برترین های ترند روزعلمی و پزشکی

بهترین زمان سمپاشی شته که هر باغبانی باید بداند؟

یکی از آفات درختان که بیشتر در فصل تابستان درختان را درگیر می­کند. حشراتی ریز بنام شته ها هستند که با تعداد زیاد و نحوه تغذیه اشان از درختان، آن­ها را به شدن تضعیف می­کنند. تمام نهالستان، نهال فروشی­ها و باغداران باد نحوه محافظت از نهال میوه و درختان را در برابر آفات بلد باشند.

باغداران برای مبارزه با این حشرات مخرب از سموم شته کش استفاده می کنند این سموم به بهترین نحو شته­ ها را از بین می­برد ولی برای تاثیر گذاری بهتر سم شته بهتر است آن را در زمان مناسبی بکار ببریم در این نوشته به این موضوع خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

آشنایی و شناخت اولیه شته ها:

شته‌ها از جمله رایج‌ترین حشرات آفات گیاهی هستند که بسیاری از گیاهان و درختان را در باغات درگیر می‌کنند. شته­ ها ز جمله حشراتی هستند که مکنده می­باشند بدینی معنی که مواد غذایی مورد نیاز خود را به فرو کردن خرطوم خود در بافت­های گیاهان مکیده و تغذیه می­ کنند. شته­­ ها اکثرا به رنگ سبز مشاهده می شوند ولی انواع سفید رنگ آنها نیز وجود دارند.

این موجودات یکی از آفات جدی برای گیاهان و درختان در مناطق مختلف دنیا شناخته شده اند و بیشتر در فصل تابستان درختان را آلوئه می کنند. شته­ ها جثه بسیار ریزی دارند و ترجح می­دهند از قسمت­های تازه گیاه همچون برگ­های تازه روییده استفاده کنند.

شته ­ها چه آسیبی به گیاهان وارد می کنند؟

در صورتی که تعداد شته‌ها در گیاه کم باشد آسیب جدی به سلامت گیاه وارد نمی‌کنند. اما اگر تعداد آنها زیاد باشد به علت تغذیه‌ای که از درختان می‌کنند، باعث می‌شود برگ‌های آنها پیچ خورده زرد شوند و بریزند و در نهایت سبب تضعیف رشد گیاه می‌شوند. شته ها از شیره گیاهان استفاده می­کنند و سبب کاهش دسترسی گیاه به این مواد می­ شوند. بدین ترتیب میزان محصول کاهش قابل ملاحظه ای پپدا می­کند و خسارات زیادی وارد می­شود.

پشگیری از شیوع آفت شته

بهتر است قبل از اینکه مود حمله شته_ها قرار گیریم روش­های پیشگیری را انجام دهیم تا در زمان سمپاشی شته و هزینه­های خود صرفه جویی کرده باشیم:

محلول آب و صابون، الکل اتانول و ایزوپروپیل و همچنین آبپاشی خالص بر روی درختان از بروز آفت شته تا حد زیادی جلوگیری می­کند.

 روغن چریش و روغن ولک نیز می توانند از ایجاد این آفت جلوگیری کنند. این محصولات در گیاهپزشکی­ها قابل دسترسی می­باشد.

مبارزه با شته ­ها

مبارزه علیه شته­ها به دو صورت

  1. بیولوژِیک
  2. شیمیایی

صورت می­گیرد، که بهره گیری و انتخاب این روش­ها به میزان درگیری درختان با شته بستگی دارد. در صورتی که تعداد درختان درگیر با شته‌ زیاد باشد بایستی از روش­های قوی‌تر استفاده نمود.

مباره بیولوژیکی با شته ­ها

منظور از مبارزه بیولوژیک استفاده از عوامل زیستی برای از بین بردن آفات می ­باشد. در این نوع مبارزه از حشراتی و یا گیاهانی خاص برای کنترل میزان شته­ ها و از بین بردن آن­ها استفاده می­شود.

انواع زنبورها و کفشدوزک­ها از شته­ ها تغذیه می­ کنند و آن­ها را از بین می­برند.

در مبارزه بیولوژیک توسط گیاهان، از انواعی از گیاهان همچون نعناع، قاصدک و بومادران برای دور کردن شته ­ها موثر است.

یکی دیگر از روش­های غیر شیمیایی برای از بین بردن شته ­ها استفاده از محلول­های طبیعی می­باشد. بدین صورت که از انواع محلول­های ارگانیک همچون محلول سیر و یا تنباکو می­توان برای این امر استفاده نمود.

استفاده از شته­ کش­های شیمیایی

در بازار انواع زیادی از شته کش­ها وجود دارند که هر کدام از آن­ ها برای محصولاتی بکار برده می­شوند.

ایمیداکلوپراید یکی از انواع شته کش­ها می­باشد که بیشترین استفاده را  دارد. دیازینون، دلتامترین و مالاتیون از دیگر سموم برای از بین بردن شته­ها هستند.

این سوم سیستمیک هستند و با ایجاد اختلال در بدن موجودات سبب مرگ آن­ها می­شوند.

نکاتی که در استفاده از سموم باید در نظر گرفت

تمامی سموم و آفت کش­ها از جمله مواد شیمیایی هستند که استفاده از آن­ها برای محیط زیست زیان آور می باشد.

با استفاده از سوم علاوه بر آفات، حشرات مبارز و مفید نیز از بین میروند، پس توصیه می­شود که از این سموم به اندازه استفاده نمود.

علاوه بر این بعد از سم پاشی میوه­ها و سبزیجات مورد سم پاشی نباید برداشت شوند در این صورت تمامی سموم وارد بدن مصرف کنندگان می شود. به عنوان مثال سبزی که برداشت آن­ها در فواصل زمانی کوتاه می­باشد باید از سمومی استفاده نمود که در مدت کوتاهی از بین بروند (دوره کارنس کوتاهتری داشته باشند).

بهترین زمان سمپاشی شته چه زمانی است؟

برای رهایی سریعتر از شر شته­ها اولین اقدامات و سم­پاشی­ها باید در همان اوایل مشاهده شته­ها شروع شود.

سم پاشی شته­ ها در اوایل صبح که فعالیت بالایی دارند نتیجه بهتر بدست می­دهد.

بعد از مدتی شته­ ها و مورچه­ها وارد همزیستی باهم می شوند که در این صورت از بین بردن آن ها کاری بسیار دشوار خواهد بود.

کلام آخر

مجموعه نهال­فروشی ما با ارائه انواع نهال­ها این امکان ر ا فراهم نموده تا بتوانید به راحتی و از طریق سایت برای خرید نهال میوه اقدام کنید.

قیمت انواع نهال­های میوه برای خرید هر چه آسانتر شما بر روی سایت درج شده است برای دریافت راهنمایی و مشاوره می توانید با مشاوران ما در تماس باشید.

تماس با پالیز نهال: 09144501003

تماس با برتر نهال:  09141832393

دکمه بازگشت به بالا