چگونه متخصص سئو شویم؟
چگونه متخصص سئو شویم؟ (راهنمای مسیر شغلی)
صنعت بازاریابی آنلاین یا همان دیجیتال مارکتینگ روز به روز بیشتر رشد میکنند و مشاغلی که در این صنعت معرفی میشوند، در میان مشاغلی هستند که در آینده نیاز به آنها بیشتر خواهد شد. همه ما این را میدانیم که خرید آنلاین و همچنین خدمات آنلاین جزئی از روزمره ما شدهاند و وبسایتها برای اینکه از رقبای خود در این حوزه عقب نیفتند، به دنبال افراد حرفهای میگردند تا بتوانند به خوبی وبسایتهای خود را در میان رقبا برجسته کنند.
در حال حاضر، بیش از ۱ میلیارد وبسایت وجود دارد و هر یک از آنها برای اینکه در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) باشند، نیاز به فعالیتها و کارهایی خاص دارند. این امر یادگیری بهینه سازی موتور جستجو را به یک مجموعه مهارت جذاب و راهی عالی برای کسب جایگاه مناسب در بازار کار تبدیل کرده است. آنچه در این مقاله از بهترین شرکت طراحی سایت در اصفهان میآید مروری است بر کار یک کارشناس سئو، مزایای تبدیل شدن به متخصص سئو، مسیر شغلی در سئوکار شدن و اینکه چرا آموزش و یادگیری عملی به شما کمک میکند در این صنعت رو به رشد از دیگر رقبا برتری داشته باشید.
سئو (SEO) چیست؟
بهینه سازی موتور جستجو (SEO) علمی است که باعث افزایش ترافیک ارگانیک از موتورهای جستجو مانند گوگل، یاهو و بینگ میشود و با کمک این علم است که میتوان کاربران بیشتری را به سمت وبسایت هدایت کرد. به زبان ساده، سئو به معنای بهبود سایت برای دیده شدن آن در جستجوهای مرتبط با جستجوی کاربر در موتورهای جستجو است. زمانی که وبسایت شما در نتایج جستجو در صفحات نخست گوگل باشد، میتوانید مشتریان بیشتری را به سمت خود هدایت کنید و در نهایت از آنها کسب درآمد بیشتری داشته باشید. هدف بسیاری از کسب و کارها و همچنین مدیران وب سایت ها این است که بتوانند در کلماتی که آنها سرچ میکنند در صفحه اول نتایج جستجو باشند.
در واقع این هدف باعث میشود که یک وبسایت بر روی کلمه کلیدی اصلی و مهم خود (به عنوان مثال تست mbti) در صفحه یک نتایج جستجو باشد و این در نهایت باعث افزایش کلیک ارگانیک و جذب کاربر بیشتر میشود. سرچ کاربر، رسیدن به وبسایت شما روی آن کلمهای که سرچ کرده و در نهایت کلیک بر روی وبسایت شما، درست همان هدفی است که تمام کارفرمایان و شرکتها به دنبال آن هستند و همین جا است که نام سئو و کارشناس سئو (یا اصطلاحاً سئوکار) بیشتر از هر چیز دیگری شنیده میشود.
سئو چه کار میکند؟
برای اینکه بتوانید پس از راه اندازی سایت فروشگاه اینترنتی در اصفهان؛ وبسایت خود و صفحات آن را بهینه کنید، ابتدا باید از نحوه کار موتورهای جستجو درک درستی پیدا کنید. در واقع این موتورهای جستجو هستند که محتوای وبسایت شما را بررسی میکنند و آن را به مخاطب درست نشان میدهند.
عوامل متعددی وجود دارد که موتورهای جستجو از آنها برای تجزیه و تحلیل و تعیین ارتباط یک وبسایت با کلمهای که کاربر جستجو کرده، استفاده میکنند. گوگل اغلب این موارد را فاش نمیکند، اما با این حال افراد حرفهای در این حوزه به دنبال این فاکتورها میروند و از آنها برای بهینه سازی وبسایتها استفاده میکنند. یک متخصص سئو باید از فاکتورهای مهم در رتبه بندی صفحات وب، آگاه باشد و موارد زیر برخی از مهمترین فاکتورها در رتبه بندی وبسایتها میباشد:
- سن دامنه، URL و آتوریتی آن
- لینکها
- بهینه سازی وبسایت در نسخه موبایل
- محتوای بهینه شده و با کیفیت
- سرعت لود صفحات (از جمله سرعت صفحات وبسایت در نسخه تلفن همراه)
- در دسترس بودن و همچنین امنیت سایت
- تعامل کاربران در شبکههای اجتماعی هر وبسایت
- سئو تکنیکال
- تجربه کاربری
رتبه بندی وبسایت یعنی اینکه وبسایت شما در هنگام سرچ کاربر در مورد کلمهای، در اولین صفحهی نتایج جستجو باشد و شما به آن در همان صفحه اول و در رتبههای بالای صفحه دسترسی داشته باشید. در واقعی وبسایتی میتواند این رتبه را به دست آورد که عوامل بالا در آنها رعایت شود و همچنین سئوکار آن از بهروزترین روشها برای بهینه سازی سایت استفاده کند. موتورهای جستجو به طور کلی هنگام رتبه بندی یک وبسایت سه مرحله زیر را دنبال میکنند:
۱- کرال کردن
تمام موتورهای جستجو رباتهایی دارند که کار آنها کرال کردن (Crawling) و یا همان اسکن کردن وبسایتها و صفحات آن است. کرال کردن صفحات وبسایت، محتوای شما را در نتایج جستجو قرار میدهد.
۲- ایندکس کردن
در این مرحله وبسایت و صفحات آن به نتایج جستجو اضافه میشود. اگر وبسایت شما و صفحات مورد نظر شما در فهرست نتایج موتور جستجو نباشد، شانس دیده شدن توسط کاربر را از دست خواهید داد.
۳- رتبه بندی
وقتی چیزی را در گوگل تایپ میکنید، مرتبطترین وبسایتها در نتایج جستجو ظاهر میشوند. این نتایج بر اساس فاکتورهای مختلفی از جمله موقعیت جغرافیایی، زبان، تجربه کاربری و غیره میباشد.
متخصص سئو یا سئوکار کیست؟
متخصص سئو فردی با دانش بالا در زمینه بهینه سازی وبسایت است که به خوبی میتواند وبسایت را از لحاظ فنی، کاربری، محتوا و غیره بررسی کند و آن را برای حضور در صفحات برتر نتایج جستجو و به حداکثر رساندن بازدید سایت بهبود دهد. ئس اگر میخواین در رتبه های بالاتر گوگل حضور داشته باشید به یک متخصص سئو نیاز دارید. به دست آوردن ترافیک ارگانیک علاوه بر اجرای تکنیکهای سئو، به اجرای برخی کمپینها بازاریابی، حل مسائل فنی، داشتن روحیه تحقیق برای به دست آوردن بهترین و مرتبطترین کلمات و همچنین مهارت در بهینه سازی محتوای وبسایت بر اساس سئو نیاز دارد.
کار متخصص سئو چیست؟
متخصصان سئو به کسب و کارها و همچنین کارفرمایان کمک میکنند تا بتوانند صفحه محصول و خدمات خود در وبسایت را در نتایج جستجو در بهترین رتبه قرار دهند. بنابراین، یک متخصص سئو، درباره بهترین روشها برای رسیدن به این هدف تحقیق و تجزیه و تحلیل میکند تا به استراتژی برسد که با کمک آن بتواند وبسایت شما را به صفحه نخست نتایج جستجو برساند. تعرفه قیمت طراحی سایت فروشگاه اینترنتی در اصفهان نیز به این عوامل بستگی دارد.
هدف کلی متخصص سئو افزایش میزان بازدید وبسایت با استفاده از کلمات کلیدی مناسب هر صنعت، بهبود تجربهی کاربر و در نهایت تطبیق وبسایت با آخرین الگوریتمهای موتورهای جستجو برای رتبه گرفتن است. با این وجود موتورهای جستجو همیشه در حال تغییر هستند و متخصصان سئو باید مدام این تغییرات را پیگیر باشند.
متخصصان سئو نیز مانند هر فرد دیگری در بازار کار باید مهارتها و تخصصهایی داشته باشند. البته که این شغل هیچ رشته دانشگاهی ندارد و هر فردی که به سئو علاقه دارد، میتواند با حضور در کلاسهای آنلاین و حضوری، مطالعه مداوم و همچنین کمک گرفتن از بهترین و بزرگترین افراد در این حوزه، خود را در سئو قوی کنند و به کار در این حیطه مشغول شوند. بعد از یادگیری، کارهایی که هر سئوکار باید انجام دهد شامل موارد زیر میشود:
- تهیه استراتژی برای بهینه سازی وبسایت
- تحقیق درباره کلمات کلیدی و استفاده از آن در بازاریابی و رتبه گرفتن وبسایت شرکتها و سازمانها.
- تعیین اهداف قابل اندازه گیری که به تیم مارکتینگ کمک میکند تا روند رشد فعالیتهای سئو را پیگیری کند.
- ارتباط با سایر متخصصان در تیم بازاریابی برای پیشبرد اهداف در تیم.
- همکاری با دیگر افراد بخش بازاریابی برای مدیریت استراتژی سئو.
- همکاری نزدیک با تیم محتوا برای تدوین برنامهای برای تولید محتوای جذاب و با کیفیت در وبسایت.
- همکاری نزدیک با تیم فنی و برنامه نویسی سایت برای پیاده سازی موارد فنی در سایت.
- داشتن استراتژی برای لینک سازی و بک لینک برای گرفتن نتیجه بهتر در نتایج جستجو.
چگونه میتوان سئوکار شد؟
برخی از متخصصان سئو از ابتدا با هدف سئوکار شدن کار خود را آغاز نکردند. برخی کاملاً تصادفی شروع به کار در این حوزه کردند و بعدها یادگیری خود را در این زمینه روز به روز افزایش دادند. همانطور که گفتیم برای تحصیل در دانشگاه رشتهای برای سئو وجود ندارد و یادگیری آن تماما به خود شما و علاقهی شما به این حیطه بستگی دارد. اما با این حال بیایید تا نگاهی به مسیر شغلی متخصص سئو بیندازیم و ببینیم برای متخصص سئو شدن چه مراحلی را باید طی کنید.
گام اول: آیا سئوکار شدن برای من مناسب است؟
اولین قدم برای انتخاب شغل این است که مطمئن شوید واقعاً به این حوزه علاقمند هستید. مطمئنا قصد ندارید تا زمان خود را برای شغلی هدر بدهید که هیچ علاقه و استعدادی در آن ندارید. اگر به خوبی درباره این شغل تحقیق کنید، میتوانید متوجه شوید که برای این شغل مناسب هستید و حتی روحیه شما با این مدل کار سازگاری دارد یا خیر. ممکن است برای شغل دیگری در مارکتینگ مناسب باشید و مسیر شغلی سئو را به اشتباه برای استخدام انتخاب کرده باشید!
گام دوم: اصول سئو و کار با موتورهای جستجو را درک کنید
به عنوان یک سئوکار باید بدانید که سرنوشت کار شما تماما به نحوه کار موتورهای جستجو بستگی دارد. به همین دلیل شما باید در مورد کرالرها یا همان رباتهای موتورهای جستجو بدانید. این رباتها هستند در مورد کیفیت و مرتبط بودن محتوای شما تصمیم میگیرند و چندین عامل کلیدی باعث این تصمیم آنها میشوند.
موتورهای جستجو مانند جعبه سیاه هستند و معمولا اطلاعات و اسرار خود را فاش نمیکنند. اما میتوانید از عوامل شناخته شده برای بهینه سازی سایت خود استفاده کنید و آن را در میان دیگر رقبا برجستهتر کنید. برای اینکه متخصص شوید با اصول اولیه شروع کنید. در ابتدا باید درک کنید که کاربران و موتورهای جستجو چگونه با هم تعامل دارند و برای بهینه سازی محتوا چه کاری میتوانید انجام دهید. یادگیری اصول اولیه سئو در سه مؤلفه خلاصه میشود:
- انواع محتوایی که کاربران میخواهند، انتظار دارند یا نیاز دارند. همه چیز در مورد تولید محتوا و سئو به قصد کاربر بستگی دارد.
- درک دقیق از نحوه عملکرد موتورهای جستجو.
- یادگیری کار با ابزارها و تکنیکهای مورد نیاز برای بهینه سازی وبسایتها.
وقتی از زیربنای سئو باخبر باشید و تمام بایدها و نبایدهای آن را بدانید، به خوبی میتوانید تمام تکنیکها را بر روی وبسایتها اعمال کنید.