عوارض لیزر موهای زائد از نظر طب سنتی

عوارض لیزر موهای زائد از نظر طب سنتی + راهنمای خرید بهترین دستگاه لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد هم مانند دیگر روش‌های زیبایی عوارض مخصوص به خود را دارد. کسانی که به لیزر موهای زائد خود میپردازند قبل از اینکار باید مزاج خود را در نظر بگیرند. نظر سمیه ذاکری متخصص طب سنتی ایرانی را در مورد علل ایجاد موهای زائد پرسیده ایم. از نظر وی ایجاد موی زائد، ریزش مو و پرپشتی و کم پشتی آن بستگی به مزاج افراد مختلف دارد.

اگر به مو به عنوان راهی برای دفع مواد زائد بدن نگاه کنیم, متوجه خواهیم شد که لیزر و سوزاندن مو چه عوارضی در پی خواهد داشت؛ این کار باعث حبس دوده در بدن و ایجاد سوء مزاج در بافتی می‌شود که مو از آن می‌رویید. سمیه ذاکری با بیان اینکه از نظر طب سنتی ایران “مو” از جنس دخان یا دود است که از اخلاط بر جا می‌ماند، اظهار کرد: این امر ربطی به سودا ندارد مثل دوده‌ای که داخل لوله بخاری‌های نفتی قدیمی‌می‌بست، مو هم دوده و جزو فضولات هضم سلولی است. وی افزود: اگر به مو به عنوان راهی برای دفع مواد زائد بدن نگاه کنیم, متوجه خواهیم شد که لیزر و سوزاندن مو چه عوارضی در پی خواهد داشت؛ صرف نطر از اینکه کشور سازنده لیزر تیتانیوم چه کشوری است، این کار باعث حبس دوده در بدن و ایجاد سوء مزاج در بافتی می‌شود که مو از آن می‌رویید.

از بین بردن موهای زائد در طب سنتی

این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: انجام لیزر برای موهای زائد صورت موجب بروز خشکی و در دراز مدت لکه‌های تیره پوست صورت خواهد شد, اگر خیلی ناچار به انجام لیزر هستید, بهتر است پاکسازی مزاج قبل از لیزر انجام شود. زاکری خاطرنشان کرد: موی صاف, مجعد, فرفری, کم پشتی, پرپشتی که سرشتی بوده سعی در تغیر اینها نداشته باشید, فرم و رنگ و میزان مو ارتباط مستقیم با مزاج دارد و جدا از بدن نیست که بخواهیم مستقل و موضعی درمانش کنیم همچنین برای درمان ریزش مو که شدیداً به اصلاح کیفیت اخلاط چهارگانه نیاز دارد.

وی اذعان کرد: رشد کُند موها به خاطر کم‌خونی و قلت دَم یا به خاطر رطوبت مزاج است و رشد سریع موها به خاطر خشکی مزاج است, اگر دخان و دود خون زیاد باشد، موها قطور و ضخیم هستند و اگر حرارت هم با خشکی همراه باشد, موها پرپشت و سریع‌الرشد هستند.

این متخصص طب ایرانی یادآور شد: موهای وزوزی دو علت دارند یا سوراخی که مو از آن خارج می‌شود پیچ و خم داره یا مزاج مو، شدیداً خشک است همچنین اگر افراد قبلاٌ موهای لخت و صافی داشته‌اند اما موها، خشک و شکننده شده‌اند البته اگر از هیچ ماده شیمیایی و رنگ مو استفاده نکرده باشند، این امر را می‌توان به تغییر مزاج مغز به سمت خشکی نسبت داد که قابل درمان هست.

لیزر موهای زائد جایگزینی عالی به جای تراشیدن مو، موم اندازی و کندن مو های زائد است. از این روش می ‌توان در مناطق کوچک مانند زیر بغل یا مناطق بزرگ مانند تمام کمر استفاده کرد. لیزر موهای زائد بدون توجه به رنگ پوست و رنگ مو انتخاب محبوب زنان و مردان است. اما آیا لیزر موهای زائد بی خطر است؟

از عوارض لیزر موهای زاید بیشتر بدانید!

شایع ‌ترین شکایت از لیزر مو های زائد، لکه های پوستی یا هایپرپیگمنتاسیون است. هایپرپیگمنتاسیون، تیرگی موقتی پوست است که ممکن است در بیمارانی که پوست سفید تری دارند، در معرض آفتاب بوده اند و یا پوستشان برنزه شده است، به وجود بیاید. هایپرپیگمنتاسیون در پوست های تیره تر کمتر شایع است. این مشکل سوختگی نیست و سریعاً برطرف می شود.

باور غلط: لیزر به غدد عرقی یا غدد لنفاوی زیر بغل آسیب وارد می‌کند.

 یک سوال رایج که معمولا برای لیزر مو های زائد زیر بغل پرسیده می شود این است که آیا به غدد عرق یا غدد لنفاوی آسیب می‌ رساند؟ فولیکول های مو در زیر پوست و در عمق چند میلی متری سطح پوست قرار دارند. غدد لنفاوی و غدد عرقی در عمق بیشتری هستند و چون عمق  نفوذ  لیزر کوتاه است، به آنها نمی ‌رسد. چندین باور غلط و  واقعیت وجود دارد که با دانستن آن‌ ها می ‌توانید درباره لیزر مو های زائد تصمیم بگیرید.

باور غلط: ثابت نشده است که لیزر مو های زائد بی خطر است.

 واقعیت: بی خطر بودن لیزر مو های زائد به نوع لیزری که استفاده می کنید بستگی دارد. FDA لیزر های خاصی را برای موهای زائد تایید کرده است. بنابراین شما باید اطمینان حاصل کنید، متخصص پوست، مجوز استفاده از سیستم های لیزر تعیین شده توسط FDA را داشته باشد. ممکن است برخی از کلینیک های زیبایی از سیستم‌ های لیزر ارزان ‌تر که توسط FDA تایید نشده است استفاده کنند. بنابراین استفاده کردن از سیستم بی خطر توسط متخصص پوست، به جلوگیری از این مشکلات در حین لیزر مو های زائد و پس از آن کمک می ‌کند.

باور غلط: لیزر مو های زائد باعث رشد بیشتر مو می شود.

 واقعیت: لیزر مو های زائد باعث رشد بیشتر مو نمی شود. اگر این مورد واقعیت داشته باشد، میلیون ها نفر که مشکل کچلی یا کم مویی دارند به لیزر مو های زائد روی می آورند. این باور غلط است و اینگونه نیست. هر فردی الگوی رشد موی خاص خودش را دارد و بدن افراد دائما در حال تغییر کردن است. برخی افراد در گذر زمان مو های خود را از دست می دهند و برخی مو های جدیدی در بدنشان می روید. لیزر فقط می تواند فولیکول های مو را تخریب کند، اما نمی تواند جادو کند و مو های جدید تولید کند، و همچنین نمی تواند از رشد فولیکول های مو در طول زمان جلوگیری کند.

باور غلط: لیزر مو های زائد بر روی تمام انواع مو تاثیر خوبی دارد.

 واقعیت: موی هر فرد با فرد دیگری متفاوت است. بنابراین درباره نتیجه لیزر نوع مویتان، با متخصص پوست مشورت کنید. تنها روشی که می ‌تواند نتایج لیزر مو های زائد را با توجه به کلفتی مو، رنگ مو و نوع پوست مشخص کند، ارزیابی آن توسط پزشک است.

باور غلط: لیزر مو های زائد روی رنگ موی خاصی تاثیر ندارد.

 واقعیت: لیزر مو های زائد روی موی قرمز به مراتب دشوار تر است، چون لیزر، این رنگدانه ها را نمی بیند. امروزه سیستم های لیزری پیشرفته، از بین بردن مو هایی را که قبلاً برداشتن آنها دشوار بود، را برطرف می کنند. لیزر موهای زائد، بر مو های سفید و خاکستری تاثیری ندارد چون این موها هیچ رنگدانه ای ندارند.

باور غلط: لیزر مو های زائد شما را در معرض اشعه قرار می‌دهد.

واقعیت: لیزر مو های زائدی که توسط FDA تایید شده باشد، اشعه‌ای ساطع نمی ‌کند. این اشعه بین مرز های نوری لیزر قرار دارد اما از آن فضا خارج نمی‌ شود، بنابراین برای بیمار مضر نیست.

باور غلط: در یک جلسه طولانی ‌مدت لیزر مو های زائد می توان موها را برطرف کرد.

 واقعیت: متاسفم. این یک باور درست است. خلاص شدن از مو های زائد در یک جلسه غیر ممکن است.  چرخه رشد موها متفاوت است و در زمان های مختلف رشد می کنند، بنابراین هنگامی که لیزر، مو های یک قسمت از بدنتان را برطرف می کند، فولیگول های دیگری در حال تشکیل مو های جدید هستند. بهترین نتایج لیزر درمانی پس از چند جلسه درمان به دست می آید که تمام فولیکول های مو در زمان‌ذهای مختلف لیزر شده باشند.

باور غلط: لیزر مو های زائد باعث ایجاد سرطان می شود.

  این عبارت غلط است. لیزر مو های زائد باعث ایجاد سرطان نمی شود. لیزر، مقدار کمی اشعه ساطع می ‌کند، اما آنقدر زیاد نیست که باعث آسیب پوست شود. تنها آسیب ممکن، آسیب زدن به ریشه مو و فولیکول مو سر و جلوگیری از رشد آن است.

باور غلط: لیزر مو های زائد باعث ناباروری می شود.

 لیزر مو های زائد باعث ناباروری نمی شود. هیچ مدرک قطعی وجود ندارد که ثابت کند تکنولوژی لیزر باعث ناباروری می شود.

باور غلط: لیزر موهای زائد برای هر فردی، بی خطر است.

 لیزر فرایندی بی خطر است اما شما همیشه، قبل از لیزر درمانی، با یک متخصص حرفه ای یا متخصص پوست مشورت کنید. برخی بیماران مانند کسانی که دیابت دارند، ممکن است هنگام لیزر درمانی در معرض خطر بیشتری باشند. پوست افراد دیابتی دیرتر خوب می ‌شود و این امر احتمال عفونت کردن را افزایش می دهد. در برخی موارد تکنسین ممکن است بخواهد ابتدا قسمت کوچکی را تست کند تا واکنش پوستی شما را ببیند.

 زنان باردار و مادران شیرده نیز باید از لیزر مو های زائد اجتناب کنند. هنوز تحقیقات کافی انجام نشده است تا تاثیر لیزر را بر جنین یا کودکان شیرخوار مشخص کند. برای ایمن بودن، شدیدا احتیاط کنید و تا زمانی که به کودکتان شیر می‌ دهید لیزر درمانی نکنید.

منبع:

https://www.almalasers.com/

دکمه بازگشت به بالا