یک بام و دو هوای صمت در ترخیص کالاهای ممنوعه

یک بام و دو هوای صمت در ترخیص کالاهای ممنوعه

در حالی که ۴۰ میلیون دلار کالا در آستانه فساد برای گروه ۲۷ در نظر گرفته شده است ، برخی از کالاهای این گروه عمدتاً به دلیل سهل انگاری آسیب دیده یا در آستانه فساد قرار دارد. وزارت صنعت ، معدن و تجارت (سمت) و وزارت صمت ، اما مسئولیت آنها را مدیریت نکردند ، اما تأخیر در بدست آوردن کالا به دلیل عدم ثبت بود.

به گزارش ترند روز ، در حال حاضر دو دسته کالا 4 و 27 کالایی وجود دارد که اجازه ورود به کشور را ندارند. گروه 4 شامل کالاهای ممنوعه مانند لوازم خانگی است که از سال 1997 امکان سفارش دادن ندارند. 27 گروه از اولویت های مالی غیرفعال هستند ، به عنوان مثال بانک مرکزی منشا value ارزش این کالاها را تأیید نمی کند. با این حال ، تأیید مبدا پول ، آنلاین تأیید نهایی مجوز است. در گروه 4 ، حدود 80 میلیون دلار کالا قبل از ممنوعیت وارد گمرک شده بود ، اما مجوزها همچنان باقی مانده بودند. از اواخر سال گذشته ، با تصویب هیئت وزیران و آیین نامه ها ، برخی از متعلقات این گروه ترخیص شده است ، اما قسمت زیادی از آن در پایان تصویب ، که شامل کالاهای فاسدشدنی است ، در گمرک باقی مانده است.

همچنین مدت ها پیش بخش بزرگی از کالاها از 27 گروه در گذشته ممنوع بود ، اما امکان پاکسازی آنها وجود نداشت. لوازم آرایشی ، لوازم جانبی ، تهویه مطبوع ، کیسه های فیلتر صنعتی ، حوله ، ماشین آلات راه سازی ، تجهیزات ورزشی ، لوازم خانگی ، لوازم ایمنی و لباس ، کمپوت میوه موز و آناناس. از گروه 27. این کالاها در گمرک اعلام شده و بیشتر گمرکات مربوط به آنها تکمیل شده و کلیه مجوزهای قانونی اخذ شده و صادر شده آماده پاکسازی هستند ، اما به دلیل اینکه پول نیستند در اولویت است ، کد رهگیری (SATA ) توسط بانک ارائه می شود تا مبدا ارز آنها را تأیید کند. هنوز آزاد نشده و قادر به لغو مجوز نیست.

به تازگی ، مهرداد جمال اروانقی ، معاون گمرك فنی ایران ، اعلام كرد كه 40 میلیون دلار كالا در 27 گروه در معرض فساد یا اختلاس است و تأكید كرد كه سیاست و تصمیم گیری – ایده ممنوعیت كالاهای خاص جلوگیری از جریان آب. به دلیل هجوم کالاها از طریق کانالهای قاچاق ، دولت از دولت مالیات دریافت نکرده است ، بنابراین لازم است آژانس مسئول با توجه به مجوز صادر شده سریع تعهدات خود را تعیین کند. به عبارت دیگر ، لیست کالاها و اظهارنامه ها توسط مقامات گمرک و گمرک به وزارت صمت و این وزارتخانه مطابق با توضیحات این محصول ارائه شده است. با مفاد مندرج در ماده 11 آیین نامه اجرایی در مورد کد صادرات و واردات که قبلاً تعریف شده است آیا این قانون پیش ممنوعیت دارد یا خیر؟ در گام بعدی ، وزارت صمت باید لیست آنها را به بانک مرکزی ارائه کند تا کد کنترلی برای آن صادر کند ، اما تاکنون بیشتر مالکان کد رهگیری را در گمرک و فقط به صورت قانونی در صورت عدم کنترل بانک ارائه نکرده اند. . کد ، در این صورت ترخیص کالا برای گمرک امکان پذیر نیست ، بنابراین وزارت صمت و بانک مرکزی باید مسئول عدم صدور کد SATA باشند.

در پاسخ به این اظهارات ، سعید عباسپور ، مدیرکل دفتر نظارت بر تجارت و واردات ، در سکوت وزیر صمت را خطاب قرار داد ، در پاسخی که از طریق روابط عمومی به ترند روز ارسال شد ، از این پاسخ که “بیشتر کالاهای رسوبی موجود در اداره گمرک یا ثبت نشده است یا “از جمله کالاهای ممنوع اولویت های ارزی ۴ و ۲۷ است. برخی از این کالاها ، صرف نظر از ثبت سفارش ، تاییدیه بانک مرکزی را برای ارز دریافت نکرده اند و بنابراین نمی توانند تصفیه شوند. در سیستم پنجره تجارت فرامرزی. ”

با این حال ، اظهارنظر اخیر نماینده فنی گمرک ایران نه تنها نشان می دهد که ۴۰ میلیون دلار از کالاهای ذکر شده در گروه ۲۷ سفارش داشته است ، بلکه وزارت سکوت نیز به طور مکرر تعریف وظایف و مجوزهای خود را زیر سوال می برد و حتی اگر سفارشات لغو شده است ، اما اخیراً ، در جلسات خود با مقامات مختلف ، از جمله گمرک ، بانک مرکزی و وزارت سکوت ، وضعیت کالاهای گروه ۲۷ را مشخص کرده و صاحب کالا می تواند درخواست مجوز کند.

به عبارت دیگر ، مشخص نیست که چرا وزارت صمت ، غیر از حل مشکل کالاهای قرار داده شده و گزارش اقدامات انجام شده در این بخش ، سایر گزارش ها و نتایج کلی و نادرست ثبت سفارش کالا را رد کرده است.

اما بزرگترین مشکل سهل انگاری مقامات درگیر در وزارت صمت و بانک مرکزی است که منجر به فساد می شود یا برخی از این کالاها در معرض فساد قرار دارند. به گفته صاحبان و دارندگان برخی کالاها ، کالاهایی مانند کمپوت آناناس یا نرم افزار در برخی موارد پوسیده هستند و در مورد سایر کالاها ، قیمت بقیه در تاریخ مصرف مشخص نیست. به عبارت دیگر ، مشخص نیست که چه مدت شاهد خواهیم بود که هیئت مدیره و ناظران منجر به نابودی پایتخت کشور می شود ، اما در پایان تصمیم گیری وجود دارد. آنچه در دسترس است را از روز اول می گیرد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا