حق طلاق بهتر است یا مهریه؟

حق طلاق یا مهریه؟ کدام بهتر است؟

به نقل از بهترین وکیل در قم زمانی که خانم و آقا به عقد یکدیگر در می‌آیند شرایط و حقوق مشخصی بین آنها تعیین می‌شود. یکی از همین حقوق حق طلاق یا وکالت در طلاق است. در جواب به این سوال که حق طلاق با رد است یا زن باید بگویییم که حق طلاق در ایران و طبق قوانین این کشور با مرد است. بعضی از خانم‌ها موقع عقد به دنبال دریافت حق طلاق هستند. در بعضی مواقع حتی خانم حاضر است مهریه خود را ببخشد ولی وکالت در طلاق را بگیرد.

اما حق طلاق بهتر است یا مهریه؟ طبق قانون جدید زمانی که خانمی بخواهد حق طلاق را از همسر خود بگیرد باید مهریه‌اش را ببخشد. البته هنوز در بعضی از شعبات یا دفترخانه‌ها این موضوع رعایت نمی‌شود. ولی به طور کلی خانم باید به ازای دریافت وکالت در طلاق، مهریه خود را ببخشد. در صورتی که به اطلاعات بیشتری در مورد نحوه اخذ حق طلاق و بخشیدن مهریه نیاز دارید، می‌توانید به صورت آنلاین و از طریق واتس اپ با کارشناسان و متخصصان حرفه‌ای موسسه حقوقی وکیل چی ارتباط بگیرید. این کارشناسان در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخ پرسش شما را ارائه می‌دهند.

بخشش مهریه به ازای حق طلاق بهتر است؟

با توجه به شرایط خانم و آقا و نوع طلاق آنها، هر کسی می‌تواند تصمیم بگیرد که بهتر است یا مهریه. برتری خاصی نسبت به این ۲ تصمیم وجود ندارد. با توجه به هدف زوجین می‌توان تشخیص داد که کدام عمل بهتر است؟در صورتی که خانم تنها قصد دارد از همسر خود جدا شود و هدف اصلی او رهایی از زوجیت است، پس توصیه می‌کنیم به دنبال اخذ حق طلاق باشد. اگر خانم به آینده خود فکر می‌کند و به فکر کسب حق و حقوق خود است، پس باید برای دریافت مهریه دست به کار شود.

ناگفته نماند براساس قوانین تازه وضع‌شده، خانمی که به دنبال دریافت حق طلاق است باید مهریه خود را به طور کامل ببخشد. در غیر این صورت نمی‌تواند وکالت در طلاق را از همسر خود بگیرد. همان‌طور که گفتیم خانم تصمیم‌گیرنده نهایی است و با توجه به شرایطی که دارد بهترین انتخاب را انجام می‌دهد.

حق طلاق چیست؟

حق طلاق به معنای پیش‌قدم شدن برای جدایی و طلاق از همسر است. بدون‌شک می‌دانید که حق طلاق به طور معمول در اختیار مردان است. ولی در بعضی موارد آقا به خانم خود این حق را می‌دهد که در هر زمانی برای جدایی دست به کار شود. به نظر شما حق طلاق بهتر است یا مهریه؟

مردان در برخی موارد هنگام عقد و در محضر حق طلاق را در اختیار خانم خود می‌گذارند. در ضمن می‌توان بعد از عقد و حتی با گذر سال‌ها از زندگی مشترک را انجام داد. در این صورت باید خانم و آقا به محضرخانه بروند و آقا در آن مکان  وکالت در طلاق را در اختیار خانم بگذارد. در صورت داشتن این حق، خانم می‌تواند به یک وکالت دهد تا بدون حضور آقا برای جدایی اقدام کند. فراموش نکنید در چنین شرایطی خانم موظف به بخشیدن مهریه خود خواهد بود. براساس قوانینی که به تازگی روی کار آمده‌اند، خانم تنها در صورتی می‌تواند حق طلاق را از همسر خود بگیرد که مهریه‌اش را ببخشد.

باید گفت در زمان عقد کمتر پیش می‌آید که خانم به ازای دریافت حق طلاق از مهریه خود صرف‌نظر کند. البته بهتر است لحاظ شود تا خانم و آقا در شرایط برابر قرار بگیرند. چرا که آقا حق طلاق بلاعزل به همسرش می‌دهد که دیگر امکان پس گرفتن این وکالت وجود ندارد. پس بهتر است امکان هم وجود نداشته باشد.

حق طلاق زن و گرفتن مهریه

تا به اینجای مقاله با مفهوم حق طلاق آشنا شدید. در حال حاضر حق طلاق زن و گرفتن مهریه یکی از مسائل مرتبط به یکدیگر است که در بیشتر دادگاه‌ها می‌توان پرونده‌هایی در این مورد مشاهده کرد. تا چندی پیش خانم‌ها با داشتن حق طلاق همچنان می‌توانستند برای دریافت مهریه اقدام کنند.به تازگی قوانینی تعیین شده است که خانم تنها با می‌تواند حق طلاق بگیرد. پس رابطه میان حق طلاق و گرفتن مهریه یک رابطه معکوس خواهد بود. با گرفتن مهریه حق طلاق از بین می‌رود و با دریافت حق طلاق اخذ مهریه غیر ممکن می‌شود.

چگونه در ازای بخشش مهریه، حق طلاق بگیریم؟

بعد از اینکه تصمیم گرفتید حق طلاق را به ازای بخشیدن مهریه دریافت کنید، باید محتاط باشید و این مبادله را به طور همزمان انجام دهید. در صورتی که خانم به این نتیجه برسد که دریافت حق طلاق از مهریه بهتر است باید همزمان با دریافت حق طلاق، مهریه خود را ببخشد. به منظور دریافت حق طلاق، خانم و آقا باید به دفتر ازدواجی که عقد خود را ثبت کرده‌اند، مراجعه کنند. سپس زن مهریه خود را ببخشد و مرد وکالت در طلاق را به نام همسر خود امضا کند.

پیش از این نیز گفتیم، بهتر است بخشیدن مهریه و انتقال حق طلاق به طور همزمان انجام شود. در برخی از پرونده‌ها آقا یا خانم با رسیدن به خواسته خود، تمایلی برای ادامه روند نداشته‌اند. برای مثال آقا بعد از بخشیده شدن مهریه، حق طلاق را در اختیار خانم نگذاشته است یا خانم بعد از دریافت حق طلاق، مهریه خود را نمی‌بخشد.

آیا زن با داشتن حق طلاق می‌تواند مهریه بگیرد؟

پاسخ به این سوال به شرایط ذکر شده در عقدنامه خانم و آقا بستگی دارد. به عبارت دیگر با توجه به حدود اختیارات خانم که در وکالت در طلاق ذکر شده است، دریافت مهریه امکان‌پذیر یا غیر ممکن خواهد بود. می‌توان گفت در بعضی موارد آقا به خانم خود وکالت در طلاق می‌دهد و حق دریافت مهریه نیز از خانم سلب نمی‌شود.

در برخی دیگر از مواقع آقا به ازای انتقال حق طلاق از خانم می‌خواهد مهریه خود را به طور کامل ببخشد. همان‌طور که گفتیم به تازگی خانم نمی‌تواند با داشتن حق طلاق مهریه دریافت کند. به خاطر داشته باشید این قانون به تازگی وضع شده است و هنوز بسیاری از محضرها همچنان طبق قانون قدیم پیش می‌روند، بدین‌معنا که خانم با داشتن حق طلاق می‌تواند مهریه بگیرد. برای آشنایی بیش‌تر در این باره مقاله را مطالعه کنید.

دادن وکالت در طلاق به خانم در ازای بخشیدن مهریه

حق طلاق بهتر است یا مهریه؟ در صورتی که قصد دارید وکالت در طلاق را در اختیار خانم خود بگذارید، بهتر است از او بخواهید مهریه‌اش را ببخشد. شاید برایتان سوال شود که روند انتقال وکالت در طلاق و بخشیدن مهریه به چه شکل است؟ می‌توان هنگام عقد در دفترخانه این حق را در اختیار خانم گذاشت و از او خواست مهریه‌اش را ببخشد.

نکته ای که باید توجه کنید این است که دادن حق طلاق به زن موجب نمی شود. اگر در مورد وکالت در طلاق به خانم به ازای بخشیدن مهریه سوالی در ذهن دارید یا به اطلاعات بیشتری نیازمند هستید، می‌توانید با کارشناسان موسسه حقوقی وکیل چی مشورت کنید. این متخصصان به صورت آنلاین و از طریق واتس اپ در خدمت شما خواهند بود.

داشتن حق طلاق و دریافت مهریه

در حال حاضر داشتن حق طلاق و دریافت مهریه به طور همزمان قابل‌انجام نخواهند بود. خانمی که حق طلاق را از همسر خود دریافت می‌کند، نمی‌تواند مهریه خود را به اجرا بگذارد، هر چند مهریه حق مسلم یک خانم است. از آنجایی که حق طلاق یکی از حقوق آقا است و او این حق خود را به خانم می‌بخشد، خانم نیز باید مهریه خود را دریافت نکند.

بخشیدن یک حق در ازای بخشیدن حقی دیگر، به نظر منصفانه است. بعد از بررسی این راهنما به نظر شما حق طلاق بهتر است یا مهریه؟ علاوه بر همه این توضیحات، به تدریج هیچ یک از خانم‌هایی که حق طلاق را از همسر خود دریافت کرده‌اند، نمی‌توانند برای دریافت مهریه نیز دست به کار شوند. همچنین در این باره برای کسب اطلاعات بیش‌تر در این باره پیشنهاد می‌کنیم مقاله را مطالعه کنید.

متن وکالتنامه طلاق بدون مهریه

در راستای آشنایی بیشتر شما با روند انتقال حق طلاق به ازای بخشیدن مهریه، در این قسمت نمونه‌ای از متن وکالتنامه طلاق بدون مهریه را برای شما آماده می‌کنیم:

مورد وکالت: با مراجعه به یکی از داده‌گاه‌های خانواده، دفاتر خدمات قضایی، و سایر مراجع یا شوراهای حل اختلاف، دادخواستی در مورد انتقال وکالتنامه به خانم به منظور دریافت حق طلاق تقدیم می‌شود. در ضمن گواهی عدم سازش بر اساس هر نوع طلاق توافقی، رجعی، مبارات، و غیره به مرحله صدور می‌رسد. این وکالت در طلاق حق توکیل به غیر، حق تجدید نظرخواهی، فرجام‌خواهی، حق اسقاط آن به توصیه وکیل یا استرداد درخواست را شامل می‌شود.

حدود اختیارات: به ازای دریافت حق طلاق خانم هیچ حقی در اخذ مهریه نخواهد داشت. همچنین وکیل نام‌برده ( خانم) در تمام اختیارات مربوط به طلاق و جدایی تسلط تام دارد. در صورتی که مرد در برابر اختیارات تام خانم در مورد حق طلاق ایستادگی کند، مجرم خوانده می‌شود.به منظور تکمیل و نوشتن متن وکالت در طلاق بدون مهریه می‌توانید از کارشناسان حرفه‌ای موسسه حقوقی وکیل چی کمک بگیرید. این متخصصان خیلی سریع این متن را برای شما آماده می‌کنند.

سوالات متداول

در جواب به این سوال باید بگوییم که هیچ نسخه ثابتی برای این موضوع وجود ندارد و بنا بر رابطه زوجین باید تصمیم گیرنده باشند.

خانم با داشتن حق طلاق می‌تواند برای مهریه اقدام کند؟

از نظر قانونی منعی برای این موضوع وجود ندارد اما قضات در شعب نمی‌پذیرند که خانم همزمان برای مهریه و طلاق اقدام کند.

امکان اعطا وکالت در طلاق با نگهداشتن مهریه وجود دارد؟

بله خانم و آقا می‌توانند تصمیم بگیرند که خانم همزمان حق طلاق دریافت کند و در عین حال مهریه ایشان حفظ شود.

این مطلب توسط تیم تحریریه وکیل چی گردآوری و منتشر شده است. تیم تحریریه وکیل چی روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی وکیل چی در تماس باشید.

منبع مقاله:

LexisNexis

سایت دیوان عدالت اداری

دکمه بازگشت به بالا