تئاتر درمانی با بچههای کم توان ارتقای خود باوری آنهاست/ هنرمندان و مخاطبان به برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نیاز دارند
به گزارش خبرگزاری ترند روز، بهنام میرزایی گفت: من از سال ۸۹ به صورت حرفهای تئاتر درمانی را شروع کردم و با بچههای کم توان به تمرین تئاتر مشغول هستم.
او با اشاره به حضور۷ بازیگر و یک صداپیشه کم توان در نمایش «دریا رویا»، افزود: داستان نمایش درباره تعدادی بچه کم توان است که با راهنمایی مربیشان به یک سفر خیالی میروند و در آن با عناصری مثل آتش، آب، بیابان، کوه و … روبرو میشوند. هرکدام از این افراد نقطه قوتی دارند که در مواجه با این عناصر آن را پیدا میکنند. در نهایت در هفتمین بخش قدرتهایشان به آنها برمیگردد و به یک باور میرسند.
نویسنده نمایش رویا دریا با تاکید بر اینکه در این نمایش تمرکز بر خودباوری در افراد کم توان و ناتوان است، تصریح کرد:در طی چند سال همکاری با افراد ناتوان و کم توان، تاثیر تئاتر بر خود باوری و ارتقای اعتماد به نفس آنها دیدم.
میرزایی با اشاره به اهمیت اختصاص بخش فراگیر در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان گفت: بخش فراگیر از دوره گذشته در همدان آغاز شد اما امتیاز امسال، حس رقابتی است که در بچهها به وجود آمده است. تیم جور دیگری به جشنواره نگاه میکند و برای موفقیت در آن تلاش زیادی کرده است.
وی با اشاره به اینکه جای این بخش رقابتی در جشنواره همیشه خالی بود، گفت: درصدی از جامعه ما از ناتوانان و کم توانان تشکیل شده است و باید برای آنها سهم خاصی قائل شد. خوشبختانه امسال جو بسیار خوبی را برای اجرا در بخش فراگیر شاهد بودیم و مخاطبان استقبال خوبی کردند.
سرپرست گروه نمایش تابش در خصوص تاثیر جشنواره در ارتقای تئاتر کودک و نوجوان نیز گفت: من اهل همدان هستم. در مدتی که جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در این شهر برگزار شد، واقعا تئاتر همدان متحول شد. هم تاثیر جشنواره بر هنرمندان را شاهد بودیم و هم بر مخاطب تاثیر عمیقی داشت. به هرحال حضور نمایشهایی که قبلا در اجرای عموم امتحان خود را پس دادهاند هم از منظر محتوایی، هم آموزشی و هم شادی سازی اهمیت زیادی دارد. قطعا هنرمندان و مخاطبان جشنواره به رویدادهای اینچنینی نیاز دارند و عدم برگزاری آن اثرات منفی خواهد داشت.
۵۷۵۷