طرز کاشت نهال بادام دیرگل
راهنمایی صفر تا 100 کاشت نهال بادام
کاشت نهال بادام مانند هر عمل دیگری نیازمند آگاهی و تخصص کافی میباشد. تا نهالها پس از کاشت به خوبی رشد نموده و بهترین بازدهی را از خود به همراه داشته باشند. در این مطلب قصد داریم تا مراحل کاشت نهال بادام با پایه بذری را با توجه به آخرین یافتههای باغداری و کشاورزی در زمین به شما معرفی نماییم. در انتها نیز با قیمت نهال گردو 1401 را بررسی خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.

مراحل کاشت نهال بادام
برای احداث باغ بادام و کاشت نهال بادام به صورت دیمی و آبی شما باید اطلاعاتی را بدست آورید. تا به کمک آنها بهترین باغ بادام را احداث نمایید. بنابراین لازم است پیش از احداث باغ و کاشت نهال بادام به سوالات زیر پاسخ دهیم:
نهال بادام مرغوب چیست؟
نهال بادام مرغوب به نهالی گفته میشود که دارای مجوزهای قانونی و معتبر مثل شناسنامه و گواهی سلامت میباشد. اندازه آن باید حداقل 40 سانتیمتر بوده و پایه و پیوند آن عمود باشد. در بخش پیوند درخت دچار رنگ پریدگی و بیماری و آفت نبوده و هیچگونه زخم خوردگی و آسیب دیدگی روی آن وجود نداشته باشد. و ریشههای درخت کاملا سالم و قوی باشند.
برای خرید نهال استاندارد و مرغوب بادام با ما در نهالستان پالیز (مرکز معتبر فروش نهال بادام و دارای مجوز از موسسه ثبت گواهی نهال و بذر) تماس بگیرید.
بهترین زمان برای انجام عملیات کاشت چه زمانی است؟
اکثر ارقام درخت بادام دارای ریشههای سطحی هستند. و ریشههای گسترده ای ندارند. از این رو بهتر است در فصل پاییز عملیات کاشت انجام گیرد. به خصوص اگر در منطقه ای با آب و هوای سرد قرار دارید. کاشت نهال در فصل پاییز به گیرایی بیشتر نهال بادام شما کمک میکند. و نهال شما 1 سال زودتر باردهی خود را آغاز میکند. اگر در این فصل موفق به کاشت نهال نشدید؛ نهایتا در اواخر ماه اسفند میتوانید درخت بادام را بکارید.
فاصله کاشت درختان بادام چقدر است؟
در باغهایی با آبیاری دیمی و آبی؛ فاصله استاندارد بین درختان بادام و انواع نهال میوه برابر با 4 متر از هر طرف میباشد.
عمق چاله یا گودال کاشت نهال بادام چقدر است؟
به طور کلی چالههای کاشت را با عمق 100 الی 120 سانتی متر در خاک ایجاد میکنیم. قطر چاله باید حدود 80 سانتی متر باشد. خاک موجود در چاله را با خاک دیگر مخلوط نمیکنیم.
بانکت چیست و چگونه ایجاد میشود؟
برای جمع آوری روناب، بانکت هلالی را در بالادست چاله به صورت نیم دایره حفر میکنیم. این بانکتها حداکثر روناب را در خود ذخیره میکند. و سپس در جهت جریان زهکشی طبیعی به سمت جریان زیر سطحی میرود. دیوارههای بانکت را با استفاده از سنگ بپوشانید.
چگونه درخت بادام پایه بذری را بکاریم؟
ایجاد گودال کاشت
گودالهای کاشت را در فواصل معین و در اندازه اعلام شده در خاک ایجاد نمایید. خاک خارج نموده را نگه داشته و با استفاده از آن؛ گودال را پر خواهید نمود.
کوددهی پیش از کاشت نهال بادام:
در این مرحله 20 سانتیمتر چاله را با خاک و اسید هیومیک پر میکنیم. توجه نمایید خاکی که از قبل از چاله خارج نمودید، یعنی خاک سطحی را با خاک عمقی مخلوط نکنید. خاک سطحی را برای پر کردن اطراف ریشه نهال استفاده میکنیم.
در این مرحله از ترکیب اسید هیومیک با خاک عمقی استفاده میکنیم. به این ترتیب بستر کشت آماده سازی خواهد شد.
اسید هیومیک به افزایش ماده آلی خاک کمک میکند. و همچنین درختان ریشه دوانی بهتری خواهند داشت. این کار را تاجایی انجام میدهیم که ریشه نهال روی آن قرار بگیرد. توجه کنید که پیوند نهال باید 10 الی 15 سانتیمتر بالاتر از سطح خاک قرار بگیرد.
پرالیناژ و یا ضد عفونی نهال بادام چگونه انجام میشود؟
در ارقام ریشه لخت برای گیرایی بهتر نهال بادام ریشه را تا قسمت طوقه به محلول پرالیناژ آغشته کنید.
نکته: طوقه نهال به بخشی گفته میشود که دارای ریشههای مویی است.
محلول پرالیناژ: 75 گرم قارچ کش (کاپتان) + 5 کیلوگرم خاک رس الک شده + 2.5 کیلوگرم کود دامی الک شده + 50 لیتر آب
آبیاری :
پس از قرار دهی نهال در خاک، اطراف آن را با خاک پر کنید. و روی آن را با ضربه سفت کنید. نهالها پس از کاشت به 3 مرحله آبیاری نیاز دارند. در هر مرحله باید 10 لیتر اب را به پای نهال بریزید. پس از فرونشست آب در خاک باید مرحله دوم آبیاری انجام شود. پس از 6 روز باید مرحله سوم آبیاری را به انجام برسانید. برای جلوگیری از خیس شدن طوقه باید اطراف طوقه کمی خاک بریزید تا بالاتر از سطح آب قرار بگیرد.
هرس نهال بادام :
سال اول بعد از کاشت نهال بادام از 15 سانتی متر بالای پیوند هرس انجام شود . پس از گذشت 1 سال، سربرداری نهال بادام از ارتفاع 2 متری آن انجام میشود.
محافظت از نهال :
برای جلوگیری از سوختن تنه درخت بادام در اثر گرما و سرمای شدید؛ لازم است تنه را با استفاده از محلول مخصوص محافظ تنه از قسمت پیوند تا بالای تنه بپوشانید.
برای حفاظت و افزایش مقاومت نهال در برابر بادهای تند و سرد و کاهش تبخیر سطح چاله، کشت نهال باید حدود 30 سانتی متر پایین تر از تراز سطح دامنه قرار گیرد. تا پناهگاهی برای نهال ایجاد نماید.
برای پیشگری از کج شدن و شکستگی نهال بادام در نواحی بادخیز، باید از قیم استفاده نمایید. قیم به طول 1.5 تا 2 متر برای این کار مناسب است. قیم را در نزدیکی نهال بادام در زمین فرو کنید و آن را با یک طناب به نهال ببندید.
استفاده از مالچ هنگام کاشت نهال بادام چگونه است؟
به منظور جلوگیری از تبخیر سطحی و کاهش دمای خاک از مالچ استفاده میکنیم. مالچ میتواند شامل سنگریزه و یا شاخه درختان و یا لاش برگ و کاه شوکلش باشد. هدف از این کار جلوگیری از تغییرات دمای خاک است.
تفاوت احداث باغ دیمی با آبی بادام چیست؟
احداث باغ بادام دیمی و آبی در تمامی مراحل به یکدیگر شباهت دارند. البته احداث باغ دیمی بادام به علت مدل خاص آبیاری؛ باید دارای آمادگی لازم برای جمع آوری آب و جذب آن در طول مدت زمان باشد. در این بخش اقدامات لازم جهت افزایش بهره وری در باغ های بادام دیمی را به شما معرفی میکنیم.
حفر گودال و ایجاد بانکت
گودال و یا چالههای کاشت را در اندازه متناسب در فواصل معین در خاک حفر نمایید. در جلوی گودال یک بانکت ایجاد نمایید. هدف اصلی از ایجاد بانکت جمع آوری روند آب جاری در جهت زهکش طبیعی است. که آب را به سمت جریان زیر سطحی هدایت مینماید. این موضوع برای باغداران بسیار مفید بوده و باعث کاهش هزینههای آبیاری خواهد شد.
استفاده از روکش پلاستیکی
یک روکش پلاستیکی در پایین چاله قرار دهید. به گونه ای که نیمی از کف چاله را بگیرد. در قسمت بعد آن را به بالای پشته هدایت نمایید. این کار باعث ذخیره و توقف جریان رطوبت زیر قشری بالا دست در داخل چاله خواهد شد. و زمانیکه در جهت شیب، عملیات کاشت نهال را انجام میدهیم. این ظرف پلاستیکی آب را به صورت طبقه طبقه نگهداری میکند. و در طول مدت زمان در دسترس ریشه قرار میدهد.
کف چاله و روی پلاستیک را تا عمق 30 سانتیمتر با سنگ درشت پر میکنیم. اگر در منطقه ای قرار دارید که سنگ در دسترس شما وجود ندارد. میتوانید با لاش برگ و شاخه این کار را انجام دهید.
هدف از این کار چیست؟
این کار منجر به ایجاد فضای مناسب برای ذخیره آب در کف چاله و هدایت ریشه به سمت پایین چاله میشود. یعنی با توجه به آنکه ریشه درخت بادام یک ریشه سطحی است و ریشهها به دنبال آب میروند. این عمل باعث میشود که آب در عمق چاله جمع شود و ریشه نهال تمایل بیابد که به سمت عمق چاله نفوذ پیدا کند. در واقع این سنگها باعث قطع جریان مویینگی شده و از تبخیر آب در ناحیه ریشه پیشگیری می نمایند.
برای پیشگیری از پر شدن فضای خالی در لابلای سنگها به مرور زمان؛ باید حدود 5 سانتی متر از چاله را با کاه و کلش یا گیاهان موجود در منطقه پر میکنیم.
چگونه در هنگام کاشت نهال بادام از لوله پلیکا استفاده کنیم؟
در این مرحله به یک لوله پلیکا به قطر 5 سانتی متر و طول 70 سانتیمتر احتیاج دارید. که در کنار ریشه و در خاک قرار دهید. لوله پلیکا به عنوان یک قیم عمل نموده و همچنین به آبیاری تکمیلی درختان در زمان تنش نیز کمک میکند. البته میتوان از لولههای آبیاری سالم و یا نی نیز استفاده نمود.
روی لوله پلیکا سوراخهایی ایجاد میکنیم تا تبادل هوا و آب در آن بهتر انجام شود. این لوله را در محلی قرار میدهیم که ریشه نهال در آن ناحیه قرار دارد.
برای اینکه ریشه نهال با هوای خارج در تماس نباشد؛ داخل لوله را با استفاده از ماسه و سنگریزه پر میکنیم. اطراف ریشه نهال را با خاک سطحی که پیشتر آن را از گودال خارج نموده ایم پر میکنیم.
لولههای پلیکا با قطر 10 سانتیمتر را در فاصله 50 سانتیمتری نهال در زمین فرو نموده و داخل آن را با شن پر کنید. سپس لوله را خارج نمایید. به این ترتیب یک فیلتر عمودی شنی در خاک ایجاد خواهد شد. که موجب هدایت سریع جریان روناب ناشی از بارشها به قسمت ریشه میشود.
هدف از این کار چیست؟
در صورت عدم وجود آب و بارندگی به علت دیمی بودن روش کاشت؛ میتوان درختان را از طریق لوله پلیکای قرار داده شده آبیاری نمود.
کاشت یکی از بهترین روشهای درآمدزایی و سودآوری به حساب میاید. از آنجایی که درختان بادام قادرند مقاومت بسیار عالی در برابر افات و بیماریها و همچنین سرما و گرما از خود نشان دهند؛ خرید نهال بادام و کاشت آن در سرتاسر شهرهای کشورمان سودآوری بسیار عالی را برای باغداران به همراه خواهد داشت. شما میتوانید درختان بادام خود را به یکی از 2 روش معرفی شده در باغ بکارید. و به سرعت از محصول دهی بینظیر درختان بهره مند شوید.
نهالستان مجوزدار پالیز بزرگترین نهالستان تخصصی در شمال غربی کشورمان است. این مرکز با بهره گیری از کادر مجرب و امکانات پیشرفته بهترین ارقام نهال بادام پایه بذری را تولید و عرضه مینماید. برای آگاهی از ویژگیهای کلیه ارقام نهال بادام به بخش اطلاعات محصول در سایت پالیز مراجعه فرمایید.
نهال فروشی پالیز بیش از نیم قرن است که دارای مجوزهای معتبر بوده و کلیه ارقام نهال بادام اصلاح شده را برای باغها در سرتاسر شهرهای کشورمان تولید نموده است.
ترفند های پرورش نهال بادام | راهنمای کاشت نهال و درخت بادام درختی
بادام محصولی محبوب و پر خاصیت است. چه به صورت خام و چه به صورت تف داده، در انواع آجیل های شور و شیرین از آن استفاده میشود. در دستور پخت خیلی از غذاها نیز، بادام نقشی مهمی را بازی میکند. تمام اینها باعث شده است که باغداران و کشاورزان به این محصول توجه ویژهای داشته باشند.
بنابراین کاشت بادام درختی؛ موضوعی است که متقاضیان زیادی دارد. از طرفی برای کاشت هر و یا هر بذر، داشتن اطلاعات کافی و رعایت اصول، اهمیت ویژهای دارد. به همین دلیل تصمیم داریم تا در این نوشتار، اصول مربوط به کاشت درخت بادام، بررسی کنیم. پس اگر شما هم به فکر کاشت این نهال محبوب با طعمی لذیذ، هستید، در ادامه با ما همراه باشید.
آشنایی با کاشت درخت بادام:
درخت بادام که نام علمیآن (Prunus dulcis) است، نه تنها در ایران که در کشورهای دیگر نیز محبوبیت زیادی دارد. تا جایی که میتوان گفت کشورهای آمریکا و اسپانیا از بزرگترین تولیدکنندههای این محصول هستند. البته با این حال کاشت بادام درختی، در کشور ما ایران نیز بسیار انجام میشود. میوه درخت بادام دارای دو پوسته است.
پوسته ای که در خارج از آن وجود دارد که در فصل بهار می روید و مورد استقبال بازار نوبرانه قرار می گیرد و همچنین پوسته درونی که نوع داخلی نسبتا سخت است. مغز بادام یا همان دانه در داخل پوشش سخت قرار میگیرد. برای بادام؛ باید در نظر داشته باشید که ارتفاع درخت آن چیزی در حدود 5 تا 10 متر خواهد بود. اگر بخواهیم از نظر پهنا و یا قطری نیز بررسی کنیم باید بگوییم که این درخت، بیش تر از 40 سانتیمتر میتواند قطر داشته باشد.
انواع روش کاشت بادام چگونه صورت می پذیرد؟
همانطور که پیشتر نیز ذکر کردیم، درخت بادام دارای محصولی محبوب نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورها است. بنابراین میتوان راههای مختلفی برای کاشت آن نیز در نظر گرفت. در هر صورت هر روشی که انتخاب شود، برای کاشت بادام؛ باید حتماً تمامی شرایط مورد نیاز که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد، مهیا شود تا در نهایت بتوان یک محصول عالی را برداشت کرد. در سراسر دنیا کاشت درخت بادام، به روشهای مختلفی از جمله:
- تکثیر توسط بذر،
- تکثیر به وسیله پیوند،
- و همچنین کاشت نهال بادام، صورت میگیرد.
نحوه ی کاشت بادام درختی چگونه می باشد؟
- کاشت درخت بادام درختی؛ بسته به این که چه روشی از نمونههای گفته شده در بالا را انتخاب کرده باشید، متفاوت خواهد بود.
- برای مثال اگر شما برای کاشت روش تکثیر از طریق بذر و یا دانه را برگزیدید، بعداز این که زمین را شخم زدید تا خاک سبک شود، دانه را در عمق بین 2 تا 5 سانتیمتر بکارید.
- بهترین فصلی که میتوانید دانه بادام را بکارید، فصل پاییز است.
- دانه به مدت 6 ماه استراحت می کند و در نهایت در فصل بهار، جوانه زده و فرآیند رشد آن شروع میشود. فقط در روش کاشت بادام دانه باید مراقب باشید تا بذر شما توسط حیوانات خورده نشود.
برای کاشت نهال بادام؛ اما روش کمی آسان تر می باشد،
مناسب ترین روش کاشت بادام از طریق نهال به این شرح می باشد:
- نیز یک گودال و چاله ی عمیق و پهن و تا عمق 1 متر حفر کنید، بهطوری که تمام ریشه های نهال کاملاً در خاک قرار بگیرند.
- سپس نهال را در آن قرار دهید و با پای خود به خوبی خاک را پا کوب نمایید تا هوای خاک گرفته شود.
- در نظر داشته باشید که محل انتخابی شما دارای نور کافی باشد. خاک آن قسمت را قبل از حفر کردن حتماً شخم بزنید تا سبک و نرم باشد.
- آبیاری مناسب پس از کاشت درخت بادام می تواند کمک شایانی به ریشه های گیاهی که در خاک جدید کشت شده است، صورت دهد.
فاصله درخت بادام از یکدیگر چقدر باشد و نکات لازمهی کاشت بادام درختی
در مراحل مربوط به کاشت نهال بادام؛ رعایت فاصله استاندارد و مناسب بین نهالها، نکتهای مهم است. البته که این فاصله بسته به این که چه نوع بادامی را میکارید و باغ از نظر هندسی چه شکلی را دارد، میتواند متفاوت باشد. در باغهایی به شکل مربع، معمولاً این فاصله را بین 6.5 تا 7 متر در نظر میگیرند. عرض بین ردیفها نیز چیزی در همین حدود خواهد بود. اما این که هر ردیف چقدر طول داشته باشد، بسته به اندازه باغ شما میتواند متفاوت باشد.
در هر صورت می توان گفت که شما قبل از کاشت درخت بادام؛ موارد زیادی از جمله خاک، هوا و نور را باید تحت بررسی قرار دهید تا بتوانید محصولی خوب را برداشت کنید. برای مثال یکی از مواردی که باعث جلوگیری از سوختن نهال در برابر آفتابهای سوزان میشود، رنگآمیزی تنه نهال است.
اما در هر صورت در هر روز حدود 6 تا 7 ساعت باید خورشید به نهال بتابد تا گلدهی بیشتری انجام شود. شخم زدن خاک و اصلاح آن نیز یکی از موارد کلیدی در رشد هر چه بهتر نهال است. نکتهی دیگری که قبل از کاشت حتماً باید به آن توجه کنید، تهیه نهال بادام شیرین است، بادام تلخ محبوبیت بادام شیرین را نخواهد داشت پس قبل از تهیه نهال حتماً به این موضوع دقت کنید.
فصل مناسب کاشت بادام درختی چه می باشد؟
همانطور که پیشتر نیز ذکر کردیم، با توجه به شرایطی که درخت بادام و میوه آن دارد، که عدم تحمل رطوبتهای بهاره است، بهترین فصل برای کاشت نهال بادام؛ پاییز و یا زمستان است. از اوایل آبانماه تا اوایل دیماه، بهترین زمان ممکن است. اگر نهال شما از نوع ارقام دیر گل باشد، میتوان آن را در مناطق سردسیر نیز کاشت. چون ارقام زودگل، تحمل سرماهای فراوان را نخواهند داشت. پس زمستانهای معتدل و مرطوب و تابستانهای گرم و خشک بهترین زمان ممکن برای رشد نهال بادام هستند.
پرورش درخت بادام در باغچه تا چه اندازه ممکن می باشد؟
شما با رعایت تمامی اصولی که مربوط به کاشت نهال بادام؛ است میتوانید آن را در انواع باغ و باغچهها نیز بکارید. اگر تمامی شرایط برای نهال بادام فراهم باشد، رشد آن با مشکلی رو به رو نخواهد شد و محصولی پربار و لذیذ به شما تحویل خواهد داد. برای کاشت درخت بادام در باغچه، فاصله آنها از هم بهتر است بین 6 تا 9 متر باشد.
باغداری و مراقبتهای لازم از آفات و بیماریهای درختان بادام
یکی از مهمترین مراحل مربوط به کاشت درخت بادام؛ نگهداری از آن در حین کاشت و مراقبتها تا زمان برداشت محصول است. هر فصل، مراقبتهای خاص خود را میطلبد. برای مثال در فصل زمستان باید هرس مناسبی انجام شود تا نور کافی به بدنه و ریشهها برسد. (پیشتر ذکر کردیم که نور نقش مهمی را در رشد نهال بادام بازی میکند) . در هر لحظه باید هر اندام مریض از بین برده شود تا مبادا کل نهال را با مشکل رو به رو کند. سمپاشی برای از بین بردن انواع کرمها و قارچها نیز در این زمان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
کوددهی نیز در زمانهای مربوط به رشد شکوفهها خیلی اهمیت دارد. آبیاری نیز برای نهال بادام هم چون دیگر نهالها، مهمترین عملیات است. آبیاری قطرهای روزی یک بار برای نهالهای تازه کاشته شده لازم است. آب مورد نیاز نهال بادام در حدود 6 سانتیمتر است. درخت بادام نیز، اگر بارندگی کم باشد، در هفته میتواند 8 سانتیمتر آب را داشته باشد و در صورت بروز خشکسالی، این مقدار قطعاً بیشتر خواهد شد.
مقدار آب و کود در فصل بهار و تابستان یکسان خواهد بود. در نظر داشته باشید که اگر کاشت درخت بادام، در حفرههایی کم عمق انجام شود، آبیاری بیشتر می بایست صورت پذیرد. تمامی این مراقبها باید تا زمان برداشت انجام شود.
خاک مناسب رشد نهال بادام چه می باشد؟
انواعی از خاکهای مختلف از جمله شنی، رس و یا لومی میتواند برای کاشت نهال بادام؛ مناسب باشد. نکتهای که اهمیت پیدا میکند، روشهای آبیاری هر خاک و عمق مناسب برای کاشت بادام است. خاک بهتر است برای کاشت بادام درختی حتماً زهکشی شده باشد. خاکی که دارای سطح مناسبی از PH باشد، بهترین نوع برای کاشت درخت بادام، است. البته درخت آن قدرها محصول حساسی به خاک نیست و شاید شرایطی هم چون خاکهای اسیدی و کمی قلیایی رانیز بتواند تاب بیاورد.
نحوهی آبیاری نهال و درخت بالغ بادام
بحث آبیاری یکی از مهمترین مباحث در مراحل مربوط به کاشت نهالها است. برای کاشت درخت بادام؛ نیز همین قضیه صدق میکند. پیشتر از مقدار آبی که نهال تازه بادام و درختان بادام نیاز دارند سخن به میان آوردیم. نکتهی دیگری که در این جا خاطر نشان میشویم این است که نهالهای تازه کاشته شده به خصوص در فصل تابستان و گرما باید کاملاً سیراب شوند. سیستمهای آبیاری قطرهای و سطحی مناسب نهال بادام است. آبیاری بارانی برای درخت بادام توصیه نمیشود.
قلمه زدن درخت پس از کاشت بادام درختی چه گونه است؟
تکثیر بادام به طریق قلمه نسبت به دیگر روشها، محبوبیت کمتری دارد. در حالی که پیوند زدن روشی رایج برای تکثیر درخت بادام است. پیوند از طریق جوانه در بسیاری از باغات برای تکثیر این محصول انجام میشود. این نوع پیوند به گونهای است که در فصل پاییز، از قسمت وسط و یا پایین شاخههایی که تازه روییدهاند، جوانه گرفته میشود.
اگر چند روز قبل از پیوند آبیاری انجام شد، قطعاً پوسته راحتتر جدا میشود. در فصل بهار که آغاز رشد است، پایهها را از بالای محل پیوند قطع کرده و در فصل پاییز به خزانه انتقال داده میشوند.
نحوهی کودهی پس از کاشت درخت بادام و بهترین کودهای شیمیایی و حیوانی
درخت بادام از جمله محصولاتی است که در مراحل مربوط به کاشت، به ریختن مواد تقویتی و انواع کودها به خاک، برای بار دادن محصولاتی بهتر، نیاز دارد. افزودن مقداری فسفر و نیتروژن میتواند کیفیت محصول را خیلی بالا ببرد. در سالهای اول کاشت درخت بادام؛ معمولاً مقداری ازت نیز به آن برای تقویت و رشد هر چه بیشتر اضافه میشود.
فقط نکتهی مهم این است که کوددهی باید در زمانهای مناسب و در دوزهای تعیین شده انجام گیرد در غیر این صورت میتواند نتیجهای عکس بدهد. اگر در اطراف شکوفهها زنبور مشاهده کردید نگران نباشید. بادام شیرین باعث تجمع زنبورها در اطراف شکوفهها شده و عمل گردهافشانی میتواند توسط آنها انجام شود.
شایع ترین بیماری و آفات درخت بادام
یکی از شایعترین عفونتهایی که برای درخت بادام به وجود میآید، یک عفونت قارچی است. نتیجه درگیری درخت با این عفونت این است که برگها به رنگ قهوهای شده و به سمت بالا میروند. بعد از مشاهده اولین علائم از این عفونت، باید بلافاصه برگهای آلوده شده را از درخت جدا کنید تا بقیه برگها را دچار نکنند. سوزاندن این برگها نیز میتواند روشی خوب برای جلوگیری از پراکندگی هر چه بیشتر عفونت باشد. اسپری کردن بوراکس نیز میتواند عفونت قارچی درخت بادام را از بین ببرد.
چگونگی هرس درخت بادام
در کشاورزی مدرن انواع جدیدی از هرس مورد استفاده قرار میگیرد. برای کاشت نهال بادام؛ هرس از اهمیت ویژهای برخوردار است. این هرس به دو صورت:
1-هرش شکل
2-هرس سالیانه انجام میشود.
در نوع اول بلافاصله پس از کاشت بادام، از فاصله یک متری در سطح زمین هرس انجام میگیرد.
هدف از این نوع هرس درخت بادام (Almond tree) ایجاد شکل جام به نهال بادام است. در این روش حدود 3 شاخه اولیه نهال از فاصله حدود 10 سانتیمتری، نگه داشته میشوند. در هرس سالیانه نیز پاجوشها هر سال حذف میشوند اما شاخههای اضافی و یا آفت زده هر چند سال یکبار لازم است از بین برده و قطع شوند.
انواع درخت بادام ایرانی و خارجی:
درخت بادام از ارقام مختلفی، ایرانی و خارجی تشکیل میشود. قبل از اقدام به کاشت نهال بادام، خوب است که در رابطه با هر رقم و ویژگیهای آنها اطلاعات کافی داشته باشید. ارقام مختلف درخت بادام عبارتند از انواع دیرگل و زود گل، نهالهای یک ساله و دو ساله تا چند ساله. از انواع خارجی نیز میتوان به نمونههایی هم چون بادام دیر گل تاردی نانپاریل، تونو،کریستومورتو، فراگویلو و ژنکو را نام برد.
خواص و ویتامینهای بادام:
محصول بادام از گذشته تا کنون دارای خواص بینظیری بوده است. دلیل محبوبیت بالای آن نیز، سرشار از ویتامین و خاصیت بودن آن است. خواصی از جمله سلامت استخوانها، جلوگیری از بیماریهای قلبی، تنظیم سطح کلسترول بدن، تقویت سیستم ایمنی بدن، افزیش کیفیت پوست و مو و از بین بردن انواع التهابها را نام برد. ویتامینهایی هم چون E، فسفر، آهن و مس بهوفور در آن یافت میشود.
جمع بندی نهایی در رابطه با کاشت درخت بادام درختی:
در نهایت میتوان گفت که محصول با کیفیت بادام در صورتی حاصل میشود که تمامی شرایطی که برای رشد نهال لازم است، مهیا باشد. کاشت درخت بادام، با رعایت تمامیاصول و قوانین در یک باغ بزرگ و یا حتی باغچهای کوچک، میتواند بسیار سودآور و لذت بخش باشد.
آن چه در این جا بدان پرداختیم، یک راهنمای کاشت بادام، با ذکر تمامی شرایط و ویژگیهای لازم برای رشد بهتر و محصول با کیفیتتر بود. امید است که این اطلاعات برای شما مفید واقع شود.