برترین های ترند روزعلمی و پزشکی

کاشت مو – راهنمای جامع و هرچه باید بدانید

کاشت مو طبیعی و چگونگی انجام آن + معرفی بهترین کلینیک کاشت مو

کاشت موی طبیعی یک عمل زیبایی است که به انتقال فولیکول­‌های مو از یک نقطه در سر یا بدن به قسمت‌های جلویی و میانی سر در افراد می‌­گویند. قسمتی که فولیکول‌­ها از آن برداشت می­‌شوند، «بانک مو» و نواحی بدون موی سر که فولیکول­‌ها در آن قرار می­‌گیرند، قسمت «دریافت کننده» نام دارد.

عمل کاشت مو بسته به تعداد موهای کاشته شده، ممکن است چهار تا هشت ساعت در یک روز و در مواردی دو روز زمان ببرد. اکثر مراجعان در طول جراحی به­ هوش بوده و فقط بی­‌حسی در قسمت پوست سر آن‌ها اعمال می­‌شود. جراحی با برداشتن موهای سالم توسط متخصص پوست آغاز می­‌شود. برای طبیعی شدن کاشت مو، متخصص پوست می‌­تواند به دو صورت عمل کند؛ جراح در روش اول یک نوار از پوست سر را با موهای سالم برش می‌­دهد و در روش دوم عمل برداشت مو را روی هر تار مو به صورت جداگانه انجام می­‌دهد. زمان روش دوم طولانی‌تر است؛ در عوض از ایجاد زخم‌های نواری روی پوست سر جلوگیری می­‌کند.

قبل از انجام پیوند، تکنسین­‌ها موهای برداشته شده و جراح پوست سر را برای عمل پیوند، آماده می­‌کنند. پس از پیوند کامل موها، پوست سر بانداژ شده و دستورالعمل‌­های مراقبت در منزل به شما داده می‌­شود.

انتخاب روش کاشت مو

بهترین روشی که بفهمید ویژگی‌­های ذکرشده را دارید یا خیر، مشاوره با پزشک متخصص پوست و مو و کاشت مو است که معمولا به صورت رایگان انجام می­‌شود. اما در یک نگاه کلی، افرادی که از سلامتی کامل برخوردار هستند، مشکلات حاد پزشکی ندارند، دائما سیگار مصرف نمی‌­کنند، آلرژی شدید ندارند و از مشکلات پوستی و عصبی جدی رنج نمی­‌برند، می‌­توانند نتایج خوبی را از این عمل برای خودشان متصور شوند.

برای عمل کاشت مو با استفاده از روش‌ برداشت واحد فولیکولار (FUE) یا پیوند / انتقال واحد فولیکولی (FUT)  می‌توان به نتایج عالی دست یافت. متخصصان می گویند  در انتخاب روش باید نیازها ، ملاحظات و ترجیحات منحصر به فرد بیمار را در نظر گرفت. لیست متغیرهایی که قبل از جراحی کاشت مو بر اساس سابقه خانوادگی در نظر گرفته می شود شامل سن بیمار ، میزان موی اهدا کننده موجود و ریزش موی آینده است. علاوه بر این هزینه نیز ممکن است یک مسئله باشد.

روش های کاشت مو طبیعی چیست؟

روش‌های کاشت مو را می‌توان در دو گروه کلی طبقه‌بندی کرد:

روش کاشت مو بدون بانک مو یا روش BHT که در آن از موهای بدن برای کاشت در سر استفاده می‌شود. از این روش بسیار کم استفاده می‌شود زیرا موهای بدن بسیاری افراد برای سر مناسب نیست از طرفی برداشت مو از بدن کار بسیار سختی است.

روش با جراحی: کاشت موی نواری یا FUT

FUT قدیمی­ترین و متداول­‌ترین روش کاشت مو است که در آن پس از بی­هوشی یا بی­‌حسی نواری از پوست پشت سر (که اصطلاحا به آن، بانک مو گفته می‌­شود) برداشته شده و برای شست‌وشو و جدا کردن گرافت‌­ها (قطعه‌­ای از بافت حاوی فولیکول­‌های مو برای کاشت) به یک اتاق خاص برده می­‌شود. سپس گرافت­‌های جداشده در قسمت طاس یا کم‌­موی سر که دریافت‌­کننده نام دارد، پیوند داده می‌­شود.

روش بدون جراحی:

تکنیک‌ انتقال واحد‌های فولیکولی یا FUE که در ایران با نام FIT شناخته می‌شود. روش‌هایی مانند SUT و Micro FIT نیز بر اساس روش FIT انجام می‌شوند.

FUE: با گذشت زمان و پیشرفت فناوری­‌های کاشت مو روش FUE یا استخراج واحد فولیکولار عرضه شد. در این تکنیک مدرن بخشی از بانک مو تراشیده شده و سپس رشته‌های مو به صورت برش‌های دایره‌ای جداگانه بریده و به قسمت دریافت کننده پیوند داده می‌شود.

FIT: در این روش مانند FUE، فولیکول مو به صورت جداگانه از بانک مو استخراج و در قسمت دریافت کننده، پیوند داده می‌­شود.

SUT: این تکنیک، روش جدیدی است که تمام مراحل کاشت مو با استفاده از دستگاه­‌های اتوماتیک و تحت نظارت پزشک انجام می­‌شود.

Micro FIT: در روش Micro-FIT، جراح از ابزارهای بسیار ظریف و پیچیده­‌تری برای برداشت مو استفاده می­‌کند و ظاهر بهتر و عوارض کمتری نسبت به روش FIT دارد.

چه کسانی می‌­توانند کاشت مو انجام دهند؟

تمام مردان و زنان می­‌توانند کاندیدهای خوبی برای کاشت طبیعی مو باشند؛ فقط کافی است به دو نکته توجه داشته باشید:

برای پیوند مو به قسمت دریافت کننده، باید به اندازه کافی موی سالم در بانک مو وجود داشته باشد.

موهایتان توانایی رشد در قسمت نازک شده پوست سر را داشته باشد.

چه کسانی نمی­‌توانند کاشت مو انجام دهند؟

افراد جوانی که کمتر از ۲۵ سال سن دارند، به این دلیل که طرح ریزش موی آن‌ها معلوم نیست کاندید خوبی برای این عمل نیستند؛ مگر در موارد استثنایی. افرادی که در پشت سر یا کناره سر موی کافی ندارند هم کاندیدای خوبی برای این عمل نیستند. همچنین افرادی که دارای بیماری‌های التهابی در سر بوده یا به بیماری‌های خودایمنی مبتلا هستند و درمان دارویی می‌شوند، به این دلیل که ممکن است کاشت مو باعث عود بیماری شود، نباید نسبت به این عمل اقدام کنند.

کدام موها را برای کاشت مو استفاده می‌­کنند؟

برای کاشت مو، از موهایی استفاده می‌­شود که می‌­توانند به طور دائمی در محل رشد خود باقی بمانند. این موها در ناحیه‌ای به طول ۲۵ تا ۳۰ سانتی‌متر و به عرض تقریبا ۷ سانتی‌متر، در پشت سر و فضای بین دو گوش قرار گرفته است؛ که به آن به اصطلاح بانک مو نیز گفته می­‌شود. موهای پشت سر به دلیل داشتن حساسیت پایین، مقاوم­‌تر بوده و کمتر مستعد ریزش هستند. این قسمت از سر، در اکثر مردان هرگز دچار طاسی نمی­‌شود؛ چون در برابر اثرات مخرب هورمون تستوسترون که علت ریزش موی ژنتیکی در مردان است، مقاوم خواهد بود.

مراقبت‌های بعد از عمل کاشت ابرو

به همان اندازه که تخصص و مهارت پزشک در برداشت و کاشت گرافت‌ها اهمیت دارد، مراقبت‌های بعد از کاشت ابرو نیز مهم است. چراکه مراقبت نادرست از موهای تازه کاشته شده به آن‌ها آسیب می‌رساند و ممکن است باعث از بین رفتن فولیکول‌های مو و ریزش آن‌ها شود؛ بنابراین بعد از کاشت ابرو حتما نکات زیر را رعایت کنید :

  • پانسمان روی ناحیه بانک مو و ناحیه کاشت برای دو روز باقی خواهد ماند و در این مدت مرتب پانسمان را تعویض کنید و ناحیه را تمیز نگه دارید.
  • بعد از برداشتن پانسمان ناحیه دهنده، این ناحیه را بااحتیاط بشویید.
  • پزشک بعد از کاشت ابرو اسپری مخصوصی را به شما می‌دهد که باید هر ۲ تا ۳ ساعت آن را روی ابروهای خود اسپری کنید. این کار را بر اساس دستورالعمل پزشک و به‌صورت مرتب انجام دهید.
  • ممکن است در روز بعد از کاشت ابرو، پوسته‌ها یا لخته‌هایی روی ابرو وجود داشته باشد. آن‌ها را دست‌کاری نکنید تا خودشان به‌طور کامل برطرف شوند.
  • برای کاهش التهاب می‌توانید از کمپرس سر استفاده کنید؛ اما نباید یخ را بیشتر از ۵ دقیقه روی پیشانی خود بگذارید.

عوارض کاشت ابرو

شایع‌ترین عوارض کاشت ابرو قرمزی، تورم، التهاب، خارش و کبودی ناحیه کاشت است. این عوارض کاملا طبیعی است و بعد از چند روز به‌طور کامل برطرف می‌شوند. نکته مهم این است که شما نباید ابروهای خود را دست‌کاری کرده یا خودسرانه از داروهای مختلف استفاده کنید. چراکه انجام این کارها به موهای کاشته شده آسیب می‌رساند. اگر کاشت ابرو را در کلینیکی معتبر و نزد یک پزشک ماهر و متخصص انجام داده باشید، عارضه‌ای بیشتر از این موارد را تجربه نخواهید کرد.

انجام کاشت در مراکز نامعتبر باعث ایجاد عدم تقارن در ابروها، رشد نامناسب موها، تفاوت رنگ موهای کاشته شده با موهای طبیعی، عدم رشد گرافت‌ها یا نرسیدن به حالت دلخواه خواهد شد. همچنین در چنین مواردی ممکن است جای برداشت و کاشت گرافت‌ها عفونت کند یا زخم شود. این زخم‌ها معمولا برای مدتی طولانی باقی خواهد ماند و بعد از آن نیز جای آن‌ها در ابروها کاملا قابل‌تشخیص است. درصورتی‌که در مراکز معتبر این اتفاق رخ نخواهد داد و نتایج کاشت کاملا طبیعی خواهد بود.

منبع: ورا کلینیک در استانبول

دکمه بازگشت به بالا