برترین های ترند روزعلمی و پزشکی

کاربردهای فونداسیون پیش ساخته

فونداسیون بتنی پیش ساخته چیست؟

سوالی که برای برخی از افراد پیش می‌آید، که فونداسیون دکل بتنی پیش ساخته چی هست؟ باید گفت: فونداسیون بتنی پیش ساخته همانطور که از اسم آن مشخص است، به فونداسیون بتنی گفته می‌شود، که در کارخانه بتن تولید و به محل پروژه انتقال داده می‌شود. یکی دیگر از کاربردهای فونداسیون دکل دوربین مداربسته بتنی پیش ساخته استفاده از آن در ساخت ساختمان‌های کوچک در مناطق دور افتاده و روستایی است، که باعث افزایش سرعت ساخت‌و‌ساز و ارتقاء کیفیت می‌شود. از جمله کاربردهای فونداسیون بتنی پیش ساخته می‌توان بهموارد زیر اشاره نمود:

  • دکل مخابراتی
  • پایه‌های دوربین‌های ترافیک در سطح شهر
  • چراغ‌های راهنمایی و رانندگی

فونداسیون پیش ساخته بتنی دکل

فونداسیون بخش مهمی از سازه دکل می‌باشد، که بار و فشارهای وارده از نقاط مختلف دکل و همچنین دیگر بارهای اضافی را به زمین منتقل می‌کند و باید این نوع سازه بسیار مقاوم باشد و توانایی بار و فشارهای وارده را داشته باشد. از دکل‌ها در مناطق مختلف استفاده می‌شود و ممکن است این مناطق در معرض بادهای شدید، نشست زمین و یا مناطق سیل خیز باشد. که استفاده از یک فونداسیون بتنی برای این دکل‌ها الزامیست.

دلایل استفاده از بتن در فونداسیون پیش ساخته بتنی

به دو دلیل از بتن برای فونداسیون پیش ساخته دکل استفاده می‌شود.

  • معمولاً برای ساخت پایه دکل نیاز به سطح صاف دارند که به وسیله بتن، این سطح صاف راحت‌تر ساخته می‌شود.
  • به دلیل جلوگیری از جذب آب و آلوده شدن از بتن استفاده می‌شود.

با توجه به سختی بتن و عدم نفوذ پذیری، معمولاً فونداسیون آماده پایه چراغ خیابانی پیش ساخته بتنی در مقابل عوامل طبیعی بیشتر ایستادگی می‌کند و دارای پایه‌ی محکم‌تری نسبت به انواع دیگر پایه‌های پیش ساخته است. معمولاً برای افزایش مقاومت در فونداسیون پیش ساخته بتنی دکل در آن‌ها با توجه به دیتاهای مربوط به دکل و استانداردهای مربوط به آن و با توجه به محاسبات، از میل گردهایی بادوام داخل‌شان استفاده می‌شود، که با پایه‌های محکم‌تری ساخته شود. این میلگردها روی خَرَک یا بر روی زمین به یکدیگر متصل می‌شوند تا بتوانند فشارهای وارد شده به دکل را به زمین منتقل کنند.

قالب‌بندی فنداسیون پیش ساخته بتنی

قالب‌بندی آجری بهترین حالتی است که پس از بتن‌ریزی دوباره بر روی پایه دکل‌ها انجام می‌شود. از انواع دیگر قالب‌ریزی، قالب‌ریزی تخته‌ای را می‌توان نام برد که بیشتر از این قالب‌ها برای کلاف‌های تحتانی استفاده می‌شود و نسبت به دیگر شکل‌های قالب‌بندی به صرفه‌تر است.

از انواع دیگر آن می‌توان به قالب‌بندی فلزی اشاره کرد، که یک قالب‌بندی گران محسوب می‌شود و زیاد هم به صرفه نمی‌باشد. به همین علت دلیل بیشتر کلاف‌های تحتانی در پروژه‌های کوچک استفاده می‌شود. این قالب معمولاً قبل از بسته شدن کاملاً روغن کاری خواهد شد تا آب جذب نکند. حالت دیگری هم وجود دارد که زمین به عنوان قالب عمل کند و معمولاً به این دلیل قالب‌بندی انجام می‌شود که آب جذب بتن نشود و نسبت آب به بتن در این حالت تغییر نکند.

چگونه نوع فونداسیون و مشخصات فنی آن را تعیین کنیم؟

فونداسیون آماده شامل سه قسمت اصلی میباشد:

·         انکر بولت:

انکر بولت (Anchor bolt) در لغت به معنی پیچ چفتی است که برای چفت و بست کردن روی سطوح صلب مثل بتن مورد استفاده قرار می‌ گیرد. اینکار برای تعمیر مصالح فولادی، ترمیم و یا گسترش آنها صورت می ‌گیرد، ضمن اینکه برای چفت کردن صفحات فولادی مثل پلیت ‌ها در بتن از این پیچ چفتی یا انکر بولت استفاده می ‌شود. پلیت ‌ها نقش مهمی در اضافه کردن سازه‌ های جدید به اسکلت بتنی ایفا می ‌کنند. انکر بولت در انواع مختلفی تولید می ‌شود و با توجه به متریال مورد استفاده، محل و نوع کاشت در دسته ‌بندی متنوعی در بازار عرضه می ‌گردد.

قطر و طول بولت متناسب با وزن سازه فلزی تعیین میگردد به طوری که با افزایش وزن سازه فلزی میباسیت از بولت های قطور با طول بیشتر استفاده نمود و بالعکس. معمولا 10 سانت بالای بولت متناسب با آکس بیس پلیت رزوه داده میشود تا پیچ و مهره برروی آن قرار گیرد.برای افزایش عمر بولت ها نیز میباست آنها را گالوانیزه کرد تا از رطوبت و خوردگی در امان باشندکه شرکت دکل بان تمامی فونداسیون های تولیدی خود را با بولت گالوانیزه ارائه میدهد تا از ایمنی و کیفیت ارائه شده به مشتریان خود اطمینان داشته باشد.برای درگیری بیشتر بولت با بتن انتهای بولت را معمولا یک خم چند سانتیمتری میدهند.

میلگرد مورد استفاده در ساخت انکربولت میبایست از نوع آجدار باشد میلگردهای آجدار مشکلاتی که میلگردهای ساده به همراه داشتند را حل کرده و اتصال خوبی بین بتن و میلگرد ایجاد می‌کنند. مقاومت کششی میلگرد آجدار نسبت به میلگردهای ساده بیشتر بوده و لغزندگی را کاهش می‌دهند.

·         شبکه میلگرد:

در فونداسیون پیش ساخته، انکر بولت داخل شبکه ای از میلگرد قرار گرفته سپس عمل بتن ریزی صورت میگیرد.این بخش از فونداسیون در واقع مهمترین بخش میباشد چرا که تعداد،قطر و آرایش میلگردهای شبکه نقش اصلی را در تولید یک فونداسیون استاندارد را دارند به همین دلیل شبکه میبایست با محاسبات دقیق طراحی و اجرا شود تا از یک طرف بتواند به خوبی بولت ها را داخل بتن مهار کند و از طرف دیگر بتن دوام و استحکام بتن در سازه را تامین کند در ساخت شبکه از میگردهای حرارتی با ضخامت 10 تا 14 استفاده میشود.

نکته دیگری که در شبکه میلگرد با اهمیت میباشد این است که چون این بخش از فونداسیون آماده داخل بتن قرار میگیرد مشتری هیچ برآورد درستی از محصول سفارشی خود ندارد لذا تاکید فعالان حوزه روشنایی همیشه بر تهیه این محصول مهم از تولیدکنندگان معتبر و با سابقه میباشد.

·         بتن:

فونداسیون آماده را بر حسب ابعاد پایه با عیار 250 الی 400 میسازند که عیارهای بالا برای برج های نوری مرتفع و عیارهای پایین برای پایه های پارکی با ارتفاع کم استفاده میشود.بدیهی است که قیمت فونداسیون پیش ساخته با افزایش عیار بتن افزایش خواهد یافت.

عیار بتن:

مقدار سیمان مصرف شده در بتن (kg)، در واحد حجم را عیار بتن می‌نامند. برای درک بهتر می‌توان گفت، مثلا بتنی با عیار 350، یعنی در هر یک متر مکعب از بتن، 350 کیلوگرم سیمان مصرف شده است. میزان سیمان مصرف شده در بتن تاثیر مستقیمی بر مقاومت فشاری آن می‌گذارد. توجه داشته باشید مصرف بیش از حد سیمان می‌تواند منجرب کاهش کارایی بتن، فاصله افتادن بین سنگ دانه‌ها، افزایش هزینه ساخت بتن و… گردد.

همچنین کاهش مصرف سیمان در بتن می‌تواند منجرب به عدم چسبندگی مناسب بین ذرات سازنده بتن، کاهش مقاومت فشاری و… گردد.  بنابراین میزان عیار بتن باید در حد تعادل باشد تا بتن ساخته شده از مقاومت فشاری و کیفیت موردنظر برخوردار شود. بنابراین در استانداردهای بین‌المللی و همچنین استانداردهای ایران برای تعیین میزان عیار مناسب بتن در شرایط مختلف جدول‌هایی ارائه شده است تا کاربران بتوانند بنا بر موقعیت از بتنی با عیار مناسب استفاده نمایند.

با توجه به مطالب بالا میتوان به این نکته پی برد که تولید بتن مورد استفاده در فونداسیون آماده میبایست با تجهیزات دقیق کارگاهی و بکارگیری تجهیزات دقیق آزمایشگاهی صورت گیرد تا منجر به یک محصول استاندارد ،ایمن و با دوام گردد لذا این مطلب برتری فونداسیون آماده را نسبت به تولید فونداسیون در محل را نشان میدهد. به طور کلی، یک بتن استاندارد باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • رده مقاومتی مشخص
  • اسلامپ مناسب
  • دانه بندی و اندازه سنگدانه‌ها
  • استفاده از آب مناسب
  • سیمان مرغوب
  • طرح اختلاط مهندسی شده
  • استفاده صحیح از افزودنی‌های بتن

جاگذاری استاندارد فونداسیون آماده چگونه است؟

یکی از سوالات و یا مشکلاتی که مشتریان با آن روبرو هستند این نکته میباشد که شیوه اصولی و استاندارد نصب و جاگذاری فونداسیون آماده چگونه است در ابتدا باید گفت که ابعاد چاله ای که قرار است فونداسیون داخل آن قرار بگیرد باید از طرفین حدود 5 سانتیمتر بزرگتر از فونداسیون باشد و عمق آن برابر با ارتفاع فونداسیون باشد چرا که باید حدود 10 سانتیمتر کف چاله را با خاک نرم پر کنیم که در این صورت در نهایت فونداسیون حدود 10 سانتیمتر از سطح زمین فاصله می گیرد.

این امر به این خاطر است که بولت ها در معرض آب قرار نگیرند. برای پر کردن فضای خالی چاله در اطراف فونداسیون نیز اینگونه عمل میشود که تا نیمه بدنه فونداسیون با ملات یا بتن پر میشود و نیمه بالایی نیز با خاک و سنگی از خود چاله خارج شده پر میشود.

دکمه بازگشت به بالا