به گزارش ترند روز روزنامه جوان نوشت: هرچند میزان پرونده های جنایی که در خانواده ها رقم می خورد با آمار خانواده ها برابری نمی کند اما همین میزان فراوانی بسیاری را شامل می شود که نشان می دهد آستانه تحمل جامعه تا چه حد پایین آمده است.
قتل شدیدترین خشونت خانوادگی است و افرادی که مرتکب چنین خشونتی می شوند پیش از آن نیز سابقه بروز خشونت داشته اند. در چنین شرایطی برخی ناگزیر به تحمل خشونت هستند و برخی هم مسیر طلاق را طی می کنند به گونه ای که از یک سو میزان طلاق در جامعه از مرز هشدار گذشته و از سوی دیگر جوانان اقبالی برای تشکیل خانواده ندارند.
یکی از دلایل این بی میلی به تشکیل خانواده می تواند ریشه در مشاهدات عینی آنها از خشونت های خانگی خود یا بستگانشان باشد. خیانت یک یا هر دو زوجین بدگمانی اعتیاد به مصرف موادمخدر بیکاری و پرکاری از عمده ترین دلایل خشونت های خانگی هستند که شدت و ضعف آن میزان بروز خشونت را شدت می بخشد.
در این بین ورود فناوری جدید تلفن همراه به زندگی اجتماعی نقش مهمی در شدت گرفتن فاصله اجتماعی اعضای خانواده و میزان خیانت بین زوجین دارد. در چنین شرایطی وقتی هر عضو خانواده با گوشی تلفن همراهش در جزیره تنهایی اش گرفتار می شود امکان حرف زدن اعضای خانواده با هم کم می شود افراد حوصله هم را ندارند و یک دیالوگ ساده می تواند به یک مشاجره ختم شود.
آموزه های دینی و اخلاقی همواره جامعه را به تحکیم بنیان خانواده توصیه می کند اما تحکیم بنیان خانواده در عصر حاضر به جز آموزه های مورد اشاره به بازبینی های بنیادین نیاز دارد که با بررسی آسیب هایی که به وضع موجود منجر شده است امکان گفت وگو میان اعضای خانواده را فراهم کند.
خشونت های خانوادگی چه منجر به تحمل خشونت طلاق یا قتل شود فرجامی جز ترویج خشونت در جامعه نخواهد داشت. هر کدام از معضلات مورد اشاره منشأیی برای بروز آسیب های بیشتر به جامعه و تحمل هزینه های آن به کشور خواهد بود. زنان و کودکان بیش از دیگران در معرض چنین خشونت هایی هستند به گونه ای که عمده آسیب های آن هرگز التیام پیدا نخواهد کرد. همه این نابسامانی ها و ناهنجاری ها در معرض نگاه قانون در حال رقم خوردن است. بنابراین ساختار قانونی بدون در نظر گرفتن نگاه های دولتی به موضوع باید تلاش خود را برای تحکیم عملی از بنیان های خانواده به کار گیرد چراکه تحکیم بنیان خانواده به چیزی بیش از روایت و شعار نیاز دارد.
23302