برترین های ترند روزعمومی

طرح توجیهی تولید دیوار پیش ساخته

موارد کاربرد قطعات و خانه‌های پیش ساخته بتنی

خانه پیش ساخته بتنی قابل حمل بوده و امکان نصب و مونتاژ در مکانهای مختلف از جمله ساحل، جنگل،مناطق کوهستانی و… را دارا می‌باشد. کاربری خانه پیش ساخته به صورت ویلایی، مسکونی، دفتر کار مهندسی،اتاق کارگری، انبار و کارگاه تولیدی است.

کالاهای جایگزین و مکمل قطعات و خانه‌های پیش ساخته بتنی

کالای جایگزین دیوار پیش ساخته بتنی خانه‌های پیش ساخته از قطعات با جنس سایر مواد مانند فایبرگلاس و مواد کامپوزیتی، خانه‌های پیش ساخته فلزی و خانه های پیش ساخته از ICF و ساندویچ پنل است. هر چند مقاومت و استحکام بیشتر از اینگونه مواد است اما وزن مخصوص آنها نسبت به بتن، بسیار کمتر است. بنابراین در مقوله صادرات و واردات که هزینه حمل و نقل اهمیت می‌یابد، خانه‌های پیش ساخته بتنی توان رقابت با موارد مشابه با جنس کامپوزیتی را ندارند.

کالاهای جایگزین و یا رقیب بلوکهای بتنی سبک در سقفهای تیرچه و بلوک، بلوکهای سفالی و پنلهای ساخته شده از موادی مانند پلی استایرن می‌باشند، به خصوص پنلهای پلیاستایرن که به علت وزن بسیار کم رقیبی جدی برای بلوکهای بتنی سقف می‌باشند. رقبای بلوکهای سیمانی که در ساخت دیوار به کار می‌روند نیز آجرهای سفالی، پنلهای پلیاستایرن و قطعات و دیوارهای گچی می‌باشند.

دال بتونی

دال بتنی پیش تنیده هالوکور: هدف اصلی محصولات این طرح پروژه های آپارتمان سازی در شهرها و نوسازی ساختمانهای روستایی می‌باشد. علاوه بر این خانه های پیش ساخته بتنی به صورت ویلایی، مسکونی، دفتر کار مهندسی، اتاق کارگری، انبار و کارگاه تولیدی هم مورد استفاده قرار خواهند گرفت. با توجه به آنکه وزن ساختمانهای پیش ساخته قابل توجه است، لذا در مسافت های طولانی امکان ارسال محصولات وجود ندارد.

بنابراین بازار اصلی محصولات استان کردستان، استان‌های همجوار و بازار شمال عراق می‌باشد. بازار شمال عراق به ویژه از این لحاظ که ساخت و ساز در آن بر پایه بتن انجام می‌شود و از رشد سالانه قابل ملاحظهای برخوردار است، بسیار می‌تواند بازار هدف مناسبی برای این طرح باشد.

بتن و قطعات بتنی

بتن یک ماده همه کاره است و کاربردهای آن فراوان است. ویژگی مقاوم بودن و  سخت بتن ، آن را به مصالح پایه ایده آل برای ساخت ساختمان ، زیرساخت های شهری و محصولات مختلف پیش ساخته تبدیل می کند.  بتن و قطعات بتنی برای ساختمان های خانگی و تجاری ساختمانهای بتنی استفاده می شود , در برابر آتش مقاوم هستند و مصرف انرژی را کاهش می دهند در حالی که کیفیت هوای داخلی بهتر را ارائه می دهند.

 مصالح ساختمانی بتنی به طور گسترده ای برای ساخت خانه ها و ساختمانه ای تجاری و همچنین وسایل مربوطه مانند راهروها و ستونها استفاده می شود. بتن عایق گرمای داخل دیوارها را حفظ می کند و مصرف انرژی را تا 40 درصد کاهش می دهد. ساختمان های بتنی نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارند و بیشتر دوام می آورند ، در حالی که کیفیت هوای داخلی بهتر را ارائه می دهند. از دیگر مزایای آن می توان به مقاومت در برابر آتش ، باد و طوفان اشاره کرد.

سازه های بتنی

بتن یک سازه در زیرساخت های شهری است ، از ساخت و ساز های کوچک شهری گرفته تا آسمان خراش های بلند در همه آنها بتن بکار رفته است. بتن و قطعات بتنی را می توان در هر نقطه ای مشاهده کرد بدون تعجب زیرا این ماده رایج ترین مصالح ساخته شده در جهان است. بتن بسته به مرحله پخت آن، یک مصالح ساختمانی فوق العاده همه کاره است. این شامل سنگدانه ها و سنگ های مخلوط با سیمان است. پس از مدت زمان معینی ، به یک توده سنگ مانند تبدیل می شود. پس از سفت شدن ، استحکام و دوام فوق العاده ای پیدا می کند – برای نگه داشتن پل ها ، آسمان خراش ها و سدها کافی است.

تولید بتن در کارخانه یا محل کار تولید می شود. تجهیزات می توانند از ابزار دستی گرفته تا ماشین آلات صنعتی بزرگ متفاوت باشند. مقیاس تولید هر چه باشد ، اجزای بتن باید کاملاً مخلوط ، قالب ریزی و در محدوده زمانی خاصی شکل می گیرند. هر گونه اختلال می تواند بر تمامیت و ظاهر محصول نهایی تأثیر بگذارد. قطعات بتنی به طور معمول یک مایع چسبناک است که در قالب ها ریخته می شود تا شکل دلخواه را به دست آورد. با این حال ، بتن همچنین می تواند به شکل غیر سیال باشد. که این مورد برای تولید محصولات بتنی پیش ساخته ترجیح بهتر است.

تولید بتن در مقیاس کوچک

مقادیر کمتری از بتن در محل کار با استفاده از میکسر حجمی یا میکسر دسته ای متحرک ساخته می شود. این میکسرها به عنوان مینی کارخانه های بتن عمل می کنند و قادر به تولید انواع مختلف بتن هستند. آنها برای ساخت و سازهایی به حداقل بتن نیاز دارند ، مناسب هستند.

 انواع بتن

 ده ها نوع بتن برای نیازهای ساختمانی و و تولید قطعات بتنی و ساخت مصنوعات بتنی در بازار موجود است. در زیر چند نوع رایج از بتن مورد استفاده در زیرساخت های مدرن ذکر شده است.

بتن معمولی

بتن معمولی یکی از رایج ترین انواع بتن است. مخلوط معمولی شامل سیمان ، ماسه و سنگدانه های درشت مخلوط با مقدار مشخصی آب است.

 بتن با کارایی بالا

 بتن با کارایی بالا در مقایسه با بتن معمولی از استحکام ، کارایی و دوام بالاتری برخوردار است. این دارای قدرت بیشتری در مقایسه با بتن معمولی است. می تواند در محیط های سخت مقاومت کند و در برابر خزش و انقباض مقاوم است که ترک خوردگی را به حداقل می رساند.

 بتن آرمه

بتن آرمه از انواع مختلف فولاد به عنوان آرماتور استفاده می کند. ترکیب بتن (با مقاومت فشاری بالا) و فولاد (با مقاومت کششی بالا) به بتن مسلح خواص استحکام منحصر به فردی می بخشد. بتن مسلح این ظرفیت را دارد که انواع مختلفی از تنش ها را در هر نوع ساختمانی تحمل کند.

بتن پیش ساخته

بتن پیش ساخته بتن را در قالب های کنترل شده در قالب می ریزد. هنگامی که کاملاً محکم و سفت می شوند ، آنها به محل ساخت و ساز منتقل می شوند. مرحله پخت تحت شرایط کنترل شده ای اتفاق می افتد که دما و رطوبت کنترل می شود. پخت بخار گاهی برای تولید محصولات پیش ساخته با استحکام بالا و زمان پخت کمتر استفاده می شود.

بتن سبک

بتن سبک هر نوع بتنی با تراکم کمتر از 240 کیلوگرم در متر مربع است. این شامل بتن سنگدانه سبک ، بتن فوم دار و بتن هوادهی اتوکلاو شده است. بتن سبک معمولاً توانایی های حرارتی و مقاومت در برابر آتش را بهبود می بخشد. با این حال ، بیشتر مستعد خزش و کوچک شدن است.

دلایل و اهمیت استفاده از قطعات بتنی

·        قطعات بتنی جز مصالح با نیاز به نگهداری کم است :

برخلاف اکثر مصالح ساختمانی دیگر ، بتن نیاز به نگهداری بسیار کمی دارد. طبیعت کم نگهداری آن بدین معناست که معمولاً در سدها ، پل ها و تونل ها استفاده می شود. همچنین باعث شده است که به طور فزاینده ای برای صاحبان مشاغل و ساخت و سازها  انتخاب شود. بتن مانند فولاد زنگ نمی زند و مانند چوب قالب را جذب نمی کند. هنگامی که برای کفپوش استفاده می شود ، نیاز به نگهداری کمتری نسبت به سنگ یا پرسلن دارد.

·        همه کاره است و شکل دادن به آن آسان است:

 برای اکثر مردم ، بزرگترین مزیت استفاده از بتن تطبیق پذیری آن است. قالب گیری ، رنگ آمیزی ، شکل دادن و رنگ آمیزی آسان است. انواع مختلفی از تکمیل ها و بافت های ممکن وجود دارد. این بدان معناست که بتن اغلب مصالح ساختمانی گران قیمت و با نگهداری بالا به نظر می رسد. اما برخلاف این مواد ، برچسب قیمت و نگهداری بالایی ندارد.

·        قطعات بتنی یک انتخاب مقرون به صرفه است:

 در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی ، بتن یک انتخاب ارزان قیمت است. به طور قابل توجهی ارزان تر از موادی مانند فولاد ، آلومینیوم یا چوب است. معمولاً به صورت محلی تولید می شود ، بنابراین هزینه حمل و نقل زیادی وجود ندارد. و نیازهای کم نگهداری و طول عمر طولانی آن نیز به مقرون به صرفه بودن آن کمک می کند.

·        این یک انتخاب دوستدار محیط زیست است

بسیاری از مردم وقتی می فهمند که بتن یک مصالح ساختمانی سازگار با محیط زیست است ، شگفت زده می شوند. تقریباً همیشه به صورت محلی تولید می شود که باعث کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در اثر حمل و نقل می شود. تولید بتن انتشار CO2 کمتری نسبت به سایر مصالح ساختمانی ایجاد می کند. طول عمر بالای آن به این معنی است که نیازی به تعویض مکرر ندارد و در صورت خرابی می توان آن را بازیافت کرد تا بتن جدید ایجاد شود.

·        این یک مصالح ساختمانی با مصرف انرژی بالا است

در مقایسه با سایر محصولات ساختمانی ، بتن دارای جرم حرارتی بالایی است. این بدان معناست که به حفظ دمای هوای ثابت در داخل کمک می کند. یک مطالعه نشان داد که دیوارهای بتنی نیاز گرمایش و سرمایش در خانه را بیش از 17 درصد کاهش می دهد.

نحوه تولید بتن، بتن چگونه کار می کند؟

در گذشته ، بتن عمدتا برای پی خانه و کف گاراژ ساخته می شد. امروزه بتن در مکانهای متنوع تری نسبت به گذشته مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجا که در برابر باد ، آب و آتش مقاوم است ، این ماده ایده آل برای خانه ها است. این واقعیت که قوی و مقرون به صرفه است ، برای ساخت و ساز مسکونی نیز مفید است.

دو ویژگی دیگر به محبوبیت آن در ساخت و ساز مسکونی کمک می کند. اول ، این ماده در درجه اول از مواد محلی ساخته شده است و اغلب از اجزای بازیافتی استفاده می کند. ثانیاً ، بتن از نگهداری کمی برخوردار است. اگرچه بتن نیاز به مراقبت خاصی دارد ، اما نسبت به چوب ، کاشی یا آجر تقاضای کمتری دارد.

برخی از قطعات بتنی که با استفاده از بتن ساخته می شود:
تیرچه
نیوجرسی
بلوك
کفپوش
جدول
که در این طرح تیرچه ,نیوجرسی,بلوك ,کفپوش و جدول به عنوان محصولات تولیدی طرح در نظر گرفته شده اند.

قطعات پیش ساخته چه مزایایی دارند؟

  •  زیبایی و ظرافت ساخت بالا
    •    طراحی مشتری پسند
    •    استحکام و کیفیت بالا در تولید
    •    زمان ساخت پایین
    •    سرعت اجرای بالا و نصب سریع قطعات
    •    امکان جابجایی و تغییرات مورد نظر بعد از نصب
    •    انعطاف پذیری بالا (امکان تقسیم بندی فضای داخلی به شکل دلخواه)
    •    کاهش هزینه تولید (تمرکز روی مراحل ساخت در کارخانه)
    •    اقتصادی و مقرون به صرفه
    •    بهبود کیفیت قطعات (دقت در کنترل کیفیت تولید صنعتی)
    •    شرایط بهتر تولید (کنترل مداوم کیفیت و مقاومت بتن)
    •    افزایش کارایی نیروی انسانی (شرایط مناسب کارخانه جهت برنامه ریزی و بهینه سازی خط تولید)
    •    افزایش بهره وری تجهیزات (استفاده مکرر از تجهیزات)
    •    کاهش تاثیر شرایط آب و هوایی در ساخت
    •    فعالیت های تولیدی جهت دار
    •    عایق بسیار خوب صدا و انرژی (درصورت استفاده از لایه های پلاستوفوم در ویارها)

نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید دیوارهای پیش ساخته گچی

به طور كلی سه نمونه پنل گچی قابل تولید می باشد ، كه در این طرح با تغییر خط تولید با یك هزینه می توان دو نمونه آن را تولید كرد .

پنل گچی سبك و سنگین دیواری :

ابعاد پنل های گچی تولید شده در این خط تولید ، پنجاه سانتی متر در شصت و شش سانتی متر و ضخامت آن هشت سانتی متر می باشد . كاربرد این پنل ها در ساخت دیوارهای داخلی ساختمان ها می باشد . این پنل ها جایگزین آجر در ساخت دیوارهای داخلی می باشند و امروزه كاربرد زیادی در سبك سازی و تسریع در ساخت آپارتمان ها دارند.

پنل گچی دیواری :

كاربرد این پنل ها در ساخت دیوارهای نمای داخلی و روكش سطوح سیمانی یا بلوكهای سیمانی در ساختمانها می باشد . این پنل ها كاربرد زیادی در سبك سازی و تسریع در ساخت آپارتمان ها دارند .

کاربرد دیوارهای پیش ساخته گچی :

محصول 1 در ساخت دیوارهای داخلی كلیه ساختمانها به منظور تفكیك فضای اداری یا منازل كاربرد دارد. محصول 2 در ساخت دیوارهای داخلی كلیه ساختمان ها به منظور روكش دیوارها یا بلوك های سیمانی و نمای تفكیكی كاربرد دارد .

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید دیوارهای پیش ساخته گچی

استانداردهای مختلفی در تولید پنل های پیش ساخته گچی وجود دارد. از آن جمله می توان به استانداردهای مختلف ملی زیر اشاره نمود :

  • استاندارد ” تعاریف ، ویژگی ها و آزمون بلوك های گچی ” مركز استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به شماره 2786
  • استاندارد ” ویژگی های بتن گچی ( گچ سنگی ) ” مركز استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به شماره 5032
  • استاندارد ” روش های آزمون فیزیكی گچ های ساختمانی ” مركز استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به شماره 5482
  • استاندارد ” ویژگی های صفحات روكشدار گچی ” مركز استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به شماره 7830
  • استاندارد ” ویژگی ها و روش های آزمون گچبریهای پیش ساخته ” مركز استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به شماره 3838
  • BS 1230 . 1985 – PART 1 . GYPSUM PLASTERBOARDS – PLASTERBOARD EXCLUDING MATERIALS SUBMITED TO SECONDARY OPERATIONS.
  • EN 520 . 2004 . GYPSUM PLASTERBOARDS – DEFINITIONS , REQUIREMENTS AND TESTMETHODS.

شرایط واردات و صادرات دیوارهای پیش ساخته گچی :

  • پنل های پیش ساخته گچی واردات ندارد.
  • پنل های پیش ساخته گچی صادرات ندارد.

فرایند تولید دیوارهای پیش ساخته گچی

یكی از مهمترین بخش های كنترل كیفیت ، كنترل محصول در مراحل مختلف ساخت می باشد . در این طرح ایستگاه های كنترل و بازرسی كیفیت به شرح زیر می باشند:

  • كنترل كیفیت در مرحله دریافت مواد اولیه ، تهیه چك لیست كالاهای دریافتی ، انجام بازرسی كالا و مواد دریافتی و نمونه گیری
  • كنترل كیفیت در حین تولید ، اجرای كنترل مواد پس از هر مرحله از فرآیند تولید ، بررسی میكروسكوپیك مواد در فرآیند تركیب
  • كنترل كیفیت در مرحله پایانی و قبل از بسته بندی ، اجرای تست فشار كششی و مستقیم سطح ، مطابقت مشخصات فنی كالا با محصول تولیدی ، الصاق علامت استاندارد .

ماشین آلات مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی تولید دیوارهای پیش ساخته گچی

  • سیلوی ذخیره گچ
  • خط انتقال مواد
  • سرند
  • مخلوط کن
  • قالب بندی
  • انتقال به خشک کن
  • خشک کن
  • قرارگیری پنل ها در خشک کن

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید می گردد. در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود … مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 می باشد.

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید دیوارهای پیش ساخته گچی ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید.

منبع: روزبه شن

دکمه بازگشت به بالا