بهترین زمان خوردن بادام درختی برای لاغری
بهترین نهال درخت بادام شامل چه نژادهایی می باشد: میوه ؛ یکی از مغذیترین و پرطرفدارترین مغزهای خشکبار و آجیل است که در سبد کالایی بسیاری از ایرانیان به صورت پراکنده وجود دارد. این میوه لذیذ، یکی از پایههای ثابت رژیمهای تغذیه است و در اغلب ظرفهای آجیل ایرانی به وفور دیده میشود. تقاضای بالای بادام و ظرفیت بی حد و مرز صادرات آن در کنار پتانسیل بسیار بالای اقلیمی برای کشت و تولیدش، ما را بر این میدارد که درباره بهترین ، قابل کشت و بهترین ارقام آن، اطلاعاتی را برای شما گردآوری کنیم. هدف ما آشنایی بیشتر شما با بهترین بادام، برای کشت در اقلیم شما است تا با شناسایی بهتر، انتخابی بهتر در خرید نهال داشته و موفقیت بیشتری از پرورش آن به دست آورد. آنچه در ادامه برای شما فراهم شده، فهرستی از بهترین درخت بادام؛ قابل کشت در ایران است که درباره شرایط کشت هر یک از آنها اطلاعاتی را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت. یکی از بهترین بادام های ایرانی، بادام دیرگل آذر: بادام دیرگل آذر یکی از ارقام تجاری و معتبر بادام است که حاصل پیوند بادام ایتالیایی «کریستومورتو» و بادام فرانسوی «آی» است و با طول عمر چهل سال و حجم باردهی نسبتاً بالا، از جمله معروفترین ارقام بادام در کشور به شمار میرود. از مهمترین ویژگیهای این نوع بادام میتوان به مقاومت زیاد در برابر سرما اشاره کرد. بهخصوص اینکه بهخاطر دیرگل بودن، میتواند در برابر یخبندان بهاره نیز دوام بیاورد و این ویژگی، بادام آذر را تبدیل به بهترین درخت بادام، برای مناطق سردسیر و کوهستانی کرده است. برگهای این نهال شکلی نیزهای و تیز و کمی مواج دارند و رشد طولی این درخت، عمدتاً اندک است. بادام مامایی، دومین رقم از بهترین نهال بادام ایران: بادام مامایی یکی دیگر از ارقام معروف بادام است که از نظر زمان گلدهی در دسته میانی قرار میگیرد و نسبت به سرمای بهار نیز به صورت نسبی مقاوم است. کاشت این نوع بادام در مناطق کوهستانی با ارتفاع زیاد و سرمای طاقتفرسا توصیه نمیشود؛ اما در مناطق کوهپایهای و سردسیر میانی، باردهی خوبی از خود نشان خواهد داد. تقریباً نیمی از مغزهای بادام مامایی دو قلو هستند و رنگی طلایی و طعمی شیرین دارند. به دلیل چربی بالای این مغز، اغلب در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی از آن استفاده میشود و این موضوع، یکی از دلایل شهرت این رقم بادام است. بادام مامایی از جمله بادامهایی است که درجه اول کیفیت آن به خارج از کشور صادر میشود و جنبه اقتصادی آن از اهمیت بالایی برخوردار است. سومین رقم از بهترین درخت بادام، بادام تونو: بادام تونو یکی از ارقام بادام ایتالیایی است که در سالهای اخیر مورد توجه باغداران ایرانی قرار گرفته است. این نوع بادام از سال پنجم کاشت، وارد فاز تجاری میشود و سالانه حدود ۶۰ الی ۷۰ کیلوگرم بادام با پوسته چوبی تولید میکند. همچنین با وجود دیرگل بودن، زمان رسیدن میوه آن بسیار سریع است و این موضوع برای باغداران بسیار جذاب است؛ چرا که رسیدن سریع میوهها به معنای نگهداری کمتر و ثمرآوری زودتر است. این بادام پوستی سخت به رنگ قهوهای روشن دارد و به طور میانگین، بین ۱۵ تا ۳۰ درصد از مغزهای این بادام، به صورت دوقلو رشد میکند. بهترین اقلیم برای کشت این بادام، استانهای شمال غرب کشور است و اغلب نیز در همین مناطق و همچنین بخشهای کوهستانی استانهای غربی کشور کشت میشود. چهارمین نهال بادام پربار، بادام فرانیس: همانطور که از نام آن پیدا است، بادام فرانسیس اصالتی فرانسوی دارد که در چند سال گذشته مورد توجه باغداران داخلی قرار گرفته و به بادام کاغذی فرانسیس نیز معروف است. نسبت پوسته چوبی به مغز این بادام ۹۰% و درصد دوقلو بودن مغزهای آن نیز ۵۰% است؛ بنابراین تا همینجا در مییابیم که با بادامی پرثمر و اقتصادی روبرو هستیم. نکته دیگر درباره این بادام، مقاومت زیاد آن به سرما و گلدهی بسیار دیر آن است. این ویژگی بادام فرانسیس را تبدیل به بهترین نهال بادام، برای مناطق کوهستانی با ارتفاع زیاد میکند که به راحتی میتواند در برابر یخبندان بهاری از خود مراقبت کند. پنجمین نهال از بهترین نهال بادام ایران، بادام شکوفه: بادام شکوفه یکی از ارقام معروف در ایران است که حاصل پیوند دو بادام «نونپاریل» و «آی» فرانسوی است و خود نیز گونهای فرانسوی از بادام به شمار میرود. این بادام دیرگل، برای ثمر دادن، نیازمند به زمستانهای سخت با سرمای بین ۱۰۰ تا ۷۰۰ ساعت است. بنابراین تنها اقلیم مناسب برای این گونه بادام، مناطق بسیار سردسیر کوهستان خواهد بود. درصد پوست به مغز در این بادام حدود ۶۰% و میزان دوقلو بودن در آن بسیار نادر و در حدود ۲% است. مهمترین ویژگی برای شهرت این بادام، رنگ طلایی زیبا و طعم لذیذ مغز آن است که باعث میشود از آن در آجیل و خشکبار به وفور استفاده شود. ششمین نهال از بهترین نهال بادام، بادام سنگی: نهال بادام سنگی از جمله ارقام بادامهای بومی ایران است که به خاطر مقاومت زیاد نسبت به کم آبی و همچنین زودگل بودن، برای مناطق معتدل و نسبتاً خشک ایران نیز میتواند مناسب باشد. این بادام اغلب به صورت دیمیکشت میشود و از سال دوم بعد از کاشت، آب مورد نیاز خود را از بارش باران تامین میکند. از دیگر ویژگیهای این بادام میتوان به پوست چوبی سفت و سنگ مانند آن اشاره کرد که به سادگی قابل شکستن نیست و البته همین موضوع باعث میشود طول عمر بادام سنگی در پوست چوبی تا ۸ سال برسد و نگهداری و انبار کردن آن کار چندان دشواری نخواهد بود. از کاربردهای بادام سنگی این است که به عنوان خلال بادام در پخت شیرینی جات و دسرها استفاده میشود. هفتمین درخت از بهترین درخت بادام، بادام سوپرنوا: منشاء بادام سوپرنوا (که به بادام خوشهای نیز شهرت دارد) ایتالیا است و در زمره بادامهای دیرگل میانرس محسوب میشود. نهال این بادام مقاومت خوبی در برابر سرمای بهاری دارد و میوه آن نیز در نیمه اول شهریور ماه، به طور کامل برداشت خواهد شد. بادام سوپرنوا، بهترین بادام؛ از نظر اقتصادی است که در ۸ الی ۹ سالگی به اوج باردهی خود میرسد و به اندازه ۱٫۵ تا ۲ برابر بادامهای دیگر باردهی خواهد داشت. همچنین حدود نیمی از مغزهای موجود در پوسته سنگی این بادام دوقلو هستند و رنگ قهوهای روشن و طعم دلنشینی دارند. بادام سوپرنوا بادامی تجاری است که برای صادرات، پخت و پز شیرینی و در آجیل مورد استفاده قرار میگیرد. بادام کاغذی، هشتمین نهال از بهترین بادام های ایران: بادام کاغذی (که به آن بادام سفید یا بادام نجف آبادی نیز گفته میشود) بادامی زودگل و دیر رس با منشاء داخلی است. این بادام بومی ایران از جمله ارقام معروف برای صادرات است؛ چرا که پوسته چوبی آن همچون کاغذ نازک بوده و با یک اشاره دست، قابلیت شکستن خواهد داشت. همچنین دانههای درشت و پوست نازک این بادام، باعث وجود مغزی چشم گیر در درون آن خواهد شد که بیش از ۵۵% بادام را شامل میشود. این نوع بادام مقاومت نسبی در برابر کم آبی دارد و بهترین اقلیم برای رشد آن، استانهای خشک مرکزی کشور مانند اصفهان، اراک و فارس است. از این نوع بادام به صورت خام، بوداده و شور در انواع آجیل استفاده میشود و حجم قابل توجهی از آن نیز سالانه به کشورهای دیگر صادر میگردد. نهال بادام کاغذی یکی از ارقام نهال بسیار پر طرفدار می باشد نهمین نهال بومی از پرفروش ترین ارقام، بادام شاهرودی: وقتی درباره بادام شاهرودی صحبت میکنیم، پیش از هر چیز باید بدانیم که درباره بادامهایی بومی با ۲۱ رقم متفاوت صحبت میکنیم که هر یک ویژگیهای منحصر به فرد خاص خود را دارند و با اعداد ۱ تا ۲۱ مشخص میشوند. از جمله ویژگیهای مشترک نهالهای بادام شاهرودی میتوان به زمان گلدهی مناسب و باروری عالی آن اشاره داشت. البته درصد پوسته چوبی به مغز در این ارقام بادام نسبتاً پایین است و بیشترین کاربری آنها نیز در آجیل و خشکبار داخلی است و بهجز این، از شکل خلال شده آن نیز در شیرینیجات و دسرها استفاده میشود. جالبترین کاربری بادام شاهرودی به صورت نارس و سبز است که در بازار ایران به عنوان چغاله بادام شناخته میشود و طعم دلنشینی داشته و با نمک استفاده میشود. دهمین و آخرین نهال از سری بهتربن نهال بادام، بادام سهند: نهال بادام سهند، بهترین نهال بادام؛ از نظر مقاومت در برابر آفات است. این بادام جان سخت، اصالتی فرانسوی دارد و در شهرهایی مانند میاندوآب ایران به خوبی رشد میکند. بادام سهند بادامی دیرگل و مقاوم به سرما است که در عین حال، مقاومت خوبی نیز در برابر کم آبی از خود نشان خواهد داد. نسبت مغز این بادام به پوسته چوبی حدود ۳۰% است و حدود ۱۰% از میوههای این درخت به صورت دوقلو رشد میکنند. بیشترین مصرف این بادام (که طعمی شیرین و رنگی تیره دارد) ، در صنایع شیرینی پزی، آجیلها و خشکبار است. نیاز سرمایی این بادام در زمستان زیاد بوده و به همین جهت، بهترین اقلیم برای کاشت آن، مناطق سردسیر کوهستانی خواهد بود. جمع بندی و نتیجه گیری در رابطه با انتخاب بهترین بادام ایران: بهترین نهال بادام؛ برای شما با توجه به شرایط زمین، اقلیم و آب و هوای منطقهای شما معین میشود. هدف ما از این مقاله کوتاه تنها معرفی معروفترین ارقام بادام قابل کشت در ایران بود تا بدین ترتیب، بتوانید انتخاب صحیحی سوالی که برای بسیاری از افراد پیش می آید این است که مصرف بادام سبب می شود یا ؟ در ابتدا لازم است به این سوال پاسخ بدهیم که بادام سبب لاغری می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با خواص بادام برای سلامتی و کارکرد آن در کاهش وزن و میزان مصرف بادام برای رسیدن به کاهش وزن آشنا کنیم.
شما میتوانید در تشخیص اقلیم و شرایط منطقه خود، انتخاب نوع نهال متناسب با شرایط اقلیمی، میزان خرید نهال بادام بر اساس مقیاس زمین و امکانات نگهداری و بسیاری دیگر از موارد با نهال برتر مشاوره انجام دهید.
چه مسائلی سبب چاقی می شود؟
عواملی مانند تحرک کم و رژیم غذایی نامناسب سبب افزایش وزن، چاقی و حتی مسائل و مشکلاتی در سلامتی می شود. امروزه بیشتر افراد بی آنکه از عواقب آن اطلاع داشته باشند ساعت زیادی را پشت میز و روی صندلی می نشینند و به علت نداشتن تحرک کافی به افزایش وزن و مشکلاتی در سلامتی دست پیدا می کنند. علاوه بر این میل به خوردن میان وعده های شیرین و پر خوری در میان وعده ها به خصوص در محل کار که می تواند سبب ریکاوری افراد شود بسیار محبوب و مورد توجه است.
بادام میان وعده ای مناسب
بسیاری از میان وعده های محبوبی که اکثر افراد از آن استفاده می کنند. میان وعده های سالمی نیستند. این میان وعده ها دارای مقدار زیادی شکر می باشند و همانطور که می دانید شکر یکی از دشمنان سلامتی محسوب می شود. مصرف زیاد قند بدون انجام ورزش بسیار زیان آور است. و سبب ایجاد چربی به خصوص در اطراف باسن و شکم می شود. افراد می توانند در میان وعده ها با جایگزین کردن بادام به جای میان وعده های غیر سالم از چنین تاثیرات منفی دور باشند و از خواص بادام بهره ببرند.
رابطه ی بادام و کاهش وزن چیست؟
نکات تغذیه ای بادام
بادام دارای مقدار زیادی ، منگنز، ویتامین B2، منیزیم و مس می باشد. همچنین بادام دارای چهل و هشت درصد چربی، چهار درصد چربی اشباع، صفر درصد چربی ترانس، دوازده درصد فیبر، بیست و یک درصد پروتئین و چهار درصد قند می باشد.
با توجه به درصد هایی که عرض کردیم مقدار قند در بادام بسیار ناچیز است و در مقابل، بادام دارای مقدار زیادی مواد مغذی، پروتئین و چربی های اشباع نشده است. (چربی های اشباع نشده چربی های سالمی می باشند که سبب افزایش HDL یا کلسترول خوب و کاهش LDL یا کلسترول بد خون می شوند.) وجود چنین مواد مغذی در بادام سبب می شود بادام گزینه ی مناسبی برای استفاده در میان وعده ها و جایگزینی عالی برای میان وعده های مضر باشد.
قند مصرفی و انسولین بادام
انسولین هورمونی مهم و اساسی در بدن می باشد که کار آن مربوط به مصرف قند بوده و زمانی که فرد غذا می خورد وارد عمل می شود. زمانی که گلوکز وارد خون می شود انسولین وارد عمل شده و به سلول ها اجازه می دهد گلوکز را برای ایجاد انرژی مصرف کنند. وجود بیش از اندازه ی گلوکز سبب می شود این گلوکز در بدن تبدیل به چربی شود. و وجود بیش از اندازه ی چربی سبب ایجاد بیماری های مختلف می شود. با توجه به توضیحاتی که داده شد زمانی که ما تنقلات شیرین مصرف می کنیم قند های اضافی تبدیل به چربی و اضافه وزن می شوند. و عادت به خوردن چنین تنقلاتی سبب افزایش وزن و ایجاد بیماری هایی در فرد می شود. یکی دیگر از پیامد های منفی مصرف تنقلات شیرین این است که بعد از زمان کوتاهی فرد دوباره احساس گرسنگی میکند. این در صورتی است که استفاده از بادام به جای استفاده از چنین تنقلاتی به دلیل قند کم چنین مشکلاتی نخواهد داشت. و بسیار سودمند خواهد بود.
هفت خواص بی نظیر بادام
بسیاری از افراد بادام را یک سوپرفود می دانند. زیرا بادام سرشار از مواد مغذی بوده و مزایای بسیاری برای سلامتی دارد که در ادامه به هفت مورد از آن اشاره خواهیم کرد.
۱)کمک به ساخت توده عضلانی بدون چربی:
بادام دارای مقدار زیادی پروتئین می باشد که از رشد ماهیچه های بدون چربی حمایت می کند. همچنین می تواند سلامت قلب و عروق را بهبود داده و احساس گرسنگی را کم کند. وجود فیبر و پروتئین در بادام می تواند اشتها را از میان برده و افراد را سیر نگه دارد.
۲) بهبود هضم به کمک بادام:
مقدار زیادی فیبر محلول و غیر محلول در بادام وجود دارد. که سبب بهبود هضم غذا و کنترل میزان انرژی بدن می شود. فیبر همچنین میتواند سرعت جذب قند در بدن را کاهش داده و انرژی بدن را در ساعات روز حفظ کند.
۳)کمک به جلوگیری از ابتلا به بیماری و پیری زودرس:
وجود مقدار زیادی رسوراترول، کاتچین و باقی آنتی اکسیدان ها در بادام سبب تقویت سلامتی و جلوگیری از بیماری ها می شود. زیرا آنتی اکسیدان ها توانایی بسیاری در جلوگیری از استرس اکسیداتیو دارند. استرس اکسیداتیو چیست؟ زمانی که بین وجود رادیکال های آزاد و خنثی کردن آن ها از طریق آنتی اکسیدان ها تعادل وجود نداشته باشد استرس اکسیداتیو رخ می دهد. استرس اکسیداتیو می تواند به بدن صدمه بزند و در پایان سبب بیماری های مختلف و شود.
۴) کاهش ابتلا به بیماری های قلبی عروقی:
وجود مقدار زیادی اسید های چرب مونو و پلی غیر اشباع در بادام سبب گشته بادام بتواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.
۵) تقویت استخوان ها:
کلسیم یکی از مواد مغذی مهم برای تقویت و استحکام استخوان ها است. علاوه بر وجود کلسیم وجود منیزیم و فسفر در بادام، سبب گشته مصرف بادام یکی از ساده ترین راه ها برای استحکام بخشیدن و دوام دادن به استخوان ها باشد.
۶) تقویت فعالیت های مغزی:
وجود دو ماده ی حیاتی و اساسی مغز از جمله ال کارنیتین و ریبوفلاوین در بادام سبب گشته مصرف بادام روشی ساده برای تقویت مغز محسوب شود. علاوه بر این وجود چربی های خوب در بادام سبب کاهش التهابات شده و می تواند در برابر آسیب های رادیکال های آزاد مقابله کرده و از سلامت کلی مغز پشتیبانی کرده و آن را بهبود دهد.
۷) کاهش کلسترول بد:
مقدار زیادی چربی اشباع نشده ی مونوی در بادام وجود دارد. این نوع چربی سبب یا همان HDL شده و کلسترول بد یا LDL را کاهش می دهد.
نتیجه گیری کلی تاثیر بادام بر کم کردن وزن
اگر شما هم از افرادی هستید که عادت به مصرف مغز ها به ویژه بادام دارید ما به شما تبریک می گوییم. بادام یکی از مغز های خوشمزه و پر خواصی است که پروتئین بیشتر و کالری کمتری نسبت به سایر مغز ها دارد. و همین نکته بادام را تبدیل به گزینه ای مناسب برای کرده است. یک مشت بادام به اندازه ی یک فنجان یا کلم بروکلی دارای و پلی فنول می باشد. علاوه بر این ها مصرف بادام می تواند سبب تقویت سلامت قلب و عروق شده و از خطر حمله ی قلبی جلوگیری کند. همچنین بادام توانایی بسیاری در تقویت استخوان ها و افزایش استحکام آن دارد. بعلاوه بادام می تواند تاثیر بسیاری در میزان کلسترول خون داشته و مانع از افزایش انسولین می شود. اما این تمام خواص بادام نیست. بادام می تواند فعالیت مغز را بهبود داده و به کاهش چربی بدن کمک کند.
در این قسمت سوالی که پیش می آید این است که آیا به طور یقین می توان معتقد بود که مصرف بادام سبب کاهش وزن می شود؟ پاسخی که به این سوال می دهیم این است که بله بادام به طور قطعی می تواند سبب کاهش وزن شود. در مصرف این مغز خوشمزه متعادل باشید و زیاده روی نکنید تا از فواید بی نظیر آن بهره مند شوید و به کمک بادام بتوانید به هدف کاهش وزنتان نزدیک شوید.
مصرف چه میزان بادام در طول روز برای کاهش وزن مناسب است؟
نمی توان گفت میزانی وجود دارد که برای کاهش وزن بتوان آن را تجویز کرد. اما اگر بخواهیم به شکل کلی بگوییم روزانه حدود ۲۸ گرم بادام یعنی حدوداً بیست و دو تا بیست و سه عدد بادام میل کنید یعنی مقداری معادل ۱۶۲ کالری مصرف کنید.
روش های مصرف بادام برای کاهش وزن
میل کردن بادام خام:
خوردن بادام به شکل خام راحت ترین شیوه ی مصرف بادام است. شما می توانید از بادام بسته بندی استفاده کنید که دارای ۱۰۰ گرم کالری می باشند. این روش خوبی است زیرا شما می دانید چه مقدار کالری دریافت کرده اید.
مصرف کره ی بادام زمینی:
یکی از روش های مصرف بادام استفاده از کره ی بادام زمینی همراه با نان سبوس دار و یا استفاده از آن به صورت اسموتی می باشد. قاشق غذاخوری کره ی بادام زمینی دارای 190 کالری، 18 گرم چربی، 8 گرم پروتئین، 6 گرم کربوهیدرات و 3 گرم فیبر می باشد.
مصرف خلال بادام در سالاد:
برخی افراد بادام را خلال کرده و در از آن استفاده می کنند. استفاده از خلال بادام در سالاد با بلغور جو دو سر روش خوبی است. زیرا هردو دارای مقدار زیادی فیبر می باشند. وجود فیبر می تواند سبب افزایش احساس سیری شده و میل به غذا را کاهش دهد.
نهالستان پالیز گردو نهال خوشه ای کانادایی سازگار با کلیه شهرهای کشورمان را تولید نموده و به سرتاسر نقاط کشور ارسال مینماید.
پوست رویی بادام را نگیرید
زمانی که از بادام برای کاهش وزن استفاده میکنید به این نکته ی مهم دقت کنید که نباید پوست رویی قهوه ای و نازک بادام را جدا کنید. زیرا دارای مواد مغذی بسیاری است که خواص بسیاری برای بدن دارند. نکته ی دیگری که باید به آن توجه کنید این است که با وجود اینکه بادام دارای خواص بسیاری برای بدن بوده و می تواند سبب کاهش وزن شود اما در استفاده از آن زیاده روی نکنید. اگر از این طریق و یا روش های دیگری بادام میل کردید بیشتر از حد متعادل یعنی بیست و هشت گرم در طول روز بادام استفاده نکنید.
پاسخ به سه سوال مهم درباره مصرف بادام
آیا بادام می تواند سبب آلرژی شود؟
بله ممکن است. اگر نسبت به سایر آجیل ها مثل بادام زمینی حساسیت داشته باشید احتمال دارد به بادام نیز حساس باشید. در مورد خطرات احتمالی با پزشک خود مشورت کنید.
تا چه زمانی باید به مصرف بادام ادامه داد تا به لاغری رسید؟
بادام می تواند در طول زمانی کمتر از دو هفته تا یک ماه به لاغری شما کمک کند. اما در برخی موارد و برخی افراد ممکن است بیشتر طول بکشد.
آیا استفاده از هر نوع بادام پیشنهاد می شود؟
بهترین نوع بادام، بادام خام است. زیرا کالری آن در کمترین میزان است. انواع دیگری مثل بادام بو داده دارای کالری بیشتری هستند.
در خرید نهال داشته باشید. انتخاب صحیح و کاشت بهترین درخت بادام، کاری مقرون به صرفه و کاملاً اقتصادی است؛ چرا که تقاضای روز افزون داخلی و خارجی بادام و همچنین افزایش قیمت دائمی آن، میتواند بهترین بهانه برای فروش فوری و بی دغدغه حاصل باغ شما باشد و خیالتان را از نظر عایدی مالی راحت گرداند. پرورش بهترین نهال بادام، همچنین از جهت نحوه نگهداری و مراقبت در برابر بیماریها، آفات و… نیز نسبتاً کار سادهتری است و پیچیدگی دیگر درختان را نخواهد داشت.