صفر تا صد آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۳ را بدانید/ انتشار کارت ورود به جلسه کنکور از ۳۰ بهمن
خبرگزاری علم و فناوری آنا_ نادیا عابد؛ نام نویسی در آزمون کارشناسیارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ از یکشنبه ۷ آبان ماه ۱۴۰۲ آغاز شد و پس از تمدید مهلت ثبت نام، این فرصت ۱۸ آبان ۱۴۰۲ به پایان رسید.
هزینه شرکت در آزمون کارشناسیارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ مبلغ ۳ میلیون و ۶۸۰ هزار ریال (۳۶۸ هزار تومان) بود که داوطلبان باید با خرید کارت اعتباری ثبتنام به این مبلغ از سامانه خرید کارت اعتباری در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور، نسبت به ثبت نام اقدام میکردند هزینه خدمات ارسال پیام کوتاه به متقاضیان مبلغ یک صد هزار ریال (۱۰ هزار تومان) بوده است.
همچنین متقاضیانی که علاوه بر رشته انتخابی یا امتحانی اصلی (رشته اول) علاقهمند به شرکت در رشته امتحانی شناور (رشته دوم) بودند، ضرورت داشت کدرشته امتحانی دوم را نیز در بند مربوط در تقاضانامه درج کنند و برای رشته امتحانی دوم یک کارت اعتباری دیگر، به مبلغ ۳ میلیون و ۶۸۰ هزار ریال (۳۶۸ هزار تومان) علاوه بر کارت اعتباری اول خریداری کنند.
افزایش یک درصدی داوطلبان کارشناسی ارشد
حدود ۴۷۶ هزار داوطلب در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۳ ثبت نام کردند که در مقایسه با سال گذشته افزایش یک درصدی را نشان میدهد. از این تعداد ۲۵۵ هزار نفر خانم و ۲۱۶ هزار و ۵۲۸ داوطلب آقا بودند. به عبارت دیگر ۵۴ درصد داوطلبان آزمون فوق را زنان و ۴۶ درصد را نیز مردان تشکیل دادند.
سهمیه و تسهیلات آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳
سهمیهها و تسهیلات آزمون کارشناسیارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ بر اساس ضوابط هر یک از متقاضیان سهمیه رزمندگان و ایثارگران میتوانند براساس شرایط خود در بندهای «الف» و «ب»، متقاضی این سهمیه شوند.
الف) سهمیه رزمندگان: ۱. رزمندگانی که براساس ماده ۱ و تبصرههای چهارگانه ماده مذکور در آئین نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی از تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ تا ۳۱ شهریور ۱۳۶۷ حداقل ۶ ماه متوالی یا متناوب داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهههای نبرد حق علیه باطل حضور داشته اند، لازم است ضمن مراجعه به ارگان ذیربط (نواحی مقاومت بسیج سراسر کشور یا وزارت جهاد کشاورزی) نسبت به تکمیل فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان اقدام کنند تا آمار و اطلاعات آنان پس از زمان ثبت نام توسط سازمان بسیج مستضعفین یا وزارت جهاد کشاورزی مورد تأیید نهایی قرار گیرد.
در صورت تأیید نهایی توسط ارگانهای ذیربط در سهمیه رزمندگان گزینش میشوند.
رزمندگان جبهه مقاومت مشروط به داشتن حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه با تأیید ستادکل نیروهای مسلح (سازمان بسیج مستضعفین و ستادکل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) میتوانند از تسهیلات ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی بهرهمند شوند. تبصرههای مرتبط با این بند در دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ درج شده است و داوطلبان متقاضی این سهمیه باید آن را مطالعه کنند.
آن دسته از پرسنل کادر ثابت، پیمانی و وظیفه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علاوه بر میزان موظفی، که از تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ تا ۳۱ شهریور ۱۳۶۷ حداقل ۶ ماه پیوسته و یا ۹ ماه ناپیوسته شرکت در عملیات به صورت داوطلبانه در خطوط مقدم حضور داشته اند، با تأیید بالاترین مقام هریک از نیروهای مسلح (ستادکل نیروهای مسلح، ستادکل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران «آجا «وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح «ودجا»، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران «فراجا») میتوانند از مزایای این قانون استفاده کنند.
این افراد میتوانند ابتدا به سازمانهای تابعه مراجعه و فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان در آزمون مربوط را تکمیل و کد پیگیری ۱۲ رقمی دریافت کنند تا آمار و اطلاعات آنان پس از زمان ثبت نام توسط ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مورد تأیید نهایی قرار گیرد.
این قبیل متقاضیان لازم است بند مربوط به سهمیه خود را در تقاضانامه ثبت نامی علامتگذاری و نسبت به درج کد پیگیری ۱۲ رقمی در محل مربوط اقدام کنند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از زمان ثبت نام توسط ستادکل نیروهای مسلح مورد تأیید نهایی قرار گیرد و در صورت تأیید نهایی توسط ارگان ذیربط در سهمیه رزمندگان گزینش میشوند.
تبصرههای مرتبط با این بند در دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ درج شده است و داوطلبان متقاضی این سهمیه باید آن را مطالعه کنند.
یادآوری مهم:
متقاضیان واجد شرایط که با استفاده از سهمیه رزمندگان در آزمونهای ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سنوات گذشته شرکت کرده اند لازم است برای استفاده از سهمیه رزمندگان در این آزمون طبق توضیحات فوق عمل کنند.
ب) سهمیه ایثارگران:
جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان»، «جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان»، «آزادگان و همسر و فرزندان آنان»، «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه» و همچنین «همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران» برای استفاده از سهمیه ایثارگران باید نسبت به تکمیل بند مربوط در تقاضانامه ثبت نامی اقدام کنند. با توجه به تصویب «قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ۱۳۹۶-۱۴۰۰» در تاریخ ۱۳۹۵.۱۲.۱۴ توسط مجلس شورای اسلامی، ماده ۹۰ این قانون علاوه بر ماده ۷۰ «قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران» و اصلاحیه بعدی آن در ماده ۴۷ «قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ۲» در این آزمون اجرا و گزینش متقاضیان براساس این قوانین صورت میگیرد. براساس قوانین فوق: یک؛ ۲۵ درصد از ظرفیت هر کدرشته محل به «همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران»، «آزادگان و همسر و فرزندان آنان»، «جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان» اختصاص دارد. (سهمیه ایثارگران ۲۵ درصد ظرفیت)
دو؛ پنج درصد از ظرفیت هر کدرشته محل نیز به «جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان» و «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه» اختصاص دارد. (سهمیه ایثارگران ۵ درصد ظرفیت) تذکر: طبق تبصره بند الف ماده ۹۰ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه در صورتی که سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران توسط متقاضیان مشمول سهمیه فوق تکمیل نشود، خالی مانده آن، ابتدا به مشمولین سهمیه ۵ درصدی ایثارگران که شرایط و حدنصاب لازم را داشته باشند، تخصیص یافته و اگر باز هم این ظرفیت خالی ماند، باقیمانده آن به متقاضیان سهمیه آزاد اختصاص مییابد.
نکات مهم برای استفاده از سهمیه در آزمون ورودی
مشمولین استفاده از سهمیه صرفاً یک بار در هر مقطع آزمونهای سراسری و تحصیلات تکمیلی میتوانند در دوره روزانه دانشگاههای دولتی از سهمیه استفاده کنند. چنانچه پس از قبولی و ثبت نام در رشته محل مذکور از ادامه تحصیل انصراف دهند و یا ثبت نام نکنند، مجدداً حق استفاده از سهمیه در آن مقطع تحصیلی را ندارند.
استفاده مجدد مشمولین پذیرفته شده در هر مقطع در آزمونهای سراسری و تحصیلات تکمیلی در دورههای شبانه (نوبت دوم)، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس بین الملل، پردیس خودگردان، دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دورههای شهریه پرداز از سهمیه مشمولین این آییننامه در صورت انصراف از تحصیل علاوه بر ماده ۳ این آییننامه حداکثر تا یکبار دیگر بلامانع است.
با توجه به موارد فوق داوطلبان آزمون سال ۱۴۰۳ که از سهمیه ایثارگران استفاده کرده و در آزمونهای سال ۱۴۰۲ و یا قبل از آن در دوره روزانه پذیرفته شده اند و در رشته قبولی خود ثبت نام نکرده یا از رشته قبولی خود انصراف داده اند، سهمیه ایثارگران برای آنان فقط در دورههای غیرروزانه لحاظ و گزینش میشوند و داوطلبانی که یکبار با استفاده از سهمیه ایثارگران در دورههای غیر روزانه (شبانه (نوبت دوم)، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان، مجازی، مشترک دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دورههای شهریه پرداز) پذیرفته شده اند و در رشته قبولی خود ثبت نام نکرده و یا از رشته قبولی خود انصراف داده اند، میتوانند یکبار دیگر از سهمیه ایثارگران در دورههای اعم از روزانه و غیر روزانه استفاده کنند.
داوطلبانی که با استفاده از سهمیه ایثارگران حداقل دوبار در دورههای غیر روزانه پذیرفته شده اند و یا در رشته قبولی دوره غیرروزانه فارغ التحصیل شده اند، امکان استفاده مجدد از سهمیه ایثارگران را ندارند. گفتنی است داوطلبانی که مشمول ماده ۴ آئیننامه اجرایی فوق هستند در زمان ثبت نام در رشته قبولی سال ۱۴۰۳ لازم است گواهی عدم ثبت نام و یا انصراف خود را به دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی مربوط ارائه کنند.
تسهیلات برگزیدگان علمی مقطع کارشناسی دانشگاهها براساس مفاد آئیننامه پذیرش با آزمون استعدادهای درخشان در مقاطع کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) و کارشناسی ارشد شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که به تمامی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی نیز ابلاغ شده است، برخی از شرایط تسهیلات آئیننامه مذکور به شرح زیر به اطلاع داوطلبان میرسد.
براساس آییننامه مذکور افراد حائز شرایط زیر، حداکثر تا یک سال تحصیلی پس از زمان دانش آموختگی (و صرفاً برای یک بار) در صورت شرکت در آزمون و کسب حدنصاب علمی حداقل ۹۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد هر کدرشته محل توسط سازمان سنجش به یکی از دانشگاهها معرفی میشوند:
۱. برگزیدگان رتبههای اول تا پانزدهم مرحله نهایی المپیادهای علمی دانشجویی.
۲. دانشجویان نمونه کشوری در مقطع کارشناسی با معرفی سازمان امور دانشجویان.
۳. رتبههای اول تا سوم نهایی جشنوارههای خوارزمی، جوان خوارزمی، رازی، ابن سینا و فارابی در مقطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته با مشارکت حداقل ۵۰ درصد در دستاورد حائز رتبه.
دانش آموخته رتبه اول مقطع کارشناسی پیوسته در بین دانشجویان هم رشته و هم ورودی که طی هشت نیمسال تحصیلی دانش آموخته شده است. ۵. دانش آموخته رتبه اول مقطع کارشناسی ناپیوسته در بین دانشجویان هم رشته و هم ورودی که طی چهار نیمسال تحصیلی دانش آموخته شده است. سازمان سنجش حداکثر معادل ۱۰ درصد ظرفیت (با تقریب اضافی) در هر کدرشته محل تحصیل مقطع بالاتر را براساس اولویت نمره و انتخاب رشته داوطلبان به حائزین شرایط اختصاص خواهد داد.
امتیاز حافظان کل قرآن مجید: به منظور اجرای قانون اعطای مدرک کارشناسی و بالاتر به حافظان کل قرآن مجید مصوب سال ۱۳۷۵ مجلس شورای اسلامی و آئین نامه اجرایی قانون مذکور مصوب هیئت وزیران (۵ بهمن ۱۳۷۶) حافظان کل قرآن مجید به جز اتباع خارجی که خواهان استفاده از مزایای در نظر گرفته شده هستند، ضرورت دارد با توجه به توضیحات ذیل در آزمون کارشناسی ارشد (مجموعه امتحانی ۱۱۱۱) شرکت کرده و بند مربوط را در تقاضانامه اینترنتی علامتگذاری کنند.
الف) بنا بر ابلاغیه معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سال ۱۳۹۸ و بعد از آن آزمون مستقل شفاهی صحت حفظ برگزار نخواهد شد.
ب) لازم است که داوطلبان بهرهمندی از قانون مذکور حداقل مدرک تخصصی مندرج در مصوبه جلسه ۵۷۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی (حافظ درجه ۳) را ارائه کنند.
ج) اسامی داوطلبان دیپلم و زیر دیپلم پس از شرکت در آزمون کارشناسی ارشد و کسب حد نصاب لازم، از طرف سازمان سنجش آموزش کشور طی اطلاعیه اعلام خواهد شد.
د) معرفی شدگان دیپلم و زیر دیپلم و دارای حد نصاب که دارای مدرک تخصصی حفظ باشند، لازم است جهت دریافت مدرک کارشناسی علوم قرآن و حدیث، طبق برنامه زمانبندی اعلام شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور، نسبت به ارسال مدارک مطابق اطلاعیه فوق به این سازمان اقدام کنند.
ه) دارندگان مدرک رسمی کارشناسی علوم قرآنی (فقط علوم قرآنی) که دارای مدرک تخصصی حفظ هستند، پس از شرکت در آزمون کارشناسی ارشد و اعلام نتایج، طبق برنامه زمانبندی اعلام شده از سوی سازمان سنجش جهت معرفی به دانشگاهها، لازم است نسبت به ارسال مدرک تخصصی حفظ، مدرک کارشناسی رسمی علوم قرآنی و انتخاب رشته خود به سازمان سنجش آموزش کشور اقدام کنند. و) حافظانی که در سالهای گذشته و با استفاده از این تسهیلات موفق به دریافت مدرک کارشناسی در رشته علوم قرآن و حدیث شده اند، برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، حق استفاده مجدد از این سهمیه را ندارند.
ز) حافظانی که در سالهای گذشته (سال ۱۴۰۲ و قبل از آن) و با استفاده از این تسهیلات موفق به دریافت مدرک کارشناسی در رشته علوم قرآن و حدیث شده اند، موظف هستند با مراجعه به معاونت فنی و آماری سازمان سنجش آموزش کشور، نسبت به دریافت گواهی معدل کارشناسی خود اقدام کرده و معدل کارشناسی صحیح را در تقاضانامه اینترنتی آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ درج کنند.
بر اساس برنامه زمانی پیشبینی شده آزمون کارشناسیارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ در روز جمعه چهارم اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار میشود و متقاضیان لازم است از روز سه شنبه اول اسفند تا پنجشنبه سوم اسفند با مراجعه به درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به تهیه پرینت کارت شرکت در آزمون و برگ راهنمای شرکت در آزمون اقدام کنند.
کارنامه همه متقاضیان آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳، دهه دوم خرداد ۱۴۰۳ منتشر میشود و همه متقاضیانی که مجاز به انتخاب رشته باشند، از دهه دوم خرداد میتوانند برای پذیرش در رشته محلهای تمامی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، نسبت به انتخاب رشته در زمان مقرر بر اساس جدول برنامه زمانی مندرج در دفترچه راهنما و از طریق درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور اقدام کنند. نتایج نهایی آزمون کارشناسیارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ دهه اول شهریور ۱۴۰۳ روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار میگیرد.
گفتنی است؛ کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۳ از ۳۰ بهمن روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر خواهد شد.