معرفی برند ریباک
سرگذشت برند ریبوک یا ریباک
برند ریبوک یا ریباک، که به هر دو شکل تلفظ می شود در زمینه تولید کفش ریباک،پوشاک و لوازم ورزشی فعالیت می کند و از سال 2006 فصل جدیدی از این برند را با قرار گرفتن در زیرمجموعه آدیداس مشاهده کردیم. تلفظ و نام این برند از ربوک که یک کلمه آفریقایی به معنای غزال است، می آید. امروز می خواهیم در این مقاله به معرفی برند ریبوک بپردازیم برندی که از سال 1890 توسط ویلیام فوستر تاسیس و راه اندازی شد. برند ریبوک خاستگاه آن انگلستان بود و فوستر این برند را در کشور خودش راه اندازی کرد.
شاید در ابتدای فعالیتش هیج کس تصور نمی کرد که روزی برند ریبوک بتواند ، نامی باشد که سراسر دنیا آن را بشناسند. البته نام این برند تا سال 1958 فوستر بود که در این سال نوادگان فوستر که مدیریت شرکت را برعهده گرفته بودند؛ نام برند را به ریبوک که به معنای غزال است و ریشه آفریقایی دارد ، تغییر دادند. در حال حاضر ریبوک یا ریباک نامی آشنا برای همه افرادی هست که در زمینه کفش رانینگ زنانه، پوشاک و لوازم ورزشی فعالیت می کنند ، این برند بریتانیایی توانسته است که نام خود را به خوبی در کنار بزرگان این صنعت از جمله نایک، پوما و … قرار دهد و بتواند با آنان رقابت کند و سهم قابل توجهی از بازار را از آن خود کند.
حال امروز در این مقاله به تاریخچه این برند می پردازیم و سرگذشت کاملی از آن را برایتان مطرح می کنیم به گونه ای که بتوانید کاملا با چالش های این برند در مسیر رشد و پیشرفت آشنا شوید و تا حد امکان تمامی آنها را در کسب و کارتان پیاده سازی کنید و نتیجه مثبت و شگفت آور آن را به وضوح مشاهده کنید ؛ بنابراین تا انتها این مقاله همراه من باشید.
تاریخچه برند ریبوک
جوزف ویلیام فوستر (Joseph William Foster)، متولد سال 1935 در شهربریتانیا میباشد. زمانی که فوستر 14 ساله بود در طبقه بالای شیرینی فروشی پدرش که در آن زمان اتاق خواب فوستر هم محسوب می شد ، شروع به کار کردن و فعالیت کردن در حوزه طراحی شد . او به شدت علاقه مند بود تا طرح ها و ایده های خود را به سرانجام برساند.در آن سالها فوستر علاقه شدیدی به طراحی کفش های ورزشی و کتونی هایی که مخصوص دویدن باشد، داشت و تمامی این اتفاقات سبب شد که او بالاخره در سال 1890 برند خود را تاسیس کند.
همیشه این جمله که چگونه کفشی تولید کنیم که دوندگان راحت تر بدوند، ذهن فوستر را درگیر کرده بود. او به این فکر می کرد که کفشی تولید کند که بتواند هم سرعت دوندگان را زیادتر کند و هم به آنها در هنگام دویدن احساس راحتی دست بدهد به همین دلیل شروع به تولید کفش هایی کرد که در کف آنها میخ هایی وجود داشت و این کفش ها کمک می کرد که کفش اصطحکاک کمتری با سطح زمین داشته باشد و در نتیجه هم سرعت دویدن را زیاد می کند و هم احساس راحتی را به دوندگان القا می کند.
فوستر و پسرانش به قدری در کار خود ، خوب و حرفه ای عمل کرده بودند که کسب و کار آنها تا سال 1895 از یک کارگاهی کوچک به یک فروشگاه بزرگ تبدیل شده بود و در بریتانیا تقریبا همه آن را می شناختند و ورزشکاران معروف و مطرح این کشور از این برند استفاده می کردند. به قدری این برند در بین مردم معروف شده بود که کفش های دوی استفاده شده در فیلم ارابه های آتش را برند ریبوک تولید کرده بود و همین کار به معرفی بیشتر این برند و شناخته تر شدن این برند در بین مردم جهان کمک بسیار زیادی کرد.
شرکتی که فوستر آن را تاسیس کرده بود، روز به روز در حال پیشرفت بود و در سال 1958 دو نوه فوستر تصمی گرفتند که نام شرکت را از فوستر به ریبوک به نام غزال که ریشه آفریقایی دارد، تغییر بدهند. در سال 1979 پل فایرمن که یکی از توزیع کنند گان و فروشندگان این برند بود ، ریبوک را در یک نمایشگاه بین المللی عرضه کرد. او به قدری توانسته بود در این نمایشگاه موفق عمل کند که پس از آن توانست مجوز حضور در نمایشگاه های آمریکای شمالی را دریافت کند و بتواند محصولات این شرکت را در این بازار عرضه کند.
پل فایرمن در سال 1979 در نمایشگاه بین المللی واقع در آمریکای شمالی ، از 3 مدل از کفش های دو ریبوک رونمایی کرد ، کفش هایی که در آن سال جزو گران قیمت ترین کفش های بازار محسوب می شدند و هر کدام قیمتی در حدود 60 دلار داشتند اما توانستند که فروش فوق العاده خوب و بی نظیری را برای این شرکت به ارمغان بیاورند.
کفش های استپ و ایروبیک آزاد
در سال 1981 فروش ریبوک به تعداد 1 میلیون جفت در سال رسیده بود که برای شرکت رقمی فوق العاده بود، اما ریبوک فکرهای بزرگ تر و اندیشه های والاتری برای ادامه دادن داشت، به همین دلیل در سال 1982 ریبوک اولین کفش ورزشی قهرمانی خود را که مخصوص زنان بود را عرضه کرد.
این کفش ها برای ورزش جدیدی که در بین بانوان رواج بیشتری پیدا کرده بود یعنی ایروبیک طراحی شده بود.و عنوان آن را مدل آزاد گذاشتند. عرضه این کفش در سال 1982 سبب شد تا ریبوک بازار بزرگ و هذفمندی را پیدا کند که مخصوص خانم های ورزشکار بود. اصلی که این مدل از بازاریابی برند ریبوک بر آن استوار بود ، این چنین بود که بر پایه نیازها و تقاضاهای روز بازار شکل می گرفت. برای مثال زمانی که تصور کرد ، اکثر خانم ها به ورزش ایروبیک رو آورده اند ، سعی کرد که کفشی فوق العاده زیبا در این زمینه طراحی کند که بتواند تمام بازار این ورزش را از آن خود کند و خب در این امر بسیار موفق هم بود.
شکست برند ریبوک
درسال 1987 ارزش سهام برند ریبوک در زمینه کفش های ورزشی از رقیب اصلی خود یعنی نایک 4.1میلیارد دلار بیشتر شد که آماری فوق العاده بود و همگان را تحت تاثیر قرار داده بود. زیرا در آن زمان کم تر کسی تصور می کرد که روزی بشود برند نایک را شکست داد اما ریبوک توانست این تابو را بشکند و برای اولین بار نایک را پشت سر گذاشت. اما در سال 1990 فروش ریبوک کم تر از نایک شد و نایک دوباره توانست رتبه اول را از آن خود کند ، اما این اتفاق که 3 سال برند ریبوک توانسته بود رتبه اول بازار فروش را داشته باشد، اتفاقی کم نظیر در نوع خودش بود.
پس از این اتفاق سهام شرکت ریبوک شروع به ریزش کرد و دچار افت های شدیدی شد و ریبوک بسیاری از مخاطبان و مشتریان خود را از دست داد. یکی از دلایلی که این اتفاق افتاد را می توان به تبلیغات گسترده ای که برند نایک انجام داد و در تبلیغات خود از بازیگران، ورزشکاران و افراد معروف استفاده می کرد، اختصاص داد. این تبلیغات با استقبال مردم مواجه شده بود و بسیاری را برای خرید از برند نایک ترغیب می کرد.
پل فایرمن که در آن زمان مسئول در آمریکا شمالی بود ، برای اینکه شرکت از این موقعیت خارج شود تصمیم گرفت تمرکز تبلیغات شرکت را بر روی ورزش بسکتبال بگذارد. در آن زمان مایکل جردن ستاره این رشته نقش بسزایی در تبلیغات برند نایک داشت، باز نشسته شده بود.به همین دلیل فایرمن سراغ ستاره جدید این رشته به نام شکیل اونیل رفت . همین عمل سبب شد که فروش برند ریبوک دوباره جان تازه ای به خود بگیرد و دوباره به چرخه رقابت بازگردد.
در سال 1993 برند ریبوک تصمیم گرفت که با نوآوری هایی که در زمینه تولید کفش های ورزشی داشت؛ کفش ورزشی بدون بند برای دانش آموزان دبیرستانی طراحی کند که دیگر بچه های دبیرستانی، درگیر بستن بندهای کفش نشوند.فایرمن که مدیر بازاریابی و فروش برند ریبوک بود انتظار افزایش فروش 10% را در طی 3 سال برای این نوآوری جدید، انتظار داشت.
در سال 1994 ریبوک با ارائه 12 مدل کفش جدید، وارد بازار هاکی آمریکا شد و انتظار فروش 100 میلیون دلار را داشت.
اما همه چیز آن طور که ریبوک انتظار داشت پیش نرفت. در شش ماه ابتدای سال 1993 ریبوک به این آمار رسید که فروش محصولات او برای رشته بسکتبال و کفش های ورزش آنها برای بسکتبال دچار کاهش 20% فروش شده اند. آنها هم چنین در سال 1994 متوجه شده اند که هزینه های بخش عملیاتی سازمان بسیار بالاست و آنها نمی توانند فروش خود را با این هزینه ها تغییری بدهند به همین دلیل نصمیم گرفتند که سرمایه بیشتری را وارد حوزه تبلیغات کنند .
بنابراین تصمیم گرفتند که در المپیک 1996 آتلانتا نسبت به المپیک 4 سال قبل به جای قرارداد بستن با 400 نفر، این بار با 3000 نفر قرار داد بستند و 3000 نفر ورزشکار در المپیک 1996 از کفش های ریبوک استفاده می کردند و همین امر سبب شد که دوباره ریبوک بتواند فروش خود را به نسبت قابل توجهی افزایش دهد.امروزه تیم ملی هاکی آمریکا با ریبوک قرار دارد و از کفش های ریبوک استفاده می کند.
ادغام شدن ریبوک با آدیداس
برند و شرکت آدیداس در اواخر سال 2005 تصمیم گرفت که برند ریبوک را خریداری کند ، این خرید تقریبا یک سال به طول انجامید و در نهایت در سال 2006 این انتقال انجام شد. آدیداس پس از خرید ریبوک و ادغام کردن آن با خودش ، تصمیم گرفت که نام برند ریبوک را تغییر ندهد و فقط از وسایل و تجهیزات خودش در خط تولید ریبوک استفاده کند تا بازار ریبوک را از دست ندهد.
ادغام آدیداس با ریبوک را می توان دریچه و فصل تازه ای از برند ریبوک دانست که در سال 2006 اتفاق افتاد. این اتفاق سبب شد که این دو برند در بخش هایی که قوی تر هستند ، یکدیگر را تکمیل کند و در واقع مکمل یکدیگر شوند. پس از این ادغام طرح های فوق العاده ای از این برند مشاهده کردیم و خب دلیل آن هم کاملا مشخص بود. و توانستند که بازار گسترده تری را در اختیار خود بگیرند .
در سال 1995 برند ریبوک با فروش 228 میلیون دلاری توانسته بود که رتبه سوم روش کفش های ورزشی را از آن خود کند، این در صورتی بود که 3 سال بعد فروش برند نایک به 750 میلیون دلار برسد اما برند ریبوک تنها توانسته بود 122 میلیون دلار به دست بیاورد و این یک شکست تلقی می شد. این یکی از دلایلی بود که برند ریبوک خیلی راحت تر تن به ادغام با آدیداس بدهد. زیرا شرکت کاملا نیاز به یک تغییر کلی داشت ، در واقع نیاز به یک شوک داشت که به تن نیمه جان برند ، جان تازه و دوباره ای ببخشد.
خلاصه داستان :
شرکت ریباک «ريبوک» يک توليدکننده کفشهاي ورزشي،
پوشاک و لوازم ورزشي و زيرمجموعه شرکت آديداس است.
نام آن از تلفظ آفريقايي ربوک (Rhebok) که يک نوع غزال
آفريقايي است،گرفته شده است.
از میان مشهورترین برندهای دنیا امروز نگاهی خواهیم داشت به ریبوک یا ریباک که از کشور انگلستان سربرآورده است و اکنون جهانی شده است. ریبوک یا ریباک (Reebok) برندی انگلیسی است که در سال ۱۸۹۰ توسط جوزف ویلیام فوستر تاسیس شد. تا قبل از سال ۱۹۵۸ برند به نام فوستر شناخته میشد که در این سال نوادگان فوستر با الهام از غزال آفریقایی نام ریبوک را بر آن نهادند.
به گزارش نیک شو، امروزه ریباک، ریبوک و یا هر تلفظ دیگری از این برند بریتانیایی به گوش همه کسانی که در زمینه پوشاک فعالیت میکنند نامی آشنا بشمار میآید. نامی که در رقابت با برندهای معروف دیگر همچون آدیداس، اسکچرز، نایک، آسیکس و … قد خم نکرده و به موفقیت خود ادامه میدهد. اما شاید این سوال برای شما پیش بیاید که ریبوک چگونه ریبوک شد. همراه ستاره باشید تا با تاریخچه این مارک انگلیسی آشنا شوید.
ریباک و رسالت اولیه: کمک به تندتر دویدن ورزشکاران
” کمک به تندتر دویدن ورزشکاران”، این جمله ای است که سالها ذهن جوزف ویلیام فوستر را به خود مشغول کرده بود. اینکه چگونه میتوان کفشی را تولید کرد که بتوان با آن سریعتر دوید یا حداقل تاثیر مثبتی روی عملکرد ورزشکاران داشته باشد. این فکر منجر به تولید کفشهایی گردید که در کف آنها میخهای کوچکی به کار گرفته شده بود.
این تحول تا سال ۱۸۹۵ کسب و کار تولید کفش فوستررا از یک کارگاه کوچک به فروشگاهی بزرگ تبدیل نمود. بسیار قبلتر از آنکه شرکت در حال رشد فوستر و پسرانش مشتریان بین المللی پیدا کند، ورزشکاران و قهرمانان ملی بریتانیا از آنها خریداری میکردند. این کسب و کار خانوادگی منجر به تولید کفشهای دوی استفاده شده در فیلم ارابههای آتش شد.
برند ریبوک متولد میشود
ریبوک در حال پیشرفت بود. در سال ۱۹۵۸، دو نوه مدیر عامل اصلی با همکاری یکدیگر نام شرکت را به ریباک که نام غزالی آفریقایی بود تغییر دادند. در سال ۱۹۷۹، پل فایرمن ، یکی از توزیع کنندگان وسایل ورزشی که با آن ها همکاری میکرد کفشهای ریباک را در نمایشگاهی بین المللی به نمایش عموم گذاشت. او موفق به کسب مجوز پخش محصولات ریبوک در آمریکای شمالی شد و سه مدل از کفش های دو را در آمریکا معرفی کرد. در همان سال، آنها گران قیمت ترین کفش های دوی موجود در بازار به قیمت ۶۰ دلار را به فروش رساندند.
برگرفته از: فروشگاه کتونی برند