علت درد سينه سمت راست زنان
علت درد سینه زنان نشانه چیست و چه علائمی دارد؟
درد سینه در زنان که با اسم ماستالژیا نیز خوانده میشود، در زنان بسیار شایع بوده و در بیشتر مواقع اصلا نگران کننده نیست. این عارضه در زمان قبل از یائسگی و پس از آن نیز ممکن است به وجود آید، اما وقوع آن در بین زنان جوان در زمان قاعدگی شیوع بیشتری دارد. علاوه بر این شدت و محدوده درد پستان در افراد مختلف، متفاوت است و گاهی هر دو سینه را درگیر کرده و به زیر بغل نیز سرایت میکند. در بیشتر اوقات درد سینه در زنان نشانه بیماری غیرسرطانی بوده و به ندرت نشان دهنده سرطان سینه است. ولی در بعضی از مواقع علت درد سینه قابل تشخیص نیست و پس از یک یا دو سیکل از پریودی برطرف نمیشود و پس از یائسگی نیز ادامه مییابد. در این مواقع حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا این موارد را به خوبی بررسی کند.
درد سینه در مواقعی طبیعی است، برای مثال:
- فقط چند روز در ماه، در دو تا سه روز قبل از دوره قاعدگی. این درد طبیعی، ملایم و یا متوسط است و بر هر دو سینه تأثیر میگذارد.
- یک هفته یا بیشتر در ماه، قبل از شروع دوره و گاهی اوقات در طول دوره قاعدگی، این درد ادامه دارد. این درد برخی اوقات متوسط یا شدید است و روی هر دو سینه تأثیر میگذارد.
- در طول ماه، به چرخه قاعدگی مرتبط نیست.
- زنان بعد از یائسگی گاهی اوقات درد سینه دارند، اما درد سینه در زنان جوانتر، که هنوز یائسه نشدهاند، بیشتر است.
در اغلب موارد علت درد سینه، در اثر یک توده خوش خیم در سینه و به ندرت در اثر است. با این وجود، علت درد سینه که منشأ آن ناشناخته است و پس از یک یا دو دوره قاعدگی یا بعد از یائسگی همچنان ادامه دارد، باید توسط پزشک متخصص زنان و زایمان ارزیابی شود.
علائم درد سینه در زنان چیست؟
در اغلب موارد، درد سینه در زنان به صورت سیکلی یا غیر سیکلی طبقهبندی میشود. هر نوع درد پستان دارای ویژگیهای متمایز است. اغلب زنان، درد در ناحیه سینه را با عباراتی مانند کسل کننده، سنگین، سوزشی، درد مداوم، درد همراه با سفتی موقتی یا دائم توصیف میکنند.
چه زمانی برای درمان درد سینه زنان به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورتی که درد سینه دارید و با گذشت دوره قاعدگی، این درد هنوز پابرجاست و در یک منطقه خاص از سینه شما اتفاق میافتد، به پزشک مراجعه کنید. برای مثال برای درمان درد زير سينه سمت چپ در زنان و یا درمان درد بالای سينه سمت چپ در زنان. همچنین اگر خصوصیات گفته شده در زیر را دارید، حتماً به پزشک متخصص زنان خود مراجعه کنید. وجود این شرایط را حتما درمورد درد سینه در خود بررسی کنید:
- درد، روزانه و بیش از چند هفته ادامه داشته باشد
- به نظر میرسد در طول زمان بدتر میشود.
- با فعالیت روزانه تداخل دارد.
اگرچه خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان پایین بوده، اما یکی از علائم اصلی آن درد پستان است، اگر پزشک شما ارزیابی از سینه را توصیه کند، حتما باید از آن پیروی کنید. با مراجعه به متخصص زنان و زایمان، شما میتوانید علل درد در ناحیه سینه خود را پیدا کنید.
شایع ترین علت درد سینه
در زیر شایعترین علت درد سینه را برای آشنایی بیشتر شما معرفی و مورد بررسی قرار دادهایم:
-
کیست سینه
کیستهای سینه را میتوان شایعترین تودههای پستانی در خانمها در نظر گرفت. معمولا این عارضه از سن ۳۵ تا ۵۰ سالگی در خانمها مشاهده شده و پس از یائسگی از بین میروند. البته این کیستها در خانمهایی که پس از یائسگی از هورمونهای تخمدانی استفاده میکنند، ممکن است باقی مانده و از بین نروند. کیستها معمولا با تغییرات فیبروکیستیک ایجاد شده و تودههایی هستند که از مایع پر شدهاند. در افراد مختلف میزان و اندازه کیستها متفاوت است و از چند میلیمتر تا چند سانتیمتر متغیر بوده و ممکن است میزان آن در یک شخص در ماههای مختلف تغییر کند.
-
مصرف برخی از داروهای خاص
ممکن است درد ایجاد شده در سینه، به دلیل مصرف برخی از داروها باشد. این داروها درد پستان را افزایش میدهند. در صورتی دچار درد پستان شدید، حتما با پزشک متخصص مشورت کنید تا با بررسی داروها علت را پیدا کند. برخی از این داروها عبارتند از:
- اسپیرونولاکتون (آلداکتون)
- برخی از دیورتیکها
- انادرول
- کلرپرومازین
- داروهای ناباروری
- هورمونال خوراکی
- استروژن پس از یائسگی و آمادهسازی پروژسترون
- مهارکننده بازجذب انتخابی سروتونین
- داروهای ضد افسردگی
- آمادهسازی دیجیتال
- متیلدوپا (آلدومت)
-
جراحی پستان علت درد سینه زنان
یکی دیگر از دلایلی که موجب درد سینه در زنان میشود، جراحی پستانهاست. جراحی پستان و زخمهای ایجاد شده در بافت آن، ناراحتیهایی را در زنان ایجاد خواهد کرد. درد سینه، پس از جراحی، برخی اوقات شدید میشود. اثرات بلند مدت آن، شامل موارد زیر است:
- افزایش حساسیت سینه
- درد در لمس کردن منطقه
- ناتوانی در بالا بردن سر
- انجام دردآور فعالیتهای منظم روزانه
مطالعات انجام شده، در زنان تحت عمل جراحی، بعد از ۶ ماه نشان میدهد که در کل، درد خفیف، در طول زمان همچنان ادامه دارد، درد متوسط میتواند افزایش یابد و درد شدید احتمالاً کاهش مییابد.
-
کیستواندریت
کیستواندریت یا سندرم تیتز، التهاب غضروفی است که دندهها و سینه را متصل میکند. این حالت میتواند با آرتریت رخ دهد. آرتریت در گردن یا پشت گردن نیز میتواند به درد یا بی حسی در سینه منجر شود. همچنین، کیستواندریت میتواند با آسیب یا فشار فیزیکی رخ دهد. گاهی ممکن است تورم وجود داشته باشد، این تورم، مربوط به سینه نیست، اما باعث درد سوزشی در سینه میشود؛ که میتواند با درد سینه اشتباه گرفته شود. این وضعیت اغلب بر زنان و افراد بالای 40 سال تأثیر میگذارد.
- تغییرات پستان فیبروکیستیک
یکی دیگر از علائم قوی و بدون ضرر درد سینه چپ در زنان یا درد سینه راست در زنان مربوط به تغییرات فیبروکیستیک پستانها است. در واقع این تغییرات مربوط به نوسانات هورمونی بوده و برامدگیهایی را در سینه ایجاد میکند، که ممکن است تنها در یک سینه احساس شود. این تغییرات با علائمی همچون: نوک سینه های حساس و ایجاد ناراحتی در آنها، خارش، سینههایی سفت تر یا ضخیمتر از حد معمول، تودهها یا کیستها همراه است. اثرات این علائم ممکن است قبل از دوره پریودی بدتر و معمولا پس از یائسگی متوقف شوند.
برخی از تغییرات که به کاهش ناراحتی کمک میکند، عبارتاند از:
- یک رژیم کم نمک
- استفاده از داروهای تسکین دهنده درد خفیف
- مکملهای ویتامین E و B6
- کاهش کافئین و مواد غذایی پر چرب
-
ماستیت
ماستیت التهاب و عفونت پستان است که در زنان شیرده ایجاد و باعث یک عفونت دردناک در سینه میشود. مسدود شدن یک کانال شیر، در طول دوره شیردهی شایعترین علت رخ دادن آن است. با این حال، این حالت در دیگر زمانها نیز اتفاق میافتد که با مصرف آنتی بیوتیک قابل درمان است. علائم ماستیت عبارتند از:
- تب
- درد شکم
- خستگی
- تغییرات پستان مانند گرما، قرمزی، تورم و درد
-
استفاده از سینه بند نامناسب
یکی از شایعترین دلایل برای ایجاد درد در سینه زنان، استفاده از سوتینهای تنگ و نامناسب است. در واقع زمانیکه سوتین شما بسیار سفت باشد یا سیمهای زیرین آن در بافت سینه فرو رود، دردی را در پستانهای شما ایجاد خواهد کرد. درد ناشی از سوتینهای تنگ در زمان قاعدگی بیشتر احساس شده و در این دوره بیشتر متوجه کوچک بودن سوتینها خواهید شد. علاوه بر این استفاده از سوتینهای تنگ در هنگام ورزش درد پستان را افزایش داده و ناراحتیهایی را برای شما ایجاد میکند. پس بهتر است از سوتینهای راحتتر و مناسبتری استفاده کنید تا از وقوع این درد جلوگیری شود.
-
ابتلا به سرطان پستان
اکثراً سرطانهای پستان باعث ایجاد درد نمیشوند. با این حال، سرطان التهابی پستان و برخی تومورها میتواند منجر به ناراحتی در پستان شوند و از علت درد سینه طبقهبندی شوند. در صورت تجربه هر یک از موارد زیر، افراد باید با پزشک خود ملاقات کنند:
- احساس یک توده در پستان
- درد یا تودهای که بعد از قاعدگی برطرف نمیشود
- تخلیه نوک پستان، خونی، روشن یا غیره
- درد سینه بدون علت شناخته شده که به مرور زمان برطرف نمیشود
- علائم مربوط به عفونت پستان مانند قرمزی، درد یا تب.
-
تغییرات هورمونی از دلایل درد سینه در زنان
یکی از دلایل سینههای متورم و حساس مربوط به تغییرات هورمونی است که معمولا قبل از پریودی اتفاق مییوفتد. این موضوع باعث حساس شدن هر دو سینه شده و ممکن است تا زیر بغل کشیده شود. درد سینهای که قبل از پریودی رخ میدهد، به درد پستان دورهای معروف است و به عنوان سندروم پیش از قاعدگی شناخته میشود.
شما میتوانید هنگام تجربه چنین دردی، از مسکنهای بدون نسخه (OTC) استفاده کنید یا با پوشیدن یک سوتین راحت و حمایت کننده و استفاده از حرارت ملایم، درد خود تسکین دهید.
-
مشکلات آناتومیکی
گاهی اوقات علت وجود درد در سینه زنان ممکن است مربوط به آناتومیک بدن بوده و اختلالی دردیواره قفسه سینه، عضلات، مفصلها، قلب و یا نواحی دیگر به وجود آمده باشد و باعث انتشار درد به این نواحی شود.
درد سينه سمت راست در بارداری
درد قفسه سینه میتواند از علائم بیخطر بارداری باشد. علت اغلب سوزش سر دل یا فشاری است که رحم در حال بزرگشدن به اندامهای حفره قفسه سینه وارد میکند.
بااینحال، درد قفسه سینه در دوران بارداری نشاندهنده یک بیماری جدیتر، مانند حمله قلبی یا پره اکلامپسی هم میتواند باشد. این موارد نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند.
علت درد سينه سمت راست در شیردهی
گاهیاوقات، مجاری شیر بسته میشوند و ممکن است در ناحیهای از سینهتان احساس درد کنید یا شاید تودهای زیر پوست در جایی ایجاد شود که مجرای آن بسته شده است. برای کمک به بازشدن مجرا و کاهش درد، دوش آب گرم بگیرید یا از کمپرس گرم روی آن ناحیه استفاده کنید.
درد قفسه سينه سمت راست در کودکان
در بیشتر موارد، درد قفسه سینه در کودکان و نوجوانان ناشی از مشکل قلبی نیست. شایع ترین علت درد سینه راست در کودکان و نوجوانان، رفلاکس اسید معده یا استرس است. علت درد قفسه سينه سمت راست هنگام خواب میتواند به این دلایل یا مشکلات دیگری مانند التهاب ریه و… باشد. به هرحال، نیاز به پیگیری وجود دارد.
درمان درد قفسه سینه سمت راست چگونه است؟
درد قفسه سينه سمت راست در مردان و زنان چطور درمان و کنترل میشود؟ بنا به اینکه علت چه چیزی تشخیص داده شود، نیاز به پیگیری درمان مربوط به آن وجود دارد. گاهی درد ناشی از یا مشکلات این ناحیه است. باید اقدامات مناسب با آن انتخاب شود. دلیل هرچه باشد، درمان متناسب با آن انتخاب میشود.
در موارد زیر نیاز به مصرف داروهایی است که پزشکان تجویز میکنند:
- آمبولی ریه
- مشکل تنفسی آسم
- ذات الریه
- پلوریت
- فشار خون ریوی
- دندههای شکسته
- رگ به رگ شدن عضله سینه
- زونا
ممکن است برای موارد زیر به جراحی نیاز داشته باشید:
- آمبولی ریه
- پنوموتوراکس
- پلوریت
- سنگ کیسه صفرا
- ممکن است برای سرطان ریه به پرتودرمانی، جراحی و شیمیدرمانی نیاز باشد.
درمان خانگی درد سمت راست قفسه سينه
شما نمی توانید بیشتر انواع درد قفسه سینه سمت راست را در خانه درمان کنید. در خانه فقط میتوانید با بستههای حرارتی، رگ به رگ شدن عضله را درمان کنید. اگر این وضعیت بدتر شود، باید به پزشک مراجعه کنید. برای مشکلاتی مانند هپاتیت ناشی از نمیتوانید در خانه اقدامی انجام بدهید.
برای درمان درد زیر قفسه سمت راست یا حوالی آن باید نشانهها را جدی بگیرید. حواستان باشد که این مشکلات را دقیق پیگیری کنید و پشت گوش نیاندازید. برخی از انواع این درد مانند علت درد قفسه سمت راست و پشت کتف میتواند عوارض ناخوشایندی به همراه داشته باشد.
کشف علت درد قفسه سینه سمت راست راه یافتن بهترین درمان است
دقت کنید که پای دلایل بسیار متنوعی در زمینه کشف علت درد قفسه سینه سمت راست وجود دارد. باید علائم را بررسی کنید و برای تشخیص به پزشک مراجعه کنید.
یکی از بهترین روشها برای دریافت نوبت ملاقات با پزشکان مختلف، استفاده از سیستم سایت دکتردکتر است. با این سامانه میتوانید بهراحتی نوبت بگیرید.
درباره علت درد سینه راست نکته دیگری در ذهن دارید؟ از ما بپرسید تا در رسیدن به پاسخ به شما کمک کنیم.