اجتماعیبرترین های ترند روز

نحوه فرار از پرداخت مهریه به چه صورت است؟ 

قبل از آن که در مورد راه های فرار از پرداخت مهریه صحبت نماییم باید به این موضوع بپردازیم که مهریه یک حق مالی برای زن می باشد و به هیچ وجه نمی توان این حق را از او سلب نمود البته در این خصوص مواردی به صورت انحصاری وجود دارد ولی به صورت کلی زن به هر صورت مالک مهر خود می باشد و بعد از عقد نکاح مطابق ماده 1082 قانون مدنی زن مالک مهر شده و هرگونه دخل و تصرفی می تواند در آن داشته باشد و مرد نمی تواند مانع این امر بشود.

از آن جایی که مطابق قانون مدنی زن مالک مهریه ای که مطابق با توافق طرفین تعیین شده می باشد هر زمان که بخواهد می تواند درخواست مهر خود را ارائه دهد و در این مورد هیچ گونه محدودیتی برای او وجود ندارد و مرد نمی تواند در حالت قانونی و عادی از پرداخت مهریه سرباز زند.

حال زن باید برای گرفتن مهریه مراحلی را طی نماید که انجام این مراحل نیز توسط وکیل مهریه صورت می گیرد و زوجه می تواند انجام کلیه کارهای مربوط به مهریه را به وکیل مهریه در تهران بسپارد.

زوجه اگر به صورت شخصی بخواهد اقدام کند ابتدا باید برای گرفتن مهر خود به دفتری که در آن نکاح خود را ثبت نموده مراجعه نماید و درخواست صدور اجراییه مهریه را بدهد و بعد از صدور اجراییه این اجراییه به زوج ابلاغ می شود و به او مهلتی برای پرداخت مهریه داده می شود.

بعد از این که مهلت تمام شد و زوج برای معرفی اموال خود به اداره اسناد رسمی مراجعه نکند در اینجا زن با مراجعه به اداره اسناد رسمی  اموال مرد را معرفی می کند و در صورت عدم آگاهی از اموال درخواست استعلام اموال مرد را می نماید تا اموال مرد توقیف گردد و سپس درخواست مطالبه مهریه خود را اگر مبلغ آن پایین تر از 20 میلیون باشد به شورای حل اختلاف و اگر بالاتر از این مبلغ باشد به دادگاه ارائه خواهد داد و سپس دادگاه حکم به پرداخت مهریه توسط مرد می دهد.

نحوه عدم پرداخت مهریه به صورت قانونی

زوج می تواند تحت یک سری شرایط قانونی از پرداخت تمام مهریه به صورت یک جا خودداری نماید که این شرایط را به اختصار برای شما توضیح خواهیم داد.

زمانی که زن درخواست مهریه خود را ثبت می نماید و دادگاه حکم به پرداخت مهریه توسط مرد می دهد در این جا مرد می تواند درخواست اعسار بدهد ، یعنی این موضوع را اثبات نماید که تمکن مالی لازم برای پرداخت مهریه به همسر خود را ندارد و برای اثبات این موضوع می تواند درخواست استعلام از اموال خود را داشته باشد.

همچنین در کنار درخواست اعسار از پرداخت تمام مهریه ، مرد می تواند درخواست تقسیط مهریه را داشته باشد و  نوع پرداخت مهریه در این جا با توجه به شرایط مالی مرد تعیین خواهد شد. در واقع این را باید بدانید که اگر مهریه عند المطالبه باشد مرد نمی تواند با بیان این که بیکار هست از پرداخت مهریه فرار کند و باید مبلغی را نقد و مابقی را قسطی بدهد و در این مورد راهی برای فرار از قانون نیست.

همچنین شما می توانید برای آن که مهریه را به صورت یک جا پرداخت نکنید از مستثنیات دین کمک بگیرید ، مستثنیات دین به این معناست که شما با اثبات این موضوع که آن چه به عنوان مال برای شما ثبت شده تنها دارایی شما و اسباب زندگی و درآمد شماست از پرداخت مهریه به صورت یکجا و توقیف اموالتان جلوگیری نمایید ، یعنی اگر شما در خانه ای زندگی می کنید که تنها خانه شما برای زندگی است و در صورت توقیف دیگر جایی برای زندگی کردن ندارید و یا ماشینی که از آن استفاده می کنید برای امرار معاش شما می باشد می توانید از توفیف آن اموال جلوگیری نمایید و با استفاده از این موضوع درخواست اعسار دهید و مهریه را به صورت اقساطی پرداخت نمایید.

نحوه فرار از پرداخت مهریه چگونه است ؟

اگر شما به دنبال راه هایی برای دور زدن قانون برای فرار از پرداخت مهریه هستید این بخش را حتما بخوانید تا بتوانید با دید بازتری نسبت به تبعات قانونی که ممکن است فرار از پرداخت دین مهریه در صورت اثبات آن توسط زوج برای شما به وجود بیاورد، داشته باشید و در تصمیم نهایی خود تجدید نظر نمایید.

اولین کاری که افراد معمولا برای پرداخت نکردن مهر بعد از صدور اجراییه مهریه و ابلاغ این اجراییه برای معرفی اموال خود به اداره اسناد رسمی انجام می دهند ، انتقال این اموال به صورت معامله ای صوری به شخص دیگر که معمولا جز خانواده فرد هستند می باشد.

انجام معامله صوری برای فرار از پرداخت مهریه  به این صورت است که مرد به صورت ظاهری و بدون آن که واقعا قصد فروش مال خود را داشته باشد و صرفا برای فرار از ادای دین خود نسبت به پرداخت مهر مال خود را به شخص دیگری منتقل می کند تا به این شکل به دادگاه اثبات نماید اموالی برای پرداخت مهریه ندارد و به این روش از پرداخت آن به صورت کامل خودداری نماید و بتواند به این شکل درخواست اعسار و تقسیط مهریه بدهد.

حال انجام این عمل توسط مرد تبعات قانونی برای او به دنبال خواهد داشت  چرا که،  زن می تواند با کمک یک وکیل و طی کردن مراحل قانونی در مرجع قضایی صالح ، صوری بودن معامله را ثابت نماید و دستور باطل شدن این معامله صوری را بگیرد و اثبات صوری بودن معامله به قصد فرار از دین یک جرم به حساب می آید و تبعات قانونی برای مرد به همراه خواهد داشت که او نمی تواند از آن فرار نماید.

اثبات صوری بودن یک معامله به جهت فرار از دین شاید در ظاهر سخت به نظر برسد ولی اگر زن از یک وکیل متخصص در این زمینه کمک بگیرد می تواند با اعلام این موضوع که مرد به محض صدور اجراییه مهریه و ابلاغ این موضوع برای معرفی اموال اقدام به انتقال تمام اموال خود کرده است ، به این شکل که زن می تواند با ارائه مدارکی اعم از این که مرد در چه تاریخی مبایعه نامه منعقد کرده و مالی که فروخته کم تر از ارزش واقعی آن بوده و با وجود تعیین مبلغ حتی مبلغی بین طرفین منتقل نشده صوری بودن معامله را اثبات نماید.

اثبات این موضوع که زوج با انجام معامله صوری از پرداخت دین خود یعنی مهر فرار کرده است می تواند برای او بسیار گران تمام شود و جدای از الزام او به پرداخت مهریه مجازات نقدی و حبس برای او به همراه داشته باشد. حال اگر بخواهیم اینجا راهکاری به شما ارائه دهیم که به نوعی قانونی هم می تواند باشد و شما را از پرداخت نیمی از مهریه بری  می کند می توانیم به عدم توانایی زن برای برقراری رابطه جنسی اشاره نماییم ، به این صورت که شما با بیان این که به بخاطر مشکلات جنسی همسرتان با ایشان ارتباط جنسی نداشته اید به این شکل و با اثبات این امر از پرداخت حداقل نیمی از مهریه بری شوید.

مجازات فرار از پرداخت مهریه به صورت غیر قانونی

ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی در خصوص مجازات اشخاصی که اقدام به انجام یک معامله صوری برای فرار از دین میکنند گفته است که : انتقال مال به دیگری به هر نحو به وسیله مدیون با انگیزه فرار از ادای دین به نحوی که باقیمانده اموال برای پرداخت دیون کافی نباشد، موجب حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی معادل نصف محکوم‌به یا هر دو مجازات می‌شود و در صورتی که منتقلٌ‌‌الیه نیز با علم به موضوع اقدام کرده باشد در حکم شریک جرم است. در این صورت عین آن مال و در صورت تلف یا انتقال، مثل یا قیمت آن از اموال انتقال‌گیرنده به عنوان جریمه اخذ و محکوم‌به از محل آن استیفاء خواهد شد.

این ماده در خصوص موضوع انتقال مال زوج به صورت انجام معامله صوری برای آن که مهریه را نپردازد نیز، صدق می کند و  در صورت شکایت زوجه می تواند تبعات سنگینی برای او داشته باشد ، چه بسا بهتر است شما نیز به جای رجوع به راهکارهای غیرقانونی که می تواند دامن گیر شما شود و برای شما دردسر آفرین باشد ، با کمک یک وکیل مهریه متخصص در این خصوص مشاوره داشته باشید تا بتوانید به روش های قانونی مهریه را به شکل قسطی و با توجه به شرایط مالی خود پرداخت نمایید.

دکمه بازگشت به بالا