چرا پاساژ علاءالدین را بیمه نمی کنند؟!

در گزارش آنا بخوانید؛

چرا پاساژ علاءالدین را بیمه نمی‌کنند؟!

در بحث معضل ساختمان های ناایمن و فرسوده یکی از ناامین ترین ساختمان های پایتخت پاساژ علا ءالدین است که به نظر می رسد صاحبان آن علاقه ای به بهسازی آن ندارند و بیمه ایران اعلام کرده نظر به اینکه مطابق اعلام سازمان آتش نشانی این پاساژ جزء ساختمان های ناایمن می باشد از بیمه این محل خودداری می کند؛ واقعیت این تعلل در چیست؟!

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا معضل ساختمان های ناایمن و فرسوده پس از ریزش ساختمان پلاسکو بیش از قبل مورد توجه همگان قرار گرفت؛ آتش سوزی چند تیمچه از بازار بزرگ تهران و حتی اتفاق ناگوار متروپل که به دلیل سهل انگاری و دم رعایت نکات ایمنی هنگام ساخت بنا رخ داد اهمیت توجه به ایمن بودن سازه های بزرگ را بیشتر کرد.

هر چند وقت یکبار هم لیستی توسط شهرداری ها یا سایر ارگان های مربوطه درباره ساختمان های ناایمن و پرخطر کلانشهر ها به ویژه تهران منتشر می شود اما تغییر چندانی درباره این وضعیت شاهد نیستیم. هر چند طی چند وقت اخیر برخی از ساختمان ها مثل بیمارستان بوعلی تهران که ایمنی آن به مرز هشدار رسیده بودند در دست نوسازی و بهسازی قرار گرفته اند اما به طور کلی تحولی چشم گیر در این باره رخ نداد.

یکی از ناامین ترین ساختمان های پایتخت پاساژ علا ءالدین خیابان جمهوریست که به نظر می رسد صاحبان آن علاقه ای به بهسازی آن ندارند و به دنبال جبران خسارت پس از وقوع حادثه می گردند. چرا که بیمه ایران به تازگی اعلام کرده «نظر به اینکه مطابق اعلام سازمان آتش نشانی شهر تهران پاساژ موبایل علاءالدین جزء ساختمان های ناایمن می باشد از بیمه نمودن محل مذکور خودداری نماید.» آنکه چرا پاساژ نوسازی نمی شود و در روند بهبود قرار نمی گیرد یک بحث آنکه در صورت وقوع حادثه چرا بیمه حاضر به پرداخت غرامت نیست چالش جدی دیگریست. آنکه در چنین شرایطی بیمه حق دارد از همکاری سر باز زند یا خیر خبرنگار آنا به آن پرداخته است.

حق با بیمه است!

زهرا نوری کارشناس آمار بیم سنجی و مشاور ریسک در گفت و گو با آنا درباره دلیل بیمه ایران برای رد بیمه کردن پاساژ علاءالدین گفت: بحث تشخیص ریسک و ارزیابی دقیق ارزش مالی آن برای بیمه گذار و بیمه گر مسئله ایست که در صنعت بیمه همواره مورد چالش و بحث جدی بوده است. هنوز به ویژه در ایران سازکار های مناسب برای تعیین دقیق ریسک های بیمه ای وجود ندارد اما به طور کلی یک سری مولفه هایی وجود دارند که براساس آن می توان ریسک و ارزش بیمه را سنجید. برای بیمه ساختمان و آتش سوزی و سایر بیمه های مربوطه همواره عمر ساختمان میزان خرابی و سایر مواردی که در بررسی سازه کارشناسان به آن توجه می کنند اهمیت دارند.

 این کارشناس بیمه که سابقه ارائه مشاوره ریسک به شرکت های بیمه را دارد ادامه داد: هرچقدر ریسک بیمه بالاتر باشد (یعنی احتمال وقوع خرابی و اتفاق بیشتر و زیان های مالی در پی آن سنگین تر باشد) رقم بیمه گران تر خواهد شد. در برخی موارد خاص که ریسک و هزینه بسیار بالا باشد (مثل مورد پاساژ علاءالدین) شرکت بیمه علاقه ای به بیمه کردن آن نخواهد داشت و بیمه کردن آن هم منطقی نیست. درهیچ جای دنیا چنین ساختمان هایی که دهه ها از عمر آن گذشته چندین بار حریق در آن صورت گرفته و به طور مداوم خرابی و احتمال آسیب جانی و مالی در آن وجود دارد شرکت بیمه آن را بیمه نمی کند و اقدامی عقلانی از نظر منطق علم بیم سنجی است؛ بنابراین نمی توان در این مورد به بیمه ایران خرده گرفت. در ضمن بیمه تنها مبلغ خسارت را پرداخت می کند جان افرادی که به خطر افتاده یا حتی مرگ به سراغشان آمده باهیچ مبلغی جبران نخواهد شد.

مردم قربانی منفعت طلبی ها

به گزارش آنا خیابان جمهوری تهران یکی از خیابان هاییست که پاساژ ها و واحد های مسکونی و تجاری قدیمی و ناایمن در آن زیاد است. از پاساژ علا ءالدین گرفته تا پاساژ آلومینیوم و سازه های دو طبقه ی تجاری همه سن و سالی بیش از ۵۰ سال دارند. اغلب آنها هم نه نوسازی شده و نه بهسازی. با همین منوال به کار خود ادامه می دهند.

 اما نکته ترسناک آن است که این کهنسالی ساختمانی تنها مربوط به خیابان جمهوری نیست و تهران پر از چنین محلاتی است. متاسفانه در ایران عادت شده پس از وقوع اتفاقات دردناک مدت زمان کوتاهی مدیران و مسئولان بر شیپور نوسازی و جریمه متخلفان می دمند ولی پس از آن دوباره وضعیت خطرناک تهران و سازه های بزرگ به فراموشی سپرده می شود.

 هر چند مردمی که روزانه در این ساختمان ها تردد کرده از آن خدمات می گیرند و یا حتی زندگی می کنند ناایمن بودن و مشکلات ساختمان های قدیمی را فراموش نمی کنند. مشکل از مسئولانی است که جان مردم ارزش چندان زیادی برای آنها ندارد و در نهایت مردم قربانی منفعت طلبی صاحبان سازه های ناایمن می شوند.

دکمه بازگشت به بالا