ایجاد ظرفیت خرید مجازی از نمایشگاه کتاب برای ناشران مصری

ایجاد ظرفیت خرید مجازی از نمایشگاه کتاب برای ناشران مصری

به گزارش خبرگزاری ترند روز به نقل از  مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی نشست رونمایی از کتاب «هنر زنانه زیستن» نوشته جمیله علم‎الهدی و ترجمه عمر الکشکی با حضور رایزن فرهنگی ایران در مصر در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد. 
در این نشست داوود زرین پور رایزن فرهنگی ایران در مصر با اشاره به جایگاه فرهنگی مصر در جهان اسلام اظهار کرد: مصر در تولید محتوای تصویری و مکتوب پیشگام است و آثاری که در این کشور منتشر می شود در سراسر جهان اسلام مخاطب دارد. کسب جوایز معتبر عربی در سال ۲۰۲۵ توسط نویسندگان مصری نشان از جایگاه رفیع ادیبان نویسندگان و اندیشمندان این کشور دارد.

وی با تأکید بر علاقه مندی گروه های مختلف سنی در مصر به زبان و ادبیات فارسی افزود: در حال حاضر با مخاطبانی در حوزه های کودک و نوجوان و همچنین علاقه مندان به رمان در ارتباط هستیم و می بینیم که رمان در ذائقه ادبی مخاطبان مصری در اولویت قرار دارد.
زرین پور ادامه داد: دانشجویان بسیاری در مصر به یادگیری زبان و ادبیات فارسی مشغول هستند و حتی دانشجویان دیگر رشته ها نیز به صورت اجباری باید با این زبان آشنا شوند؛ هر چند امکان مراودات علمی مستقیم میان ایران و مصر در حال حاضر وجود ندارد اما فضای مجازی و ارتباطات میان اساتید می تواند زمینه ساز ارتقای توانمندی این افراد باشد.
وی همچنین از اینکه نشر در مصر یک بخش خصوصی به شمار می‎رود یاد کرد و گفت: برخی از ناشران مصری با ناشران ایرانی در ارتباط هستند و تبادل اطلاعات دارند. اگر چه گاهی مسائل سیاسی مانعی در مسیر تعاملات فرهنگی است اما امید می رود شاهد گشایش هایی در این زمینه باشیم.
زرین‎پور اظهار کرد: اگر بتوان ظرفیت خرید اینترنتی کتاب از نمایشگاه کتاب را برای نویسندگان و مخاطبان مصری ایجاد کرد بسیار اثرگذار خواهد بود. متاسفانه ارسال آثار با مشکلاتی روبرو است. 
نکته مثبت نشر و ترجمه در مصر این است که بانوان جایگاه ویژه‎ای دارند و نگاه فلسفی به زن دغدغه مصر است و داشتن همین نگاه دقیق به این موضوع می‎تواند راهی برای ایجاد ظرفیت‎های تعامل و تبادل بیشتر باشد. 
رایزن فرهنگی ایران در مصر در پایان تأکید کرد: ناشران و نویسندگان ایرانی تجربه ارزشمندی دارند که می توانند در قالب همکاری های دوجانبه به ارتقای سطح فرهنگی و نشر در هر دو کشور کمک کنند. مصر ظرفیت ویژه ای در این زمینه دارد.

۲۴۴۵۷

دکمه بازگشت به بالا