تاکید مقام آمریکایی بر مراقبت از سلامت روان نوجوانان؛ بر شبکههای اجتماعی «برچسب هشدار» بزنید
یک مقام ارشد بهداشتی در ایالات متحده از قانونگذاران خواست تا به دلیل اثرات مخرب شبکههای اجتماعی بر سلامت روانِ کودکان و نوجوانان، برچسب هشدار سلامت مانند آنچه در حال حاضر روی پاکتهای سیگار درج میشود، برای این شبکهها نیز الزامی شود.
به گزارش ترند روز، دکتر «ویوک مورتی»، جراح عمومی در ایالات متحده در مقالهای که نیویورک تایمز به چاپ رسانده است گفت شبکههای اجتماعی یک عامل مؤثر در بحران سلامت روان در میان نوجوانان است. بنابراین وی لازم دانست تا والدین و فرزندانشان با اعلام هشدار از این موضوع آگاه شوند.
او به دلیل حضور ۹۵ درصدی جوانان در شبکههای اجتماعی، ضرورت این اقدام را فوری دانست و گفت: زمان آن فرا رسیده است که برچسب هشدار را در پلتفرمهای شبکههای اجتماعی الزامی کنیم، با این پیام که این شبکهها با آسیبهای سلامت روانی قابل توجهی برای نوجوانان همراه است.
برچسب هشداری که توسط «جراح کل ایالات متحده آمریکا» به عنوان مجری خدمات بهداشت عمومی ایالات متحده بر روی محصولات توصیه میشود، در مورد سلامت محصولات هشدار میدهد.
او در اینباره افزود: این برچسب هشدار که مستلزم اقدام کنگره است، مرتبا به والدین و نوجوانان یادآوری میکند که امن بودن شبکههای اجتماعی ثابت نشده است.
به گزارش یورونیوز، وی همچنین در مورد موثر بودن این برچسبها در مورد محدودیت استفاده از سیگار گفت: شواهد به دست آمده از مطالعات تنباکو نشان میدهد که برچسبهای هشداردهنده می توانند با افزایش آگاهی مردم، رفتارها را تغییر دهند و با همین شیوه، استفاده ۴۲ درصدی سیگار در بین مردم در سال ۱۹۶۶ به ۱۲ درصد کاهش یافته است.
ابتلای ۲ برابری به افسردگی و اضطراب
دکتر مورتی با استفاده از دادههای موجود هشدار داد کودکانی که روزانه به طور متوسط سه ساعت یا بیشتر در شبکههای اجتماعی وقت میگذرانند، ۲ برابر بیشتر در معرض ابتلا به علائم اضطراب و افسردگی هستند. به ویژه آنکه متوسط میزان استفاده نوجوانان ۴.۸ ساعت در روز است.
وی در مورد امن نبودن شبکههای اجتماعی برای جوانان پیشتر نیز گفته بود سیاستگذاران همانطور که به مواردی مانند صندلی ماشین، شیر خشک نوزاد، دارو و سایر محصولات مورد استفاده کودکان رسیدگی میکنند، باید قوانینی در حوزه شبکه های اجتماعی نیز تنظیم کنند.
شرکتهای شبکههای اجتماعی در حال حاضر اجازه ثبتنام کودکان زیر ۱۳ سال را نمیدهند اما کودکان اغلب به راحتی می توانند این محدودیت را دور بزنند.
مورتی در این مقاله آسیبهای شبکههای اجتماعی را نتیجه انتشار فناوری بدون «اقدامات ایمنی کافی، شفافیت یا پاسخگویی» دانسته بود.
مجری بهداشت عمومی در ایالات متحده آمریکا توصیه میکند که شرکتها میبایست دادههای مربوط به اثرات سلامتی را با دانشمندان مستقل و مردم به اشتراک بگذارند و اجازه وضع قوانین ایمنی مستقل را بدهند. کاری که از انجام آن خودداری میکنند. مدارس و والدین نیز باید اوقات بدون تلفنهمراه را فراهم کنند.
در اروپا، قانون خدمات دیجیتال با هدف حفظ امنیت آنلاین کاربران و محدود کردن انتشار محتوای غیرقانونی در حوزههایی همچون سوء استفاده جنسی از کودکان تدابیر تنبیهی شدیدی را اندیشیده است. شرکت های فناوری در صورت تخلف با جریمه تا ۶ درصدی از درآمد جهانی خود مواجه میشوند که میتواند به میلیاردها دلار جریمه یا حتی ممنوعیت کار در اتحادیه اروپا بیانجامد.
انتهای پیام