علت افزایش قیمت ورق گالوانیزه
علت افزایش قیمت آهن الات
علت افزایش قیمت آهن و ورق ابعادی چیست؟ در ادامه در نظر داریم به طور جامع به علت افزایش قیمت آهن بپردازیم. چه راهکارهایی برای کاهش قیمت آهن آلات وجود دارد؟ نظر فعالان بازار در این مورد چیست؟ عوامل موثر در افزایش قیمت فولاد چیست؟ با ما همراه باشید تا قبل از خرید انواع مختلف آهن آلات، بتوانید نبض بازار را به خوبی بسنجید و در زمان مطلوب آهن آلات مورد نیاز را سفارش دهید.
افزایش قیمت آهن به فاکتورهای مختلف وابسته است و تغییر در هر یک از این پارامترها می تواند سبب افزایش قیمت آهن آلات شود. آهن آلات به عنوان پرکاربردترین تجهیزات در صنایع گوناگون، به مقدار زیاد تولید و مورد سفارش قرار می گیرد. قبل از بررسی این فاکتورها لازم است بگوییم که در هر دوره ای، گروهی هستند که به منظور شکار فرصت های مناسب برای نوسان گیری از بازار در کمین می باشند. این مورد در فروش آهن آلات مستثنی نیست. نوسانات ارز به عنوان اصلی ترین پارامترهای تاثیر گذار در افزایش قیمت آهن تاثیر بسیار زیادی در خرید و فروش این محصولات ایجاد کرده است.
اگر چه اقداماتی توسط بانک مرکزی برای مقابله با دلالان ارز صورت می گیرد ولی این راهکارها ناکارآمد هستند. این امر سبب شده است که قیمت آهن آلات شاهد نوسانات زیاد باشد. ناگفته نماند اجرای راهکارهای لازم برای کاهش قیمت آهن از سویی نیز اعتراض تولید کننده و عرضه کننده ها را برانگیخته است. به همین دلیل فعالان تنظیم قیمت آهن در بازار کشور به بن بست خورده اند. در این راستا نیز مصرف کننده ها متحمل ضرر های زیان برای خرید آهن آلات به قیمت زیاد هستند.
ایجاد برخی التهابات سیاسی در کشور موجب شد تا بانک مرکزی با دلالان بازار ارز مقابله کرده و درصدد کاهش هیجانات این بازار پرهیاهو برآید. روز گذشته شاهد نوسانات بازار ارز بوده ایم بصورتی که نوسانات ارز بر دیگر بازار های کالایی از جمله بازار آهن و فولاد نیز اثر گذار بوده است.
از طرفی اکثر تولید کنندگان و عرضه کنندگان بازار فولاد کشور از ادامه روند کاهش قیمت که حاصل تنظیم بازار بوده است بسیار شکایت داشته و در این راستا با وجود تلاش های بسیار برای افزایش مجدد قیمت آهن الات در بازار، با توجه به تمهیدات کمیته تخصصی تنظیم بازار آهن کشور تا حدود زیادی به در بسته خورده اند.
همانطور که در بخش قبلی یادآور شده ایم تغییر در نرخ ارزها به عنوان یک فاکتور اصلی برای تغییر در قیمت آهن آلات در نظر گرفته می شود. آیا این فاکتور به تنهایی بازار فروش آهن آلات را کنترل می کند؟
نوسانات در نرخ ارز تنها علل افزایش قیمت آهن آلات نمی باشد و تغییر در قیمت سکه نیز از دیگر پارامترهای موثر بر این موضوع در نظر گرفته می شود. رشد قیمت سکه و دلار و البته شروع تحریم های مربوط به صادرات نفت، توانسته است تلاطم عظیمی در قیمت فروش آهن آلات ایجاد کند. زمانی که تغییرات قابل توجهی در قیمت این سه پارامتر حاصل می شود باید شاهد افزایش باشیم.
زمانی که بحث تحریم ها در بازار کشور داغ می شود، صادرات کشور کاهش می یابد، این مورد می تواند سبب افزایش قیمت انواع مختلف از آهن آلات به مقدار مازاد باشد. حال ممکن است بپرسید چاره چیست؟ چه راهکارهایی را می توان در اولویت قرار داد تا بتوان این نوع از محصولات را به قیمت مناسب خریداری کرد؟ در بخش نهایی راهکارهایی را در اولویت قرار خواهیم داد ولی طبق گفته ی فعالان بازار متاسفانه سیاست های غلط حاکم بر ارز در بازار فولاد اختلال های زیادی را ایجاد کرده است.
به گزارش آهن یکتا در اخبار بازار آهن، با وجود کاهش بیش از 1500 تومانی نرخ ارز طی دو هفته اخیر که نتیجه تلاش بانک مرکزی بوده است، از روز گذشته چالش جدیدی در این بازار رخ داده که نشی از فعالیت های گروهی عرضه کنندگان فولاد در بازار داخلی می باشد و با وجود کاهش تقاضای واقعی در این بازار، احتمال افزایش کوتاه مدت وجود دارد.
خبر های بازار آهن حاکی از پیش فروش محصولات فولادی سازان از ده روز اخیر می باشد که مشتریان بصورت شتاب زده قبل از اجرایی شدن تحریم های فولادی ایران از سوی امریکا محصولات مورد نیازشان را پیش خرید کرده که همین امر موجب تکمیل ظرفیت سهمیه صادراتی ایران شده است.
به گفته برخی فعالان بازار فولاد متاسفانه سیاست غلط ارزی در حال تسری به بازار فولاد است. از جمله این سیاست ها بخش نامه اخیر وزارت صمت در رابطه با کنترل دستوری قیمت هاست. این قبیل حرکات به همراه عرضه های محدود در بورس کالا ( چنانچه در دو هفته گذشته عرضه قابل توجه و مکفی برای نیاز بازار وجود نداشت ) موجب فشرده شدن قیمت فولاد و محصولات فولادی خصوصا قیمت ناودانی نبشی و میلگرد گردید و در نهایت سبب ایجاد یک موج انفجاری خواهد شد.
فرض کنید در جایی از کشور، تولیدکنندگانی محصولاتی با کیفیت را تولید میکنند. از طرف دیگر هم خریداران در سراسر کشور به دنبال چنین محصولی میگردند. به دلایل متفاوتی مثل عدم اطلاع رسانی درست و رفتار سنتی بازار، محصول تولیدکننده نمیتواند به درستی در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد. در این صورت هم کار تولیدکننده و هم کار مصرفکننده، راکد میشود.
۵ علت افزایش قیمت آهن آلات
در در نظر داریم به ۵ فاکتور بسیا تاثیر گذار که در بخش های قبلی به سه مورد آنها اشاره کرده ایم با جزییات بیشتری بپردازیم. آهن آلات در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. به همین دلیل هرگونه اقدامی می تواند به طور مستقیم یا غیر مستقیم در قیمت آهن آلات تاثیر گذار باشد. همین مورد سبب شده است که شاهد بالا و پایین رفتن قیمت در بازار فولاد باشیم.
کاهش عرضه از طریق تحریم
تحریم علیه کشورمان به عنوان مهمترین علل افزایش قیمت آهن در نظر گرفته می شود. بعد از خارج شدن کشور آمریکا از برجام بسیاری از صنایع فولادی کشور مان در لیست تحریم قرار گرفته اند. این امر نگرانی های زیادی را ایجاد کرده و سبب افزایش قیمت آهن در بازار فولاد گردیده است.
با آغاز تحریم ها و روبرو شدن با مشکل تامین مواد اولیه، صنایع تولید کننده ی آهن با احتیاط و حساسیت بیشتر محصولات خود را وارد بازار کرده اند. به همین دلیل عرضه به مقدار زیاد کاهش یافته است. همین مورد نیز به عنوان علل دیگر برای افزایش قیمت آهن آلات در نظر گرفته می شود. البته برای رفع این مشکل چاره ای به جز از بین رفتن تحریم ها در دست است. به عنوان مثال می توانیم به مواد اولیه تولید شده در داخل کشور بسنده کنیم. البته بدین شرط که کیفیت به مقدار زیاد کاهش نیابد.
کاهش میزان صادرات و البته واردات
زمانی که تحریم های مختلفی اعمال می شود اختلال زیادی در بازار کشور حاصل می شود. با افزایش تحریم ها علیه کشورمان، میزان صادرات و واردات کشور به مقدار بسیار زیاد کاهش می یابد. زمانی که مواد اولیه مورد نیاز برای تولید انواع آهن آلات موجود نباشد، میزان تولید کاهش یافته و این امر می تواند نرخ نهایی را افزایش دهد.
نوسانات موجود در بازار ارز
بالا و پایین آمدن نرخ دلار یا سایر ارزها نیز از دیگر علل افزایش قیمت آهن در نظر گرفته می شود. نابسامانی موجود در این حوزه توانسته است در افزایش قیمت فروش آهن آلات مختلف بسیار تاثیر گذار باشد. تا زمانیکه بازار به ثبات مطلوب نرسد، گریز از افزایش قیمت به این آسانی نخواهد بود. در سال های اخیر نیز شاهد بالا و پایین رفتن شدید قیمت دلار هستیم. همین فاکتور در هزینه ی فروش آهن توانسته است بسیار اثر بخش باشد.
روز به روز ورود افراد به بازار بورس افزایش می یابد و این امر از دیگر فاکتورهای موثر در نرخ آهن آلات می باشد. افرادی که در بورس حضور دارند بسیاری از سهام شرکت های فعال در زمینه ی تولید و فروش آهن آلات را خریداری می کنند. به همین دلیل نوسانات حاکم در بازار بورس به صورت غیر مستقیم در قیمت آهن نیز تاثیر گذاشته است. دلیل این امر آن است که تولید کننده ها نمی توانند قیمت را ثابت نگه دارند.
ناگفته نماند کارخانه های تولید کننده ی آهن تنها میلگرد یا تیرآهن تولید نمی کنند. بسیاری از محصولات آنها به کارخانه های دیگر از جمله شرکت های خودروسازی ارسال می شوند. به همین دلیل با افزایش میزان تقاضا برای خرید خودرو، مجدد شاهد افزایش قیمت آهن خواهیم بود. با این مثال ساده مشخص است که تا چه اندازه قیمت آهن آلات می تواند در بازار کشور تحت نوسالات عظیم باشد. دلیل این موضوع آن است که هم المان های داخلی در قیمت آهن تاثیر گذار هستند و هم فاکتورهای خارجی!
احتکار آهن آلات
یکی از مهمترین علل افزایش قیمت آهن، احتکار آن در انبار ها است. البته این مورد فقط به بازار فولاد محدود نیست. ما در بازار کشور شاهد گرانی عظیم در اثر احتکار هستیم. بعضی از افراد که به عنوان دلال آهن آلات شناخته می شوند، آهن آلات مختلف را در انبارهای خود احتکار می کنند تا در زمان افزایش قیمت بتوانند به سود کلانی دست یابند. این امر توانسته است تلاطم بسیار زیادی را ایجاد کند.
راه حل کاهش قیمت آهن آلات
در کل این مقاله علل افزایش قیمت آهن آلات را مورد بررسی قرار داده ایم. حال می خواهیم در بخش آخر به برخی از ترفندهایی که توسط فعالان بازار برای کاهش قیمت آهن مطرح می شود، اشاره کنیم.
اولین راهکار برای کاهش قیمت و ایجاد ثبات، افزایش حجم عرضه است. دومین راهکار مفید برای این امر می تواند همگام سازی قیمت فولاد باشد. جلوگیری از فشرده شدن قیمت فولاد میتواند راهکار مطلوبی در نظر گرفته شود. همواره افراد سودجو در حال ورود به بازار فولاد هستند و این مورد نیز از یک سو نوساناتی را در قیمت آهن آلات ایجاد کرده است. به همین دلیل نزدیک کردن قیمت آهن به نرخ واقعی از طریق افزایش پلکانی می تواند بسیار موثر باشد.
اگر این موارد به خوبی دنبال نشود در این صورت شاهد افزایش کنترل نشده در بازار فولاد به همراه تقاضای کاذب خواهیم بود. متاسفانه ما به طور لحظه ای شاهد تغییرات شدیدی در قیمت آهن آلات هستیم. به عنوان مثال قیمت تیر آهن 14 با افزایش برخی از اقلام شاخه ای به یک قیمت بسیار زیادی در طی چند سال اخیر رسیده است. در مورد نیز باید بگوییم که افزایش نرخ بسیار پراکنده بوده است.
صنعت فولاد و آهن آلات از جمله قطب های مهم صنعت کشور محسوب می شوند. زمانی که میزان عرضه به بازار افزایش یابد در این صورت شاهد کاهش قیمت خواهیم بود. البته ما بعد از تحریم ها به شدت با مشکل تامین مواد اولیه روبرو شده ایم و تلاش برای بومی سازی مواد اولیه همچنان ادامه دارد تا بتوانیم به تولیدات خود ادامه دهیم. کارخانه های تولید کننده می توانند با افزایش ظرفیت و کیفیت محصول نهایی در بهبودی وضعیت بازار گام موثری بردارند، البته باید حمایت های لازم از سوی دولت انجام شود. اگر تولید کننده ها در این مسیر موفق شوند در این صورت شاهد کاهش خواهیم بود و بازار میتواند به آرامش نسبی دست یابد.
به منظور استعلام نرخ انواع آهن آلات هم اکنون می توانید با آهن استیل یکتا از طریق راههای ارتباطی موجود در تماس باشید
مرجع معتبر اخبار و قیمت آهن آلات
در کشور عزیزمان شرکت های زیادی در زمینه مقاطع فولادی فعالیت دارند. شرکت آهن یکتا از شرکت های معتبر در زمینه عرضه مقاطع فولادی است که با به روز ترین قیمت مقاطع فولادی در خدمت شما هم وطنان عزیز میباشد.این شرکت با سال ها سابقه در زمینه عرضه محصولات فولادی به سراسر کشور، تامین آهن آلات پروژه های عمرانی و صنعتی در کم ترین زمان ممکن برخوردار است. به دلیل ارتباط با کارخانه های بزرگ تولید کننده فولاد، قادر است اخبار معتبر و به روز ترین قیمت محصولات فولادی، را در اختیار شما قرار دهد.
با شروع سال 1400 و در اولین معاملات انجام شده در ارتباط با آهن آلات، ورق های آهن مورد معامله قرار گرفته که در این راستا، ورق گرم B و ورق گرم C مجتمع فولاد گیلان به ترتیب به میزان 15000 و 25000 تن عرضه شده و با قیمت میانگین 160239 و 147102 ریال به فروش رسیدند.
سپس در روز 10 فروردین 1400 نوبت به شمش بلوم و تختال رسیده تا تمام معاملات در این روز حول این دو مقطع فولادی بچرخد. تختال فولاد خوزستان با قیمت 140595 ریال به میزان 22000 تن عرضه شد و به فروش رفت و شمش بلوم کارخانجاتی نظیر مجتمع فولاد خراسان، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، فولاد خوزستان، فولاد کاوه جنوب کیش، مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد و فولاد سیرجان ایرانیان نیز با میانگین قیمتی در حدود 106753 ریال معامله شد که شمش فولاد خوزستان با 20000 تن بیشترین میزان معامله را ثبت گردانید.
در روز چهارشنبه مورخ 11 فروردین 1400، بازار فروش میلگرد و تیرآهن نیز در بورس کالا بسیار داغ شده و با حجم زیادی عرضه این محصولات فولادی همراه شد. مجتمع فولاد خراسان با ثبت 20000 تن معامله سبد میلگرد 14 تا 28 A3 با قیمت 115036 ریال بیشترین میزان معامله را در اختیر داشته و پس از آن نیز سبد میلگرد مخلوط ذوب آهن اصفهان با حجم 10000 تن معامله به ارزش 113238 ریال در رده بعدی قرار داشته است. میانگین در این روز در حدود 114997 ریال ثبت شده است.
تیرآهن نیز در آخرین روز از هفته دوم فروردین 1400 با میانگین قیمت 117146 ریال در بورس کالا معامله شد. تیراهن 14 تا 18 ذوب آهن اصفهان به میزان 9430 تن عرضه شد و 7061 تن از آن با قیمت پایانی 117569 ریال معامله شد. مجتمع فولاد ظفر بناب، فولاد البرز ایرانیان و گروه ملی صنعتی فولاد ایران نیز تیرآهن های خود را با میانگین قیمت 117569 ریال به فروش رسانده و بنابراین نرخ ثابت و یکسانی در معاملات تیرآهن بودیم.
نمودار تغییرات قیمت آهن آلات در بهار 1400 نشان می دهد که قیمت مقاطعی چون میلگرد، تیرآهن، نبشی و ناودانی با یک شیب ملایم در حال افزایش بوده و در یک بازه سه ماهه از مقدار 11000 تومان به مقدار بیش از 14000 تومان رسیده اند. اما بر خلاف این مقاطع فولادی، نوسانات در قیمت انواع ورق های آهن بیشتر بوده و در 12 خرداد 1400 به بیشترین مقدار خود هم رسیده و سپس مقداری افت کرده است. در بین انواع ورق های فولادی، ورق گالوانیزه و ورق قلع اندود کمترین تغییرات قیمتی را در این بازه زمانی تجربه کرده اند.
پروفیل جزو آن دسته از مقاطع فولادی بوده که در بورس کالا مورد معامله قرار نمی گیرد و خریداران بایستی این محصول را از کارخانه و یا از بازار تهیه نمایند. قیمت پروفیل در بهار 1400 و تا اواسط اردیبهشت ماه روندی صعودی داشته و سپس مقداری افت نمود. سپس دوباره در خرداد ماه با یک افزایش بسیار زیاد تا نزدیک به 250000 ریال نیز افزایش یافت و سپس قیمت آن ثابت شد.
این ثابت شدن قیمت پروفیل در خرداد 1400 به دلیل کمبود تقاضا برای ماده اولیه آن یعنی ورق سیاه بوده است. سیاست های جدید بورس کالا پیرامون محدود کردن سقف افزایش قیمت، متناسب با قیمت های جهانی مقاطع فولادی و نیز کنترل افزایش قیمت ورق سیاه از دیگر دلایل ثبات قیمت پروفیل فولادی در اواخر خرداد 1400 می باشد.
علت نوسانات قیمت ها در بهار
از جمله دلایل افزایش قیمت ها درسه ماهه ابتدایی سال جدید می توان به حاکم بودن فضای انتخاباتی بر کشور و نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه اشاره کرد. همچنین تعطیلی بسیاری از مشاغل به دلیل عدم واکسیناسیون و حاکم بودن شرایط کرونایی بر کشور را می توان از دیگر دلایل افزایش قیمت ها دانست.
بررسی قیمت در تابستان 1400
با شروع تابستان 1400 و در روزهای ابتدایی تیر ماه، شاهد نوسانات کمی در قیمت ها نسبت به هفته های انتهایی خرداد 1400 بودیم به گونه ای که برخی مقاطع فولادی مقداری افت قیمت و برخی دیگر روند افزایشی را در پیش گرفتند. سبد میلگرد ذوب آهن اصفهان با 4500 تن عرضه به مقدار میانگین 135873 ریال معامله شد.
همچنین سبد میلگرد کلاف ذوب آهن نیز به میزان 2000 تن با قیمت 154054 ریال فروخته شد. سبد میلگرد 14 تا 32 A3 فولاد روهینا جنوب هم با وجود 3300 تن عرضه، تنها معامله ای به میزان 506 تن به ارزش 139493 ریال را به ثبت رسانده است. جهان فولاد سیرجان نیز سبد میلگرد مخلوط را با قیمت 143678 ریال معامله کرده است.
سبد تیرآهن مخلوط ذوب آهن اصفهان دیگر مقطع فولادی پر فروش در این روز بوده که حجم 3312 تن به ارزش 143396 ریال را به خود اختصاص داده است. تیرآهن 14 مجتمع جهان فولاد غرب نیز با قیمت 143119 ریال به میزان 1012 تن معامله شده است. این امر نشان دهنده نوسانات کمتر قیمت در بین میلگردهای معامله شده می باشد.
ورق گالوانیزه فولاد امیرکبیر کاشان با قیمت 269131 ریال در حالی فروخته شده است که قیمت این ورق در هفته انتهایی خرداد 1400 معادل 271373 ریال بوده است. همچنین ورق گرم نورد و لوله اهواز با همان قیمت خرداد ماه یعنی 195376 ریال معامله شده است.
ورق سرد صنایع هفت الماس نیز که در آخر خرداد ماه به میزان 237616 ریال فروخته شده بود، در ابتدای تیر ماه با قیمت 228000 ریال معامله شده است. ورق سرد فولاد مبارکه با قیمت 235813 ریال به میزان 20000 تن فروخته شد که نشان از اختلاف بسیار زیاد در قیمت ورق های سرد عرضه شده در تیر ماه سال جاری دارد. ورق رنگی و ورق قلع اندود فولاد مبارکه نیز هر یک با قیمت 301820 و 294397 ریال فروخته شدند. ورق گالوانیزه خودرو فولاد تاراز چهارمحال هم قیمتی در حدود 268000 ریال داشته است.
پروفیل نیز همانند میلگرد و تیرآهن در تابستان 1400 کم نوسان بوده و تا اواسط مرداد ماه 1400 در محدوده 250000 ریال معامله می شده است. در آخر مرداد ماه به 236000 تومان رسید که کمترین میزان آن در سه ماهه تابستان بوده است.
در انتهای تابستان 1400، قیمت نبشی به میزان انتهای بهار رسیده و به نزدیکی 140000 ریال آمده بود. اما قیمت ناودانی همچنان روند صعودی داشته و تا مرز 165000 ریال هم رفته است. میلگرد اما تا انتهای مرداد ماه 1400 به شدت صعود کرده و تا قیمت نزدیک به 160000 ریال هم رفته است اما سپس با شیبی کاهشی در انتهای تابستان به نزدیکی 140000 ریال رسید. تیرآهن اما نوسانات بیشتری را تجربه کرده و چندین بار دچار افت و افزایش قیمت شده است و در انتهای شهریور 1400 پس از یک روند کاهشی به قیمت 150000 ریال رسید.
پروفیل هم که تا اواسط تابستان روند تقریبا ثابتی داشت، از انتهایی مرداد قیمت آن صعودی شده و در هفته دوم شهریور 1400 به بیشترین مقدار خود نیز رسید و سپس دوباره در اواخر شهریور به نزدیکی 250000 ریال بازگشت.
در بین ورق ها نیز ورق سرد که در انتهای بهار تا مرز 250000 ریال رفته بود، مقداری کاهش یافت و این کاهش در بازه هایی ثابت شد. ورق قلع اندود اما پس از یک کاهش قیمت مقطعی، به بالاترین میزان خود در 6 ماه نخست رسیده و در همانجا تا انتهای تابستان ثابت شد که در حدود 320000 ریال بوده است.
دلایل نوسانات قیمت در تابستان
تابستان 1400 به دلیل گرمای هوا و قطعی گسترده برق مصارف پر مصرف، قیمت ها بسیار پر نوسان بوده و برخی کاهشی و برخی دیگر افزایشی بوده اند که می تواند به دلیل تعطیلی برخی از این صنایع تولیدی در روزهایی از هفته به دلیل بحران کمبود برق بوده باشد.
همچنین جو حاصل از نتایج انتخابات همچنان بر کشور حاکم بوده و نوسانات تحت تاثیر این اتفاقات سیاسی همچنان وجود داشته است تا اینکه با نزدیک شدن به انتهای تابستان روندی کاهشی و یا با ثبات تری را شاهد بوده ایم. از طرفی آغاز واکسیناسیون عمومی کرونا و بازگشایی مجدد مشاغل، می تواند یکی دیگر از عوامل موثر در کاهش قیمت آهن با نزدیک شدن به روزهای پایانی تابستان 1400 باشد.
تحلیل و بررسی قیمت در پاییز 1400
در اولین هفته از پاییز 1400، میلگرد همچنان به روند کاهشی در قیمت خود ادامه داده اما نوسانات در قیمت تیرآهن همچنان بیشتر بوده و برخی برند ها افزایشی و برخی دیگر کاهشی بوده اند. در 7 مهر 1400، سبد میلگرد مخلوط ذوب آهن با قیمت 138200 و میلگرد 14 تا 20 A3 شاهرود با قیمت 138712 ریال به فروش رفته اند. میلگرد بناب نیز با قیمت 137834 ریال معامله شده است.
بیشترین قیمت در بین تیرآهن های موجود نیز متعلق به سبد تیرآهن مخلوط ذوب آهن با قیمت 167000 ریال بوده است اما تیرآهن بال پهن 14 ذوب آهن با قیمت 162000 ریال به فروش رفته است. اختلاف قیمت سایر برند ها بیشتر بوده به گونه ای که تیرآهن 16 و 20 فولاد البرز ایرانیان با قیمت 143163 ریال معامله شده است.
در بین ورق ها نیز ورق گالوانیزه امیرکبیر با قیمت 271144 ریال نسبت به اخرین هفته تابستان دوباره افزایشی شده و ورق گرم فولاد مبارکه نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با قیمت 209230 ریال به فروش رفته است. در ادامه روند تغییرات قیمت آهن آلات در پاییز امسال را بررسی می کنیم.
طبق نمودارهای تغییرات قیمت مقاطع فولادی، ناودانی روندی کاملا صعودی داشته و به بیشترین میزان و حدود 160000 ریال در سه ماهه پاییز رسیده است. نبشی اما پس از یک صعود دچار مقداری افت شده و سپس به شدت افزایش قیمت را تجربه کرده است و به حدود 155000 ربال رسیده و مجددا کاهشی شده است. تیرآهن اما روند رو به پایینی را داشته بجز در یک مقطع کوتاه که دوباره افزایشی شده و سپس با یک شیب کاهشی، در نزدیکی 142000 ریال ثابت شده است. میلگرد هم با افزایش تدریجی تا اواسط پاییز، در انتها به قیمتی در حدود تیرآهن رسیده و در اواخر پاییز 1400 با قیمت حدود 142000 ریال فروخته شده است.
دلایل کاهشی شدن و ثبات بیشتر قیمت ها در پاییز
اما تغییرات و نوسانات بسیار کم بوده و این ورق ها ثبات قیمت بیشتری را داشته اند و تنها ورق سرد در شهریور 1400 دوباره مقداری افزایش قیمت داشته است. از سر گیری مذاکرات سیاسی وین در پاییز 1400 و خبرهایی که پیرامون توافقات سیاسی و اقتصادی بر کشور حاکم بوده است می تواند از جمله دلایل کاهشی شدن و یا ثبات بیشتر قیمت آهن در انتهای پاییز 1400 باشد. ضمن اینکه نرخ ارز نیز در یک ثبات نسبی و بین 270000 و 280000 ریال در نوسان بوده و به دلیل وجود تغییرات کم در نرخ ارز، شاهد این ثبات در قیمت ها بوده ایم.
پیش بینی قیمت در زمستان 1400
در اولین روز از دی ماه 1400، سبد میلگرد مخلوط ذوب آهن با قیمت 138500 ریال معامله شده است. سبد میلگرد جهان فولاد سیرجان و میلگرد ظفر بناب نیز به ترتیب با قیمت های 137630 و 137572 ریال فروخته شدند. میلگرد فولاد البرز ایرانیان نیز در حدود 137156 به فروش رفته است. بنابراین شاهد نوسانات کمی در بین قیمت انواع میلگردها بوده ایم.
ذوب آهن در این روز 144485 ریال، تیرآهن 14 البرز ایرانیان و جهان فولاد غرب به ترتیب با 138649 و 138532 ریال و سبد تیرآهن 14 تا 25 بناب نیز 138323 ریال قیمت خورده اند. نبشی نیز از 137000 ریال تا 142000 ریال متغیر بوده و بیشترین تنوع قیمت را در بین مقاطع فولای تجربه کرده است.
ورق گالوانیزه امیرکبیر کاشان 269813 ریال، ورق گالوانیزه فولاد مبارکه نیز 264550 ریال و ورق گالوانیزه هفت الماس 263577 فروخته شدند و نرخ تقریبا ثابتی را به ثبت رساندند. ورق گرم نوع B و C نیز در حدود 189000 ریال عرضه شده اما چندان مورد معامله واقع نشده اند.
نبشی نیز از دیگر مقاطع فولادی کم معامله بوده که قیمتی در حدود 135926 ریال داشته است. همچنین ناودانی هم در قیمتی برابر با نبشی یعنی در حدود 135926 ریال معامله شده است. پروفیل در دی ماه 1400 ابتدا تا اواسط دی روندی ثابت در قیمت داشته و از تاریخ 15 دی شروع به افت قیمت کرده است. روند تغییرات قیمت آهن آلات در دی ماه 1400 در جداول زیر قابل رویت است.
با توجه به اطلاعات جداول فوق، ورق های آهن در اولین ماه زمستان 1400 کمترین نوسان را تجربه کرده و در انتهای دی ماه به یک ثبات نسبی رسیده اند. اما مقاطعی همچون تیرآهن و نبشی به ترتیب دچار افزایش و کاهش قیمت شده اند. ضمن اینکه میلگرد همچنان با یک شیب آهسته در حال کاهش قیمت است و قیمت ناودانی نیز پس از یک افزایش زیاد، در حال ثبات و کاهش با شیب کم است. تحلیل و را در این لینک بخوانید.
افزایش قیمت یا کاهش قیمت مقاطع فولادی در زمستان
با توجه به نامعلوم بودن روند مذاکرات سیاسی، این اتفاق سیاسی- اقتصادی می تواند بر کاهشی و یا افزایشی بودن قیمت ها بسیار تاثیرگذار باشد. اما هم اکنون می توان انتظار داشت در زمستان 1400 قیمت ها در کمترین میزان خود بوده و با شیب کمی کاهشی و یا افزایشی شوند. پس از آن نیز سایر عوامل نظیر بودجه دولت در سال 1401، رونق گیری ساخت و ساز های عظیم عمرانی نظیر سد سازی و غیره پس از نوروز 1401 ممکن است قیمت آهن را بسیار افزایش دهد.
بررسی افت و یا افزایش قیمت ورق گرم وارداتی
ورق گرم وارداتی ترکیه
با توجه به رکود در بازارهای ترکیه، کارخانجات این کشور مجبور به کاهش قیمت محصولات خود شده اند. از سوی دیگر، فشار وارده بر بازار ترکیه ناشی از قیمت های رقابتی سایر کشورها سبب شده تا خریداران موقتا دست نگه دارند. به گزارش کالاخبر و به نقل از فولاد ایران، فضایی منفی بر بازار ورق ترکیه حاکم بوده و در بازار داخلی، قیمت ورق ۱۰۷۰ تا ۱۰۸۰ دلار در هر تن درب کارخانه ثبت شده بود، در حالی که هفته پایانی ژوئن تا ۱۱۴۰ دلار نیز بالا رفته بود.
ورق گرم وارداتی امارات
به گفته آرتان پرس و به نقل از متال بولتن، خریداران امارات متحده عربی با وجود کاهش در قیمت ها همچنان تمایلی برای خرید ورق نشان نمی دهند. قیمت کویل نورد گرم و کویل گالوانیزه گرم به امارات در هفته آخر سپتامبر کاهشی بوده است. قیمت پیشنهادی HRC از سوی فولادسازان هندی به امارات حدود ۹۱۰-۹۴۰ دلار به ازای هر تن cfr بود و از مقدار هفته گذشته به میزان ۹۳۰-۹۴۰ دلار به ازای هر تن، کاهش یافته است. قیمت واردات کویل گالوانیزه گرم به امارات متحده عربی نیز به دلیل تقاضای محدود کاهش یافته است.
کارخانه های فولاد HDG را با قیمت ۱۲۲۵-۱۲۰۰ دلار به ازای هر تن cfr برای کویل روکش دار Z275 با ضخامت ۱ میلی متر ارائه می کردند، در حالی که هفته گذشته پیشنهادات آنها ۱۱۷۰-۱۲۰۰ دلار به ازای هر تن cfr بود. در حالی که تولیدکنندگان هندی قیمت ۱،۱۵۹-۱،۲۸۰ دلار به ازای هر تن cfr را ارائه می کردند که نسبت به هفته گذشته کمتر بوده است. تفاوت قیمت بین عرضه های چین و هند نشان دهنده این امر است که HDG با منشاء هند دارای کیفیت تضمین شده ای بوده و برای استفاده در امارات توسط مقامات تأیید شده است.
ورق گرم وارداتی چین
تولیدکنندگان بزرگ ورق فولادی در چین انتظار دارند که پس از شیوع کرونا و بهبود تولید و تقاضا برای خرید ورق، سود بیشتری را کسب نمایند. همچنین برنامه کاهش آلاینده ها نیز احتمالا رقبای با هزینه تولید بالا را کنار می زند. به گزارش کالاخبر و به نقل از فولاد ایران، قیمت ورق گرم در شش ماه گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته است. این امر ناشی از رونق تولید در چین و بهبود بازارهای چین از اواسط سال 2020 به دنبال کاهش محدودیت های کرونایی و بازگشایی صنایع و کسب و کارها می باشد.
از نیمه دوم سال گذشته شاهد بالا گرفتن مصرف محصولات ورق به دلیل مصارفی چون تقاضای لوازم خانگی، کانتینرهای حمل و نقل، وسایل نقلیه و سایر محصولات مورد تقاضا در سراسر جهان بوده ایم. این روند افزایشی به سال ۲۰۲۱ نیز منتقل شده و تولیدات صنعتی در ژانویه و فوریه رشدی برابر ۷.۳ درصد نسبت به دسامبر و ۳۵.۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته را تجربه کرده اند. تحلیلگران بازار فولاد انتظار دارند محصولات ورق امسال نسبت به محصولات فولادی ساختمانی عملکرد بهتری از خود نشان داده و بهبود اقتضاد سایر کشورها به رونق بازار چین و سوددهی صادرکننده های آن کمک خواهد کرد.