تمدن و هویت امروز همچون امانتی گران بها برای نسل های آینده است – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری آنلاین دکتر محمد مهدی احمدی شامگاه یکشنبه در آئین «اردیبهشت شعر البرز» که با حضور شماری از پیشکسوتان عرصه فرهنگ شعر و ادب فارسی کشور و البرز برگزار شد افزود: مقوله فرهنگ دارای ارزشی بالاتر از اقتصاد و کشاورزی است.
وی ادامه داد: برتری مقوله فرهنگ برراقتصاد در این است که در مقوله فرهنگ ماهیت شغلی با ماهیت شاغل باید تناسب داشته باشد؛ شاغل معلم استاد ادبیات و یا هنرمند مدرس است و شغلی که دارد مخاطبان آن مجموعه ای از انسان ها هستند در حالی در بخش تولید انسان یک طرف کار و ماشین آلات بی جان بخش دیگر حوزه کاری را تشکیل می دهند.
احمدی گفت: یکی از مشکلات حوزه فرهنگی کشور این است که به دلیل عدم معرفی مفاخر در داخل و خارج؛ مفاخر ایرانی مصادره می شوند و بی توجهی به مفاخری که پشتوانه فرهنگ غنی ما است سبب شده تا دیگران روی برخی از آنان مانور دهند؛ اگر ما می گوئیم اینها از ایران هستند به خاطر هویت ایرانی آنان است.
وی با اشاره به برخی مفاخر تاریخی ایران مانند نظامی گنجوی بیان کرد: نباید در مقابل مصادره هویت این مفاخر بی تفاوت باشیم و باید این مفاخر را به نسل های آینده ساز معرفی کرد؛ نسل کنونی به لحاظ هویتی احساس خلاء می کند و به فرهنگ غنی و پیشینه تاریخی افتخار نمی کند.
مشاور ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از وظایف ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان ها معرفی مفاخر برای این نسل آینده ساز است که به وجود مفاخر افتخار کنند و احساس خلأ هویتی نکنند؛ مفاخر ۲ بخش هستند مانند فردوسی نظامی گنجوی و امثال آنان یا مفاخر زنده هستند.
وی تاکید کرد: مفاخر از جمله شخصیت هایی هستند که هیچ وقت پرونده آنها در تاریخ مختومه نشده است مانند حافظ و سعدی؛ معرفی مفاخر جزو وظایف فرهنگی است و کاری که امشب در البرز انجام شد رسالتی است که به عهده متولیان فرهنگی است.
احمدی تاکید کرد: باید روحیه قدرشناسی از مفاخر داشته باشیم و تلاش های آنان را ارج نهیم.
علی شیرین زاد نماینده مردم کرج اشتهارد و فردیس در این آئین گفت: چهره های امروز فرهنگ امانتداران هویت ملی و الگوسازان نسل آینده هستند؛ هویت ما بر ۲ پایه تعهد و تعلق بنا شده است؛ اگر در هرکدام افراط یا تفریط کنیم جامعه ما دچار تزلزل هویتی خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت هویت در جامعه ایرانی افزود: در دانشگاه ها هویت را بر ۲ پایه علمی تدریس می کنند؛ تعهد که بر اساس علم و تکنولوژی شکل می گیرد و تعلق که بر بستر علم و هنر بنا می شود. این ۲ ستون باید متوازن و همسو در جامعه رشد کند چرا که اگر در هرکدام افراط یا تفریط صورت گیرد جامعه با بحران هویتی مواجه می شود و اساس فرهنگ و تمدن ما تهدید خواهد شد.
شیرین زاد تهدید فعلی جامعه را غفلت از این ۲ پایه دانست و تأکید کرد: تمام تلاش ما باید بر این باشد که این ۲ رکن هویت یعنی تعهد و تعلق به شکل متناسب و متعادل در جامعه تقویت شود و راه تعالی فرهنگ و تمدن ایرانی استمرار یابد.
در ادامه شیرین زاد ضمن قدردانی از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز به خاطر برگزاری اردیبهشت شعر البرز تصریح کرد: آنچه که فرهنگ و تمدن و هویت امروز ما را ساخته فردوسی ها و حافظ ها بوده اند و آینده این مرز و بوم را اساتیدی همچون انصاری لرستانی و حسینی خواهند ساخت. وظیفه ما است که قدر این اساتید را بدانیم و فرهنگ تمدن و هویت امروز را چونان امانتی گران بها به نسل های آینده خود بسپاریم.