اهمیت مثلث کار در آشپزخانه

آشپزخانه ها بدون شک یکی از پرکاربردترین و «احساس خانه» خانه های ما هستند. امروزه خطوط و طرح‌های مدرن‌تری که راحتی را فراهم می‌کنند در طراحی‌های آشپزخانه دنبال می‌شوند، جایی که افراد اغلب اوقات خود را سپری می‌کنند و لحظات خوشی را سپری می‌کنند. یکی از مسائل مهم در طراحی آشپزخانه «مثلث کار» است. بنابراین، مثلث کار در آشپزخانه چیست و چرا مهم است؟ طراحی آشپزخانه رویایی جدید طبق این قانون مثلث کاری چه مزایایی برای کاربران دارد؟ چگونه می توان از مثلث کار در طراحی های آشپزخانه راحت، کاربردی و مدرن استفاده کرد؟ حال بیایید به دنبال پاسخ برای چنین سوالاتی باشیم.

مثلث کار چیست؟

اگرچه هنگام برنامه ریزی آشپزخانه جدید خواسته ها و انتظارات کاربر در نظر گرفته می شود، اما یکی از قوانین تغییرناپذیر مثلث کار است. مثلث کاری، در اصطلاح کلی، نامی است که به مثلث خیالی بین یخچال، اجاق گاز و سینک داده می شود. اگر برای اولین بار است که این عبارت را می شنوید، ممکن است تعجب کنید که چرا چنین مثلثی لازم است. در واقع، این مثلث که برای اولین بار در دهه 1940 اجرا شد و در سال های بعد در آشپزخانه هایی که اقلام زیادی در آن قرار می گیرند، کارایی را افزایش می دهد، در اکثر طرح های آشپزخانه ای که با آن مواجه می شوید وجود دارد، حتی اگر از آن آگاه نباشید. . مثلث آشپزخانه که به «مثلث طلایی» نیز معروف است، قاعده ای است که می توان آن را برای تمامی آشپزخانه های U شکل، L شکل، موازی، جزیره ای و تک پیشخوان اعمال کرد.

هدف از مثلث کار در آشپزخانه چیست؟

مثلث کار تضمین می کند که در هر شرایطی می توان یک منطقه کاری کارآمد و راحت ایجاد کرد، صرف نظر از اینکه چه سبکی از طراحی آشپزخانه ترجیح داده می شود. بنابراین، یک منطقه کاری راحت بدون هیچ مشکلی و بدون به خطر انداختن راحتی ایجاد می شود. همانطور که مشخص است، مهم ترین نکات آشپزخانه قسمت های آشپزی، نگهداری و نظافت است. هرچه بتوان از این سه قسمت راحت تر استفاده کرد، آشپزخانه کارآمدتر خواهد بود.

چگونه یک مثلث کاری در آشپزخانه با جزایر ایجاد کنیم؟

آشپزخانه های جزیره ای که در بین طراحی های مدرن آشپزخانه محبوب ترین هستند، معمولا در خانه هایی با آشپزخانه های بزرگ و جادار ترجیح داده می شوند. از نظر ظاهر کلی، با طراحی هایی که در آن یک قسمت آشپزی و غذاخوری در جلوی پیشخوان L اضافه شده است، خودنمایی می کند. البته ممکن است بسته به خواست کاربران و کفایت رشته طرح های مختلفی داشته باشد. به منظور استفاده بهینه از کل منطقه و حرکت راحت، یک مثلث آشپزخانه در آشپزخانه هایی با بخش جزیره ایجاد می شود. در چنین آشپزخانه هایی، طراحی مثلث آشپزخانه در چارچوب نکات زیر انجام می شود:

  • مثلثی که بین یخچال، اجاق گاز و سینک قرار می گیرد، که مثلث آشپزخانه را تشکیل می دهد، باید تا حد امکان 7 متر مربع باشد.
  • باید مراقب چیدمان مواردی بود که مکمل یکدیگر هستند و به عنوان شریک در کنار هم عمل می کنند. به عنوان مثال، محل قرارگیری سینک ظرفشویی و ماشین ظرفشویی باید در کنار هم باشند تا از کاربردی بودن استفاده اطمینان حاصل شود.
  • هنگام برنامه ریزی یک آشپزخانه جزیره ای، باید اطمینان حاصل شود که شکل آشپزخانه ای که باید ترجیح داده شود برای منطقه مورد استفاده مناسب است. در میان بسیاری از طرح‌های آشپزخانه جزیره‌ای موجود، اگر از طرحی که برای فضای آشپزخانه ایده‌آل است استفاده شود، میزان بهره‌مندی از مثلث کار افزایش می‌یابد.
  • ایده آل ترین طرح برای مثلث کار آشپزخانه به صورت مثلث متساوی الاضلاع است. به همین دلیل در طرح ریزی که به صورت مثلث متساوی الاضلاع انجام می شود، در فواصل تقریباً نزدیک از یکدیگر، پخت و پز، یخچال و سینک را ترجیح می دهند.
  • در آشپزخانه های دارای قسمت جزیره ای، وسایل اضافی که باعث کاهش کارایی می شوند، نباید بین انتهای مثلث آشپزخانه خریداری شوند. صندلی ها، میزها و هر چیز دیگری که ممکن است خطوط عبور را مسدود کند، خارج از این خطوط قرار می گیرند.
  • اگر فاصله بین ایستگاه ها کمتر یا بیشتر از حد ایده آل باشد، کارایی مثلث آشپزخانه را کاهش می دهد. به همین دلیل فاصله نواحی تشکیل دهنده گوشه های مثلث باید حداقل 2/1 متر و حداکثر 6/2 متر طراحی شود.

نکات قابل تامل

آشپزخانه که می توان از آن به عنوان قلب خانه یاد کرد، تنها برای پخت و پز و شستن ظرف ها استفاده نمی شود. به خصوص امروزه یکی از مناطقی است که بسیاری از مردم ترجیح می دهند دور هم جمع شوند و اوقات پرباری را سپری کنند. در این حالت، یک مثلث کار در آشپزخانه برای ایجاد یک فضای کاربری راحت و کارآمد تقریباً یک ضرورت می شود. بنابراین، هنگام ایجاد مثلث آشپزخانه چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟

مکان های نگهداری مواد غذایی:

وقتی به طراحی آشپزخانه با خطوط مدرن نگاه می کنیم، مکان های ذخیره سازی جزو اولین نکاتی هستند که جلب توجه می کنند. طبق قانون مثلث آشپزخانه، مناطقی که بسیاری از غذاها، به ویژه غذاهای خشک را می توان به صورت عملی نگهداری کرد، می توانند نزدیک به منطقه پخت و پز ترجیح دهند. بنابراین، مواد مورد نیاز به راحتی قابل دسترسی است.

  • مناطق ذخیره سازی زیر سینک: مکان های ذخیره سازی زیر سینک همیشه بسیار مفید هستند. علاوه بر این، برای انجام کامل فرآیند شستشو، ماشین ظرفشویی، مواد تمیز کننده و قسمت های بازیافت باید نزدیک به محل نگهداری زیر سینک باشد. بنابراین، مواردی که عملکردهای مشابهی دارند می توانند در کنار هم در هنگام مرتب سازی برای ایجاد یک مثلث آشپزخانه استفاده شوند.
  • منطقه آماده سازی: یک منطقه آماده سازی، که در آن جزئیاتی مانند آماده سازی پخت و پز و ارائه تکمیل می شود، یکی از عناصر مهم مثلث کاری است. چیدمان انواع مواد و تجهیزات در اطراف محل آماده سازی در حین پخت و پز باعث افزایش کاربردی می شود. این قسمت را معمولاً بسته به منطقه با کشو یا کابینت پلی اورتان برای برش تخته، ست چاقو و سایر ظروف آشپزخانه آماده می کنند.
  • منطقه پخت و پز: محل پخت و پز از اجاق مایکروویو تا اجاق گاز و ظروف پخت و پز در همان مکان قرار دارد. باز هم، مواد اضافی مورد نیاز در این قسمت در قسمت پخت و پز منطقه کار مثلثی قرار دارند.
  • قسمت های دیگر: امروزه، قسمت های آشپزخانه جزو قسمت های مشترک مشترک کل خانواده است، بنابراین می توان طرح های مدرنی را برای جذابیت هر یک از اعضای خانواده تهیه کرد. این طرح همچنین شامل اقلامی است که کارکرد آشپزخانه ندارند مانند اقلام سرگرمی محور و وسایل الکترونیکی. برنامه ریزی این مناطق تا حد امکان دور از مثلث آشپزخانه تهیه شده است. به خصوص دور از مناطق پخت و پز و شستشو قرار دارد. این قسمت ها از مهمترین قسمت ها در طراحی آشپزخانه به خصوص برای خانواده هایی با فرزندان کوچک هستند.

آیا مثلث کار منسوخ شده است؟

مثلث کار در آشپزخانه فضایی است که برای تبدیل آشپزخانه به محیطی مفیدتر طراحی شده است. اگرچه نیازی مطلق به ایجاد این نوع فضا وجود ندارد، اما با توجه به نیازهای در حال تغییر خانواده های مدرن، مهم است که به خاطر داشته باشید که کار شما را آسان می کند و به شما امکان می دهد از آشپزخانه خود به نحو احسن استفاده کنید.

دکمه بازگشت به بالا