طوفان الاقصی به نفع ایران شد؟


وقتی صدام از منطقه رفت روابط خصمانه ایران و عراق به چنان رابطه ای تبدیل شد که «ایران و عراق؛ لا یمکن الفراق». با حذف صدام از معادلات منطقه نه تنها سایه جنگ از بین این دو همسایه برداشته شد بلکه روابط فرهنگی و اقتصادی گشایش یافت. هر چند حوزه اقتصادی با مداخلات آمریکایی همچنان با اشکال روبه روست اما کدام ایرانی است که از پیاده روی عظیم اربعین از مهمان نوازی مردم عراق نشنیده باشد؟ حالا فرض کنید با حذف و گرفتار شدن رژیم چقدر مشکلات منطقه و چالش های منطقه از بین می رود. طوفان الاقصی قدمی به سوی این آینده شیرین شد چراکه مهم ترین عنصر وجود و حفاظتی اسرائیل یعنی بازدارندگی را از بین برد.

طوفان الاقصی به نفع ایران شد؟

به گزارش ترند روز کمیل خجسته در یادداشتی در خراسان نوشت:

۱.  کریدور شکست: اسرائیلی ها در حالی آخرین گام های ساختن کریدور اقتصادی خطرناک «ای مک»را بر می داشتند که ناگهان با طوفان الاقصی روبه رو شدند. این کریدور همان نقشه ای است که نتانیاهو در سازمان ملل به عنوان «راه برکت» به نمایش گذاشت و اعلام کرد که ایران مانع توسعه این راه است. با ایجاد این کریدور اقتصادی راه شرق جهان به غرب آن با دور زدن ایران شکل می گرفت. دروازه صادرات انرژی از منطقه به جهان غرب و شرق و واردات کالا و فناوری از غرب به منطقه توسط اسرائیل صورت می گرفت و این موجب می شد تا هم اقتصاد ایران گرفتارتر و هم با اعمال قدرت صهیونیست ها در کریدور ورود تجهیزات فناورانه به داخل ایران سخت تر شود اما طوفان الاقصی عربستان و امارات را وادار کرد تا فعلا راه اندازی این کریدور را تا تعیین تکلیف وضعیت منطقه به تعویق بیندازند و عملا به نفع اقتصاد ایران ؛ به قول نتانیاهو طوفان اجازه نداد تا این کریدور شکل بگیرد.
۲.  سر اختاپوس جواب نگرفت: اسرائیلی ها از ۲۰۱۸م تمرکزشان بر «استراتژی سر اختاپوس» است. این استراتژی می گوید که تمرکز رژیم باید روی ایران قرار بگیرد. خیلی قبل تر از این رژیم جنوب لبنان و جولان را در سوریه اشغال کرده بودند. بعد از آن در دهه ۲۰۰۰م با حمله مجدد به لبنان و فلسطین برای آن سرزمین ها ویرانی قتل و کشتار فجیعی به بار آورده بود که همان زمان آن چنان انتقادهای جهانی از این اقدامات وحشیانه اسرائیل بالا گرفته بود که کاندولیزا رایس وزیر وقت خارجه آمریکا در دفاع از آن ها گفته بود که این ها درد زایمان خاورمیانه جدید است اما بعد از ناکامی آن سال ها در بازه ۲۰۱۰م تا ۲۰۱۸م اسرائیل بر حمایت از داعش اقداماتش را برنامه ریزی کرد. به یاد بیاورید آن عکس معروف نتانیاهو را که برای بازدید و عیادت از مجروحان داعشی به بیمارستانی در سرزمین های اشغالی رفته بود.
حالا بعد از ۱۸ سال اسرائیل با آن سابقه و عملکرد در منطقه می خواست تمرکزش را روی ایران بگذارد. حمله به نفتکش های ایرانی ترور دانشمندان ایرانی ترور صیاد خدایی و تا همین اواخر سال ۱۴۰۱ش و تابستان ۱۴۰۲ش لیست اقدامات رسانه ای شده نتانیاهو و وزیر اطلاع رسانی اسرائیل که مرور می شود معلوم می شود آن ها چه فشاری را روی برهم زدن امنیت ایران قرار داده بودند؛ نمونه اقداماتی برای تحقق راهبرد سر اختاپوس بود اما طوفان الاقصی تمرکز اسرائیل را برای انجام اقدامات خصمانه در مواجهه با ایران گرفت و به قول نتانیاهو امروز این اسرائیل است که «در شش جهت درون سرزمین ها در حال دفاع از خود است.»
۳.  نقشه تصرف همیشگی فعلا کنار ماند: همان طور که فلسطین سرزمین مقدس اسرائیلی هاست و آن ها به این دلیل آن را اشغال کرده اند؛ ایران هم برای آن ها مقدس است. بهائیان ساکن حیفا ایران را سرزمین مقدس خود می دانند. به همین دلیل آن ها در دهه آخر عمر پهلوی تقریبا تمام مناصب قدرت را در اختیار گرفته بودند. تصرف ایران برای ساکنان این سرزمین امر مقدس و تاریخی شمرده می شود اما طوفان الاقصی موجب شد تا امروز حیفا زیر آتش مقاومت قرار بگیرد و دست آن ها به ایران فعلا کوتاه شود.
۴.  آینده شیرین: وقتی صدام حسین از منطقه رفت روابط خصمانه ایران و عراق به چنان رابطه ای تبدیل شد که «ایران و عراق؛ لا یمکن الفراق». با حذف صدام از معادلات منطقه نه تنها سایه جنگ از بین این دو همسایه برداشته شد بلکه روابط فرهنگی و اقتصادی گشایش یافت. هر چند حوزه اقتصادی با مداخلات آمریکایی همچنان با اشکال روبه روست اما کدام ایرانی است که از پیاده روی عظیم اربعین از مهمان نوازی مردم عراق نشنیده باشد؟ حالا فرض کنید با حذف و گرفتار شدن رژیم چقدر مشکلات منطقه و چالش های منطقه از بین می رود. طوفان الاقصی قدمی به سوی این آینده شیرین شد چراکه مهم ترین عنصر وجود و حفاظتی اسرائیل یعنی بازدارندگی را از بین برد.

دکمه بازگشت به بالا