اقتصادیبرترین های ترند روز

چگونه می‌توانیم با اینورتر در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنیم ؟

اینورتر یک دستگاه الکترونیکی است که وظیفه آن تبدیل جریان مستقیم به جریان متناوب است؛ بنابراین به آن مبدل جریان مستقیم به متناوب نیز گفته می‌شود. در این تجهیز معمولا قابلیت تغییر فرکانس و ولتاژ نیز وجود دارد. این محصول دارای نام‌هایی از جمله درایو، درایو فرکانس متغیر، کنترل دور موتور یا VFD است.

اینورتر چگونه مصرف برق را كاهش می دهد؟

در ادامه به مواردی اشاره خواهیم که توضیح می‌دهند چگونه اینورتر در هزینه‌ها و مصرفه انرژی بسیار بهینه است. پس با ما همراه باشید:

  • اينورتر به طور هوشمند ميزان بار وارد شده به موتور را تشخيص می‌دهد و متناسب با همان بار، به موتور جريان می‌دهد؛ اين جريان در بسياری از مواقع از جريان نامی موتور كمتر است. بنابراین موتور به میزان مصرف از شبکه جریان می‌کشد و در نهایت کاهش هزینه مصرف برق را در بر خواهد داشت.
  • معمولا اداره برق، مصرف کننده را به دلیل مصرف بار راکتیو از شبکه برق سراسری جریمه می‌کند؛ این موضوع عموما با نصب بانک خازنی در کارخانجات برطرف می‌شود. از آنجا که موتورهای القایی یکی از مصرف کنندگان اصلی بار راکتیو هستند، می‌توان با استفاده از اینورترها این مشکل را برطرف کرد. اینورترها در درون خود بانک خازنی دارند؛ بنابراین مصرف بار راکتیو موتور را جبران می‌کنند و موتور در نهایت فقط مصرف کننده بار اکتیو از شبکه برق خواهد بود؛ لذا شامل جریمه نمی‌شود و نیاز به نصب بانک خازنی خارجی نخواهد داشت.
  • به دليل آنكه موتور یک بار راكتيو روی شبكه دارد چنانچه از درايو برای راه اندازی و كنترل موتور استفاده شود، به دلیل وجود یک بانک خازنی اين بار راكتيو جبران شده و تنها بار اكتيو مورد نظر را از شبكه برق مصرف می‌کند و سبب جبران افت ولتاژ و کاهش جريان مصرفی نیز می‌شود.
  • در بسياری از كاربردهای صنایع مختلف با توجه به این که مصرف انرژی زيادی برای راه اندازی نیاز است، موتور مورد نظر را با توان بالاتری انتخاب می‌كنند تا بتواند این میزان انرژی را جبران کنند؛ این امر باعث شده که جريان بیشتری حين كار از شبكه استفاده شود و به دلیل استفاده از اینورتر این جریان، به صورت كاملا اتوماتيک به مقدار لازم افزايش و در حين كار به مقدار لازم كاهش پیدا می‌کند؛ بنابراين به طور كلی هزينه برق مصرفی كاهش چشم گيری خواهد داشت.
  • در بسياری از كاربری‌ها به هنگام راه اندازی، موتور جريان بسيار بالایی از شبكه می‌كشد و موجب كاهش ولتاژ شبكه و ايجاد صدماتی به تاسيسات برق رسانی و ساير دستگاه‌ها می‌شود؛ اين جريان به ۶ برابر جريان نامی موتور می‌رسد كه بسيار نامطلوب است. چنانچه از درایو فرکانس متغیر استفاده شود اين اضافه جريان بسيار اندک خواهد بود (حداکثر 0.2 برابر). به عنوان مثال اگر يک موتور با جريان نامی ۱۰ آمپر كار كند، در هنگام راه‌اندازی اين جريان به ۶۰ آمپر و در صورت استفاده از اینورتر اين جريان حداكثر به ۱۲ آمپر می‎رسد. هنگامی که بار موتور کم می‌شود، جریان آن به صورت اتوماتیک کاهش می‌یابد. اين قابليت به غير از كاهش هزينه برق مصرفی، موجب افزايش طول عمر مفيد موتور نیز خواهد شد.
  • امكان استفاده از برق تكفاز ۲۲۰ ولت به جای سه فاز ۳۸۰ ولت برای راه اندازی موتور سه فاز حداكثر با توان 4 کیلووات به اين معنا است كه می‌توان با برق خانگی یک موتور سه فاز را كاملا به صورت عادی راه اندازی کرد.
  • در پمپ‌ها و فن‌ها ميزان دبی با سرعت موتور متناسب است؛ اما توان مصرفی با مكعب سرعت تناسب دارد. مثلاً اگر دور موتور به ميزان ۵۰ درصد كاهش پیدا کند، آنگاه توان مصرفی لازم ۱۲.۵ درصد خواهد بود؛ اين به مفهوم ۸۷.۵ درصد صرفه جویی در انرژی است.

از اینکه تا انتهای مطالب با ال اس کالا همراه کردید از شما ممنونیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و بهره‌مندی از مشاوره تخصصی کارشناسان ما در مجموعه ال اس کالا، از فروشگاه اینترنتی www.lskala.com دیدن فرمایید.

دکمه بازگشت به بالا