۲ دی در دنیای علم چه خبر؟

انقلاب زمستانی

۱ دی در دنیای علم چه خبر؟

۲۲ دسامبر میلادی برابر با 2 دی خورشیدی انقلاب زمستانی در ساعت ۶:۵۷ رخ می دهد یعنی زمانی که خورشید بر مدار رأس الجدی است درحالی که همین زمان در نیم کره جنوبی آغاز تابستان و لحظه انقلاب تابستانی است. انقلاب زمستانی (در نیم کره شمالی) در ستاره شناسی لحظه ای است که خورشید از دید ناظر زمینی در بیش ترین فاصله زاویه ای (۲۳.۵ درجه) با صفحه استوا در اوج نزولی قرار دارد و برابر با آغاز زمستان و کوتاه ترین روز سال است. پس از انقلاب زمستانی طول روزها بلندتر می شود.

 

پرواز با بالن به سوی خورشیدگرفتگی

۲۲ دسامبر ۱۸۷۰ میلادی برابر با 2 دی ۱۲۴۲ خورشیدی ژول سزار ژانسن اخترشناس فرانسوی که پیشتر هم زمان با دانشمند انگلیسی جوزف نورمن لاکیر توانسته بود گاز هلیم را شناسایی کند برای مطالعه خورشیدگرفتگی با یک بالن پرواز کرد. او بااستفاده از بالن از محاصره پاریس توسط ارتش پروس (آلمان) فرار کرد تا خورشیدگرفتگی را در الجزایر مطالعه کند. او به اوران (یا وهران) الجزایر رسید اما هوا ابری شد.

 ۱ دی در دنیای علم چه خبر؟

طیف فلش خورشید

۲۲ دسامبر ۱۸۷۰ میلادی برابر با 2 دی ۱۲۴۹ خورشیدی چارلز آگوستوس یانگ اخترشناس آمریکایی اولین مشاهدات طیف فلش خورشید را طی خورشیدگرفتگی کامل اسپانیا انجام داد. او در مطالعه طیف خورشید پیشگام بود و این طیف را طی عکاسی از برجستگی های خورشیدی در نور کامل خورشید آزمایش کرد. یانگ طی خورشیدگرفتی خطوطی از طیف خورشیدی را دید که همه برای ۱.۵ثانیه روشن می شدند و طیف فلش بودند. او همچنین در کار خود ماهیت گازی تاج خورشید را ثابت کرد.

 ۱ دی در دنیای علم چه خبر؟

چراغ های درخت کریسمس

۲۲ دسامبر ۱۸۸۲ میلادی برابر با 2 دی ۱۲۶۱ خورشیدی ادوارد اچ. جانسون یکی از همکاران توماس ادیسون اولین رشته چراغ های الکتریکی را برای تزیین درخت کریسمس خانه اش استفاده کرد. پیش از این درخت های کریسمس با شمع های مومی تزئین می شدند. شماره دسامبر ۱۹۰۱ ژورنال بانوان خانه چراغ های درخت کریسمس را که برای اولین بار شرکت ادیسون جنرال الکتریک در هریسون نیوجرسی در رشته های نه سوکتی که هرکدام دارای یک لامپ رشته کربنی ۳۲ ولت با قدرت دو شمع بودند عرضه تجاری کرده بود تبلیغ کرد. چراغ های درخت کریسمس به سرعت در میان آمریکایی های ثروتمند به کار گرفته شد اما شهروندان عادی تا دهه ۱۹۲۰ یا بعد از آن از این چراغ ها استفاده نمی کردند.

 ۱ دی در دنیای علم چه خبر؟

 

دکمه بازگشت به بالا