مشخصه های یک بوستر پمپ خوب

ویژگی های بوستر پمپ خوب چیست؟

در اغلب اوقات خریداران در هنگام خرید بوستر پمپ با پیشنهادات زیادی از سوی فروشندگان مواجه می شوند که باعث سردرگمی در انتخاب بوستر پمپ مناسب از طرف خریدار می شوند. ما در این مقاله می خواهیم ویژگی های یک بوستر پمپ با کیفیت را برای شما شرح دهیم تا در هنگام انتخاب بوستر پمپ بتوانید راحتر محصول خود را خریداری کنید.

بوستر پمپ

همانطور که در مقاله قبلی گفته شده بوستر پمپ به دستگاهی گفته می شود که از چند پمپ آب، تابلو فرمان بوستر پمپ، اینورتر، شیر آلات و اتصالات، منبع تحت فشار، پرشر ترانسمیتر، مانومتر، پلیت، شاسی، لرزه گیرهای ورودی و خروجی و ساپورت نگه دارنده کلکتورها تشکیل شده است، بوستر پمپ خوب از نظر ما یعنی دستگاهی که از متریال مرغوب و آپشن های کمک کننده به عملکرد صحیح بوستر در ساخت بوستر پمپ استفاده شده باشد، برای مثال اگر بخواهیم یک بوستر پمپ با کیفیت تهیه کنیم باید موارد زیل را در نظر بگیریم.

1- از پمپ آب با کیفیت مانند پمپ آب طبقاتی عمودی استیل و پمپ طبقاتی افقی استیل بر روی بوستر پمپ استفاده کنید.

2- قطعات الکتریکی و اینورتر تعبیه شده در تابلو فرمان بوستر پمپ از برند اشنایدر فرانسه استفاده شود.

3- استفاده از برد کنترلر HMI برای تعویض نوبتی پمپ ها بعد از هر بار استفاده جهت کاهش استهلاک پمپ ها پیشنهاد می شود.

4- استفاده از منبع تحت فشار مانند منبع زیلمت ایتالیا با ظرفیت مناسب جهت دفع ضربه قوچ در هنگام استارت و استپ بوستر پمپ و بالانس فشار در لوله ها پیشنهاد می شود.

5- از پرشر ترانسمیتر دانفوس دانمارک یا ویکا آلمان جهت تشخیص افت فشار و انتقال دستور استارت پمپ ها به اینورتر بوستر پمپ استفاده شود.

6- استفاده از پرشر سوئیچ با کیفیت نظیر پرشر سوئیچ دانفوس دانمارک جهت استفاده دستی در مواقع خرابی اینورتر یا برد کنترلر (HMI) پیشنهاد می شود.

7- از لرزه گیر در ورودی و خروجی بوستر پمپ ها جهت دفع لرزش ناشی از کارکرد بوستر پمپ استفاده کنید.

8- از لوله ی مانیسمان بدون درز جهت ساخت کلکتورهای بوستر پمپ استفاده شود.

9- گالوانیزه کردن کلکتورها جهت جلوگیری از زنگ زدگی و ممانعت از ایجاد تغییر رنگ و مزه در آب مصرفی پیشنهاد می شود.

10- استفاده از صفحه پلیت یکپارچه و ضخیم متناسب با وزن الکتروپمپ ها جهت موازی کردن پمپ ها پیشنهاد می شود.

11- استفاده از شاسی استاندارد جهت نصب کل پکیچ بر روی آن و سپس مهار بوستر به شاسی و رول بولت موتورخانه ساختمان پیشنهاد می شود که در صورت عدم استفاده از شاسی استاندارد، باعث ایجاد سر و صدا و لرزش در هنگام کارکرد بوستر پمپ می گردد.

12- استفاده از ساپورت نگه دارنده وزن کلکتور ها جهت جلوگیری از ایجاد فشار بر روی شیرآلات و متعلقات جانبی بوستر پمپ جزء نکات مهم و کلیدی در انتخاب بوستر پمپ می باشد زیرا عدم وجود ساپورت نگه دارنده میتواند در مراحل اتی شما را با هزینه های تعمیرات زیادی مواجه کننده برای مثال سنگینی بودن وزن کلکتورها در اغلب مواقع باعث شکستگی هوزینگ پمپ آب می شود.

13- استفاده از شیر تخلیه در کلکتورها مکش و دهش بوستر پمپ جهت تخلیه آب داخل کلکتورها در مواقع سرویس دوره ای بوستر پمپ امری ضروری می باشد.

14- استفاده از شیرآلات استاندارد متناسب با فشار تولیدی بوستر پمپ نظیر شیر یکطرفه بوستر پمپ جهت ممانعت از برگشت آب به داخل هوزینگ پمپ ها جزء الزامات در تهیه بوستر پمپ می باشد.

15- از شیر صافی جهت جلوگیری از ورود آشغال و ریز املاح به داخل کاسه پمپ ها استفاده شود زیرا عدم وجود شیر صافی باعث ورود آشغال به داخل پمپ و در نهایت خرابی مکانیکال سیل و پارگی تیوپ منبع تحت فشار می شود.

16- استفاده از قلاب جهت حمل و جابجایی ایمن و متناسب با وزن پکیچ بوستر پمپ پیشنهاد می شود.

17- استفاده از پیچ و مهره های گالوانیزه و مرغوب جهت جلوگیری از زنگ زدگی پیچ و مهره ها بعلت هوای مرطوب موتورخانه پیشنهاد می شود.

18- یکی از موارد کلیدی در هنگام خرید بوستر پمپ تهیه نقشه مدار فرمان بوستر پمپ جهت رفع خطاهای احتمالی و خرابی قطعات در مراحل آتی می باشد.

19- استفاده از کلید حرارتی MPCB در تابلو فرمان جهت جلوگیری از جریان اضافی الکترو پمپ ها پیشنهاد می شود.

20- استفاده از کنترل فاز و کنترل سطح جهت جلوگیری از دو فاز شدن پمپ ها و خشک کار کردن پمپ ها.

21- استفاده از کلید قطع کن اضطراری EMERGENCY STOP جهت قطع برق در موارد حاد پیشنهاد می شود.

اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ

الکترو موتور

از دیگر اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ ، الکترو موتور با تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی جنبشی ،  محرک پمپ می باشد و انرژی مورد نیاز مدار را تامین می کند . انرژی جنبشی موجود در این الکترو موتور ها ،  پروانه پمپ ها را به حرکت در می آورند . الکترو موتور ها در بیشتر مواقع یا دارای 1450 دور در دقیقه (rpm) و یا دارای 2900 دور در دقیقه  (rpm) می باشد و با توجه به کاربردی که دارد ، مورد استفاده قرار می گیرند و انتخاب می شود .

پمپ

بوستر پمپ ها از تعدادی پمپ تشکیل شده اند که می توان گفت پمپ ، اصلی ترین اجزای یک بوستر پمپ می باشد . پس  نتیجه میگیریم  پمپ ها نقش مهمی در این سیستم ها دارند و رکن اصلی یک بوستر پمپ ، پمپ می باشد . پمپ ها در این سیستم ها هد و دبی آب را بالا می برند و در واقع عامل اصلی گردش و جریان آب در مدار هستند .

کلکتور و مکش و دهش

کلکتور و مکش و دهش از دیگر اجزای تشکیل دهنده ی بوستر پمپ ها می باشند . کلکتور های مکش ، آب و سیال را وارد سیستم می کند . کلکتور ها به خروجی مخزن از طریق اتصالاتی از جمله صافی ، لرزه گیر ، شیر فلکه و فلنچ متصل می شوند و به کلکتور های دهش متصل می شوند .

تابلو برق و کنترل

بوستر پمپ ها علاوه بر اجزای بالایی که گفته ایم نیز دارای تابلو برق و کنترل می باشند .

وظیفه تابلو برق

این قسمت از بوستر پمپ وظیفه ی هماهنگی و کنترل سیستم مکانیکی و الکتریکی دستگاه  را دارد . تابلو برق و کنترل نیز ، در کارکرد و عملکرد مطلوب بوستر پمپ ، نقش بسیار مطلوبی را ایفا می کند و بوستر پمپ ها را در برابر تغییر دور و نوسان برق  و نوبت عملکرد پمپ ها حفاظت می کند.

وظیفه کنترل

کنترل ها وظیفه ی این را دارند که استهلاک در مدار را بسیار کاهش می دهند و فشار دبی و فشار مورد نیاز سیستم را تامین می کنند. وظیفه اصلی تابلو برق حفاظت و کلید زنی از سیستم پمپاژ است. تابلوهای برق انواع متفاوتی دارند که در هر یک از آنها تجهیزات متفاوتی نصب می گردد. برخی از اجزای این تابلو ها عبارتند از:

  • کنترل فاز: محافظت از برق سه فاز و رعایت توالی فاز ها وظیفه کنترل فاز است.
  • فلوتر سوئیچ: این قطعه از پمپ ها در هنگام خالی شدن آب مخزن حمایت می کند.
  • کانکتورها: وظیفه کانکتور ها کلید زنی قدرت پمپ است که برای هر پمپ یک کانکتور وجود دارد.
  • تایمر: تایمر از جمله مهمترین اجزای بوستر پمپ به شمار می رود؛ که وظیفه آن تعویض المترو موتور ها و تنظیم زمان آماده به کار است.
  • کنترل بار: کنترل بار از الکتروموتور در برابر اضافه بار محافظت می کند. در برخی از بوستر ها به صورت مجزا از کانکتور ها و در برخی دیگر در زیر کنتاکتورها (بی متال) نصب می شود.
  • فیوز ها: کار فیوز محافظت از مدار در برابر اتصال کوتاه و اضافه بار است. تابلو برق ها دارای فیوزهای ورودی برق، فیوز جداگانه جهت هر پمپ و مدار فرمان است.

مخزن دیافراگمی

در سیستم های بوستر پمپ یک منبع تحت فشار قرار می دهند که درون آن ها آب نگهداری می کنند. استفاده از مخزن دیافراگمی باعث شده است که تعداد خاموش و روشن شدن پی در پی پمپ ها کاهش پیدا کند و باعث کاهش استهلاک شود. از دیگر مزایای استفاده از منبع تحت فشار می توان به این موضوع اشاره کرد که فشار آب مصرفی در حالت تعادل قرار گیرد و از دیگر مزایای آن خاصیت ارتجاعی  مخزن می باشد که میزانی که  آب را ذخیره می کنند  یا توجه به این که مصرف ساختمان کم و یا زیاد باشد، میزانی که آب ذخیره می شود کم و یا زیاد می شود .

مزایای بوستر پمپ های دور متغیر

  • ثابت بودن فشار آب خروجی سیستم در صورت تغییر مقدار مصرف آب
  • عدم نیاز به جوکی پمپ برای تأمین دبی های مصرف اندک در ساختمان (در بوستر پمپ های آبرسانی)
  • عدم نیاز به منبع دیافراگمی و کاهش فضای اشغال آن در موتورخانه
  • حذف ضربه قوچ در شبکه ی مصرف به دلیل روشن و خاموش نشدن آنی الکتروپمپ ها
  • معادل بودن مقدار آب پمپاژ شده به وسیله بوستر پمپ با میزان آب مصرفی مورد نیاز
  • کاهش استهلاک کوپلینگ ها و قطعات متحرک الکتروپمپ ها و متعاقباً افزایش عمر مفید کل سیستم بوستر پمپ دور متغیر
  • کاهش هزینه های سرویس و نگهداری در بوستر پمپ های دور متغیر
  • کاهش هزینه های برق مصرفی تا 30% به دلیل استفاده از سیستم تغییر دور تدریجی یا اینورتر

دکمه بازگشت به بالا