اسم قرص خواب آور بسیار قوی بدون نسخه
زمان مطالعه: 9 دقیقه
همه ما بعد از گذراندن یک روز طولانی و پرکار به یک خواب با کیفیت و آرام نیاز داریم. خواب راحت موجب رفع خستگی ناشی از فعالیت های روزمره و همچنین تجدید قوا برای ادامه زندگی می شود. اما اختلال در خواب و مشکل بی خوابی بر کیفیت زندگی نیز تاثیر می گذارد. نخوابیدن به طور منظم می تواند اثر بسیار زیادی بر سلامت روحی و جسمی داشته باشد. در این مقاله از مجله سلامت مفیدطب در مورد علت های متفاوت بی خوابی و روش های درمان آن صحبت خواهیم کرد. همچنین بررسی خواهیم کرد که از چه محصولاتی می توان به عنوان یک خواب آور سریع بدون نسخه استفاده کرد.
اخبار اقتصادی با متنوع ترین اخبار و تحلیل های داخلی و خارجی در پیش بینی آینده به شما کمک می کند.
بی خوابی شبانه و علائم آن
همانطور که می دانید حدود یک سوم عمر هر فرد در خواب می گذرد و کیفیت دو سوم باقیمانده آن نیز بصورت کاملا مستقیم به خواب ارتباط دارد. کارشناسان متخصص در حوزه خواب با اتفاق نظر بر این عقیده هستند که هر شخصی در خوابیدن مشکل داشته و خواب راحتی نداشته باشد در بیداری نیز زندگی راحتی ندارد.
بی خوابی یا کم خوابی به طور معمول ناشی از اضطراب و تنش هیجانی است. از دیگر علل کم خوابی می توان احساس عدم امنیت، ترس از تنهایی، افسردگی و یا مصرف کافئین را نام برد. به تازگی محققان به این نتیجه رسیده اند که استفاده از تلفن همراه و شبکه های اجتماعی یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در بی خوابی است.
بسیاری از افراد بزرگسال بی خوابی کوتاه مدت یا حاد را تجربه می کنند که برای روزها تا هفته ها به طول می انجامد. این نوع از بی خوابی معمولاً نتیجه استرس و اتفاقات دردناک زندگی است. ولی برخی دیگر از افراد بی خوابی بلند مدت یا مزمن را تجربه می کنند که تا ماه ها به طول می انجامد. بی خوابی ممکن است یک مشکل اولیه باشد و یا به دلیل دیگر بیماری ها و داروهای مصرفی ایجاد شده باشد.
در واقع می توان بی خوابی را به سه نوع گذرا، حاد و مزمن تقسیم بندی کرد:
- بی خوابی گذرا: بین چند روز تا یک هفته طول می کشد و ممکن است دلیل آن استرس باشد.
- بی خوابی حاد: بین سه هفته تا شش ماه طول می کشد و نام دیگر آن بی خوابی کوتاه مدت است.
- بی خوابی مزمن: این نوع بیشتر از یک سال و حتی سال ها طول می کشد که علت آن مشکلات روانی و بیماری های زمینه ای است.
از جمله علائمی که نشان دهنده بی خوابی هستند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مشکل به خواب رفتن در هنگام شب
- قطع شدن خواب و بیدار شدن متعدد در طول شب
- بیدار شدن در صبح خیلی زود
- احساس بی حالی و کسلی بعد از خواب و در طول روز
- زودرنجی، افسردگی و اضطراب
- عدم تمرکز روی وظایف و ضعیف شدن توان یادآوری وقایع
- نگرانی مداوم در مورد خواب
علت بی خوابی
به طور معمول هر بی خوابی که تجربه می کنید، ارتباط زیادی با علل زمینه ای دارد. بی خوابی می تواند در هر سنی اتفاق بیفتد، اگرچه بیشتر در بزرگسالان ایجاد می شود.
معمول ترین دلایلی که می توانند منجر به بی خوابی شوند، عبارتند از:
استرس، دیر شام خوردن، عادات خواب بد و نامناسب، مسافرت، اختلالات روانی، برخی بیماری ها و مصرف بعضی از داروها، مصرف کافئین و نیکوتین، داشتن درد مزمن، آپنه خواب و سایر اختلالات خواب، افسردگی، یائسگی و…
استرس، اضطراب، نگرانی های شغلی و خانوادگی، همگی از عوامل مهم و موثر در ایجاد بی خوابی شبانه هستند.
استرس و اضطراب از مهم ترین دلایل بی خوابی هستند. زمانی که نمی توانید احساس نگرانی و ترس مداوم خود را تسکین دهید، ممکن است به سختی به خواب بروید. نگرانی های شغلی، تحصیلی، مالی، خانوادگی و نگرانی در مورد وضعیت سلامتی، ذهن را در طول شب فعال نگه می دارد و خوابیدن را به کاری سخت و غیر ممکن تبدیل می کند. وقایع استرس زای زندگی مانند مرگ و یا بیماری یکی از اعضای خانواده، جدایی و یا از دست دادن کار هم ممکن است به بی خوابی منجر شود.
اگر بی خوابی منجر به عملکرد بد فرد در طول روز شود، لازم است برای شناسایی عامل ایجاد کننده آن و درمان به پزشک مراجعه کند. اگر پزشک تشخیص دهد که فرد به اختلال خواب مبتلا است، برای انجام آزمایش های بیش تر و تخصصی تر فرد را به مرکز اختلالات خواب ارجاع خواهد داد.
درمان بی خوابی
برای درمان بی خوابی و داشتن یک خواب راحت، اولین راهکار، تغییر عادت های خواب، اصلاح سبک زندگی و برطرف کردن بیماری ها و مشکلاتی است که منجر به بی خوابی می شوند. اگر راهکارهای درمانی موثر واقع نشود، پزشک درمان شناختی – رفتاری و درمان دارویی و یا مخلوطی از این دو را برای بالابردن کیفیت خواب به کار خواهد برد. در ادامه این مطلب شما را با انواع روش های درمان بی خوابی آشنا خواهیم کرد.
درمان شناختی رفتاری
درمان شناختی – رفتاری یا CBT به کنترل و یا محدود کردن افکار منفی که فرد را بیدار نگه می دارد کمک کرده و به صورت کلی به عنوان اولین قدم برای درمان بی خوابی شناخته می شود. باید گفت که این روش درمانی از نظر اثر بخشی مساوی و یا حتی بالاتر از داروها است.
- بخش شناختی این درمان به فرد آموزش می دهد تا باورهایی که بر کیفیت خواب او اثر می گذارند را شناخته و در نهایت آن ها را تغییر دهد.
- بخش رفتاری این روش به فرد کمک می کند تا عادت های خوبی برای خوابیدن داشته و از عادت هایی که او را از یک خواب خوب دور می کند، جلوگیری کند.
درمان دارویی
برخی از داروهایی که ممکن است پزشک برای درمان بی خوابی تجویز کند عبارتند از:
- اسزوپیکلون (Eszopiclone)
- راملتیون (ramelteon)
- زولپیدم (Zolpidem)
- زالپلون Zaleplon))
این داروها عوارض جانبی همچون خواب آلودگی در طول روز را به همراه دارند. از طرفی دیگر ممکن است فرد مصرف کننده به این داروها عادت کند. بنابراین در مورد طول مدت مصرف حتما با پزشک مشورت کنید.
اخبار خودرو: گروه صنعتی ایران خودرو ضمن انتقاد از انتشار برخی مطالب جهت دار و تخریبی در خبرگزاری های کشور، تاکید کرده ادعای احتکار در ایران خودرو که توسط برخی از این رسانه ها مطرح شده از سوی هیچ مرجع رسمی تایید نشده است.
نوع دیگری از داروهای خواب آور، مکمل های حاوی ملاتونین هستند. بدن شما به طور طبیعی هورمون ملاتونین را در طول چرخه خواب تولید می کند و تصور می شود که مکمل های ملاتونین ممکن است کمی زمان لازم برای به خواب رفتن را کاهش دهند.
لازم به ذکر است که ملاتونین در همه انواع بی خوابی موثر نیست. از مکمل های ملاتونین می توان در نوعی از بی خوابی که افراد در شروع خواب و به خواب رفتن مشکل دارند، استفاده کرد. ملاتونین در به هم ریختن خواب ناشی از مسافرت های طولانی مدت یا به اصطلاح “جت لگ” هم تاثیر دارد. همچنین در بی خوابی ناشی از مصرف برخی از داروهای بتابلاکر مثل بیزوپرولول می تواند موثر باشد.
ممکن است از مکمل های حاوی ملاتونین به عنوان قرص خواب آور سریع بدون نسخه یاد شود. از این قرص ها می توانید بدون نیاز به تجویز پزشک استفاده کنید، اما در مورد اینکه این قرص ها سریع عمل می کنند یا خیر، می توان گفت زمان اثر آن ها تقریبا بین یک الی دو ساعت طول می کشد. دقت داشته باشید که از مکمل های ملاتونین بیشتر از 2 الی 3 ماه نباید استفاده کنید.
راهکارهای سبک زندگی و درمان خانگی
با تغییر عادات بد و اصلاح سبک زندگی در طول روز می توانید خواب شبانه راحتی داشته باشید. در ادامه به برخی از راهکارها و توصیه های مفید در بهبود خواب اشاره خواهیم کرد:
- داشتن یک برنامه زمانی ثابت برای خواب
- انجام فعالیت روزانه و ورزش
- پرهیز از چرت عصرگاهی
- پرهیز یا کم کردن مصرف کافئین، نیکوتین و الکل
- پرهیز از خوردن شام سنگین
- ایجاد فضای خواب آرام و راحت
با اصلاح سبک زندگی، تغییر عادات بد روزمره و مصرف غذاها و دم نوش های آرام بخش، می توان به رفع بی خوابی کمک کرد.
همچنین می توانید از برخی دم نوش ها و عصاره های گیاهی نیز برای ایجاد آرامش و خواب راحت تر استفاده کنید. به طور مثال عصاره اسطوخودوس و عصاره بابونه چه به صورت چای و چه به صورت استنشاق رایحه می توانند موثر عمل کنند. نوشیدن شیر گرم قبل از خواب و یا چای گیاهی سنبل الطیب نیز در به خواب رفتن راحت تر شما تاثیر خواهند داشت.
برخلاف داروهایی که در قسمت قبل به آن ها اشاره شد، قرص خواب آور سریع بدون نسخه هم وجود دارد که برای تهیه آن ها از داروخانه ها، نیازی به تایید پزشک ندارید. این داروها معمولا دارای آنتی هستامین هستند. وابستگی به داروهای خواب آور حاوی آنتی هیستامین بسیار سریع است و برای یک یا چند شب بیشتر نباید استفاده شوند. دیفن هیدرامین و دوکسیلامین سوکسینات از جمله قرص های خواب آور سریع بدون نسخه هستند.
همانطور که قبلا گفتیم شما می توانید از مکمل های ملاتونین بدون نیاز به تجویز پزشک استفاده کنید. اما تاثیر قرص ملاتونین بر همه انواع بی خوابی اثبات نشده است و فقط در برخی موارد مثل بی خوابی به دلیل مسافرت، بی خوابی ناشی از شیفت کاری شبانه یا مشکل در به خواب رفتن می توانند موثر عمل کنند. مصرف قرص های ملاتونین به مدت دو الی سه ماه مشکلی ندارد و برای استفاده بیش تر از این زمان لازم است با پزشک مشورت کنید.
می توان گفت بهترین قرص خواب آور قوی بدون نسخه ملاتونین است که در دوزهای 1 تا 5 میلی گرم تهیه و تولید می شوند.
قرص ملاتونین 3 میلی گرم سیمرغ
این قرص حاوی مقدار کافی هورمون خواب است که مصرف آن باعث می شود مغز دوباره فعالیت طبیعی خود را از سر بگیرد و الگوی خواب شما به حالت عادی خود بازگردد.
برای استفاده از میلی گرم سیمرغ می توانید شبی یک عدد یک ساعت قبل از خواب و یا هنگام خواب میل کنید. برای مصرف بیشتر از 2 ماه لازم است با پزشک مشورت کنید.
قرص ملاتونین 5 میلی گرم جالینوس
این قرص ملاتونین یک محصول مکمل تغذیه ای است که با تنظیم ساعت بیولوژیکی بدن برای رفع مشکل بی خوابی به کار می رود.
قرص ملاتونین 5 میلی گرم جالینوس
دوز دارویی که برای میلی گرم جالینوس تجویز می شود، بسته به درجه اختلال خواب متفاوت است ولی مقدار مصرف معمول این قرص شبی 1 عدد، یک یا دو ساعت قبل از خواب و بعد از وعده غذایی است.
مصرف قرص ملاتونین برای افراد زیر 18 سال، خانم های باردار و شیرده مجاز نمی باشد و استفاده این قرص بیشتر از 3 ماه توصیه نمی شود.
برای این دو قرص ملاتونین عارضه جانبی خاصی گزارش نشده است اما دقت داشته باشید که این مکمل ها می توانند منجر به خواب آلودگی در طول روز شوند.
بی خوابی شبانه یکی از ناراحت کننده ترین شرایطی است که می تواند هر فرد را درگیر خود کند. این نوع بی خوابی ممکن است گذرا، حاد و یا مزمن باشد. در صورت طولانی شدن بی خوابی های شبانه لازم است قبل از هر چیز به پزشک مراجعه شود. درمان بی خوابی شبانه به طور عمده شامل استفاده از تکنیک های روانشناسی، اصلاح شیوه زندگی و در موارد خاص دارو درمانی است.
جهت تهیه انواع مکمل ملاتونین و سایر محصولات آرام بخش و خواب آور گیاهی شامل شربت و قرص می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید:
هر سوال دیگری در مورد محصولات خواب آور داشتید می توانید پایین این مقاله و یا در صفحه محصول در سایت کامنت بگذارید، متخصصین داروساز ما به شما پاسخ خواهند داد.
بهترین شربت خواب آور قوی بزرگسال چیست؟
شربت اهورا اسلیپ، یک شربت خواب آور قوی برای بزرگسالان است که حاوی عصاره گل ساعتی، اسطوخودوس و بابونه بوده و برای ایجاد آرامش و درمان بی خوابی شبانه بسیار موثر است.
بهترین دمنوش خواب آور قوی و آرام بخش کدام است؟
بابونه، سنبل الطیب، اسطوخودوس، فرنجمشک و گل ساعتی از جمله بهترین دمنوش های خواب آور آرام بخش هستند.
یک قرص خواب آور قوی بدون نسخه معرفی کنید؟
شما می توانید از قرص های خواب آور حاوی ملاتونین بدون نیاز به تجویز پزشک استفاده کنید ولی این قرص ها برای همه انواع بی خوابی ها موثر عمل نمی کنند و نباید به صورت طولانی مدت بیشتر از دو ماه مصرف شوند.
توجه: مقالات مرتبط با پزشکی و سلامت داروخانه مفید طب از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند، بنابراین توصیه درمانی و پزشکی محسوب نمی شوند. در صورتی که مشکل پزشکی دارید، لازم است تا برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه نمایید.
اکو ایران یک سایت چند رسانه ای است که اخبار، اطلاعات، رویکردها را اطلاع می دهد