تنها “۹ متر” تا خروج از مدار نیروگاه اول این سد عظیم، فاصله داریم

ترند روز / خوزستان شرایط بارانی سالهای 1399-1499 باعث کاهش جریان آب در رودخانه و کاهش مخزن سد می شود. این وضعیت در بند باعث ایجاد شرایط دشوار تأمین آب در مناطق مختلف و کمبود آب شده است.

تنها "۹ متر" تا خروج از مدار نیروگاه اول این سد عظیم، فاصله داریم

خوزستان که دارای سدهای ذخیره سازی است ، پس از دو سال اکنون با خشکسالی و کمبود آب روبرو است و آب مخازن خوزستان کمتر از هر زمان دیگری است.

به گزارش ترند روز ، کاهش بارندگی در خوزستان و این منطقه سد خوزستان را به عنوان مشکل تأمین آب زیر سد استان تبدیل کرده است.

سد شهید عباسپور ، یکی از بزرگترین سدهای ایران ، ساخته شده در حاشیه رودخانه کارون ، یکی از سدهای خوزستان است که در حال حاضر با تنش آبی روبرو است و مخزن آب همیشه بیش از هر زمان دیگری است.

این سد در استان خوزستان و در 50 کیلومتری شرق مسجد سلیمان واقع شده است.

سد شهید عباسپور مسجدسلیمان در خرداد ماه سال جاری

فرزاد جنالیوند ، مدیر مدیریت سد شهید عباسپور ، در حاشیه بازدید مطبوعاتی از این سد ، در مورد وضعیت آخرین سد گفت:

به گزارش ترند روز ، وی افزود: ارتفاع سد شهید عباسپور از سطح دریا 532 متر است. ما به شبکه برق رفتیم ، اما متأسفانه امسال با کاهش میزان لوله مخزن به دلیل کاهش بارندگی مواجه شدیم.

مدیرعامل سد شهید عباسپور ادامه داد: سد شهید عباسپور 1400 حامل نسبت به سال گذشته حدود 4 میلیارد متر مکعب کاهش داشته است. سال گذشته ، در همان زمان ، ارتفاع سد از سطح دریا 532 متر بود ، اما اکنون ارتفاع آن نسبت به دیروز سال گذشته حدود 20 متر کاهش یافته است.

جنالیوند گفت: این وضعیت در مخزن سد شهید عباسپور نشانه خوبی برای تولید برق و آبرسانی نیست. به دلیل کمبود آب و برق در سال جاری ، اگر این وضعیت ادامه پیدا کند و نتوانیم وضعیت آب و برق را مدیریت کنیم ، قطعاً با بحران تأمین آب و برق شدید روبرو خواهیم شد.

سد شهید عباسپور مسجدسلیمان در خرداد ماه سال جاری

وی با تأکید بر لزوم مدیریت برق و مصرف آب ، افزود: مدیریت مصرف آب و برق باید در دستور کار باشد تا مصرف مناسب و بهینه وجود داشته باشد ، به ویژه در ساعات آخر که شاهد بالای خط هستیم. حتی با خاموش کردن چراغ ها و مصرف آب کمتر از یک لیتر ، مردم می توانند از بحران های ناشی از کمبود برق و آب جلوگیری کنند.

مدیرعامل مدیریت سد شهید عباسپور گفت: با فرض اینکه سد کارون 3 در بالای دامید عباسپور ساخته شود و سد کارون 3 خیلی مناسب نباشد ، تخلیه آب از سد کارون 3 به افزایش سطح آب سد شهید عباسپور کمک نمی کند. در حال حاضر ورودی سد 400 متر مکعب در ثانیه است و ورودی سد یکسان است.

جنالیوند ادامه داد: با وجود شرایط آبرسانی موجود در سد شهید عباسپور ، قطعاً در ماه های آینده بیشترین مصرف را خواهیم داشت و ممکن است در آینده در استان خوزستان قطعی آب و کمبود آب وجود داشته باشد.

وی افزود: کاهش سد شهید عباسپور علاوه بر تأثیر آن بر فعالیت صنعتی در استان خوزستان ، در تأمین آب آشامیدنی و برق مردم خوزستان م effectiveثر است.

سد شهید عباسپور مسجدسلیمان در خرداد ماه سال جاری

مدیرکل سد شهید عباسپور از نظر کاربرد کشاورزی گفت: با فرض اینکه هیچ زمین کشاورزی خصوصی بین سد شهید عباسپور و مسجدسلیمان وجود نداشته باشد ، از آب سد شهید عباسپور برای تولید استفاده می شود. برق و آب زیر را حل کنید.

جنالیوند ادامه داد: در حال حاضر اندازه سد شهید عباسپور حدود 2.8 میلیارد متر مکعب است و برای پول سد مورد نیاز بیش از یک میلیارد متر مربع آب داریم.

وی گفت: “در حال حاضر ارتفاع سد 513 متر با سد فاصله دارد و اگر به ارتفاع 504 متر از سطح آب باز برسیم ، نیروگاه دوم سد است. شهید عباسپور ، چهار 250 مگاوات واحد ، از مدار آزاد خواهد شد. “

مدیر مدیریت سد شهید عباسپور گفت: بنابراین ، در حالی که سطح آب در سد تنها 9 متر پایین است ، یکی از نیروگاه های سد دیگر کار نمی کند و شهید عباسپور.

سد شهید عباسپور مسجدسلیمان در خرداد ماه سال جاری

وی افزود: نیروگاه دوم 13 متر از ارتفاع 504 متر پایین تر است و اگر ارتفاع سد شهید عباسپور کمتر از این مقدار باشد می توان گفت این دو نیروگاه دیگر وجود ندارند و دیگر نمی تواند انجام شود تولید برق

مدیرعامل سد شهید عباسپور گفت: اگر روند فعلی در سد شهید عباسپور به همین ترتیب ادامه یابد ، در تیر یا مرداد یکی از سایت های تولید سد است.

وی افزود: “بیش از 30 تا 40 سانتی متر از سطح آب مخزن هر روز کاهش می یابد و ادامه این روند به مدت یک ماه منجر به ایجاد یکی از” نیروگاه های برق “می شود. سد دیگر هرگز خارج نمی شود.”

جون علیوند گفت: “اگر این روند پس از راه اندازی اولین نیروگاه برق نیز ادامه یابد ، در ماه آگوست یا سپتامبر با بحران بزرگی روبرو خواهیم شد.”

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا