۱۴ نکته برای تغذیه مناسب در دوران نقاهت مبتلایان کرونا

۱۴ نکته برای تغذیه مناسب در دوران نقاهت مبتلایان کرونا

یک رژیم غذایی سالم نقش مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری های عفونی مانند Covid 19 ، سل و غیره دارد. با پیروی از یک رژیم غذایی منظم که مطابق با نیازهای تغذیه ای فرد باشد ، می توان از عوارض بیماری و عوارض ناشی از بهبودی جلوگیری کرد.

به گزارش ترند روز و طبق بیانیه وزارت بهداشت ، نکات زیر 14 توصیه غذایی برای دوره نقاهت Covid 19 است که می تواند با کاهش اثرات بیماری بر بدن همراه باشد:

_ مایعات فراوانی مانند آب ، آب میوه های طبیعی (عطر ، آب پرتقال ، آب سیب و غیره) و آب میوه های تازه طبیعی مانند آب میوه ، آب ، آب گوجه فرنگی و غیره ، چای نرم ، گوشت آبکی یا مرغ فراهم می کند. آبگوشت می تواند حداقل 8 لیوان در روز برای تسکین ترشحات مجاری تنفسی استفاده کند.

_ مصرف سوپ های گرم مانند سوپ سبزیجات ، جو ، بلغور جو دوسر ، جو دوسر و … و سوپ های سبک مانند سوپ ، سوپ بار ، سوپ سبزیجات و …

خوردن میوه ها و سبزیجات تازه (کاهو ، کلم ، سبزیجات و غیره) یا سبزیجات پخته شده به عنوان لاشه باعث تحریک اشتها و تأمین میکروب های لازم می شود.

از منابع غذایی ویتامین A (که از سلامت مخاط تنفسی محافظت می کند) به مقدار کافی مانند زرده تخم مرغ ، گوشت ، ماهی ، جگر و زرده و پرتقال ، میوه ها و سبزیجات قرمز ، سبز و بنفش مانند کدو تنبل ، هویج ، فلفل استفاده کنید. اوه ، برگ های سالاد سیاه ، اسفناج ، مرکبات ، کلم و …

مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین C (به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آنها (مانند میوه ها و سبزیجات ، آب میوه و سبزیجات ، آب پرتقال یا لیموناد تازه همراه با وعده های غذایی و سالاد که باعث افزایش اشتها می شود)).

مصرف منابع پروتئین ، روی ، آهن و سلنیوم (که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن مانند گوشت ، مرغ ، تخم مرغ ، ماهی و میگو ، آجیل ، غلات ، مغزها ، بادام ، پسته ، فندق و ..) و بادام زمینی در حداقل دو بار در روز

در رژیم روزانه خود از منابع پر کربوهیدرات مانند برنج ، سیب زمینی و نان گندم کامل استفاده کنید.

استفاده از روغن های گیاهی از جمله آفتابگردان ، سویا ، ابریشم ، زیتون ، کنجد ، کلزا برای تأمین انرژی ضروری روزانه و تأمین اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های قابل هضم در تهیه غذا.

استفاده از شربت عسل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و کنترل سرفه

استفاده از زردچوبه در تهیه غذا ، به دلیل خاصیت ضد التهابی بودن آن

برای تقویت سیستم ایمنی بدن ، سیر ، پیاز و موسیر تازه را به رژیم غذایی اضافه کنید

در صورت حالت تهوع از تمشک یا موز استفاده کنید

پودر سبوس (غلات خوراکی یا سبوس دار) و نمک را به غذاهای رایج مانند سوپ ، خورشت یا سالاد اضافه کنید تا از احتقان جلوگیری کند

یک صبحانه منظم و دو تا سه میان وعده برای تأمین انرژی و ریز مغذی های مورد نیاز بیشتر

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا