نحوه نصب دستگاه تقویت آنتن موبایل
از آنجایی که امروزه میزان استفاده از دستگاه های تقویت کننده آنتن به میزان زیادی افزایش پیدا کرده است بسیاری از افراد ممکن است در نصب و راه اندازی این دستگاه با مشکل مواجه شوند. به همین خاطر در این مقاله قصد داریم به طور کامل در رابطه با روش نصب دستگاه تقویت آنتن موبایل و تجهیزات آن صحبت کرده و در نصب این دستگاه شما را راهنمایی کنیم.

دستگاه تقویت کننده آنتن موبایل چیست؟
دستگاه تقویت کننده آنتن موبایل و یا همان ریپیتر یک دستگاه مناسب برای نواحی است که از آنتن ضعیفی جهت برخورداری از اینترنت و مکالمه با کیفیت برخوردار هستند. این دستگاه میتواند با تکرار امواج دریافتی و انتشار آن در فضای مورد نیاز شما سیگنال قوی در اختیار شما قرار دهد. دقت داشته باشید شما برای استفاده و راه اندازی دستگاه ریپیتر به لوازم جانبی کاملی همچون آنتن گیرنده آنتن پخش کننده کابل و کانکتور نیاز خواهید داشت که نصب آنها چندان مشکل نیست و در ادامه به نحوه نصب آنها خواهیم پرداخت.
مراحل نصب تجهیزات تقویت آنتن موبایل
همانطور که گفته شد شما برای استفاده از دستگاه تقویت کننده آنتن موبایل به حداقل دو آنتن از نوع بیرونی درونی کابل و کانکتور نیاز خواهید داشت و بدون استفاده از آنها نمیتوانید از دستگاه ریپیتر استفاده کنید و نحوه نصب هر یک از آنها نیز متفاوت است.
نصب آنتن بیرونی
برای نصب آنتن بیرونی نخست باید به این مسئله دقت کنید که آنتن گیرنده شما از چه نوعی است؛ به عنوان مثال شما از آنتن پچ پنل اومنی لگاریتمی قارچی و… میتوانید به عنوان آنتن گیرنده استفاده کنید. شما باید برای نصب تمامی این آنتنهای بیرونی به غیر از آنتن لگاریتمی آنها را بر روی یکی میله نصب کرده و در بالاترین نقطه از ساختمان (پشت بام) قرار داده و در زاویهای تنظیم کنید که سیگنال مناسبی دریافت کنید.
البته نحوه نصب آنتن لگاریتمی کمی متفاوت است. در هر صورت بعد از نصب آنتن بیرونی لازم است یک کابل حداقل 15 متری با دو سر کانکتور را از یک طرف به آنتن بیرونی و از طرف دیگر وارد واحد کرده و به دستگاه تقویت کننده وصل کنید.
نحوه نصب آنتن لگاریتمی
آنتن گیرنده لگاریتمی اغلب برای خارج شهر مورد استفاده قرار گرفته و برای نصب آن باید چند نکته را به خاطر داشته باشید. اول آنکه شما برای نصب آنتن بیرونی باید آن را در در بالاترین نقطه از ساختمان فیکس کرده و آن را به سمت نزدیک ترین و قوی ترین دکل BTS فیکس کنید. همچنین در هنگام نصب آن دقت داشته باشید فکش قرمز بر روی کناره آنتن باید به سمت بالا قرار گیرد؛ در غیر این صورت عملکرد دلخواه را نخواهد داشت.
نصب آنتن داخلی
بعد از نصب آنتن گیرنده حال باید به فکر نصب آنتن فرستنده یا همان پخش کننده باشید. برای نصب آنتن پخش کننده تنها کافی است یک کانکتور تبدیل و یا کابل با دو سر کانکتور را از یک طرف به دستگاه و از طرف دیگر به آنتن پخش کننده وصل کنید.
حال پخش کننده خود را که میتواند از نوع پچ پنل لگاریتمی قارچی و یا اومنی باشد را بر روی دیوار و یا سقف قرار دهید. دقت داشته باشید در صورتی که بخواهید از یک دستگاه دو یا چند خروجی دریافت کرده و چند پخش کننده داشته باشید لازم است از اسپلیتر و یا کانکتور دارای چند خروجی استفاده کرده و هر پخش کننده را به یک خروجی وصل کنید.
نصب دستگاه ریپیتر
بعد از آنکه آنتن گیرنده و پخش کننده را به طور کامل نصب کردید و کابل و کانکتورها را به دستگاه و آنتن ها متصل کردید حال لازم است آداپتور دستگاه را به برق متصل کنید تا دستگاه روشن شود. دقت داشته باشید تا زمانی که تمامی لوازم را نصب و به دستگاه وصل نکردهاید آداپتور دستگاه را به برق متصل نکنید.
زمانی که شما دستگاه را روشن میکنید آنتن گیرنده شما در پشت بام سیگنال را دریافت و به وسیله کابل به دستگاه میرساند و دستگاه پس از تکرار امواج و به اصطلاح تقویت امواج به وسیله آنتن پخش کننده امواج قوی را در فضای مورد نظر شما پخش خواهد کرد. در صورتی که در نصب این لوازم به کمک نیاز دارید می توانید از کارشناسان مجموعه آنتن با ما کمک بگیرید.
آیا نصب تقویت کننده آنتن ممنوع است؟
درست است که در حال حاضر امکان خرید قانونی دستگاه تقویت کننده آنتن موبایل از سازمانهای ذی ربط وجود دارد ممکن است اما از آنجایی که خرید آنها به صورت قانونی هزینه زیادی به دنبال داشته و مدتی طول خواهد کشید بسیاری از افراد ترجیح میدهند این دستگاه را از فروشگاههای آزاد موجود در بازار خریداری نمایند تا هم هزینه کمتری پرداخت کرده و هم هر چه سریعتر از آنتن قوی برخوردار شوند.
اما به طور کلی استفاده از ریپیترهای دارای نویز و تداخل که بر روی عملکرد دکلهای BTS تاثیر منفی میگذارند از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قابل ردیابی و پیگیری بوده و از این رو احتمال بروز مشکلات قانونی و در صورت تکرار استفاده از این دستگاه ها جریمه و صدمه به دستگاه وجود دارد. البته باید گفته شود در حال حاضر دستگاههایی با عنوان ریپیترهای دارای سیستم هوشمند ALC در بازار وجود دارد که نویز و تداخلی بر روی دکل های مخابراتی ایجاد نکرده و با آنکه باز هم در دسته دستگاههای غیرقانونی قرار میگیرند قابل ردیابی نخواهند بود.
نکات مهم در آموزش نصب دستگاه تقویت کننده آنتن موبایل
برای آنکه نتیجه دلخواه را از استفاده و نصب دستگاه تقویت کننده آنتن موبایل دریافت کنید علاوه بر آنکه لازم است از دستگاه مناسب با فضای خود استفاده کنید باید نکات ضروری برای نصب تقویت آنتن را نیز مورد توجه قرار دهید؛ نکاتی همچون:
- حتی اگر بهترین تقویت کننده آنتن موبایل را خریداری کرده باشید با کابل کشی اضافه نتیجه درستی دریافت نخواهید کرد؛ پس از کابل کشی اضافه پرهیز کنید.
- دقت داشته باشید لازم است از کابل سالم و صاف استفاده کرده و بر سر کابل هیچ مانعی نباشد.
- در هنگام اتصال کانکتور به کابل حتما کانکتورها را آب بندی کنید تا از ورود آب به کابل جلوگیری شود.
- فاصله 15 متری میان دستگاه تا آنتن پخش کننده را حتما رعایت کنید تا از لوب شدن امواج جلوگیری شود.
- آنتن گیرنده را در جهتی قرار دهید که بهترین و مطلوب ترین سیگنال را دریافت کنید.
- به هیچ عنوان قبل از اتصال آنتن گیرنده و پخش کننده به دستگاه آداپتور دستگاه را به برق متصل نکنید.
سخن آخر
در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه با نحوه راه اندازی و نصب دستگاه تقویت آنتن موبایل و تجهیزات مورد نیاز آن صحبت کرده و مراحل نصب این تجهیزات را توضیح دهیم. دقت داشته باشید در صورتی که نصب شما به درستی صورت نگرفته باشد ممکن است شما آنتن کاذب داشته باشید؛ یعنی جایگاه آنتن شما پر باشد در هنگام برقراری تماس و یا برخورداری از اینترنت با مشکل مواجه شوید.