برترین های ترند روزعمومی

نبشی اسپیرال چه ویژگی‌هایی دارد؟

نبشی اسپیرال چیست و چه کاربردی در صنعت دارد؟

از محبوب‌ترین مقاطع فولادی می‌توان نبشی اسپیرال را نام برد؛ این نبشی در صنعت و ساخت انواع سازه‌ها کاربردهای گوناگون دارد. از نظر فرایند تولید، این محصول را به دو دسته پرسی و فابریک طبقه‌بندی می‌کنند. میزان انعطاف‌پذیری این محصول به دلیل کیفیت بالای مواد اولیه‌اش، همانند تیرآهن نرمال بسیار زیاد است و به همین دلیل در سوراخ‌کاری و عملیات مشابه آن، آسیب نمی‌بیند؛ به‌همین‌دلیل برای ساخت ماشین‌های صنعتی با طول عمر بالا از آن استفاده می‌کنند.

در واقع نبشی نوعی مقطع فولادی است که سطح مقطعی شبیه به حرف L یا V انگلیسی دارد و از دو بخش تشکیل شده که به آن‌ها بال می‌گویند. از نظر شکل ظاهری، نبشی‌ها به دو دسته نبشی بال مساوی و بال نامساوی تقسیم می‌شوند که عرض بال‌ها در نبشی بال نامساوی برابر و در نبشی بال نامساوی، نابرابر است. سایزبندی انواع نبشی بر اساس ضخامت و عرض بال‌های آن انجام می‌شود. جهت اطلاع از قیمت آهن و قیمت روز آهن لطفا کلیک کنید.

نبشی اسپیرال نوعی نبشی بال مساوی سبک است که با نام نبشی گرم نوردیده بال مساوی نیز شناخته می‌شود. سایزهای نبشی اسپیرال از 3*20*20 تا 6*60*60 متغیر است که عدد اول از راست، ضخامت آن بر حسب میلی‌متر را نشان می‌دهد. به دلیل آلیاژ خاص فولاد به کار رفته برای ساخت این نبشی، کیفیت و انعطاف‌پذیری آن بسیار بالا است و به همین دلیل در حین سوراخ‌کاری و سایر فرایندهای ماشین‌کاری، آسیب نمی‌بیند.

نبشی فولادی به دو روش پرسی یا فابریک تولید می‌شود که در روش پرسی، ورق فولادی را برای تولید نبشی خم می‌کنند و در روش فابریک، از شمش فولادی و فرایند نورد گرم برای ساخت نبشی استفاده می‌شود. نبشی اسپیرال تنها به روش نورد گرم تولید می‌شود. در این مطلب از آهن هایپر قصد داریم به شما توضیح دهیم که نبشی اسپیرال چیست و چه کاربردی در صنعت دارد؟ اما قبل از هرچیز برای اینکه بادقت بیشتری به این موضوع نگاه کنیم، لازم است به سؤال «نبشی چیست؟» پاسخ دهیم و اطلاعات کامل‌تری درباره علت افزایش قیمت ورق گالوانیزه بدست آوریم.

نبشی چیست؟

در این قسمت همان‌طور که گفته شد، قصد داریم برای تکمیل اطلاعات به سؤال «نبشی چیست» پاسخ دهیم. نبشی دو ورق عمود برهم بوده که ابعاد و اندازه آن را قبلا مشخص کرده‌اند. نبشی‌ها را براساس شکل ظاهری، در دو دسته تقسیم‌بندی می‌کنند که شامل نبشی بال مساوی و بال نامساوی می‌شوند. همان‌طور که از اسم این دسته‎‌ها می‌توان تشخیص داد، اضلاع نبشی بال نامساوی نابرابر و ضلع‌های نوع بال مساوی، برابر هستند.

البته نبشی‌ها را می‌توان از لحاظ روش ساخت نیز به دو دسته فابریک و پرسی تقسیم‌بندی کرد. در روش فابریک، محصول به‌شکل نهایی از خط تولید خارج می‌شود؛ اما در روش پرسی از ورق و فرایند خم‌کاری استفاده می‌کنند.

نکته: لازم است بدانیم که برای نشان‌دادن نبشی در نقشه‌های ساختمانی از حرف L استفاده می‌کنیم.

نبشی اسپیرال چیست؟

همان‌طور که در ابتدای مقاله اشاره شد، نبشی اسپیرال نوعی نبشی با بال مساوی است که در بازار آن را با نام گرم نوردیده بال مساوی می‌شناسند. این محصول در ابعاد و اندازه‌های متفاوت در دست تولید است؛ نبشی مذکور در سایزهای 2*20*20 تا 50*50*5 تولید می‌شود. به دلیل استاندارد بالا، دقت در ابعاد و اندازه، گرم نوردیده بال مساوی را به‌عنوان دقیق‌ترین انواع نبشی می‌شناسند. تمامی این موارد باعث شده تا از این محصول در مواردی که نیاز به کیفیت و دقت بالا دارد، استفاده شود.

نبشی اسپیرال از باکیفیت‌ترین و بهترین انواع نبشی‌ها است که می‌توانید در بازار مشاهده کنید. در ترکیبات این محصول از بهترین و مرغوب‌ترین مواد شیمیایی استفاده می‌شود که همین عامل، باعث بالارفتن عیار آن شده‌است. به دلیل انعطاف‌پذیری بالای این قطعه فولادی، می‌توان از آن در فرایند سوراخ‌کاری و موارد مشابه استفاده کرد؛ چرا که به‌راحتی مورد آسیب قرار نمی‌گیرد.

نبشی اسپیرال چه ویژگی‌هایی دارد؟

در ساخت نبشی اسپیرال از بهترین فناوری‌های روز دنیا استفاده می‌کنند؛ همچنین استفاده از شمش‌هایی با عیار بالا باعث شده تا این محصول کاملا استاندارد ساخته شود؛ این نبشی دارای ویژگی‌های زیر است:

  • مقاومت و استحکام بالا
  • کیفیت بالا
  • انعطاف‌پذیری بالا به‌دلیل استفاده از فولاد ST37
  • مشخصات و ابعاد کاملا استاندارد
  • امکان تولید با ابعاد دلخواه مشتری
  • تولید در ضخامت‌های متفاوت

نبشی اسپیرال در چه مواردی کاربرد دارد؟

نبشی اسپیرال علاوه‌بر‌این که از کیفیت بالایی برخوردار است، کاملا انعطاف‌پذیر بوده و قابلیت سوراخ‌کاری بالایی دارد؛ به‌همین‌دلیل در پروژه‌هایی که دقت و حساسیت بیشتری دارند، از این نبشی استفاده می‌کنند. این مقطع فولادی کاربردهای فراوانی در صنایع گوناگون مانند ساختمان‌سازی دارد. در ادامه به چند مورد از این کاربردها اشاره شده‌است:

    متصل کردن تیرآهن

    تولید و تهیه قاب‌های فلزی

    استفاده در هنگام ساخت بادبند‌ها

    در هنگام ساخت خرپا

    ساخت اتاق آسانسور

    در ساخت ماشین‌آلات صنعتی

    متصل کردن پل به ستون

    ساختن دکل‌های انتقال نیرو

    تولید و ساخت نبشی خرد شده یا لقمه

جدول وزنی

نبشی L     وزن شاخه 6 متری

20*20*2               پایین‌تر از  4.5کیلوگرم

20*20*3               5.6

25*25*2               5.5

25*25*3               7.1

30*30*2               6.6

30*30*2.5           7.5

30*30*3               8.6

40*40*2               10

40*40*3               12

45*45*3               15.4

45*45*4               13.3

45*45*5               17.4

50*50*3               21.9

50*50*4               16.4

50*50*5               19.8

60*60*4               24.4

60*60*5               24.5

60*60*5               28.5

60*60*6               33.8

جدول طولی نبشی اسپیرال

طول استاندارد         6 متر

طول درخواستی     بر اساس درخواست 2 متر تا 15 متر

دقت بالا                  0+100mm

سایز و دقت بر اساس استاندارد               EN10025 < 100

استاندارد نبشی اسپیرال

ISIRI       GOST 380             EN 10025              DIN 17100            شماره مواد

فولاد 37                 PS,3 SP 3              S 235 JR S 235 JRG 2         St37 Rst37-2       10038

فولاد 40                 4PS , 4SP              S 275 JR                St 44-2                  10044

فولاد 50                 5PS,5SP                E 295      St 50-2                  10055

فولاد  52                –             S 355 GT               St52       10580

به دلیل این‌که نبشی اسپیرال دارای کیفیت بالایی است و در ساخت آن از شمش با عیار بالا استفاده شده، نسبت به انواع دیگر قیمت بالاتری دارد. بهتر است قبل از اقدام به خرید، ابتدا قیمت نبشی را بررسی کرده و همچنین به ویژگی‌ها و استاندارد به‌کار‌رفته دقت کنید.

مشخصات نبشی اسپیرال چیست؟

نبشی اسپیرال یکی از باکیفیت‌ترین نبشی‌های موجود در بازار است که ابعاد بسیار دقیقی دارد. این موضوع باعث شده که این نبشی بیشتر در صنعت و ساخت ماشین‌آلات صنعتی مورد استفاده قرار بگیرد. سایر ویژگی‌های نبشی اسپیرال را در ادامه می‌بینید:

  • تولید با استفاده از شمش فولادی گرید St37
  • استحکام و عمر بالا
  • انعطاف‌پذیری بالا
  • تنوع سایز
  • امکان تولید در طول بیشتر از 6 متر (طول رایج) به سفارش مشتری

تولیدکنندگان نبشی اسپیرال در ایران را بشناسید

در حال حاضر تنها تولیدکننده نبشی اسپیرال در ایران با ابعاد استاندارد، کارخانه فولاد کوهپایه اصفهان است که با نام فولاد اسپیرال اصفهان نیز معروف است. این کارخانه در 35 کیلومتری شهر اصفهان واقع شده و در سال 1379 تأسیس شده است. این کارخانه علاوه بر نبشی اسپیرال، انواعی ناودانی، سپری، تسمه فولادی، ریل جرثقیل و چهارپهلو نیز تولید می‌کند و ظرفیت تولید آن 120 هزار تن در سال است.

از آنجایی که ممکن است نبشی اسپیرال شباهت زیادی با سایر نبشی‌های بال مساوی داشته باشد، آشنایی با مشخصات ابعادی نبشی اسپیرال و جدول وزن نبشی اسپیرال، به شما کمک می‌کند تا آن را به‌راحتی از سایر نبشی‌ها تشخیص دهید. برای خرید نبشی اسپیرال کوهپایه اصفهان نیز می‌توانید به سایت آهن هایپر مراجعه کنید. ثبت سفارش برای نبشی اسپیرال هم از صفحه قیمت نبشی و هم از طریق تماس تلفنی با کارشناسان فروش آهن هایپر، امکان‌پذیر است و نبشی‌های موجود در انبارهای این سایت با ضمانت اصالت و کیفیت به شما تحویل داده می‌شوند.

در این مقاله از آهن هایپر سعی کردیم تا شما را با نبشی اسپیرال آشنا کنیم و اندازه‌های تولیدی آن شرح دهیم. با این‌که قیمت این پروفیل‌‎ها اقتصادی و به‌صرفه نیست، اما به دلیل مرغوبیت و کیفیت بالایی که این محصولات دارند، سازندگان نمی‌توانند استفاده از آن را نادید بگیرند. در ایران بیشتر نبشی‌های مصرفی، در اصفهان یا کوهپایه تولید می‌شوند؛ این شرکت‌‌ها با استفاده از پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها اقدام به تولید این پروفیل فولادی می‌کنند. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه‌ها با من در میان بگذارید.

سوالات متداول

نبشی اسپیرال چه کاربردی دارد؟

نبشی اسپیرال کیفیت بالایی دارد و کاملا انعطاف‌پذیر است، به همین دلیل در پروژه‌هایی که دقت و حساسیت بالایی دارد از آن استفاده می‌کنند.

نبشی اسپیرال را در بازار به چه نامی می‌شناسند؟

گرم نوردیده بال مساوی

نبشی اسپیرال دارای چه ویژگی‌هایی است؟

مقاومت و استحکام زیاد، کیفیت بالا، انعطاف بالا به دلیل استفاده از فولاد ST37 ، مشخصات و ابعاد کاملا استاندارد، امکان تولید با ابعاد دلخواه مشتری، تولید در ضخامت‌های متفاوت.

دکمه بازگشت به بالا