برترین های ترند روزعلمی و پزشکی

نحوه تشخیص انواع میلگرد بر اساس ویژگی های مختلف

به گزارش ترند روز به نقل از ساتین، میلگرد یکی از مصالح اصلی ساخت انواع بنا ها است؛ بنابراین استاندارد بودن آن نقشی حیاتی در میزان استحکام و مقاومت بنا ایفا می‌ کند؛ بنابراین لزوم تشخیص انواع میلگرد در هر پروژه ساخت‌ و‌ سازی از اولین مواردی است که باید به آن دقت ویژه داشت.

انواع میلگرد

میلگردهای فولادی در انواع و اشکال و اندازه های مختلف همچون آجدار و ساده وجود دارند. دانستن ویژگی‌ های میلگرد بسیار مهم است، زیرا نقش مهمی در ساخت و ساز دارند و به طور گسترده در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌ گیرند. در نتیجه باید گفت میلگردها در دوسته ساده و آجدار هستن که به دو صورت شاخه و کلاف تولید می شوند.

دسته‌ بندی میلگردها طبق استاندارد قدیمی

می توان میلگردها را بر اساس آنالیز تولید دسته بندی کرد:

  • آنالیز A1
  • آنالیز A2
  • آنالیز A3
  • آنالیز A4

دسته‌ بندی میلگردها با توجه به استانداردهای جدید (ظاهر)

این دسته در علم کنونی به این گونه در نظر گرفته می شود که ظاهر میلگرد و نوع آج موجود بر روی آن مورد رصد است:

  • میلگرد ساده (س 240)
  • میلگرد آجدار مارپیچ (آج 340)
  • میلگرد آجدار جناقی (آج 400)
  • میلگرد آجدار مرکب (آج 500)

نحوه تشخیص انواع میلگرد

به طور کلی، همه انواع میلگردها ظاهر کم و بیش یکسانی دارند که تمایز بین آن ها را دشوار می کند اما وجود تفاوت در ظاهر و نوع آجها باعث تمایز در بین این میلگردها شده است.

طرز تشخیص میلگرد A1

جنس این محصولات از فولاد نرم و سطح آن ها صاف و بدون آج است؛ با توجه به این چند ویژگی آن ها، در مقایسه با تشخیص انواع میلگرد بسیار ساده‌ تر است. این نوع محصول دارای تنش جاری و تنش گسیختگی 2300 و 3800 کیلوگرم بر سانتی‌ متر مربع و تغییر شکل نسبی پلاستیکی 25 درصد است.

طرز تشخیص میلگرد A2

برای شناخت آرماتور A2 آج 340 باید به‌ دقت آج آن را بررسی کنید. در صورتی‌که آج محصول، فنری شکل باشد، در دسته A2 قرار می‌ گیرد؛ به‌ عبارتی آج‌ های این مقطع فولادی به صورت مارپیچ‌ های موازی هستند. تنش جاری و تنش گسیختگی این نوع محصول، 3000 و 5000 کیلوگرم بر سانتی‌ متر مربع و تغییر شکل نسبی آن نیز حدود 19 درصد محاسبه شده‌ است.

طرز تشخیص میلگرد A3

این محصولات که جزء پرکاربردترین میلگردها شناخته می‌ شوند، دارای آج‌ های ضربدری یا هفت و هشت شکل هستند، برخلاف A2 که در آن ها آج‌ ها، منفرد و جدا از هم قرار دارند.  به این آج‌ های ضربدری شکل که با توجه به استاندارد ملی ساخته شده‌اند، آج جناقی یا هفت و هشتی می‌ گویند. آرماتورهای A3 شکننده‌ هستند، در صورتی‌ که مقاطع A2 منعطف هستند؛ منظور از انعطاف داشتن این است که به نرمی قابل خم‌ شدن هستند.

طرز تشخیص میلگرد A4

این نوع مقاطع، تنش جاری و گسیختگی برابر با 5000 و 7000 کیلوگرم بر سانتی‌ متر مربع دارند. با توجه به میزان کربن بیشتر، از انواع دیگر سخت‌ تر بوده و موارد کاربرد آن ها در پروژه‌ های ساخت‌ و‌ ساز نیز کمتر است.

تشخیص میلگرد اصل از طریق نشانه گذاری میلگرد (میلگرد) ASTM

وجود یکسری علامت بر روی بدنه میلگرد که به وسیله سازنده بر روی آن حک می شود می توان تمایزهایی برای خانواده میلگرد قایل شد. این علامت گذاری های فردی هویت واقعی میلگرد را نشان می دهد. چهار علامت اصلی بر روی میلگردها وجود دارد که در ادامه به شرح هر یک خواهیم پرداخت:

  1. کد کارخانه سازنده
  2. کد شماره برای اندازه میلگرد تولید شده
  3. کد فولاد مورد استفاده برای تولید میلگرد
حرف s S مخفف فولاد بیلت است و دارای یک نسخه مشخصات ASTM به نام A615-81 است.
حرف I I مخفف فولاد ریلی است و دارای یک نسخه مشخصات ASTM به نام A616-79 است.
حرف A A مخفف فولاد محوری است و دارای یک نسخه مشخصات ASTM به نام A617-79 است.
حرف W W مخفف فولاد کم آلیاژ است و دارای نسخه مشخصات ASTM به نام A706-80 است.

 

  1. درجه فولاد

نکات مهم در تشخیص انواع میلگرد

با توجه به اینکه مانند هر محصول دیگری، در مورد میلگردها نیز امکان سوء استفاده برخی افراد و تولید محصولات بی‌ کیفیت و تقلبی وجود دارد، بنابراین بهتر است نکات زیر را پس از تشخیص انواع میلگرد رعایت کرده تا بتوانید با خیالی راحت، محصولاتی مطمئن‌ و با کیفیت تر را در پروژه‌ های خود استفاده کنید.

  • میلگرد مورد نیاز خود را از کارخانه‌ های معتبر و شناخته شده بخرید.
  • دقت کنید که ممکن است محصولی را تحت عنوان آرماتور A3 با همان شکل آج به شما بفروشند، در صورتی‌که مقاومت فیزیکی و شیمیایی آن ها طبق نوع A2 باشد.
  • در صورتی‌که میلگردی از لحاظ ظاهری بدون اشکال به‌ نظر برسد اما به آن شک داشته باشید، باید آن را به آزمایشگاه فرستاده تا نوع آن مشخص شود.

منبع: https://saten.ir/426918/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D8%B4%D8%AE%DB%8C%D8%B5-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D9%85%DB%8C%D9%84%DA%AF%D8%B1%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D8%B3/

دکمه بازگشت به بالا