صفر تا صد ساخت تنور لواش در خانه
پخت نان در تنور گلی چگونه است؟
آیا می دانید پخت نان در تنور گلی و بدون دستگاه نان لواش چگونه است؟ طرز تهیه نان در تنور گلی را می دانید؟ ما در این مطلب از ابتکار استیل تصمیم داریم در خصوص تنور گلی و آماده سازی نان در این تنور و به طرز تهیه نان اهوازی، طرز تهیه نان تنوری محلی مازندران، تهیه نان بربری در تنور گازی بپردازیم.
انواع تنور سنتی
به طور کلی انواع تنور برای نان پختن را می توان در 2 مدل گلی و سنگی تقسیم کرد:
تنورهای گلی در هر خانه به جهت پخت انواع نان مورد استفاده قرار می گیرد. این تنور برای پخت نان بسیار مناسب می باشد. در زمان های گذشته در هر خانه حداقل یک تنور نان در زمین مشاهده می شد. برای ساخت تنور گلی در قدیم خاک رس را با آب مخلوط کرده و آن را به شکل استوانه ای درآورده تا خشک شود. سپس با حفر گودالی به اندازه ی تنور در داخل زمین، فاصله ی 20 سانتی بین دیواره ی تنور و زمین ایجاد کرده و این فاصله را توسط شن درشت پر خواهیم کرد.
لازم است حفره ای در کف تنور حفر شود تا بتوان حرارت را از آن جا تنظیم کرد. با قرار دادن چوب در داخل تنور آن را روشن کنید. بدین گونه پخت نان در تنور سنتی انجام خواهد شد.
تنور سنگی
برای ساخت تنور سنگی باید زمین را تا 20 سانتی متر گود کرده و سپس 4 تخته سنگ را به گونه ای قرار دهید که وسط آن حفره ای به جهت روشن کردن آتش ساخته شود.
امروزه تنورهای مختلفی از پیش ساخته شده و مورد استفاده قرار می گیرند این تنورها را می توان داخل زمین قرار داده یا به صورت سیار و چرخ دار از آن ها استفاده کرد. قطعا در کبابی ها، رستوران ها، نان سنتی ها این تنورهای مختلف را مشاهده کرده اید. از جمله انواع تنور که توسط مجموعه ی ابتکار استیل به فروش می رسد می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
با این تنور می توان 5 تا 7 عدد قرص نان آماده کرد. تنور گازی دو شعله به گاز کپسول متصل می شود. طرز تهیه نان در تنور گازی، طرز تهیه نان روغنی در تنور گازی با کمک این تنور دو شعله بسیار ساده می باشد. این تنور گازی برای پخت نان طرفداران زیادی دارد.
برای تهیه ی نان محلی اهوازی و مازندرانی می توان از این تنور که از گل رس و پشم بز ساخته شده است استفاده کرد.
حمل و نقل و جابه جایی آسان و قابلیت اتصال به گاز شهری و کپسول از جمله ویژگی های این تنور است. از این تنور برای رستوران، کبابی و نانوایی استفاده می شود. برای استعلام قیمت تنور برای نانوایی می توانید با کارشناسان ابتکار استیل در تماس باشید.
این تنور برای تهیه و پخت انواع نان سنتی و فانتزی استفاده می شود و در دهانه های مختلف 30 و 45 سانتی متری به فروش می رسد.
این تنور نیز کاربرد فراوانی داشته و به دلیل به کارگیری ورق استیل در داخل تنور باعث می شود خمیر به بدنه ی تنور نچسبد و به راحتی کنده شود. دلیل افتادن نان در تنور خوب و با کیفیت نبودن جنس داخل تنور است به همین دلیل از آن جایی که در ساخت و تولید انواع تنورهای ابتکار استیل از با کیفیت ترین متریال استفاده شده است این مشکل را در تنورهای تولیدی این مجموعه نخواهید دید.
نصب تنور گلی در زمین
به اندازه ی تنور خود، گودالی حفر کرده و تنور را در فاصله ی 20 تا 25 سانتی متری از دیواره قرار دهید. این فاصله را توسط سنگ های درشت پر کنید. حال اطراف و کف تنور را آجر چیده و حفره ای که با نام دِمنَه شناخته می شود ایجاد کرده و از مواد اشتعال زا به جهت آماده سازی حرارت استفاده کنید.
طرز تهیه نان لواش با تنور چگونه است؟ به طور کلی بعد از چانه گرفتن و پهن کردن خمیر باید سطح خمیر را مرطوب کرده و در داخل تنور بچسبانید. توجه داشته باشید که باید مرتب و اصولی خمیرها را داخل تنور قرار دهید. زمانی که نان پخته و طلایی می شود آن ها را خارج کنید.
نان لواش یکی از انواع نان های محبوب و بسیار پر مصرف در میان مردم خاورمیانه است و با روش های بسیار متنوعی تهیه می شود. البته این نان در کشور عزیزمان ایرانی نسبت به کشورهای دیگر خاورمیانه با سایز بزرگی تهیه می شود و در کشورهای دیگر به صورت لقمه ای با سایز کوچک تهیه می شود. با این آموزش به راحتی می توانید این نان را در منزل خود تهیه کنید، ضمنا برای تهیه نان لواش نیازی به فر نیست و می توانید انرا روی تابه درست کنید، برای مشاهده آموزش طرز تهیه نان لواش در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای ۸ نان | |
آرد | ۲ لیوان |
شکر | ۱ قاشق چای خوری |
خمیر مایع | ۱ قاشق چای خوری |
آب ولرم | ۱ لیوان |
روغن مایع | ۵ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
دستور تهیه نان لواش
مرحله اول
ابتدا پودر خمیر مایع فوری و شکر و نصف لیوان آب را داخل کاسه ای می ریزیم و آرام با یکدیگر مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم تا ۱۰ دقیقه بعد عمل بیاید.بعد آرد را الک می کنیم و داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم و وسط آرد را حفره ایجاد می کنیم تا باز شود.
مرحله دوم
سپس نمک،روغن مایع،خمیر مایع به عمل آمده و نصف باقی مانده آب را می افزاییم و با دست آرد را کم کم با مواد مخلوط می کنیم.همین طور مایه را با دست ورز می دهیم تا جایکه دیگر خمیر به دست نچسبد و منسجم و لطیف شود.
مرحله سوم
خمیر بدست آمده راحت جمع می شود و در وسط کاسه قرار می دهیم و روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و در گوشه ای از آشپزخانه کاسه را می گذاریم و یک پارچه یا حوله تمیز ضخیم روی ظرف قرار می دهیم تا آن را بپوشاند و به مدت ۱ ساعت خمیر استراحت کند.
مرحله چهارم
پس از گذشت ۱ ساعت سلفون را بر می داریم و خمیر را کمی ورز می دهیم تا پف آن کمی گرفته شود و روی سطح صافی کمی آرد می پاشیم و خمیر را به چند چانه کوچک تقسیم می کنیم و هر چانه را روی سطح صافی که آرد پاشیدیم قرار می دهیم.
مرحله پنجم
سپس با وردنه آن ها را باز می کنیم به ضخامتی که تمایل داریم نان باشد خمیر را با وردنه باز می کنیم و به شکل تابه ای که مد نظرتان است باید چانه های خمیر را باز کنید.مثلا اگی تابه شما مستطیلی است باید خمیر را زمانیکه با وردنه باز می کنیم.
مرحله ششم
علاوه بر ضخامت مورد نظر برای نان باید به این توجه کنید که تابه شما مستطیلی است و خمیر هم باید در همان اندازه و شکل مستطیل باشد. دقت کنید اگر بار اول است که نان درست می کنیم اندازه نان ها را کوچک تر از تابه بگیرید.
مرحله هفتم
این کار باعث می شود تا زمان منتقل کردن خمیر داخل تابه راحت تر بتوانید آن را حمل کنید. در ادامه تابه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا به مرور زمان داغ شود و خمیر آماده شده را داخل تابه قرار می دهیم.
مرحله هشتم
سپس اجازه می دهیم تا خودش را بگیرد و کمی پف کند و بعد آن را به آرامی بر می گردانیم تا طرف دیگر نان نیز بپزد و رنگ بگیرد. نان های آماده شده را بهتر است همان زمان مصرف کنید و برای هر نوبت نان لواش تازه بپزید.نوش جان