طرحواره ها ریشه های کودکی ما هستند/نیازمند کتب تولیدی عرصه روانشناسی هستیم

یک نویسنده عرصه روانشناسی در گفت وگو با آنا؛

طرحواره‌ها ریشه‌های کودکی ما هستند نیازمند کتب تولیدی عرصه روانشناسی هستیم

علی کاظمی پور نویسنده کتب روانشناسی گفت: اغلب کتاب ها در عرصه روانشناسی بالاخص طرحواره درمانی ترجمه هستند به همین جهت احساس نیاز کردم که کتاب تألیفی دراین زمینه کارآمد خواهد بود.

علی کاظمی پور نویسنده کتاب «طرحواره درمانی برای اختلال شخصیت وسواسی جبری» در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: هر جامعه ای فرهنگ خاص خود را دارد و همین موضوع باعث شده که مطالعه روی روان انسان ها چارچوب فرهنگی منحصر به فردی بگیرد.

وی که فعالیت حرفه ای اش را از عرصه کار درمان و روانشناختی در بیمارستان اعصاب و روان آغاز کرده گفت: این موضوع در شخصیت های عادی تا بیماران شدید اعصاب و روان مثل بیماران اسکیزوفرنیا یا دوقطبی دیده می شود.

کاظمی پور اظهار داشت: روانشناسی در هر جای دنیا براساس فرهنگ آن جامعه متفاوت می شود مثلا یک فرد سایکوز در جهان غرب ممکن است از آسیب های آدم فضایی بترسد اما در فرهنگ دیگر از آسیب های اجنه یا همزاد ترس داشته باشد. 

وی با اشاره به اهمیت مسئله زبان گفت: زبان فارسی بسیار پرنقض و پرمحتواست آرایه های ادبی در آن زیاد است خود این یک مبحث بزرگی است افراد در قالب خرده فرهنگ ها احساسات خود را بیشتر با رفتار و نماد نشان می دهند. رفتارهایی چون چنگ زدن صورت هنگام فوت یا قرص خوردن برای اینکه حال بدمان را نشان دهیم اینها نشانه تأثیرات فرهنگ و زبان بر شخصیت است.

کاظمی پور با اشاره به اینکه اغلب کتاب ها در ایران در زمینه روانشناسی ترجمه ای هستند گفت: به همین جهت احساس کردم که داشتن کتاب در زمینه طرحواره درمانی و اختلال شخصیت وسواسی جبری لازم است. برای نگارش این کتاب مجموعه اطلاعات از فیلم داستان اشعار مشاهدات روزمره و مطالعات تاریخی را گردآوری کردم.

وی در ادامه درباره علل نگارش کتاب در زمینه طرحواره درمانی افزود: رویکرد طرحواره درمانی یک رویکرد عمیق و یکپارچه است از کودکی به مباحث و نظریات پرداخته و فرهنگ ایران را درنظر گرفته و طبق یک ساختار تحلیلی و چشم انداز درمانی براساس مشکلات شخصیتی مباحث ین کتاب ارائه شده است.

این نویسنده اظهار داشت: طرحواره در معنای عام به «تله» گفته می شود یک دریافت یا درک جدید و شناخت جدید کودک از خود و افراد اطرافش است که دراین کتاب به اختلال شخصیت وسواسی ـ جبری پرداختیم و تمام رفرنس ها و پژوهش های مرتبط را گرد آوردیم. مخاطبان اصلی این کتاب روانشناسان دانشجویان رشته روانشناسی و روانپزشکان حوزه اختلال شخصیت هستند البته مطالعه این کتاب برای عموم مردم نیز خالی از فایده نیست و کمک کننده است.

عضو رسمی انستیتو طرحواره درمانی ایران و عضو رسمی مرکز جهانی مطالعات سلامت روان آلمان اظهار داشت: به تازگی نگارش کتاب دیگری را هم شروع کردم که امیدوارم تا سال آینده به مرحله چاپ برسد این کتاب نیز به نوعی داستان زندگی خودم در قالب داستان و تا حدودی اتوبیوگرافی با نام «هستی آذرمگین من» است. از تصاویر شخصی نیز در این کتاب برای تجسم و درک بهتر مفاهیم انتزاعی استفاده کردم حتی معادل های فارسی برای کلمات مثل شازده خاتون اندرونی و … نیز استفاده شده است.

وی که در مرکز فوق تخصصی طرحواره درمانی راد شیراز مشغول فعالیت است گفت: کتاب طرحواره درمانی دستاورد کار حرفه ای درمانی من از دوازده سال گذشته است و طبیعتا برایم خیلی ارزشمند است که در تیراژ هزار نسخه با بهای ۱۹۵ هزار تومان به فروش می رسد و کل هزینه ها شخصی تامین شده است.

دکمه بازگشت به بالا