طرز تهیه سالاد جوانه گندم مجلسی
استفاده از سالادها در افراد به منظور حفظ سلامتی بدن به امری بسیار مرسوم تبدیل شده است. بسیاری از سالادها ترکیبی از گیاهان و صیفی جات حاوی فیبر بالا بوده که کمک بسیاری در هضم غذا می کنند. یکی از ترکیبات بسیار مغذی برای بدن بوده که افراد تمایل بالایی برای استفاده از آن ندارند. متخصصان تغذیه برای رفع این مشکل توصیه می کنند این جوانه را در سالادهای مختلف امتحان کنید تا از فواید بی نظیر آن بی نصیب نمایید. در این مطلب شما را با چند سالاد جوانه گندم آشنا خواهیم کرد.
جوانه گندم چیست؟
جوانه گندم بخشی از هسته گندم است. جوانه گندم همراه با پوسته از محصولات گندم تصفیه شده – مانند محصولاتی که از آرد سفید استفاده می کنند – حذف می شود تا بتوان آن ها را برای مدت طولانی تری نگهداری کرد. جوانه گندم به برخی از گرانولا غلات و نان ذرت اضافه می شود و حتی می توان به صورت خام نیز آن را یافت.
این یک رویه محبوب برای آشپزی و استفاده در پای میوه ماست بستنی و انواع سالاد است. سالاد جوانه گندم یکی از محبوب ترین و پرخاصیت ترین انواع سالاد است. این جوانه می تواند جایگزین سالم تری برای آرد سوخاری در انواع کوفته میت لوف و نان برای گوشت باشد. جوانه گندم به صورت مایع و ژل کپ نیز موجود است و همچنین می توان از آن به عنوان یک افزودنی یا مکمل غذایی استفاده کرد.
فواید فوق العاده جوانه چیست؟
کارشناسان می گویند جوانه گندم به عنوان یک مکمل در غذاها ارزش غذایی بسیار خوبی دارد. این منبع عالی حاوی پروتئین های گیاهی فیبر و چربی های سالم و همچنین منبع خوبی از منیزیم روی تیامین فولات پتاسیم و فسفر است. جوانه گندم سرشار از و یک ماده مغذی و ضروری با خواص آنتی اکسیدانی است. قیمت پودر جوانه گندم به حجم و برند آن بستگی دارد.
تحقیقات نشان می دهد که آنتی اکسیدان منبع بسیار مهم برای پیشگیری از بیماری هاست. وجود این ترکیب در جوانه به تقویت ایمنی شما سلامت قلب و سیستم عروقی شما کمک کند. به گفته سازمان ایمنی غذای اروپا شواهدی مبنی بر تاثیر روغن جوانه گندم بر کاهش سطح کلسترول بدن نیز یافت شده است.
جوانه گندم به همراه بذر کتان هر دو برای حفظ سلامت قلب در زنان یائسه استفاده می شوند. علاوه بر این برخی تحقیقات نشان می دهد که جوانه گندم نیز می تواند به درمان علائم یائسگی کمک کند. متخصصان تغذیه معتقدند یکی از بهترین روش ها برای بهره گیری از این فواید استفاده و مصرف سالاد جوانه گندم در رژیم غذایی روزانه افراد است.جوانه گندم به عنوان یک مکمل در غذاها ارزش غذایی بسیار خوبی دارد.
آیا مصرف جوانه عوارض دارد؟
مکمل های حاوی جوانه گندم دارای هستند به همین علت افرادی که به گلوتن حساسیت دارند باید از مصرف این جوانه خودداری کنند. همچنین افرادی که در رژیم خود باید از کربوهیدرات کم استفاده کنند باید مراقب سهم جوانه گندم خود باشند زیرا یک فنجان آن حاوی تقریبا 60 گرم کربوهیدرات است.
روغن جوانه گندم سرشار از تری گلیسیرید است. افراد مبتلا به بیماری قلبی و همچنین افرادی که در معرض خطر بالای انواع بیماری قلبی هستند باید میزان مصرف خود را کنترل کنند زیرا سطوح بالای تری گلیسیرید با اثرات نامطلوب سلامتی مرتبط است. عصاره جوانه گندم در برخی افراد عوارض جانبی خفیفی ایجاد میکند که شامل اسهال حالت تهوع و سرگیجه است.
طرز تهیه 3 سالاد فوق العاده با جوانه
جوانه گندم را می توان به صورت تازه در انواع سالاد و سوپ مورد استفاده قرار داد و یا اینکه آن را آسیاب یا پودر نموده و همراه با ماست یا شیر میل نمود. در ادامه قصد داریم شما را با طرز تهیه چند سالاد جوانه گندم آشنا کنیم که همگی سالاد سالم سبک و بسیار خوشمزه هستند و شما می توانید مواد داخل آن را به سلیقه خود تغییر دهید.
سالاد جوانه گندم با قارچ
یکی از انواع سالادهای خوشمزه و سالم سالاد جوانه گندم و قارچ بوده که بسیار ساده است و دارای مقادیر بالای سبزیجات و صیفی جات است. استفاده از جوانه گندم که سرشار از ویتامین های مختلف به همراه مواد مغذی فراوان است این سالاد را کمی متفاوت کرده است.
مواد اولیه
- جوانه گندم: 2 فنجان
- برگ بو: 3 عدد
- آویشن: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار کم
- روغن زیتون: به مقدار لازم
- پیاز قرمز: 1 عدد
- رزماری: یک شاخه
- قارچ: 1 بسته
- آب مرغ: نصف فنجان
- جعفری خرد شده: 1 دسته
- سیر: 2 حبه
- جوانه های گندم را به همراه برگ های بو و مقادیر لازم از آویشن و نمک داخل آب بریزید و گاز را روشن کنید تا آب به مرحله جوش آمدن برسد.
- در ظرفی جداگانه پیاز قرمز و حبه های سیر به همراه رزماری و نمک را در روغن زیتون سرخ کنید. مدت زمان تفت برای پیاز 6 الی 7 دقیقه و برای سیر 2 الی 3 دقیقه خواهد بود.
- پس از مدتی آب مرغ را به همراه قارچ ها درون ظرف ریخته با مخلوط پیاز و سیر ترکیب کنید تا قارچ ها کامل پخته شود.
- سپس جوانه گندم را برای آماده شدن سالاد به ترکیب اضافه کرده و اجازه دهید آب آن به صورت کامل تبخیر شود.
- برای تزیین جعفری خرد شده را به آن اضافه کنید.
ارزش غذایی سالاد جوانه گندم با قارچ
کل این سالاد حاوی 500 کالری است که اگر تقسیم بر 5 شود هر نفر یک پنجم این میزان را دریافت می کند.
- کالری: 500
- کربوهیدرات: 10.8 گرم
- چربی: 4.1 گرم
- پروتئین: 4.2 گرم
سالاد جوانه و کلم
مواد اولیه
- جوانه گندم: 1 پیمانه
- روغن زیتون: یک سوم پیمانه
- سرکه بالزامیک: 2 قاشق غذاخوری
- نمک: نصف قاشق چای خوری
- فلفل: به مقدار کافی
- کلم قرمز: 1 عدد
- پیاز قرمز: نصف 1 عدد
- سس خردل: 2 قاشق چای خوری
سالاد جوانه گندم و کلم قرمز یکی از سالاد های پر ویتامین و خوشمزه است. قیمت محصولات شرکت بیز از سوی شرکت تعیین میشود.
- ابتدا روغن زیتون به همراه سس خردل سرکه بالزامیک مقدار کمی نمک و مقادیر کافی فلفل در کاسه ای خوب مخلوط کنید.
- جوانه های گندم را بعد از شستن کامل به همراه 8 لیوان آب داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید با حرارت بالا به جوش آید.
- سپس به مدت 20 الی 30 دقیقه اجازه دهید جوانه گندم به طور کامل پخته شود.
- بعد از خرد کردن کلم قرمز و پخته شدن جوانه گندم آن ها را به ترکیب داخل کاسه اضافه کرده تا طعم ها به توازن برسند.
ارزش غذایی سالاد جوانه گندم با کلم
کل این سالاد حاوی 559 کالری است که اگر تقسیم بر 5 شود هر نفر یک پنجم این میزان را دریافت می کند.
- کالری: 559
- کربوهیدرات: 24.26 گرم
- چربی: 6.18 گرم
- پروتئین: 8.24 گرم
سالاد جوانه و گردو
مواد اولیه
- جوانه گندم: 2 فنجان
- روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
- نمک: به میزان کم
- پیاز زرد: 1 عدد متوسط
- برگ آویشن: 1 قاشق چای خوری
- گردو: نصف پیمانه
- عسل: 2 قاشق چای خوری
- کشمش: نصف فنجان
- سرکه بالزامیک: 1 قاشق غذاخوری
- پیازچه: 3 عدد
- جعفری یا گشنیز: نصف فنجان
ارزش غذایی سالاد جوانه گندم با گردو
کل این سالاد حاوی 1219 کالری است که اگر تقسیم بر 5 شود هر نفر یک پنجم این میزان را دریافت می کند. یعنی:
- کالری: 243.5
- کربوهیدرات: 19.62 گرم
- چربی: 13.28 گرم
- پروتئین: 1.7 گرم
طرز تهیه سالاد جوانه گندم و گردو
- به مدت 20 الی 30 دقیقه جوانه های گندم را داخل قابلمه به همراه آب و نمک بپزید.
- سپس آن ها را آبکش کرده و اجازه دهید تا خنک شود.
- در ظرفی دیگر مقداری روغن زیتون ریخته و پیاز را به همراه نمک سرخ کرده تا کمی رنگ قهوه ای طلایی به خود بگیرد.
- سپس بقیه مواد شامل پیازچه خرد شده سرکه بالزامیک برگ آویشن را با نمک به ترکیب اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
- کشمش و گردو را به ترکیب اضافه کرده و گاز را خاموش کنید.
در کاسه ای جوانه گندم و ترکیبات را اضافه کرده و خوب آن را مخلوط کنید. در انتها عسل را برای تزیین و طعم بهتر زمانی که می خواستیم در به سراغ یک دستور تهیه دیگر برای شما برویم به دنبال غذایی بودیم که همه چیزتمام باشد.
هم سلامت شما را تضمین کند هم از طعم فوق العاده و متفاوت آن لذت ببرید و هم در کم تر از ۳۰ دقیقه آماده شود. با کمی جست وجو و ارزیابی کاندید های رنگارنگ سالاد جوانه گندم برنده نهایی این رقابت شد. این بلاگ مخصوص دوست د اران غذاهای سالم رژیمی سریع و مفید است؛ پس سریعا به سراغ خواندنش بروید. مناسب ترین قیمت سبوس برنج قهوه ای دکتر بیز برای لاغری را از ما بخواهید.
سالاد جوانه گندم سالم و مقوی
- مدت زمان آماده سازی: ۲۴ ساعت
- مدت زمان پخت: حدود ۳۰ دقیقه
- تعداد افراد: ۴ نفر
مواد لازم برای سالاد جوانه گندم
- گندم نرم شده در آب (به مدت یک شب) ۱ فنجان
- دانه های سویای نرم شده در آب (به مدت یک شب) 1/2 فنجان
- جوانه های گندم (یا غلات دیگر) 1/2 فنجان
- دانه های شنبلیله جوانه زده ۱ قاشق غذاخوری
- پیاز ۱ عدد
- گوجه فرنگی ۱ عدد
- پیازچه ۱ عدد
- خیار کوچک (ریز خردشده) ۱ عدد
- زیتون خردشده (اختیاری) ۲ عدد
- سرکه سفید ۲ قاشق چای خوری
- آب لیمو ۱ قاشق چای خوری
- پودر قند ۱ قاشق چای خوری
- پودر زیره 1/4 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه 1/4 قاشق چای خوری
- روغن زیتون ۱ قاشق چای خوری
مواد لازم برای تزئین سالاد جوانه گندم
- برگ نعنای تازه ۳ شاخه
- شوید خردشده ۱ قاشق چای خوری
- زیتون ۲ عدد
طرز تهیه سالاد جوانه گندم با سس رژیمی
- دانه های کامل گندم و سویا را بپزید. توصیه می شود در زمانی که عجله دارید از زودپز و با فشار ۶-۷ استفاده کنید.
- پس از پخت دانه ها آب اضافی را دور بریزید و دانه ها را روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا کاملا آب آن ها گرفته شود.
- اجازه دهید که گندم و سویا خنک شوند.
- سیر را له و تمام ظرف سالاد را به خوبی به آن آغشته کنید.
- دانه های پخته شده و جوانه گندم را در این کاسه بریزید.
- حالا نوبت آن است تا پیازچه گوجه فرنگی خیار و زیتون خرد شده را به مواد اضافه کنید.
- برای درست کردن سس رژیمی سالاد یک بطری یا ظرفی کوچک با دری که محکم بسته شود بردارید و در آن روغن زیتون بریزید.
- آب لیمو نمک شکر فلفل زیره و سرکه سفید را به روغن زیتون اضافه کنید.
- باقی مانده سیر له شده را هم به آن اضافه کنید. عطر سیر و طعم تند وتیز آن این سالاد را بی نظیر می کند.
- در بطری را ببندید و آن قدر مواد را تکان دهید تا کاملا ترکیب شوند.
- سیر را خارج و سس را به سالاد اضافه کنید.
- از دستان پرتوان خود کمک بگیرید و مواد سالاد را هم بزنید تا سس جادویی حسابی با مواد دیگر ترکیب شود.
- ظرف سرو را انتخاب کنید و مواد را روی آن بریزید.
- با برگ نعنا گشنیز و زیتون خلال شده آن را تزئین کنید.
- سالاد جوانه گندم را حداقل نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا هم طعم ها به خوبی باهم ترکیب شوند و هم سالاد برای سرو سرد شود.