برترین های ترند روزعمومی

منظور از طراحی دکوراسیون داخلی چیست؟

طراحی داخلی علمی است که نیازمند احاطه کامل بر روانشناسی محیط است و باید علاوه بر فنون طراحی بر ارگونومی،  و رنگ شناسی و مصالح شناسی نیز مسلط باشد زیرا که موارد ذکر شده ابزار بیان طراح داخلی هستند. آنچه که طراحی داخلی را از معماری متمایز می کند عمر آن است، (عوض کردن طرح داخلی متناسب با روحیه ی ساکنین و یا ایجاد تنوع در زندگی روزانه و … مواردی از این دست هستند).

طراحی داخلی فرایندی جهت شکل بخشیدن به فضای داخلی از طریق طراحی کف – سقف و دیوارها است. در واقع طراحی داخلی به فعالیت انسان ها بسیار وابسته است و می توانیم آن را به صورت هنر و دانش درک رفتار انسان ها تعریف کنیم.

در واقع طراحی داخلی کاربردی ترین هنری است که وجود دارد زیرا که برخلاف یک نقاش هدف اش خلق اثر هنری نیست که صرفا زیبا باشد یا مانند یک صنعتگر هدفش محصولی کاربردی باشد بلکه می تواند ظریف تر باشد؛ فرایندی که از آغاز و به دکوراسیون داخلی ختم می شود .

طراحی داخلی اگر که به صورت پیشرفته صورت گیرد دارای چند وجه است که شامل : بسط و وسعت ذهنی، طرح ریزی، ابداع و پیدایش، بررسی و رسیدگی، نگرش عمومی و ارتباط با دارنده و مالک پروژه است.

با توجه به تعریف طراحی داخلی و موارد گفته شده، آنچه که طراحان داخلی انجام می دهند بیشتر به فضا داخلی ربط دارد و فعالیت های آنها بیشتر به طراحی و نوسازی فضای داخلی کمک میکند. آنها ظاهر اتاق را عوض کرده و تغییراتی در کارایی اتاق ایجاد می کنند. فعالیت های آنان شامل نقاشی کف ساختمان تا چیدمان لوازم تزئینی در داخل است. طراحان داخلی با معماران و پیمانکاران ساختمانی در ارتباط هستند.

طراحی داخلی که به عنوان یک صنعت،یک هنر و یا یک حرفه در جهان امروزی معرفی شده است، ارتباط بسیار نزدیکی با علم  دارد.

در واقع  و فرآیند فرم دهی به فضاهای داخلی به وسیله انسان، طراحی داخلی را شکل می دهد.

طراحی داخلی طبعاً مرتبط با توسعه وضعیت ظاهری یا بصری یک فضای داخلی نیست چرا که هدف نهایی بهینه سازی استفاده های مورد نظر برای یک محیط ساخته شده می باشد.

بهتر است بگوییم میتوانیم از آن به روشی هدایتگر، عملکردی در جهت رسیدن به اهداف مدنظر که همان افزایش بازده کاری، پویایی و بهبود روال زندگی، یاد کنیم.

اما آنچه باعث تفاوت بین یک طراحی داخلی معمولی با طراحی داخلی موفق می شود، این است که علاوه بر این موضوع ها باید حتما پاسخگو تغییرات جمعیتی،زاقتصادی و تکنولوژیکی باشد.

Interior design هنر یا پروسه چند بعدی است و میتوان گفت دارای 4 بعد که شامل پیشرفت مفهومی، رابطه و تماس با سرمایه گذاران پروژه، تدبیر و مدیریت و انجام طرح می باشد.

بررسی و تاریخچه طراحی داخلی

اگر طراحی داخلی را جزء یک فعالیت انسانی بشمار بیاوریم، می توان مدعی شد که دارای پیشینه ای طولانی می باشد اما عنوان طراح داخلی که به عنوان یک تخصص می باشد اخیرا بیان شده است.

اکثر متخصصان آغاز این صنعت را اوایل قرن بیستم و مطرح شدن دکوراسیون داخلی را جدا از معماری می دانند.

در دهه 1940 عناوین طراحی داخلی و طراح داخلی توسط افرادی که خدماتی در این عرصه ارائه میدادند، مورد توجه قرار گرفت. پس از جنگ جهانی دوم، در زمان پیشرفت اقتصادی کشورها، مراکزی همچون مدارس، هتل ها، ادارات و فروشگاه ها از لحاظ ترکیبات فضایی و ساختاراهمیت زیادی یافتند.

نتیجه معماری پیچیده و پیشرفت جامعه که در اثر توسعه و پیشرفت فرآیندهای صنعتی می باشد، صنعت طراحی داخلی است.

آنچه باعث پیشرفت حرفه طراحی داخلی شده است،توجه به رفاه و راحتی کاربر و کاربرد مفید فضا است.

از آنجائیکه در قرن هفدهم، هجدهم و اوایل قرن نوزدهم شاهد دلواپسی ساختمان سازها از جهت دکوراسیون داخلی بوده ایم، صنعتگران و هنرمندان برای تکمیل طرح داخلی ساختمان ها به کمک معماران رفتند.

تکامل طراحی داخلی

پس از گذشت زمان، طراحان داخلی تنها به طراحی با رنگ، پارچه و  بسنده نکردند و در سبک های متفاوت و ویژه ای شروع به فعالیت نمودند.
در واقع هر یک از سبک های طراحی داخلی بیانگر مبلمان، رنگ، شکل، آثارهنری و دیگر عناصر است که کنار یکدیگر فعالیت می کنند تا باعث ایجاد احساساتی چند بعدی باشد.

یک سبک طراحی داخلی ممکن است بر چند پایه واساس باشد، به طور مثال :

  • بر پایه کشورها باشند مانند سبک مکزیکی
  • بر اساس سازه باشند همچون سبک مدرن
  • بر مبنا و اساس دهه ها باشند مانند سبک دهه 1950

طراحان امروزی می توانند از غارنشینان درس بیاموزند، باید درباره استانداردهای طراحی، سبک های مختلف طراحی در طول تاریخ و قوانین برای اجرای این استانداردها اطلاعاتی داشته باشند.
طبیعتاً طراحان داخلی باید بر تمایلات امروزی مشرف و مدرن باشند تا بتوانند در زمینه صنعت مطلع بمانند.

طراحی داخلی همچنان به تکامل ادامه می دهد و باید روز به روز تکامل یافته تر شود.

طراح داخلی کسی است که به بهره برداری از فضا، طراحی کاربردی و نقشه کشی تاکید می کند.

طراح داخلی میتواند نقشه یک فضا را رسم کند اما اجازه ندارد موقعیت ها را جابجا کند، مگر اینکه مهندس ساختمان اجازه دهد و تایید کند که این تغییر موقعیت، منجر به بهبود ساختار می شود.

طراحان داخلی با متخصصان بسیاری از زمینه های دیگر سروکار دارند.
طراحان داخلی با رشته های متفاوتی همچون طراحی دکوراسیون، معماری و غیره آشنایی دارند.
در یک پروژه طراح داخلی نه فقط با یک تیم خود، بلکه با افراد و متخصصان زیادی سروکار دارد که تعدادی از آنها شامل :

  • معماران
  • متخصصین برق
  • لوله کش ها
  • پیمانکاران عمومی
  • چوب کاران
  • سفال پز یا سنگ کار
  • متخصصان کف پوش
  • نقاشان
  • سازندگان مبلمان
  • متخصصان در و پنجره
  • هنرمندان و مجسمه سازان
  • معماران منظر
  • برنامه ریزان شهری و مقامات دولتی
  • متخصصان کنترل آب و هوا

به همین علت، طراحان داخلی موفق زمان بسیاری را صرف شناخت از این رشته ها میکنند تا بدانند هرکدام از آنها چه کاری را و چگونه انجام میدهند.
جالب است بدانید که،طراحان داخلی اغلب با دکوراتورهای داخلی اشتباه گرفته می شوند.
این اشتباه طبیعی است اما تفاوت های مشخصی بین طراحان داخلی و دکوراتور های داخلی وجود دارد.

انواع سبک های دکوراسیون داخلی

آشنایی و داشتن اطلاعاتی پایه درباره سبک های دکوراسیون داخلی ،اولین قدم برای استارت زدن  است.هرشخصی میتواند با توجه به سلیقه و روحیات خود سبک مدنظر خود را برای دکوراسیون داخلی منزل یا محل کار انتخاب نماید چرا که سبک های متفاوتی مانند مینیمالیسم،مدرن،اسکاندیناوی و … تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند.

هنرعمران در این باره این مطلب را به اشتراک گذاشته است و تعدادی از انواع سبک های دکوراسیون داخلی را مورد بررسی قرار داده است.

دکوراسیون داخلی به سبک مدرن

Modernواژه ای لاتین میباشد که میتوانیم معادل فارسی آن را کلماتی همچون تازه یا جدید بدانیم.

میتوانیم با توجه به معادل فارسی کلمه مدرن نتیجه بگیریم که، میتوان هرآنچه اخیرا مد شده باشد را با اسم مدرن استفاده کرد.

مدرن از دیدگاه لغوی یعنی استفاده از ابزار و لوازم تازه اختراع شده که منظور همان مدرن میباشد.

درنتیجه کلمه مدرن بسیار گسترده بوده و در دکوراسیوان داخلی به مکانی با خطوط تمیز و صاف،یک پالت رنگ ساده همراه با وسایلی که با استفاده از موادی همچون فولاد، شیشه و فلز است،گفته میشود.

ویژگی هایی همچون براق،صاف،شفاف،صیقلی مواردی هستند که در این سبک به چشم میخورند.

طراحی مدرن همراه خود یک حس سادگی دارد.

اکثر طراحان بهره گیری از سبک مدرن را در زمینه دکوراسیون داخلی درست نمیدانند و معتقدند که این سبک باعث میشود افراد با مضمون سبک معاصر دچار تضاد شوند و به اشتباه از آن یاد کنند.

مرجع : foyr.com

دکوراسیون داخلی به سبک مینیمالیسم

به همین منظور سادگی قسمتی از شهرت مینیمالیست ها میباشد.

پرطرفدارترین سبک در بین انواع سبک های دکوراسیون داخلی،سبک مینیمال میباشد.این نوع سبک از سبک مدرن هم ساده تر میباشد. در سبک مینیمالیست،لوازم موجود زرق و برق دار نیستند و پالت های خنثی و رنگی بکار رفته شده معمولا خنثی بوده.

بهتر است بگوییم کلمه مینیمال که به معنای سادگی است ،حذف تمام عناصر اضافی از محیط را در پی دارد.در این سبک تقریبا همه چیز در کوراسیون بی آلایش است.

بکارگیری از تضاد رنگ ها،یکی دیگر از ویژگی های دکوراسیون مینیمال میباشد.سیاه در کنار سفید می آید.

برای اینکه فضا بیش از حد خنثی نباشد از این ترکیب متضاد رنگ ها استفاده میشود.

ضمنا،یکی از پرکاربردترین رنگ ها در سبک مینیمال،رنگ سفید میباشد.

سبک اسکاندیناوی

در بین تمام سبک های دکوراسیون های داخلی دنیا،بعضی از سبک ها هستند که به صورتی ویژه مورد توجه قرار میگیرند و روز به روز استفاده از آنها افزایش پیدا میکند که یکی از این سبک ها، دکوراسیون به سبک اسکاندیناوی است.

دکوراسیون اسکاندیناوی در ابتدا قرن بیستم بوجود آمد و رشد روز افزونی داشت و به شهرتی چشم گیر رسید که علت این شهرت نیز استفاده از سادگی و کاربردی بودن آن بود.

این سبک دکوراسیون که به مرور زمان در حال پیشرفت بود در پنج کشور نروژ، فنلاند،سوئد، دانمارک و ایسلند شکوفا شد.

سبک اسکاندیناوی بسیار به سبک مینیمال مشابه میباشد و میتوان مدعی شد که سبک مینیمال اکثر ویژگی هایش را از سبک اسکاندیناوی مدرن میگیرد.

از جمله ویژگی های سبک دکوراسیون اسکاندیناوی :

  • کاشی های میناکاری
  • کفپوش چوبی قطعه ای
  •  پالت تمام رنگی سفید
  •  ترکیب عناصری مانند چوب فشرده،استیل و پلاستیک های روشن
  • نورپردازی طبیعی
  •  استفاده از لوازم جانبی کمتر
  • استفاده از مبلمانی مانند یک اثر هنری

سبک بوهمیان

این سبک طرفداران فراوانی دارد و جزء محبوب ترین سبک در انواع دکوراسیون داخلی هستند.

سبک بوهمیان برخلاف دیگر سبک های دکوراسیون داخلی،از انواع رنگ ها در طراحی دکوراسیون استفاده کرده و فضایی دلنشین و جذاب را خلق میکند.

سبک کولی وار نام دیگر سبک بوهمی میباشد.

این سبک به معنای نادیده گرفتن عرف ها نمیباشد؛بلکه این سبک دقیقا طبق سلیقه شما میباشد و میتواند انواع و اقسام رنگ ها و طرح ها را داشته باشد.

سبک دکوراسیون امروزی

دکوراسیون امروزی در معماری به معنای واقعی کلمه همان چیزی است که در حال رخ دادن و وقوع است.

این امر نشان دهنده پویایی این سبک میباشد و باعث میشود ما متوجه شویم که تغییرات وسیع و گسترده ای در این محدوده در حال رخ دادن است.

دو سبکی که مشابه یکدیگر هستند و اکثر مواقع به جای یکدیگر استفاده میشوند،سبک مدرن و سبک دکوراسیون امروزی میباشد اما این دو سبک تفاوت هایی با یکدیگر دارند.

تفاوت اساسی سبک مدرن و سبک معاصر:

سبک دکوراسیون معاصر انعطاف پذیر بوده و وابستگی خاصی به سبکی ندارد،سبک مدرن سبکی است که در قرن بیستم آغاز شده و تفسیری از طراحی است.

سبک معاصر در طراحی میتواند خطوط خمیده داشته باشد،سبک مدرن خطوط خمیده ای ندارد.

در سبک دکوراسیون معاصر راحت و بی آلایش بودن فضا حائز اهمیت میباشد و احساس صمیمیت به بیننده منتقل میشود،فضای دکوراسیون مدرن رسمی تر میباشد.

دکوراسیون داخلی به سبک صنعتی

سبک دکوراسیون صنعتی منشاء گرفته از سبک های دوره انقلاب صنعتی اروپا و خانه های شهری قرن های 17 و 18 میلادی اروپا است.

در اکثر دکوراسیون های طراحی شده با این سبک،حس ناتمام بودن طرح به بیننده القا میشود.

بطور مثال در سبک صنعتی بهره گیری از چوب و یا آجر در ظاهر دکوراسیون دیده میشود.همچنین استفاده از مبلمان چرم یکی از عناصر جدا ناپذیر این سبک میباشد.

برعکس دیگر سبک های دکوراسیون ،سبک صنعتی در تلاش است تا مصالح ساختمانی را بدون هیچ پوششی در فضای داخلی منزل، در دید بینندگان قرار دهد.

از این نوع سبک دکوراسیون داخلی اغلب برای دیزاین خانه های مدرن،خانه ها و واحدهای آپارتمانی با سقف بلند و فضاهای اداری و تجاری استفاده میشود.

دکوراسیون داخلی سبک سنتی

سبک سنتی در معماری داخلی همان طور که از نامش پیداست، مربوط به گذشتگان است.

با اینکه سال ها از زمان پیدایش این سبک گذشته،اما هنوز این سبک به دلیل سادگی و شیوایی در ارسال پیام به بینندگان موفق بوده و توانسته خیل بسیاری از افراد و مشتاقان به خاطرات، گذشته،نوستالژی و سنت را مجذوب خود کند.از این جهت سبک سنتی، تا به امروز سبک موفقی در معماری داخلی بوده است.

طراحی داخلی سنتی مربوط به دوره دکوراسیون کلاسیک اروپایی میباشد.

ویژگی های سبک سنتی :

  • استفاده زیاد از چوب در دکوراسیون
  • دارا بودن انواع مختلفی از بافت ها
  • مبلمانی با پارچه های مخمل و ابریشم
  • استفاده از خطوط منحنی در دکوراسیون
  • انعطاف پذیر بودن سبک

سبک انتقالی

این سبک پلی بین طراحی دکوراسیون سنتی و مدرن میباشد و تعادلی بین این دو سبک بوجود می آورد.

در سبک انتقالی میتوانیم از  استفاده شده در سبک مدرن مانند شیشه و استیل استفاده کنیم و در کنار آن ها از مبلمان مجلل با پارچه ابریشمی، همچون سبک سنتی، نیز بهره ببریم.

هدف از دکوراسیون داخلی چیست؟+جذابترین ایده ها برای طراحی داخلی

در سبک دکوراسیون انتقالی از پالت رنگی نسبتا خنثی استفاده میشود که ایجاد کننده حس آرامش میباشد و این سبک در عین شیک و براق بودن،محیطی صمیمی و خودمانی را نیز خلق میکند.

طراحی دکوراسیون داخلی به سبک فرانسوی

مطمئنا هنگامی که شما نامی از فرانسه به گوشتان میخورد،احساساتی عاشقانه در شما منقلب شده و فضایی لوکس و تجملاتی را در ذهن خود مجسم مینمایید.

وجود یک فضای پیچیده همراه با تجملات،ظرافت و زیبایی از ویژگی های بارز سبک فرانسوی در  میباشد.

ویژگی های اساسی سبک فرانسوی را میتوان به این صورت بیان نمود :

  • هزینه هنگفت و زیاد طراحی داخلی و دکوراسیون
  • انواع گچبری های مجلل و حاشیه های زینتی
  • استفاده از پارچه های ابریشمی و مخملی گل برجسته
  • استفاده از ظروف چینی و کریستال
    استفاده از قاب های حک شده با طلا، نقره و یا برنز،آینه ها و نقاشی ها
  • استفاده بسیار از چوب در دکوراسیون داخلی
  • استفاده از وسایل روشنایی متفاوتی مانند آویزهای کریستالی،آویزهای ساخته شده با شمعدان

سبک دکوراسیون داخلی هالیوودی

سبک هالیوود ،نام و ماهیت خود را از دوره شکوفایی سینمای هالیوود گرفته است.

طراحی به سبک هالیوودی تمایل بسیاری به شکوهمندی و لوکس بودن دارد.

برای اینکه بیننده با تماشای فضای طراحی شده در این سبک به یاد سینمای هالیوودی بیافتاد،طراحان با استفاده از عکس بازیگران هالیوودی،دیوارهای تیره،نورپردازی زیاد و استفاده از مبلمان مجلل و آنتیک این فضا را خلق میکنند.

این سبک پرزرق و برق ترین سبک در انواع  میباشد،به صورتی که سقفی، برای استفاده از زرق و برق در آن تعریف نشده است و زیاده روی در این سبک بی معنا است.

استفاده از مبلمانی مجلل با استفاده از پارچه های چرم،مخمل، ساتن و عتیقه جات گران بها از ویژگی های بارز این سبک میباشند.

همچنین پالت های رنگی مخصوص،رنگ های خیره کننده ای مانند بنفش و قرمز میباشد.

سبک روستایی در دکوراسیون داخلی

لغت روستیک Rustic،لاتین میباشد و در فارسی به معنای روستا ترجمه شده است.روستیک استایل به معنای سبک روستایی میباشد.

این سبک الهام گرفته از دل طبیعت بوده و اکثرا با استفاده از عناصر طبیعی مانند چوب و سنگ ایجاد میشود.

طراحی داخلی با سبک روستایی، فضایی صادقانه و آرام را تداعی میکند.

طراحی سبک دکوراسیون شابی شیک

کنار هم آوردن رنگ های صورتی و سفید، قلاب بافی، چیدن گل های صورتی در دکوراسیون و خلق نمودن فضایی با طراحی داخلی (به انگلیسی: Interior Design)، و ارتقای فضای داخلیِ ساختمان برای دستیابی به محیطی سالم تر و زیباتر برای افرادی است که از فضا استفاده می کنند. طراح داخلی کسی است که چنین پروژه های ارتقایی را برنامه ریزی، تحقیق، هماهنگی و مدیریت می کند. طراحی داخلی یک حرفه چند وجهی است که شامل توسعهٔ مفهومی، برنامه ریزی فضا، بازرسی سایت، برنامه نویسی، تحقیق، ارتباط با ذینفعان یک پروژه، مدیریت ساخت و اجرای طرح است.
در ی وبستر، طراحی داخلی چنین تعریف شده است: «هنر یا عمل و نظارت بر طراحی و اجرای و مبلمان». طراحی داخلی فرایند شکل گیری و هماهنگی ویژگیهای زیبایی ساختمان از داخل، با هدف تامین نیازهای لازم برای استفاده راحت از آن است.

تاریخچه حرفه ای طراحی داخلی

در گذشته، فضای داخلی به طور غریزی به عنوان بخشی از پروسه ساختمان قرار داده می شد. حرفه طراحی داخلی نتیجه ای از توسعه جامعه و معماری پیچیده ای شده است که ناشی از توسعه فرایندهای صنعتی است. پیگیری استفاده موثر از فضا، کاربر رفاه و طراحی عملکردی به توسعه حرفه ای طراحی داخلی معاصر کمک کرده است.

دکوراتور داخلی ساختمان و طراح داخلی

حرفه طراحی داخلی به وضوح تعریف نشده و پروژه های انجام شده توسط یک طراح داخلی به طور گسترده ای متفاوت است. عباراتی مانند دکوراتور و طراح اغلب مترادف استفاده می شود. با این حال، تمایز میان اصطلاحات وجود دارد.

دکوراتور داخلی

واژه دکوراتور داخلی در اواخر اوایل پدید آمده است. به آن دسته از دست اندرکاران گویند که در تنظیم داخلی در سبک های مختلف تخصص دارد. در این متن سبک اشاره به یک بر اساس یک تصویر از یک ایده خاص، زمان، مکان، و غیره به عنوان مثال: ویکتوریا، گرجستان، دکو، ، و غیره دارد. اصطلاح دکوراتور داخلی نیز نشان می دهد تمرکز بر جنبه های زینتی و متحرک از داخل کابین، مانند رنگ، مبلمان، مبلمان قالب گیری های و قاب سازی، طراحی دارد.

جامعه طراحان داخلی آمریکا طراح داخلی را چنین تعریف می کند: «متخصصی برای طراحی فضاهای داخلی، با عملکرد و کارایی بالا که تخصص خود را از طریق آموزش های رسمی کسب کرده است.»
طراح داخلی مستلزم آن است که تاکید بر برنامه ریزی، طراحی کاربردی و استفاده موثر از فضا که در این حرفه وجود دارد، در مقایسه با تزئین فضای داخلی بیشتر باشد. طراح داخلی می تواند پروژه هایی که شامل تنظیم فاصله های طرح اولیه را در داخل یک ساختمان و همچنین پروژه هایی که نیاز به درک درستی از مسائل فنی مانند آکوستیک، نور، دما، و غیره دارند را انجام دهد.
اگرچه یک طراح داخلی ممکن است لایه ای از فضا را بسازد، وی ممکن نیست فضا را بدون داشتن تصویب یک معمار بسازد. به همین دلیل است که بسیاری از طراحان داخلی تمام تحصیلات خود را برای یک معمار خوب شدن می گذرانند. طراح داخلی ممکن است مایل به کسب تخصص هایی از انواع زمینه های طراحی داخلی برای توسعه دانش فنی خاص به آن منطقه باشد. زیبایی در طراحی داخلی مستلزم این است که دانش در زمینه طراحی داشته باشید تا بتوانید به بهترین نحو فعالیت کنید.

تخصص معماری داخلی

طراحی مجتمع های مسکونی طراحی داخلی اقامتگاه خصوصی است.

دکوراسیون داخلی یک آرایشگاه زنانه در

طراحی تجاری دربرگیرنده طیف گسترده ای از تخصص های زیر است:

خرده فروشی

شامل ، فروشگاه، فروشگاه تخصصی، تجاری و نمایشگاه های تجسمی است.

برند تجسمی و فضایی

استفاده از فضا به عنوان یک رسانه به بیان نام تجاری شرکت ها

شرکت

طراحی دفتر شرکت برای هر نوع

بهداشت و درمان

طراحی بیمارستان ها، امکانات کمک های زندگی، ادارات پزشکی، دفاتر دندانپزشک، امکانات روان پزشکی، آزمایشگاه ها، امکانات پزشکی ویژه

و تفریح

شامل هتل ها، متل ها، تفرجگاه ها، کافه ها، رستوران ها، باشگاه های سلامت و چشمه های معدنی، و غیره

رسمی و سازمانی

ادارات دولتی، موسسات مالی (بانک ها و تعاونی های اعتباری)، مدارس و ، آرایشگاه ها، امکانات مذهبی و غیره

مراکز صنعتی

ساخت و امکانات آموزشی و همچنین امکانات صادرات و واردات

مناطق دیگر این تخصص عبارتند از: طراحی نمایشگاه و موزه، طراحی رویدادها (از جمله مراسم ها، کنوانسیون ها و کنسرت)، تئاتر و طراحی با کارایی، طراحی در و برای تلویزیون.

مسیرهای مختلفی وجود دارد که فرد می تواند تبدیل به یک طراح داخلی حرفه ای شود. همه این مسیرها شامل نوعی از آموزشها است. کار کردن با یک طراح حرفه ای موفق، روش غیررسمی آموزش است و قبلاً شایعترین روش آموزش و پرورش بوده است.

طیف گسترده ای از شرایط کار و فرصت های شغلی طراحی داخلی وجود دارد. شرکت های بزرگ اغلب طراحان داخلی را به عنوان کارمند در ساعات منظم استخدام می نمایند. ولی بعضی طراحان بدون اینکه در جایی استخدام شوند فعالیت حرفه ای در فضای مجازی دارند به عنوان مثال برادران موسوی تحت عنوان دیزاین لاکچری در فضای مجازی به فعالیت حرفه ای می پردازند و همچنان جزء برترین های ایران به شمار می آیند.

درآمد طراحان داخلی با توجه به کارفرما و تجربه و شهرت فردی آن ها متفاوت است. برای پروژه های مسکونی طراحان داخلی خودکار عمل می کنند و درآمد هر یک از آن ها معمولاً هزینه 10 الی 20 درصد (بسته به شهرت طراح) از مبلغ نهایی قرارداد است و معمولاً فاکتور به فاکتور تسویه می شود که به این نوع قرارداد مدیریت پیمان نیز گفته می شود.

سبک های دکوراسیون داخلی

هر یک از سبک های دکوراسیون داخلی، از نظر استفاده از خطوط و شکل ها، رنگ ها، متریال و مصالح و جزئیات دیگر، با یکدیگر تفاوت دارند. در ادامه لیستی از این سبک ها و ویژگی های کلی آن ها آورده شده است:

سبک مدرن یکی از جنبش های معماری و طراحی است که در اوایل قرن 20 میلادی شکل گرفت. در این سبک استفاده از متریال های طبیعی، رنگ های خنثی و رنگ هایی که در طبیعت دیده می شود، در فضا کاربرد دارد. همچنین از ویژگی های مهم سبک مدرن، عدم استفاده از جزئیات اضافی است که باعث شده است، مبلمان به کار رفته در آن را به با خطهای مستقیم و صاف و بدون ظریف کاری ببینیم.

ویژگی بارز فضایی که به سبک مینیمال دکور شده باشد، سادگی و عدم درهم ریختگی آن است. در واقع این سبک بر کارایی و ضرورت استوار است و در آن نباید از مبلمان و اثاثیه غیر ضروری استفاده کرد. همچنین طراحی وسایل موجود در آن باید ساده و بدون جزئیات باشد و آن را به صورت مونوکروماتیک دیزاین کرد.

سبک دکوراسیون ژاپنی ریشه در فرهنگ سنتی ژاپن و مکتب ذن دارد؛ بنابراین با در نظر گرفتن اصول این مکتب، دکوراسیون ژاپنی در کنار حفظ زیبایی خانه، به آرامش بخش بودن خانه تمرکز بسیار زیادی دارد. همچنین طرفدار محیطی متعادل، مرتب و به دور از هرگونه تجملات است و عناصر و متریال های طبیعی نیز نقش کلیدی در اجرای این نوع دکوراسیون دارند. در این سبک رنگ غالب فضا سفید است و باید نور خورشید به فراوانی وارد آن شود. همچنین عناصر معماری و اثاثیه ژاپنی مانند حصیر تاتامی و شوجی در این نوع سبک کاربرد دارد.

سبک روستیک در اصل از متریال های ارگانیک و طبیعی در فضای داخلی خود استفاده می کند. این سبک جلوه ای ساده و طبیعی دارد و باید مصالحی چوبی و سنگی که در آن به کار گرفته می شود، خام باشد و هیچ فرایند تولیدی و مهندسی روی آن ها انجام نگرفته باشد. همچنین در این سبک متریال های مدرن و امروزی، مانند فلز و پلاستیک، بهتر است که به صورت محدود به کار گرفته شود.

سبک یونان باستان

سبک انگلیسی[]

سبک ویکتوریایی[]

سبک فرانسوی[]

سبک آرت نوو[]

سبک آرت دکو[]

سبک اوریگامی[]

سبک مونوکروماتیک[]

سبک سنتی ایرانی[]

این سبک در دوران قاجار بسیار رایج بوده است.[]

کمترین طرفدار در جهان را دارد و اغلب به کار ساخت بناهای مقدس می انجامد.

در تلویزیون

طراحی داخلی یک جنگ تلویزیونی در انگلستان شده است؛ برنامه های عمومی شامل 60 دقیقه دوباره سازی در ITV تغییر دادن اتاق ها در BBC و فروش خانه ها در کانال4. معماران داخلی معروفی که در شکل گرفتن این برنطراحی دکوراسیون داخلی چیست؟
تعریف طراحی دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی به معنی چیدمان صحیح وسایل در کنار هم برای هماهنگ سازی بهتر و نمای جذاب تر تعبیر شده است .
به همین منظور نیز زمانی که حرفه چیدمان طراحی داخلی را به عهده گرفته می شود لازم گردیده تا درباره نقش آن در محیط تجربه و مهارت کافی بدست آورده شود. به همین دلیل دکوراسیون داخلی همانند تمامی حرفه ها دارای جزئیات ریز و درشت و مختلفی است که بر اساس سلیقه ها و نیازهای هر دوره تغییر می کند.
رشته پرطرفدار دکوراسیون داخلی
ما در این مقاله به شما می گوییم که دکوراسیون داخلی طرفدار زیادی در دنیا دارد و خیلی ها به این دوره آموزشی رجوع آوردند و به شهرت بالایی در کار خود رسیدند به همین منظور درآمد بالایی را برای خود کسب کردند.
به همین دلیل فرق دکوراسیون داخلی بهترین راه برای پیشرفت وضعیت کاری، تحصیلی و زندگی می باشد.

طراح داخلی کیست ؟

طراح داخلی | Interior Design به عنوان یک فعالیت کاری و هنری و صنعت معرفی شده است و فضای داخلی ساختمان ها را برای انجام کارهای روزانه زندگی و کار تزیین می بخشد.
هدف اصلی طراح داخلی پیشرفت در کارایی فیزیکی و روانی فضا برای زندگی بهتر است.
طراح داخلی بخش هایی از عوامل که شامل فرم، نور، رنگ ،بافت ، کف ،سقف، دیوار و همچنین چیدن درست وسایل در کنار هم را بر عهده دارد. کار طراح همین است که همگی وسایل باید به صورت هماهنگ و متناسب در یک فضا قرار گیرند.
کار طراحی داخلی شبیه به معماری و طراحی است و شامل جنبه های کاربردی، ساختاری و فنی می باشد.
مهمترین قسمت یک طراح داخلی، داشتن هنر و علم و درک رفتار مردم به دلیل ساخت فضای کاربردی درون ساختار است که کار طراحی معماران داخلی می باشد.
کاربرد مهم رنگ در طراحی داخلی
ترکیب رنگ فضا ، تاثیر زیادی را بر روی افرادی می گذارد که در آن محیط زندگی می کنند زیرا بر اساس سلیقه آن ها انجام می گیرد. برای نمونه اتاق نشیمن و پذیرایی باید از طرح یا رنگی استفاده کرد که آرام بخش باشد و اتاق خواب باید بر اساس احساسات قلبی صاحب خانه انتخاب گردد. ترکیب رنگ ها باید بر اساس صاحب و افراد خانه انتخاب شوند.

نکات مهم در طراحی دکوراسیون داخلی

تغییرات در دکور خانه باعث جذابیت برای افراد در محیط منزل می شود.
– اتاق ها پر از مبل نشود
نباید طراحی اتاق ها با مبل پر کرد. چیدن مبل در منزل باید به صورتی باشد که سبب آرامش مهمانان باشد. مبل ها باید به گونه ای چیده شود که بتواند از گوشه خالی اتاق که وسایلی نیست مورد استفاده قرار دهید. نحوه چیدمان درست وسایل در جایگاه های مناسب است.
– در انتخاب خود تنوع داشته باشید
در انتخاب تعیین دکوراسیون باید رنگ های مورد نظر را مشخص کنید اما به این منظور نیست که تمامی شکل و طرح ها شبیه هم باشد ولی باید به درستی با توجه به فضا انتخاب شوند.
– هماهنگ سازی بین لوازم قدیمی و جدید
یکی دیگر از راه ها و نکاتی برای زیبا سازی تعادل میان لوازم قدیمی و جدید است . به عنوان نمونه در خانه هایی به سبک مدرن چیده شده است ساعت های قدیمی به چشم می آید و خانه هایی که به سبک سنتی چیده شده استفاده از لوازم عتیقه همانند میزهای عسلی همراه با لوازم مدرن به چشم می آید.
در محل هایی که بی رنگ است برای گرم نگه داشتن خانه از نظر نوع رنگ باید  وسایل چوب و یا گل و گیاه استفاده کرد. ولی توجه شود تعادل سازی میان رنگ و وسایل باید رعایت شود.

انواع سبک های دکوراسیون داخلی

آشنایی با سبک های دکوراسیون داخلی و شباهت ها و تفاوت هایشان :
1- سبک دکوراسیون مدرن
دکوراسیون مدرن با خط های صاف و مدرن همراه با رنگ ساده طراحی می شود. دکوراسیون مدرن حس سادگی ایجاد می نماید و بیشترین چیزی که در این سبک دیده می شود براق و شفافیت است.
یکی از ویژگی های در دکوراسیون مدرن استفاده از اشکال هندسی واضح همانند دایره است. اشکال هندسی گوشه دار نشان دهنده سرسخت بودن سبک مدرن است.
2- سبک دکوراسیون امروزی
سبک های مدرن و امروزی تفاوت دارند ولی گاهی وقت ها به جای هم استفاده می شوند. فرق میان این دو سبک تفسیری از طرحی است که در قرن بیستم شروع شده است.
سبک امروزی وابسته به سبک خاصی نبوده و دارای تغییرات زیادی می باشند.  در دکوراسیون امروزی وجود راحتی فضا نمایان است و برعکس دکوراسیون مدرن فضا به مراتب رسمی تر می شود.
3- سبک دکوراسیون مینیمال
سبک مینیمال یکی از سبک های شناخته شده و لاکچری در میان سبک های داخلی است. در سبک مینیمال پالت های رنگی استفاده می شود و وسایل زرق و برق دار نمی باشد و رنگ سفید خیلی استفاده می گردد.

اصول و قوانین داخلی و دکوراسیون

یک سری قوانین درباره دکوراسیون وجود دارد که کمک می کند تا بهترین فضا را برای خانه خود ایجاد نمایید.
بسیاری از مردم زمانی که وارد عرصه طراحی داخلی می شوند در مورد الگوها و رنگ ها در دکوراسیون فضای خانه مردد هستند ولی با آشنایی با قوانین موجود می توانند هماهنگ سازی میان چیدمان را داشته باشند.
تصور نمایید زمانی که وارد اتاق شدید همه سطوح دارای رنگ های یکسانی هستند  شاید در نگاه اول جذابیتی برایتان نداشته و یا از طرفی دیگر کسل کننده می باشد. هماهنگ سازی بافت ها و الگوها در کنار هم کنتراست و تضاد جالبی را در دکوراسیون  به وجود می آورد و فضا را جذاب می نماید.
یکی از مهم ترین قوانین دیگر تعادل سازی است
ترکیب و هماهنگ سازی برای رسیدن به طراحی داخلی موفق یکی از قوانین خاص است که باید رعایت گردد. اگر می خواهید مبلمان و لوازم تزیین باهم در فضای خانه جای دهید از این کار پرهیز نمایید. زیرا فضای شلوغ از وسایل حس خوشایندی به افراد در منزل انتقال نمی دهد.

بازارکار دکوراسیون داخلی 

رشته طراحی داخلی برای علاقمندان نیز در درجه اول بازار کار خوبی دارد آن هم باید بر اساس علایق و کارکردشان باشد. این رشته همیشه در حال پیشرفت است. طراحان داخلی می توانند هم به صورت مستقل کار کنند و هم در شرکت مشغول به کار شوند. بازار کار خوب طراحی دکوراسیون در خارج هم تضمین شده است.
رشته دکوراسیون داخلی برای افرادی که علاقه به تمرین ، یادگیری و ایده برداری از فضاهای مختلف می کنند، مناسب است.

نرم افزار طراحی دکوراسیون داخلی 

دوره آموزش طراحی دکوراسیون داخلی

موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان برای کسانی که علاقه به طراحی داخلی دارند دوره آموزش طراحی دکوراسیون داخلی را همراه با آموزش نرم افزارهای سه بعدی طراحی داخلی برگزار کرده است تا افراد با شرکت در این دوره ها بتوانند علاوه بر آموزش بعد از آزمون ، و را برای خود کسب نمایند، این مدرک از طرف وزارت علوم و تحقیقات و فناوری اعطا می شود.

امه ها کار می کنند از جمله لیندا بارکر و لارنس لیولین-برون. در شبکه TLC برنامه های عمومی با عنوان فضاهای تجاری را پخش می کند که برنامه ای با ساختاری شبیه به برنامه های در انگلیس دگرگونی در اتاق ها است.

چاپ و روی اینترنت

مستند مجلات طراحی داخلی داخل ، مبلمان، ، منسوجات و معماری معمولاً در یک قالب بسیار خاص یا درست می شوند. همچنین ممکن است از کافه ها، تاریخی، زندگی سازگار با باشند.. هر مطلبی یا نشریه اغلب به عنوان «چگونه به» عمل می کند و طراحان داخلی را همان اندازه که به استیل ها و دکورها راهنمایی می کند به آن ها می گوید به روز باشند و آن ها را از اخبار روز طراحی داخلی و آخرین روندها مطلع می کند.

طراحان داخلی برجسته ساختمان

دکوراتورهای طراح داخلی ساختمان اولیه دیگر:

بسیاری از طراحان داخلی مشهور قرن بیستم هیچ دوره تخصصی ندیدند. خواهر پریشی، دنینگ رابرت و وینسنت فورکید، جویس کری، ویرسلر کلی، استفان بودین، جفری ژرژ، امیلیو تری، کارلوس د بستیگویی، پتروزینو نینا، مونگیاردینو لورنزو، بلبل دیوید هیکس، کریس وولز و بسیاری دیگر از نوآوران روند تنظیم جهان در طراحی و دکوراسیون بودند.

مراحل طراحی داخلی

طراحی دکوراسیون داخلی خانه به شرح ذیل است:

گرفتن اطلاعات در خصوص خواسته های کارفرما

در این مرحله طراح باید کلیه اطلاعاتی را که مربوط به خواسته های کارفرما یا سفارش دهنده است جمع آوری و آن ها را به ترتیب اهمیت و اولویت فهرست نماید. از جمله مشخص کردن سبک دکوراسیون؛ یکی از راه هایی که می توانیم سلیقه کارفرما را بدانیم این است که از کارفرما بخواهیم نمونه عکس هایی که دوست دارد را به ما نشان دهد تا ما با این کار متوجه می شویم که سبک کارفرما بیشتر در چه حوزه ای هست. در صورتی که کارفرما عکسی نداشت شما به عنوان مهندس مشاوره می توانید چند نمونه عکس به کارفرما نشان دهید تا کارفرما یکی را انتخاب کند.

نکته مهم نحو سوال پرسیدن از کارفرما است؛ سعی کنید سوالات و نکات مهم را از زبان کارفرما بدست بیاورید و مهم تر از همه این است که یک گوش شنوا باشید.

جمع آوری اطلاعات فنی

شما در این مرحله نمونه عکس ها را دیده اید و با کارفرما صحبت کرده اید. حال باید به صورت ذهن آزاد شروع به طراحی کنید. در صورتی که بخواهید در این مرحله به فکر جزئیات و فنی باشید ذهن شما به اصطلاح قفل می شود. در نهایت با تغییرات کم جزئیات به دست میاد در معماری به این شیوه از کل به جز گفته می شود.

تمرکز بر روی طراحی و خلق اثر در ذهن

تا این مرحله طراح برای اثر خود تلاشی نمی کند، بلکه فقط اطلاعات مورد نظر را جمع آوری می نماید و از این پس باید با تمرکز لازم سعی کند اثر و طرح خود را در ذهن ایجاد نماید.

پیاده نمودن طرح با دست آزاد 

طراح در این مرحله که یکی از مراحل مهم طراحی است، باید طرح ایجاد شده در ذهن خود را با حداقل جزئیات بر روی کاغذ پیاده نماید. ضمن اینکه باید از هر وسیله و ابزاری که سبب از بین رفتن تمرکز وی شود اجتناب کند. نکته دیگری که در این مرحله حائز اهمیت است این است که طراح اگر طرحی به نظرش رسید لازم است همان لحظه آن را پیاده کند، زیرا ممکن است دیگر آن طرح را به یاد نیاورد و این توسط طراحی با دست آزاد امکان پذیر است.

وارد کردن طرح در نرم افزار به صورت دو بعدی

در این مرحله تمام جزئیات به صورت دقیق به کمک اصول نقشه کشی ترسیم می شود؛ شما می توانید از نرم افزار اتو کد برای ترسیم نقشه دو بعدی استفاده کنید.

servicii design interior املاک باید به گونه ای باشد که به همه چیز دسترسی ساده ای داشته باشید و ارباب رجوع با کمترین میزان اتلاف وقت به نتیجه دلخواه خود برسد.

سه بعدی سازی و ارائه

در این مرحله طراح سعی می کند طرح خود را بیشتر با تکیه بر نقشه های سه بعدی و با زیباسازی آن ها توسط رنگ، نور، بافت، قرار دادن موضوعات جنبی و، که به درک طرح توسط مخاطب کمک می نماید، ارائه نماید؛ زیرا هدف، قبولاندن طرح به کارفرما است.

در این مرحله نقشه ها باید تکثیر شوند و در اختیار مخاطب قرار گیرند و معمولاً از ارائه نقشه اصلی، که برای ایجاد آن بسیار زحمت کشیده شده است، خودداری می گردد. در زمینه 3 بعدی کردن نرم افزارهای زیادی در بازار وجود دارند ولی یکی از قویترین نرم افزارها تری دی مکس است. رندی یا خروجی که این نرم افزار به شما می دهد بسیار طبیعی تر از نرم افزارها دیگر است.

تکثیر و ارائه نقشه

در این مرحله نقشه ها باید تکثیر شوند و در اختیار مخاطب قرار گیرند و معمولاً از ارائه نقشه اصلی، که برای ایجاد آن بسیار زحمت کشیده شده است، خودداری می گردد.

در این مرحله کارفرما کار را می بیند و اگر احتیاج به ادیت بود شما موظف هستید کارفرما را راضی کنید و توجیه منطقی ارائه دهید.

نگارخانه طراحی داخلی

  • هتل سن دومنیکو در تائورمینا

جستارهای وابسته

احساس نرمی و ملایم و ظرافت از ویژگی های این سبک است.

این سبک بیننده را به یاد کاخ های فرانسوی و انگلیسی می اندازد.

دکمه بازگشت به بالا