برای سفر به ترکیه چند لیر ببریم؟
سفر حسابوکتاب دارد، مخصوصا مسافرتهای خارجی مثل . از قبل باید بدانید چه هزینههایی برای قبل از سفر در نظر بگیرید و برای خرید بلیط و رزرو هتل برنامه داشته باشید. هزینه سفر به استانبول به عوامل مختلفی بستگی دارد، اینکه با چه وسیله نقلیهای سفر کنید و کجا اقامت کنید…چقدر خرید کنید یا در چه رستورانی غذا بخورید…بههرحال داشتن اطلاعات کافی پیش از سفر به شما کمک میکند تا سفر بهتری را تجربه کنید. توجه داشته باشید که هزینههای اعلامشده در مقاله بهصورت تقریبی است و همانطور که میدانید عوامل متعددی در هزینههای نهایی نقش دارد.
واحد پول ترکیه چیست؟
واحد پول کشور ترکیه لیر است که با نماد (₺) شناخته میشود. اولین چیزی که هنگام سفر به استانبول یا هر کشور خارجی دیگر با آن مواجه خواهید شد، واحد پول ترکیه است. شاید صحبتکردن درباره واحد پول کشور شناختهشدهای مانند ترکیه کاری پیشپاافتاده به نظر برسد اما این مقاله برای اطلاعرسانی همگانی افراد، با هر سطح دانش است، بنابراین بهتر است از جزییات شروع کنیم.
واحد زیرین لیر ترکیه، کروش است که هر لیر برابر است با ۱۰۰ کروش. هنگام سفر به استانبول، خرید لیر از دو راه امکانپذیر است:
- تهیه لیر از صرافیهای ایران بهصورت مستقیم
- تهیه دلار از صرافیهای ایران و تبدیل آن به لیر در صرافیهای ترکیه
راهحل میانبر: در طول سفر بخشی از پول خود را بهصورت لیر و بخشی را بهصورت دلار همراه داشته باشید و در مواقع ضروری هرکدام که نیاز بود استفاده کنید. این کار به مدیریت هزینه سفر به استانبول کمک میکند.
اطلاعات ضروری قبل از سفر به استانبول
معرفی شهر استانبول سر دراز دارد اما اگر بخواهیم در حد اولیه اطلاعات کلی این شهر را در اختیار شما قرار دهیم:
- زبان رایج در استانبول، زبان ترکی است اما اکثر مردم توانایی مکالمه انگلیسی در حد اولیه را دارد.
- واحد پول ترکیه لیر است.
- ساعت رسمی ۳۰ دقیقه عقبتر از ساعت ایران است.
- دین اکثر مردم ترکیه اسلام است اما اقلیتهای مذهبی دیگری نیز در این شهر زندگی میکنند.
- آب شهری استانبول برای آشامیدن مناسب نیست و بهتر است از آب معدنی استفاده کنید.
هزینههای پیش از سفر به کشور زیبای ترکیه
پیش از سفر به ترکیه، تعدادی هزینه ثابت وجود دارد که بههرحال باید آنها را برای سفر خود در نظر بگیرید که هزینه سفر به استانبول را محاسبه کنید. توجه داشته باشید که این هزینهها ممکن است سالانه تغییر کند، در این مقاله آخرین نرخ مربوط به هرکدام از این موارد در سال ۱۴۰۰ ذکر شده است. لازم به ذکر است که سفر به ترکیه نیازی به ویزا ندارد، بنابراین هزینههای پیش از سفر به دو دسته کلی تقسیمبندی میشود:
- هزینه صدور یا تمدید پاسپورت: خروج از کشور با هر مقصدی که در نظر داشته باشید، نیازمند پاسپورت است. اگر قبلا سفر خارجی نداشتهاید، باید برای دریافت آن اقدام کنید، اگر هم زمان زیادی از صدور پاسپورتتان گذشته باید به فکر تمدید آن باشید. طبق هزینههای سال ۱۴۰۰ شامل هزینههای زیر است:
هزینه صدور گذرنامه: ۱,۲۵۰,۰۰۰ ریال
هزینه عوارض شهرداری: ۶۲,۵۰۰ ریال
خدمات گذرنامه: ۷۳۱,۵۲۰ ریال
هزینه عکاسی و احراز هویت که در کیوسکهای مستقر در دفاتر بهصورت جداگانه انجام میشود: ۴۳۰,۰۰۰ ریال
- عوارض خروج از کشور: عوارض خروج از کشور، مبلغی است که هر فرد هنگام خروج از کشور به دولت پرداخت میکند. طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۱، مبلغ برای هر نفر در بار اول ۴۰۰ هزار تومان، برای بار دوم ۶۰۰ هزار تومان و برای دفعات سوم به بعد ۸۰۰ هزار تومان است. این هزینه از طریق سامانههای الکترونیکی پرداخت میشود.
هزینه سفر به استانبول برای بلیط
شما میتوانید با درنظرگرفتن بودجه خود، برای سفر به استانبول از وسایل نقلیه مختلفی استفاده کنید که در ادامه هزینه بلیط هرکدام از این موارد شرح داده شده است:
هزینه بلیط هواپیما به استانبول
هواپیما اولین و راحتترین گزینه برای سفر به استانبول است. اگر ساکن شهری غیر از تهران هستید، به شما پیشنهاد میکنیم برای کاهش هزینههای خود ابتدا خود را به تهران یا تبریز برسانید و برای سفر خود، بلیط هوایی مستقیم به استانبول را از یکی از این دو شهر تهیه کنید. بهتر است بدانید که معمولا هزینه بلیط چارتری کمتر از بلیط سیستمی است.
هزینه بلیط قطار به استانبول
هزینه سفر به استانبول با قطار کمتر است، اما طبیعتا زمانبر خواهد بود و برای انتخاب زمان سفر خود گزینههای محدودی خواهید داشت. برای سفر با قطار باید بلیط قطار تهران به آنکارا را تهیه کنید و پس از رسیدن به آنکارا، سوار قطار سریعالسیر یا معمولی آنکارا به استانبول شوید که هزینه آن در بازه ۷۵ تا ۹۰ لیر قرار میگیرد.
لازم به ذکر است که فعالیت خطوط قطار تهران به وان و تهران به آنکارا از زمان شیوع ویروس کرونا متوقف شده است و این گزینه برای سفر به استانبول روی میز نیست.
هزینه سفر به دیدنیترین شهر ترکیه با وسیله نقلیه شخصی
هزینه سفر به استانبول با ماشین شخصی در نگاه اول کم به نظر میرسد، اما اگر کمی با دقت به جزییات سفر نگاه کنید، متوجه هزینههای ریزودرشت این روش خواهید شد. سفر با ماشین شخصی از طریق مرز بازرگان امکانپذیر است اما هزینه گزاف بنزین در ایران و پس از مرز ترکیه (هر لیتر بین ۷ تا ۸ لیر) نیز بسیار زیاد خواهد شد. علاوه بر هزینه بنزین، عوارضهای متعدد پس از مرز ترکیه و نیاز به گواهینامه و پلاک ماشین بینالمللی هم باید حتما در نظر داشته باشید.
رزرو هتل در کل هزینه سفر به استانبول چطور است؟
بهعنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری در ترکیه، گزینههای زیادی برای اقامت توریستها دارد. تعداد بسیار زیاد است و همین موضوع فرآیند انتخاب را کمی سخت میکند. اولین کاری که در چنین موقعیتی باید انجام دهید، درنظرگرفتن بودجه خود برای هزینه سفر به استانبول و مبلغی است که ترجیح میدهید برای هتل هزینه کنید.
هزینه سفر به استانبول که تا الان گفتم، کاملا تقریبی است، طبیعتا هزینه رزرو هتل استانبول به شرایط و امکانات هتل نیز بستگی دارد و ممکن است هتلهای گرانتری هم در لیست رزرو به چشمتان بخورد. اگر میخواهید هزینه کمتری صرف هتل بکنید دو راهحل برای شما داریم:
سفر در زمستان: ترکیه در فصل زمستان بهخاطر آبوهوای سردی که دارد، مسافر کمتری دارد، بنابراین امکان رزرو ارزان بلیط استانبول در زمستان بیشتر است.
رزرو هتل از قبل: اگر هتل دلخواه خود را از چند ماه قبل شناسایی و رزرو کنید، قطعا با هزینه کمتری موفق به رزرو بلیط خواهید شد و اقامتتان در استانبول بهصرفهتر خواهد بود.
هزینه سفر به استانبول و شکمگردی در رستوران
همه میدانند که استانبول شهر خوشگذرانی و خرید و شکمگردی است که همین هزینه سفر به استانبول را زیاد میکند! کافهها و رستورانهای رنگارنگ با غذاهای خوشعطر و طعم شما را به سمت خود میکشاند. ازجمله غذاهای معروف ترکیه میتوان به انواع کباب، پیده، لاحمعجون، مانتی، بورک، سیمیت و… اشاره کرد که از خیر هیچکدام نمیتوان بهراحتی گذشت.
هزینه سفر به استانبول که برای صرف غذا در نظر میگیرید، بسته به نوع رستوران و غذایی که انتخاب میکنید متفاوت است. اگر بخواهیم بهطورکلی هزینه خوردوخوراک در رستورانهای استانبول را دستهبندی کنیم:
- هزینه رستورانهای ارزان در استانبول برای هر نفر از ۵۰ لیر شروع میشود.
- هزینه رستورانهای متوسط در استانبول برای هر نفر از ۱۰۰ لیر شروع میشود.
- هزینه رستورانهای لوکس در استانبول برای هر نفر از ۱۵۰ لیر شروع میشود.
- هزینه فستفود مثل مکدونالد برای هر نفر تقریبا ۳۵ لیر است.
هزینه سفر به استانبول برای خوردوخوراک
باتوجهبه اینکه گاهی ممکن است برنامه سفر از مسیر خود خارج شود، علاوه بر هزینههای رستوران، بهتر است از رنج قیمتی برخی از خوراکیهای اساسی در استانبول باخبر باشید.
- یک بطری آب ۱.۵ لیتری: حدود ۲ لیر
- نان: حدود ۳.۵ لیر
- برنج یک کیلویی: شروع قیمت از ۱۵ لیر
- سینه مرغ یک کیلویی: شروع قیمت از ۴۵ لیر
- تخممرغ ۶عددی: ۱۴ لیر
- موز (یک کیلو): ۹ لیر
- پرتقال (یک کیلو): ۷ لیر
- سیب (یک کیلو): ۶.۵ لیر
- خیار (یک کیلو): ۱۵ لیر
- گوجهفرنگی (یک کیلو): ۵ لیر
- هویج (یک کیلو): ۷ لیر
هزینه بازدید از جاهای دیدنی استانبول
استانبول پر از مکانهای تاریخی و جاهای دیدنی است که حتما باید بخشی از سفر خود را به بازدید از آنها اختصاص دهید. هزینه سفر به استانبول برای بازدید از اماکن گردشگری استانبول مهم است، چون باید بلیط ورودی تهیه کنید. قیمت بلیط ورودی برخی از جاهای دیدنی مهم استانبول عبارت است از:
- کاخ توپکاپی: هزینه ورودی کاخ ۶۰ لیر و هزینه بازدید از بخشهای مختلف آن ۴۰ و ۳۰ لیر است.
- مسجد ایاصوفیه: ورودی باتوجهبه اینکه این محل بهعنوان مسجد بازگشایی شده، دیگر هزینه ورودی ندارد.
- کاخ دولمه باغچه: هزینه ورودی و بازدید از بخشهای مختلف این کاخ ۴۰ و ۵۰ لیر است.
- باسیلیکا سیسترن: ۳۰ لیر
- آکواریوم سی لایف: ۷۹ لیر
هزینه خرید و سوغاتی در استانبول
هزینه سفر به استانبول بهخاطر خاطر بازارها و مراکز خرید زیادی که دارد گاهی افزایش مییابد؛ در واقع میتوان خریدکردن را یکی از تفریحات اساسی در سفر به استانبول دانست. فروشگاههای رنگارنگ از برندهای مهم و مغازههایی با خوراکیها و سوغاتیهای متنوع یکی از نقاط قوت استانبول بهعنوان مقصدی برای گردشگری است.
بهتر است مقدار از بودجه سفر خود را برای خرید و تهیه سوغاتی کنار بگذارید. البته اگر در ماههای حراج به استانبول سفر کنید، میتوانید همهچیز را با قیمت مناسبتری تهیه کنید.
بهطورکلی متوسط هزینه خرید برخی از اقلام مصرفی در استانبول به شرح زیر است:
- یک جفت کفش با برند معمولی: شروع قیمت از ۲۰۰ لیر
- شلوار جین: شروع قیمت از ۸۰ لیر
- تیشرت مردانه: شروع قیمت از ۴۰ لیر
- پیراهن زنانه: شروع قیمت از ۷۰ لیر
هزینه حملونقل درونشهری در استانبول
برای گشتوگذار در استانبول میتوانید از وسایل حملونقل عمومی ازجمله اتوبوس، مترو، قطارهای شهری، تراموا، کشتی، تاکسی دریایی و… استفاده کنید. پرداخت هزینه تمام وسال حملونقل درونشهری بهکمک امکانپذیر است.
استانبول کارت در واقع بلیط الکترونیکی شارژی است که هزینه سفر به استانبول را کمتر میکند. شما میتوانید از باجههای بلیط مخصوص در کنار ایستگاههای وسایل نقلیه تهیه کنید. هزینه خرید استانبول کارت ۱۳ لیر است که شارژ مجدد میشود. هر شخص باید استانبول کارت جداگانه داشته باشد و کودکان زیر شش سال نیازی به بلیط ندارند.
علاوه بر این امکان استفاده از تاکسی و سیستم آنلاین گرفتن تاکسی مثل اوبر نیز وجود دارد. تاکسی گرانترین وسیله نقلیه است که هزینه آن بر اساس تاکسیمتر محاسبه میشود و روی هزینه سفر به استانبول اثر میگذارد؛ هزینه سوارشدن تاکسی معمولی حدودا ۵.۵۵ لیر و هزینه هر کیلومتر ۳.۴۵ لیر است. معمولا هزینه اوبر حدود ۲۰ درصد کمتر از تاکسی است و در کوتاهترین زمان ممکن به شما میرسد.