مقدمه ای بر هیپنوتیزم و هیپنوتیزم درمانی
دکتر صمد ولیزاده هیپنوتیزم: هیپنوتیزم چیست؟
هیپنوتیزم چیست؟ مقدمه ای بر هیپنوتیزم و هیپنوتیزم درمانی
صمد ولی زاده: هیپنوتیزم (خواب) و هیپنوتیزم درمانی سالهاست که برای مردم شگفت انگیز بوده است. برخی معتقدند که هیپنوتیزم مانند جادو و طلسم است و هیپنوتیزور یا هیپنوتیزور دارای انرژی ماوراء طبیعی است. همین تصورات نادرست در مورد هیپنوتیزم، کلاهبرداران را به فریب افراد نادان سوق داده است. در این مقاله به شما می گویم هیپنوتیزم چیست و شما را با استفاده از هیپنوتیزم آشنا می کنیم.
صمد ولیزاده: هیپنوتیزم چیست؟
انواع هیپنوتیزم
روش ها و مراحل هیپنوتیزم
ریشه کلمه هیپنوتیزم
پیشینه و تاریخچه هیپنوتیزم
کاربرد هیپنوتیزم و هیپنوتیزم درمانی
صمد ولیزاده هیپنوتیزم: هیپنوتیزم چیست؟
هیپنوتیزم یا خواب یک فرآیند علمی است که از طریق آن سطح هوشیاری و آگاهی انسان گسترده تر و عمیق تر می شود و توجه و تمرکز افزایش می یابد. در این صورت فرد هیپنوتیزم شده می تواند به قسمت ناخودآگاه (ناخودآگاه) دسترسی پیدا کند. طبق این تعریف، هیپنوتیزم یک سرگرمی یا یک عمل ماوراء طبیعی یا جادو نیست.
هیپنوتیزم تکنیکی برای تمرکز حواس با استفاده از روش های علمی اثبات شده است و می تواند به فرد در رسیدن به ناخودآگاه خود کمک کند. هیپنوتیزم یکی از روش های کار روانشناس است و بر اساس اصول روانشناسی انجام می شود. هر فردی که هیپنوتیزم می کند باید گواهی علمی در زمینه هیپنوتیزم داشته باشد. هیپنوتیزم بدون مهارت و گواهی علمی غیر قانونی و غیر اخلاقی است. هیپنوتیزم مختص انسان نیست، اما حیوانات را هم می توان هیپنوتیزم کرد!
دکترصمد ولیزاده: انواع هیپنوتیزم
هیپنوتیزم به دو نوع هیپنوتیزم و هیپنوتیزم تقسیم می شود. همانطور که از نامش پیداست، خود هیپنوتیزم توسط یک نفر و هیپنوتیزم توسط شخص دیگری انجام می شود. انجام هیپنوتیزم در هر دو نوع نیاز به آگاهی و آگاهی دارد و در صورت عدم انجام صحیح می تواند اثرات منفی روانی و عصبی داشته باشد
روش ها و مراحل هیپنوتیزم
هیپنوتیزم به روش های مختلفی انجام می شود و مراحل هر روش متفاوت است. برخی از تکنیک ها با چشمان باز و برخی دیگر با چشمان بسته انجام می شوند.
استاد صمد ولیزاده: هیپنوتیزم معمولاً چندین مرحله دارد
1- پذیرش 2- تمرکز 3- تلقین 4- فرآیند اجرا 5- بازگشت
1- مطب دکتر صمد ولیزاده: پذیرش: اولین قدم در انجام هیپنوتیزم این است که فرد بخواهد هیپنوتیزم شود زیرا هیپنوتیزم فرآیندی نیست که بتوان آن را به زور انجام داد. اگر فردی نمی خواهد هیپنوتیزم شود یا با هیپنوتیزم درمانگر کار نکند، هیپنوتیزم نمی شود. خوب است بدانید که برخی افراد هیپنوتیزم را در افراد مختلف به طور یکسان نمی پذیرند و برخی افراد در معرض هیپنوتیزم نیستند.
2- شماره تماس دکتر صمد ولیزاده: تمرکز: تمرکز و آرامش ذهن بسیار مهم است، اگر فردی که می خواهد هیپنوتیزم شود نتواند تمرکز کند، فرآیند هیپنوتیزم راه اندازی می شود و انجام هیپنوتیزم با شکست مواجه می شود. برای آرامش و تمرکز از فرد خواسته می شود بدن خود را در حالتی آرام و ریلکس قرار دهد. او می تواند دراز بکشد یا بنشیند. نفس های عمیق و منظم بکشید. استراحت کنید و عضلات او را متمرکز کنید. ذهن خود را آرام کنید و به خود بگویید که می خواهید بخوابید.
: دکتر صمد ولیزاده هیپنوتیزم
تلقین: القاء را می توان محرکی نامید که به انجام فرآیند هیپنوتیزم کمک می کند و فرد را در حالت خواب عصبی قرار می دهد. القاء و محرک ها می توانند دیداری یا شنیداری باشند. یکی از نمونه های محرک بصری برای تلقین، شمع است. از فرد بخواهید به نور شمع نگاه کند. گوش دادن به ساعت را می توان یک محرک شنوایی نامید.
هیپنوتیزور در فرآیند تلقین فرد را به آرامش فرا می خواند و در تلقین خود فرد را به خواب تشویق می کند. پس از تلقین، از او می پرسد که آیا خواب است؟ یادآوری می کنم که این خواب خواب معمولی نیست و با خواب معمولی متفاوت است.
4- انجام فرآیند هیپنوتیزم: در این مرحله فرد هیپنوتیزم می شود و ممکن است سوالاتی از او پرسیده شود که در شرایط عادی نمی توان به آنها پاسخ داد. همانطور که گفتم، وقتی فردی هیپنوتیزم می شود، به سطوح عمیق تری از هوشیاری و همچنین ناخودآگاه دسترسی دارد. هیپنوتیزمها اکنون در حال درمان فردی هستند که هیپنوتیزم شده است.
5- بازگشت: پس از انجام هیپنوتیزم، فردی که هیپنوتیزم شده است باید با کمک غرایز دیداری و شنیداری به حالت عادی برگردد. و از هیپنوتیزم یا خواب مصنوعی خارج شوید.
صمد ولی زاده: ریشه کلمه هیپنوتیزم
کلمه هیپنوتیزم از کلمه یونانی گرفته شده است. هیپنوتیزم در یونانی به معنای خواب است و axis به معنای حالات غیرعادی است. کلمه هیپنوتیزم در یونان باستان به معنای خواب عصبی است. این اصطلاح برای اولین بار توسط اتین فلیکس در سال 1820 استفاده شد. جراح اسکاتلندی جیمز براد کلمه هیپنوتیزم را در انگلیسی رایج کرد. هیپنوتیزم در فارسی به معنای خواب یا خوابگاه است.
دکتر ولیزاده هیپنوتیزم را در ایران در حدود 44 سال است که رواج دادند و سالانه بیش از 600 نفر بیمار را با هیپنوتیزم درمان کردند