علمی و پزشکی

کلسترول، قند و فشار خون تان را کنترل کنید

آفتاب‌‌نیوز :

فیبر‌های غذایی، کربوهیدرات‌های غیرقابل هضم هستند، زیرا بدن ما نمی‌تواند آن‌ها را به قند تجزیه کند. فیبر به بدن کمک می‌کند تا قند خون را کنترل کرده و باعث می‌شود برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید.

مطالعات محققان نشان می‌دهد مصرف ۳۵ گرم فیبر در روز خطر مرگ زودهنگام را بیش از یک سوم کاهش می‌دهد.

کارشناسان در این رابطه می‌گویند که مصرف زیاد فیبر باعث افزایش امید به زندگی، بهبود سطح قند خون و کاهش وزن می‌شود، اما غذا‌های فرآوری شده این اثرات مفید را ندارند.

نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف ۳۵ گرم فیبر در روز در مقایسه با افرادی که فقط ۱۹ گرم فیبر می‌خورند، احتمال مرگ زودرس را تا ۳۵ درصد کاهش می‌دهد. غذا‌های غنی از فیبر عبارتند از میوه‌ها و سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و آجیل.

دکتر اندرو رینولدز، نویسنده اصلی این مطالعه، درباره موضوع فوق گفت: توصیه می‌شود چند راه مختلف برای افزایش مصرف فیبر خود امتحان کنید، ببینید چه چیزی برای شما بهتر است. اگر نان‌های سفید تصفیه شده می‌خورید، سعی کنید این الگوی غذایی را به نان‌های سبوس دار تغییر دهید.

برنج و پاستای قهوه‌ای را امتحان کنید، سعی کنید نصف قوطی حبوبات را به غذا‌هایی که می‌خورید اضافه کنید. در این مطالعه، بزرگسالان مبتلا به پیش دیابت که غذا‌های غنی از فیبر مصرف می‌کردند، سطح کلسترول و قند خون پایین تری داشته و همچنین وزن خود را کاهش دادند.

نتایج یک مطالعه دیگر نیز نشان داده است که همه غذا‌های معروف به غذا‌های دارای فیبر، حاوی فیبر برابر نیستند. به عنوان مثال، غلات کامل سرشار از فیبر هستند، اما اثرات مفید آن‌ها برای سلامتی با فرآوری ضعیف‌تر است. در این مطالعه از شرکت کنندگان خواسته شد که به مدت دو هفته غذا‌های سبوس دار فرآوری نشده یا کمتر فرآوری شده مانند برنج قهوه ای، جو کامل و نان سبوس دار تهیه شده با آرد درشت آسیاب شده بخورند.

در دو هفته دوم، آن‌ها غذا‌های سبوس دار فراوری شده بیشتری مانند نان سبوس دار و جو تصفیه شده و نان سبوس دار تهیه شده با آرد ریز آسیاب شده خوردند.

پروفسور جیم مان، نویسنده ارشد این مطالعه، درباره یافته‌های مطالعات فوق گفت: غذا‌های سبوس دار در حال حاضر به طور گسترده‌ای به عنوان غذا‌های مفید شناخته می‌شوند، اما محصولات موجود در قفسه‌های سوپرمارکت‌ها عمدتا از مواد غذایی فرآوری شده تهیه می‌شوند.

این مطالعه نشان داد: مصرف غذا‌های سبوس دار با حداقل فرآوری منجر به کاهش قابل توجه سطح قند خون شده و این افراد در طول روز نوسانات کمتری در سطح گلوکز خون خود داشتند.

در طول دوره مطالعه از آن‌ها خواسته شد تا وزن خود را حفظ کنند، اما نتایج نشان داد که آن‌ها در دو هفته اول مصرف کمتر غلات کامل فرآوری شده کمی وزن کم کردند و در دو هفته دوم مصرف غذا‌های غلات کام نیز این روند کاهش وزن ادامه داشت.

نشر علمی پزشکی

به عنوان یک نویسنده علمی و پزشکی، می‌خواهم با ارائه مطالبی که بر اساس پژوهش‌های روز و رویکردهای معتبر تهیه شده‌اند، به شما در درک بهتر و مدیریت بهتر سلامتی کمک کنم.
دکمه بازگشت به بالا