرح کنید تا توسط مشاورین ارشد موسسه به آنها پاسخ داده شود.
1. خوبی ها و بدی های مهاجرت
هر فرد با توجه به شرایط زندگی خود باید تصمیم بگیرد مهاجرت کند یا نه. این تصمیم معمولا در اثر خاطرات گذشته، نیازهای حال و آرزوهای آینده گرفته می شود اما برای یک تصمیم درست و دقیق، همواره به نگاهی باز نیاز داریم تا هم خوبی ها و هم بدی های مهاجرت را به ما نشان دهد.
دو جدولی که در ادامه می بینید، برخی از خوبی ها و بدی های مهاجرت را برای فرد مهاجر و کشور مهاجر پذیر، نشان می دهد:
خوبی های مهاجرت برای فرد مهاجر بدی های مهاجرت برای فرد مهاجر
استقلال فردی جدایی از خانوده و عزیزان و دلتنگی
تجربه زندگی جدید شروع زندگی از صفر
امکان پیشرفت و بهره مندی از امکانات به روز احساس بیگانگی و امکان تجربه تبعیض
خوبی های مهاجرت برای کشور مهاجر پذیر بدی های مهاجرت برای کشور مهاجر پذیر
پیشرفت اقتصادی با ورود نیروی کار جدید و ذهن های نوآور افزایش بی رویه جمعیت
رفع مشکل میانگین سنی بالا و حرکت به سمت جمعیت جوان افزایش هزینه های زندگی به دلیل بالا رفتن تقاضا
جبران کمبود ها مانند کمبود برخی نیروی متخصص عدم هماهنگی فرهنگی و مشکلات مرتبط به آن
در بخش بعدی مقاله سعی داریم معلومات در مورد مهاجرت را افزایش دهیم و به این وسیله شما را به پاسخی برای سوال “چرا نباید مهاجرت کنیم؟” برسانیم. همراه ما باشید و به مطالعه ادامه دهید.
2. دلایل مختلف برای کنار گذاشتن گزینه مهاجرت
همان طور که گفتیم شرایط فرد، تعیین کننده مناسب بودن یا نبودن گزینه مهاجرت برای ادامه مسیر زندگی است. دلایل مختلف با ابعاد گسترده ی روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی می توانند منجر به کنار گذاشتن گزینه مهاجرت یا پشیمانی از مهاجرت در صورت انتخاب این گزینه شوند. در ادامه، مهم ترین عوامل موثر در مهاجرت نکردن را شرح می دهیم. این عوامل عبارتند از:
شوک فرهنگی.
تفاوت زبانی.
مسائل مالی.
خانوده و عزیزان.
3. چرا نباید مهاجرت کنیم: شوک فرهنگی
احتمال تجربه ی شوک فرهنگی (Culture Shock)، یکی از مهم ترین دلایل برای مهاجرت نکردن یا تجربه ی حس پشیمانی و تصمیم به بازگشت پس از مهاجرت است. شوک فرهنگی، حس سرگردانی است که فرد در مواجهه با سبک زندگی و فرهنگ جدید کشور مقصد تجربه می کند و ممکن است دچار احساس بی هویتی شود. دلایل کوچک و بزرگ مختلفی می توانند فرد را به این تجربه برسانند؛ از جمله:
نحوه احوال پرسی ناآشنا.
غذاهای مختلف با طعم های غریبه.
مشکلات زبان و عدم توانایی در برقراری ارتباط درست.
گم شدن در خیابان های شهر جدید.
شوک فرهنگی می تواند به علائم فیزیکی مانند بی خوابی، سرماخوردگی یا مشکلات معده نیز منجر شود.
مراحل شوک فرهنگی
به طور کلی گفته می شود که شوک فرهنگی 4 مرحله اصلی دارد و بر اساس این تئوری با حس خوب شروع و تمام می شود. در ادامه این مراحل را شرح می دهیم.
cheap-holiday-in-turkey-with-dolar-euro
cheap-holiday-in-turkey-with-dolar-euro
مراحل شوک فرهنگی: ماه عسل
این مرحله که بین چند هفته تا چند ماه طول می کشد، مربوط به روزهای اولیه ی مهاجرت است که فرد هیجان زیادی برای کشف تمام جنبه های جدید زندگی خود دارد. در این مرحله شباهت ها و تفاوت های فرهنگ خود و کشور جدید را می یابید اما مشکلی در مواجهه با آن ندارید. متاسفانه این مرحله معمولا خیلی طول نمی کشد!
مراحل شوک فرهنگی: مذاکره
با کمرنگ شدن تدریجی هیجانات مهاجرت، فرد کم کم با مشکلات و موقعیت های آزاردهنده مواجه و در نتیجه دچار سرخوردگی و اضطراب می شود. در این مرحله کوچک ترین چیزها می توانند باعث رنجش شما شوند و از شدت سردرگمی حتی مسیر خانه جدیدتان را گم کنید و از تابلوها و علائم سردرنیاورید. دلتنگی برای عزیزان نیز در این مرحله جان تازه ای می گیرد. مرحله مذاکره گاهی با علائم فیزیکی نیز همراه است.
مراحل شوک فرهنگی: تنظیم
در این مرحله، زندگی جدید کم کم به سمت عادی شدن حرکت می کند و شما شروع به شناخت دنیای اطرافتان، فرهنگ غالب بر آن و رسم و رسوم موجود، می کنید. در این مرحله، افزایش میزان آشنایی با زبان و همچنین گسترده شدن دایره ی دوستان به مهاجران کمک زیادی می کند. توجه داشته باشید که مرحله ی تنظیم، مرحله ی پایان مشکلات نیست بلکه صرفا به نگاه سنجیده تر و منطقی تر به مشکلات می انجامد.
مراحل شوک فرهنگی: انطباق
مرحله ی انطباق یا دو فرهنگی، همان مرحله ای است که شما را به آرامشی نسبی می رساند. در اینجا شما با فرهنگ جدید ادغام شده و توانسته اید خود را با شرایط وفق دهید. شروع فعالیت های روزانه، عادت ها و مراوده با دوستان جدید، از نشانه های این مرحله است.
جالب است بدانید که پس از انطباق پذیری کامل با محیط جدید، ممکن است تمام این مراحل را هنگام بازگشت به وطن خود تجربه و احساس کنید که دیگر به آنجا تعلق ندارید. در راستای پاسخ به “چرا نباید مهاجرت کرد؟”، به سراغ دغدغه ای فراگیر یعنی تفاوت های زبانی می رویم و هزینه ای که این تفاوت زبانی به همراه دارد، برآورد می کنیم. با ما بمانید.
4. چرا نباید مهاجرت کنیم: تفاوت های زبانی
تفاوت زبان یکی از مهم ترین دلایلی است که می تواند مانع مهاجرت شود. با توجه به اینکه دریافت اکثر ویزاها مشروط بر داشتن مدرک زبان است، این دلیل بسیار پرتکرار و حائز اهمیت شده. حال سوال این است که چرا تفاوت زبان پاسخی به “چرا نباید مهاجرت کنیم” می شود؟ در جواب باید بگوییم:
آسان نبودن یادگیری زبان خصوصا برای بزرگسالان.
هزینه بر بودن یادگیری زبان.
هزینه بر بودن دریافت مدارک معتبر.
سختی امتحاناتی که مدارک معتبر در پی دارند.
هزینه یادگیری زبان های مختلف
در جدول زیر، هزینه یادگیری برخی زبان ها را در کشور مقصد می بینید:
نام زبان نام کشور هزینه یادگیری زبان (به یورو)
انگلیسی بریتانیا 1743.29 تا 11040.84
انگلیسی ایالات متحده آمریکا 733 تا 1060 در هفته
فرانسوی فرانسه 700 تا 800 در هفته
اسپانیایی اسپانیا 583 در هفته
ترکی ترکیه 138 تا 663.5 در هفته
خوب است بدانید که دریافت مدارک معتبر مانند آیلتس و تافل نیز هزینه ای در پی دارند که بسته به کشور برگزار کننده آزمون، تغییر می کند. به طور میانگین هزینه دریافت مدرک آیلتس و تافل به ترتیب 180 و 170 یورو است.
5. چرا نباید مهاجرت کنیم: مسائل مالی
یکی از ضروری ترین اقدامات پیش از تصمیم برای مهاجرت، بررسی شرایط مالی خود و کشور مقصد است. تغییر واحد پولی در هنگام مهاجرت و در نظر گرفتن قیمت ارزهای مختلف، همواره برای متقاضیان مهاجرت چالش برانگیز بوده است. برای تعیین باید یا نباید مهاجرت، بهتر است به برآورد هزینه ها و مواجهه واقع بینانه با امکان فراهم سازی آن ها بپردازید. هزینه های مهاجرت بسته به انگیزه مهاجر و ویزای مورد نیاز او، تغییر می کند.
در ادامه به شرح این هزینه ها که می توانند پاسخی به “چرا نباید مهاجرت کنیم؟” باشند، می پردازیم و سپس از میزان درآمد در کشورهای مختلف حرف می زنیم.
هزینه تحصیل در کشورهای مختلف
در صورت اخذ ویزای تحصیلی، با هزینه هایی مانند هزینه ثبت نام، شهریه دانشگاه، هزینه کتاب و … رو به رو هستید. جدول زیر، تخمینی از هزینه تحصیل در برخی از بهترین کشورهای جهان را ارائه کرده است:
نام کشور هزینه تحصیل (به یورو – در سال)
کانادا 1600 تا 20862
استرالیا 10000 تا 32805
ایالات متحده آمریکا 10000 تا 45000
روسیه 2000 تا 11145
فرانسه 2800 تا 3770
هزینه سرمایه گذاری در کشورهای مختلف
اگر سرمایه گذاری را به عنوان راه مهاجرت انتخاب کنید، بدون شک به سرمایه نیاز دارید که مبالغ مورد نیاز برای این سرمایه، کم نیستند. اگر می خواهید بدانید چرا نباید از طریق سرمایه گذاری مهاجرت کنید، به مبالغ زیر توجه کنید:
اسپانیا: نیاز به سرمایه ای بین 500.000 تا 2.000.000 یورو.
پرتغال: نیاز به سرمایه ای بین 280.000 تا 1.000.000 یورو.
استرالیا: نیاز به سرمایه ای بین 790.649 تا 3.162.595 یورو.
کانادا: نیاز به سرمایه ای بین 52.117 تا 138.980 یورو.
هلند: نیاز به سرمایه ای نزدیک به 1.250.000 یورو.
چرا نباید مهاجرت کنم؟ پاسخ این سوال می تواند در گرو هزینه زندگی و همچنین درآمد دریافتی به عنوان مهاجر در کشورهای مختلف باشد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه ها، همراه ما بمانید و به مطالعه ادامه دهید.
هزینه زندگی در کشورهای مختلف
هزینه زندگی، یکی از مواردی است که همواره باید در بودجه بندی مهاجران لحاظ شود. فراموش نکنید که این هزینه ها، حداقل مبالغی هستند که فرد برای رفع نیازهای اولیه زندگی خود نیاز دارد. اگر با توجه به شرایط خود فکر می کنید از پس این هزینه ها برنمی آیید، پاسخی محکم برای “چرا نباید مهاجرت کنیم؟” دارید.
جدول زیر هزینه زندگی در کشورهای مختلف را نشان می دهد.
توجه داشته باشید که:
- هزینه های مذکور، اجاره خانه را در بر نمی گیرند.
- این هزینه ها برای زندگی یک فرد تنهاست.
نام کشور هزینه زندگی (به یورو – در ماه)
اسپانیا 645.55
پرتغال 567.86
کانادا 842.30
استرالیا 894.61
هلند 914.50
ایالات متحده آمریکا 952.44
بریتانیا 802.98
روسیه 613.54
فرانسه 866.01
میزان درآمد مهاجران در کشورهای مختلف
فراموش نکنید که تمام هزینه های گفته شده با داشتن درآمد قابل پرداختند و داشتن درآمد نیز در حالت عمومی، منوط به کار کردن است. روش های متعددی برای کار در کشورهای مختلف وجود دارد که بی شک می توانند مورد مطالعه قرار بگیرند و نیازهای شما را برطرف کنند اما نکته ی مهم در نگاه واقع بینانه ی ما این است که کاریابی در یک کشور دیگر و به عنوان فردی غریبه و مهاجر، آسان نیست و در نتیجه برطرف کردن هزینه های مذکور نیز با دشواری رو به رو خواهد شد.
توجه داشته باشید که در بسیاری از کشورهای اروپایی در صورتی که کارفرما بخواهد فرد مهاجری را که ملیت کشورهای اتحادیه اروپا را ندارد استخدام کند، ابتدا باید ثابت کند که متقاضی از کشور مقصد و همچنین کشورهای اتحادیه اروپا برای آن فرصت شغلی وجود نداشته است و سپس به سراغ اقدامات لازم برای استخدام فرد مهاجر برود.
تفاوت درآمد مهاجران
بر اساس آمار سازمان جهانی کار (ILO)، در کشورهایی با درآمد بالا، درآمد مهاجران به طور متوسط 13 درصد کمتر از کارگران ملی است. در برخی کشورها مانند قبرس، ایتالیا و اتریش، فاصله درآمد کارگران ساعتی به ترتیب به 42، 30 و 25 درصد می رسد. توجه داشته باشید که شرایط برای کارگران خانم مهاجر سخت تر است به گونه ای که تفاوت درآمد مهاجران آقا و خانم به 21 درصد در ساعت می رسد. یکی از دلایل اصلی این تبعیض را نوع کار زنان که اغلب به عنوان کارگر خانگی فعالیت می کنند (73 درصد)، می دانند.
خوب است بدانید این تفاوت درآمد در فنلاند، تنها 11 درصد یعنی کمتر از میانگین ذکر شده است.
مطالعات نشان می دهد که این تفاوت درآمد و تبعیض پس از شیوع ویروس کرونا شدت یافته است.
وابستگی نیز از مهم ترین دلایلی است که می تواند ما را از مهاجرت باز دارد. اگر به دنبال آشنایی با مسائلی مانند Homesick هستید، آخرین بخش مقاله را از دست ندهید. از اینکه در مقاله “چرا نباید مهاجرت کنیم” همراه ما بودید، سپاس گزاریم.
مرجع مقاله: