کرم سفید گردو چیست؟
بیولوژی آفت کرم سفید ریشه خوار
کرم سفید ریشه خوار 1 نسل را در 3 سال سپری میکند. یعنی از زمان تخم گذاری تا رسیدن به مرحله لارو 3 سال را در خاک باقی میماند.
به نقل از youtube.com لاروهای سن 1 در عمق کف هستند و از ریشه گیاهان یکساله و علف هرز تغذیه میکنند. لاروهای سن 2 و 3 نیز از ریشه درختچهها و درختان تغذیه میکنند. این آفت 3 سال در خاک میماند و باعث ضعیف شدن درختان و یا مرگ آنها خواهد شد. بیشترین میزان خسارت این آفت مربوط به مرحله لارو است. تعداد 3 عدد لارو برای خشک کردن یک درخت بزرگ کافی است.
برای خرید نهال گردو لطفا کلیک کنید .لارو سن آخر بعد از پایان سال سوم از خاک خارج شده و تبدیل به شفیره شده و در نهایت در اواخر ماه خرداد تبدیل به حشره کامل میشود. این حشرات با یکدیگر جفتگیری نموده و حشرات ماده مواد آلی را برای تخم گذاری ترجیح میدهند. یعنی این حشره تخمها را در مواد آلی قرار میدهد. پس از گذشت 3 هفته نیز لاروها خارج شده و باعث ایجاد خسارت میشوند.
زمستان گذرانی لاروها هرساله در خاک است.
برای مقابله و پیشگیری از آفت کرم سفید ریشه خوار باید چکار کنیم؟
از آنجایی که تخم گذاری این آفت در لابلای مواد آلی انجام میشود. یعنی در صورت وجود کود دامی (سرشار از مواد آلی) در باغ به صورت دپو شده، حشره در میان کود تخم گذاری انجام خواهد داد. بنابراین برای جلوگیری از تخم گذاری و تکثیر این آفت؛ نباید کود دامی به صورت دپو شده در باغ وجود داشته باشد. همچنین برای خاک نیز باید از کود دامی پوسیده استفاده کنید.
کنترل و مقابله با کرم سفید ریشه خوار در دو سطح انجام میشود:
حشرات کامل به نور جذب میشوند. بنابراین استفاده از تلههای نوری میتواند موثر باشد.
این حشرات در ساعات گرم روز در کنار شاخه درختان پناه میگیرند تا استراحت کنند. با قرار دادن پارچه در زیر درخت و تکان دادن آن؛ حشرات کامل روی پارچه میوفتند و شما میتوانید آنها را جمع آوری کنید. به این ترتیب باعث کاهش جمعیت این آفت خواهید شد. در فصل پاییز و بهار پای درختان را بیل کاری کنید.
در هنگام کاشت نهال از خرده شیشه استفاده کنید. وجود خرده شیشه در خاک میتواند بدن لارو را زخمی کند. تا از این طریق باکتریها و قارچهای موجود در خاک وارد بدن آفت شده و در بدن او عفونت ایجاد نمایند. و در نهایت باعث نابودی لارو بشوند.
برای کنترل لاروها لازم است تا بیل کاری پای درختان را به خوبی انجام دهیم. در اواسط ماه اردیبهشت در وسط روز (از ساعت 12 الی 14 ظهر) یک آبیاری سنگین انجام دهیم. سپس در زمانی که آب در حال فروکش نمودن است (حدود 2 ساعت پس از آبیاری) از سم استفاده میکنیم.
نکته: استفاده از سم گرانول در این مرحله میتواند موثر باشد.
البته لازم است بدانید آفت کرم سفید ریشه خوار به تدریج کنترل میشود. برای کنترل کامل این آفت باید از این روشها به صورت تلفیقی استفاده نمایید.
آفت کرم سفید ریشه خوار یکی از آفات خطرناک درختان میوه است. که وجود 3 عدد لارو در خاک میتواند یک درخت بزرگ و قوی را از پای دربیاورد. از این رو همواره باید با استفاده از روشهای پیشگیری؛ مراقب حمله این دسته از حشرات و آفات به باغمان باشیم. همچنین در صورت حمله این دسته از آفات با استفاده از سموم مخصوص و به روش صحیح، به مقابله با آنها بپردازیم.
برای کسب اطلاع از نحوه استفاده از تله و سموم مخصوص مقابله با آفت کرم سفید ریشه خوار با مشاوران ما در نهالستان پالیز در تماس باشید.
نهالستان پالیز با مدیریت جناب آقای سعید قاسمی بزرگترین مرکز تولید و عرضه و فروش نهال گردو و انواع ارقام نهال میوه واقع در شمال غربی کشورمان میباشد. این نهالستان دارای کلیه مجوزهای معتبر و قانونی از جهادکشاورزی بوده و بهترین نهال گردو و نهال میوه را برای کاشت در سرتاسر شهرهای کشورمان تولید میکند
در اکثر نقاط کشور و بیشتر در نواحی سردسیر در خاک یافت می شود که از ریشه ی گیاهان تغذیه میکنند، از این جهت می توان به گیلاس، سیب، گلابی، به، هلو، گوجه، آلو، زردآلو، انار، مو، تاج خروس وحشی، خیار، بادمجان، لوبیا سبز ، کدو، سیب زمینی، یاس بنفش، برگ بو ، برگ نو، گلایول، چمن، تبریزی، بید، نارون به عنوان محل مناسب برای تغذیه ی اشاره کرد. حشرات نر قادر به تولید صدا هستند و در طول روز بر روی تنه ی درختان در حال استراحت هستند. جنس نر این آفت بعد از جفت گیری بر روی سطح خاک میمیرند ولی حشرات ماده زیر خاک میروند و تخم گذاری می کنند . تخم این سوسکها بیضی شکل نزدیک به کروی است به رنگ سفید صدفی که به صورت دسته جمعی در خاک یافت میشوند اندازه ی این تخمها به قطر 2.5تا 4 میلیمتر میباشد. لارو این حشرات اسکارابیفرم می باشد . به این گونه که دارای پاهای سینه ای نسبتا قوی و بدن خمیده هستند. شفیره در نزدیکی سطح شکل میگیرد و لاروهای بالغ گهواره ای از گل در تزدیکی سطح خاک درست میکنند. دوره ی جنینی این آفت 2 تا 3 هفته است و لارو ها پس از خروج از تخم وارد خاک میروند و به تغذیه ی ریشه مشغول میشونددر سنین پایین در نزدیکی سطح خاک زندگی میکنند و از ریشه های باریک و تازه استفاده مینند ، اما در سنین بالا تر از ریشه های ضخیم تر و اصلی تر استفاده میکنند. پس از تخم گذاری لاروهای جوان اغلب ریشه ی گیاهان را هدف تغذیه ی خود میدانند لاروهای دو و سه ساله درختان را هدف قرار می دهند و از پوست و شاخه های درخت تغذیه کرده بدین ترتیب جریان شیره نباتی درخت قطع می شود و خیلی زود درخت خشک میشود. این کرم با کرم ساقه خوار و چوب خوار متفاوت است و اگر میخواهید در این مورد اطلاعاتی را بخوانید به این مقاله مراجعه کنید.
جمع اوری سوسک های بالغ به این علت که از تخم ریزی انها جلوگیری میشود بسیار مفید متواند باشد.
به دو روش این کار انجام میشود – روش اول بیل زدن باغ در بهار است که فواید زیادی دارد که یکی از این فواید مبارزه با این کرم ها است، به این صورت است که این کرم ها یا با ضربه های بیل از بین میروند یا توسط پرندگان از روی سطح خاک شکار میشوند. روش دوم مسموم کردن کرم های درون خاک است که در قسمت توضیح خواهیم داد.
مبارزه ی شیمیایی با این افت یک دوره ی سه ساله است و به این صورت است که محلول را به صورت ابمال استفاده کرده و سه تا پنج روز بعد یک بسیار سبک انجام میشود تا سم به صورت یک نواخت تر در اعماق زمین پخش شود. باید توجه کرد که محلول سمی باید 10 الی 15 سانتیمتر داخل خاک نفوذ کند، پس بهتر است زمین الوده قبل از سمپاشی بخوبی ضد عفونی شود تا سم به خوبی به اعماق خاک نفوذ کند. (برای مطالعه مقاله کلیک کنید) برای ضد عفونی کردن خاک اطراف درخت را به شعاع نیم متر تا یک متر کنار میزنند و ایجاد تشنگی میکنند سپس ریشه های اصلی را با سم یا به خوبی خیس میکنند و بعد خاک ها را بر میگردانند. هدف اصلی از سم پاشی شیمیایی از بین بردن لارو ها می باشد . در سال های قبل پیشنهاد تیم ایران کشاورزی و البته مشاوران و گیاه پزشکان استفاده از سم دیازینون بود اما به علت اینکه این سم از سال 2023 ممنوع شده است و در دسترس عموم نیست سموم دیگری مانند دروسبان، سایپرمترین 40 % ، پریمترین یا فن والریت را پیشنهاد میدهیم
منبع : in.pinterest.com