مراحل مهاجرت تحصیلی به امریکا

وضعیت تحصیل در آمریکا در سال 2023

قبل از بررسی وضعیت عمومی مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان و در کل، همه ملیت‌ها، برای بسیاری احتمالا سوال بوده که با وجود محدودیت‌ها و تحریم‌‌های اعمال شده از سوی آمریکا به ویژه تحریم‌های مهاجرتی توسط ریاست جمهوری سابق این کشور؛ دونالد ترامپ آیا در حال حاضر امکان سفر یا مهاجرت از جمله مهاجرت تحصیلی به این کشور امکانپذیر است؟ در جواب این سوال باید گفت که اگرچه محدودیت‌های سفر حتی برای یک ویزای توریستی ساده در آن موقع اعمال شده بود اما بنا به یکسری سیاست‌ها که مسلما در راس آن منافع اقتصادی بوده، جریان برنامه مهاجرتی و صدور ویزای تحصیلی به صورت حداقل دست و پا شکسته با وجود این محدودیت‌ها اجرا می‌شده است.

حال با تغییر رئیس جمهور آمریکا و برداشته شدن تحریمات مهاجرتی تا حد بسیار زیاد، تقریبا همه‌ی برنامه‌های مهاجرتی به کشور آمریکا برای ایرانیان در حال حاضر امکانپذیر است که در راس همه‌ی آن‌ها مهاجرت تحصیلی از همه ساده‌تر و دارای شانس موفقیت بیشتر برای اخذ ویزا در جریان است و چه بسا مهاجرت تحصیل به آمریکا حتی در دوران تحریم‌های تردد و مهاجرتی نیز در جریان بوده است.

حال که از بحث مختص به ایرانیان بگذریم، از نظر وضعیت سفر و مهاجرت به این کشور نیز باید گفت که بعد از گذر از دوران بحران کرونا در اوایل 2020 و فروکش شدن تا حد زیاد این بیماری، انجام واکسیناسیون سراسری و همچنین بازپروری اقتصادی این کشور و جهان، از نظر کلی و به ویژه پیرامون همه‌گیری هم باید گفت که کلیه محدودیت‌های سفر و همچنین پرونده‌های مهاجرتی به این کشور نیز برداشته شده و همه چیز به روال سابق برگشته است.

فقط آنکه در حال حاضر همچنان کلیه افراد برای سفر به این کشور با در دست داشتن هر نوع ویزای ایالات متحده آمریکا، باید به طور کامل واکسینه بوده باشند. بنابراین با این تفاسیر هر متقاضی برای تحصیل در آمریکا، توانایی اخذ پذیرش تحصیلی و ویزای دانشجویی این کشور را داشته و دانشجو با در دست داشتن نامه پذیرش از دانشگاه،کالج و هر موسسه آموزشی معتبر و همچنین ویزای دانشجویی آمریکا به دنباله‌ی آن، در صورتی که 2 دوز کامل از یکی از واکسن‌های مورد تایید ایالات متحده برای سفر به این کشور را زده باشد و از تاریخ دوز دوم واکسن حداقل 14 روز گذشته باشد، اجازه‌ی سفر به آمریکا را خواهد داشت. بنا به آخرین به روزرسانی وبسایت رسمی پیشگیری و درمان ایلات متحده، کلیه مسافران عازم به این کشور باید با یکی از واکسن‌های مورد تایید این کشور واکسینه باشد.

این واکسن‌های مورد تایید آمریکا

فایزر-بیوان‌تک

جانسن اند جانسن (1 دوز)

مدرنا

نواواکس/ Novavax

آسترازنکا

کواکسین

کوویشیلد

سینوفارم

سینوواک

کلیه قوانین ذکر شده برای کلیه افراد 2 سال یا بالاتر صاق است. همچنین در صورت بروز عوارض شبیه کرونا در حین سفر، شخص می‌بایست با پزشکان و ماموران فرودگاه در جهت انجام آزمایش مجدد و در صورت لزوم قرنطینه، همکاری‌های لازم را به عمل آورد و در آخر باید گفت که در راستای کلیه این قوانین، شخص مسافر بهتر است تا قبل از پرواز و اعزام به این کشور، از آخرین بروزرسانی‌های پیرامون این قوانین مطلع گردد و ما در این مقاله و در همین بخشی که مطالعه کردید، در زمان اعمال تغییرات جدید، بروزرسانی‌های لازم را اعمال خواهیم نمود.

صدور ویزای آمریکا برای ایرانیان در سال 2023

در چند سال اخیر وقتی که حرف از صدور انواع ویزای آمریکا و در واقع هر نوع اقامت برای ایرانیان؛ حال می‌خواهد اقامت موقت، گرین کارت، شهروندی و… می‎آید، همچنان اکثر متقاضیان تفکر ممنوعیت ورود، لغو صدور انواع ویزا و روادید یا در بهترین حالت وجود محدودیت‌های شدیدتر مسافرتی، اقامتی و صدور انواع ویزا برای ایرانیان را دارند. هر چند که این قضیه درست بوده و حتی برای یک ویزای توریستی ساده و برای یک سفر 10 روزه به آمریکا هم برای ایرانیان سخت‌گیری بسیار بیشتری به خصوص از لحاظ بررسی سابقه شخص در زمینه قانونی، شغلی، سیاسی و… اعمال می‌شود.

اما در کل باید گفت که این حس و دیدگاه ناشی از روابط نه چندان خوب سیاسی بین کشور ما و کشور آمریکا در طی سالیان سال بوده که اوج آن مربوط به زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ و لغو بی قید و شرط اجازه ورود و همچنین اجازه صدور هرگونه ویزا و امکان سفر برای یکسری از کشورها از جمله برای شهروندان کشور خودمان ایران در سال 2017 بوده است .

با این اتفاق در آن زمان و حتی همچنین در زمان حال، افراد بسیاری قید آمریکا را برای مهاجرت زده و چه بسا در آن زمان موارد زیادی بوده که شخص با داشتن ویزای معتبر، نتوانسته حتی برای دیدن اقوام درجه یک خود به این کشور سفری سیاحتی و چند روزه را داشته باشد. اما در حال حاضر با تغییر ریاست جمهوری این کشور و در واقع با روی کار آمدن جو باید بجای دونالد ترامپ، مرزهای این کشور مجددا به روی ایرانیان باز شده است و این قضیه نه تنها شامل حال ویزای تحصیلی بلکه همه نوع ویزاهای در دسترس این کشور برای امر مهاجرت یا سفر شده است.

اما واقعیت همچنان سخت‌گیری‌های کم و بیش اما ملموسی برای صدور ویزا برای ایرانیان وجود دارد. به عبارتی دیگر، هم‌اکنون نیز اگرچه امکان سفر به آمریکا چه برای یک سفر توریستی چند روزه و چه برای اهداف اقامتی بلند مدت‌تری مانند تحصیل، کار و… وجود داشته اما باید گفت که مسیر پیش روی متقاضی به راحتی سال‌های گذشته نیست. در حال حاضر اگر بخواهیم شفاف‌تر صحبت کنیم، اغلب افرادی دارای صلاحیت و شایستگی‌های بالاتری از هر نظر شانس ویزا شدن را خواهند داشت و جدای از مبحث صلاحیت‌های علمی، تخصصی، مالی و… مسئله مهم دیگر این است که تنها افراد مورد اعتماد دولت آمریکا و بیشتر از منظر سیاسی و بررسی سوابق تک به تک اشخاص و همچنین اعتماد از این نظر که فرد پناهنده در این کشور نخواهد شد، توانسته تا به این کشور ورود کنند.

البته جا دارد این بحث را به ویژه پشت بند گفتن این حقایق نه چندان خوشایند به عنوان خبری خوب برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی نیز بیان کنیم که همانند دیگر کشورهای جهان، آمریکا هم در راستای صدور انواع ویزا دارای یکسری اولویت بندی‌های خود می‌باشد. به عنوان نمونه ممکن است مهاجرت کاری به این کشور یکی از روش‌های سخت و زمانبری باشد و یا مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری آن هم با مبالغ هنگفت درخواستی این کشور و از سوی دیگر اختلاف شدید بین ارز ملی با دلار آمریکا باعث شود که این روش فقط شامل یک قشر بسیار قلیل گردد.

اما قضیه مهاجرت تحصیلی فرق داشته و در این حد که حتی در زمان ممنوعیت ورود ایرانیان به آمریکا، پروسه‌ پرونده‌های مهاجرت تحصیلی حداقل به صورت دست و پا شکسته و فقط با مدت زمان‌های طولانی‌تری یا استفاده از روش‌هایی مانند اقدام از کشوری واسط انجام می‌شده و دانشجویان فقط ملزم به صبر بیشتر برای ویزای تحصیلی خود بودند و چه آن زمان و چه در حال حاضر، راحت‌ترین و مطمئن‌ترین روش مهاجرت به آمریکا، مهاجرت از راه تحصیلی می‌باشد؛ حال می‌خواهد بحث، دغدغه کوتاه مدت یعنی صدور ویزای دانشجویی بوده یا بحث، دغدغه بلند مدت از منظر اخذ اقامت و شهروندی این کشور، پیدا کردن شغلی مناسب و با حقوق و مزایای درخور تحصیلات شخص و… باشد.

مختصر اطلاعات کلیدی آمریکا

نام رسمی: ایالات متحده آمریکا (USA)

پایتخت: واشنگتن

حکومت: ریاست‌ جمهوری فدرال جمهوری مشروطه

واحد پول: دلار آمریکا (USD)

زبان رسمی: انگلیسی

مساحت کل کشور: 9.834 میلیون کیلومتر مربع (چهارمین کشور بزرگ جهان)

تعداد ایالات: 50

جمعیت: 332 میلیون نفر (آمار سال جاری – رتبه 3 در جهان)

بزرگ ‌ترین شهر (جمعیت): نیویورک

معروف ترین شهرها: نیویورک، لس آنجلس، سن دیگو، سن فرانسیسکو، شیکاگو، بوستون، نشویل، واشنگتون، آستین، سیاتل، کنزاس و…

شرایط آب و هوایی: دارای تنوع بسیار و عموما معتدل

میزان تولید ناخالصی: 21 تریلیون دلار در سال اخیر (رتبه اول جهانی)

متوسط سرانه: 63 هزار دلار در سال

متوسط هزینه زندگی برای دانشجو در سال: حداقل 9 الی 10 هزار دلار

متوسط هزینه تحصیل برای دانشجو در سال: 25 الی 45 هزار دلار با میانگین‌گیری کلی از همه دانشگاه‌ها، رشته‌ها و مقاطع تحصیلی

مختصری درباره سیستم آموزشی آمریکا

همانند تقریبا همه کشورهای دیگر، تحصیلات و نظام آموزشی آمریکا نیز به دو دسته کلی دوره مدرسه و دوره تحصیلات عالی (پس از دیپلم مانند دانشگاه، کالج و…) تقسیم می‌شود. سن ورود به مدرسه در آمریکا 5 الی 6 سال بوده و برای اخذ مدرک دیپلم به 12 سال تحصیل کامل دوره مدرسه و تا انتهای دبیرستان نیاز است. همچنین سن اجباری تحصیل در آمریکا تا 16 و در برخی ایالات نیز تا 18 سالگی می‌باشد اما به طور متوسط اکثر دانشجویان تا 17 یا انتهای 17 سالگی از مقطع دیپلم فارغ‌التحصیل می‌شوند. دانشجویان پس از 12 سال تحصیل و از سن 17 الی 18 سالگی با تکمیل دوره کامل دیپلم 12 ساله می‌توانند برای تحصیلات تکمیلی و ورود به کالج و دانشگاه‌های این کشور اقدام کنند.

دوره دبستان در آمریکا برای شهروندان این کشور و البته فقط در مدارس دولتی رایگان بوده اما مدارس خصوصی برای حتی شهروندان این کشور نیز الزام به پرداخت هزینه خواهد داشت. همچنین برای مهاجرانی که هنوز شهروندی این کشور را اخذ نکرده، تحصیل در مدارس در هر حالت؛ چه دولتی و چه خصوصی رایگان نبوده و پرداخت شهریه الزامی خواهد بود. دوره 12 ساله مدرسه در آمریکا به 3 بخش اصلی تقسیم می‌گردد:

دوره ابتدایی (پیش دبستان تا کلاس پنجم/ششم): عموما آغاز از 5 یا 6 سالگی تا 12 سالگی

دوره راهنمایی (ششم تا نهم): عموما 12 تا 15 سالگی

دوره دبیرستان (نهم تا دوازدهم): عموما 15 تا 17 سالگی

دوران تحصیلات تکمیلی در آمریکا که عموما شامل کالج و دانشگاه بوده، برای ارائه مدرک سطح بالاتر و تخصصی در رشته‌ایی خاص هستند که کالج‌ها همانند دیگر کشورها تا مقطع کارشناسی (و همچنین ارائه انواع دیپلم فنی، سرتیفیکیت و…) و دانشگاه‌ها نیز برای مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری امکان تحصیل را برای متقاضیان بومی و بین‌المللی فراهم نموده است و در کل مدرک تحصیلی در آمریکا به 4 دسته اصلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری (همانند ایران) تقسیم می‌گردد.

تحصیل در کالج و دانشگاه‌های آمریکا نه تنها برای دانشجویان بین‌المللی، بلکه به استثنای چند موسسه آموزشی و دانشگاه در کل این کشور، حتی برای شهروندان این کشور هم رایگان نبوده و چه بسا دارای شهریه‌های گرانی می‌باشد. چرا که تحصیل در آمریکا در کنار معیارهای ارزیابی کیفیت مقصد تحصیلی که تقریبا در همه موارد دارای مزیت بوده، متاسفانه صرفا در این زمینه فاقد مزیت بوده و در واقع آمریکا گرانترین مقصد تحصیلی جهان است که این دغدغه هم حتی شامل حال شهروندان این کشور شده و اکثر دانشجویان آمریکایی‌ نیز با وجود حمایت‌های کم و بیش مالی از سوی والدین، خودشان هم اکثرا به کار دانشجویی پاروه‌ وقت مشغول هستند. در ادامه درباره هزینه‌ها، کیفیت نظام آموزشی آمریکا، کار دانشجویی، تمکن و روش‌های تامین هزینه و… بیشتر صحبت خواهیم نمود.

مزایا و ویژگی‌های تحصیل در آمریکا

  • تجربه تحصیل در بهترین سیستم آموزشی دنیا
  • قدرت انتخاب بالا
  • جامعه چند فرهنگی
  • تجربه متفاوت زندگی دانشجویی در آمریکا
  • توسعه زبان انگلیسی
  • کیفیت بالای سطح زندگی
  • فرصت شغلی و اقامت دائم بعد از پایان تحصیل

دکمه بازگشت به بالا