انواع موسیقی پاپ ایرانی

حتما شنیده اید که هنر غذای روح است. همانطور که بدن انسان نیاز به تغذیه و تقویت دارد، روح انسان نیز به این تغذیه نیاز دارد و انسان برای رفع این نیاز معنوی به هنر روی می آورد; احتمالاً نام هنرهای هفتگانه را شنیده اید و شاید بدانید که اولین هنر موسیقی است که امروزه جزء لاینفک زندگی مردم شده است.

نمایش موسیقی پاپ

همانطور که در بالا ذکر شد، موسیقی پاپ که مخفف کلمه محبوب است، سبکی از موسیقی است که مخاطبان بیشتری دارد، عموم مردم از این موسیقی لذت می برند و به زندگی روزمره سرازیر می شوند. تعداد قابل توجهی از موسیقی دانان و اندیشمندان این حوزه معتقدند که سبک پاپ را می توان یک صنعت تلقی کرد; برخی نیز بر این باورند که این سبک را می توان جدای از قسمت موسیقایی در مقوله زیبایی شناختی نیز دانست.

البته موسیقی عامه پسند با موسیقی عامه پسند یکی نیست و در واقع موسیقی عامه پسند تعریف موسیقی است نه شکل جداگانه ای از موسیقی.

تاریخ پاپ

پیدایش و اولین توسعه این سبک به سال های 1930 تا 1940 برمی گردد که ریشه و متاثر از سبک های بلوز و کانتری دارد. او همچنین برای تکمیل خود به سراغ موسیقی راک رفت تا در سال 1960 موسیقی عامه پسند و عامه پسند همان شکل و شمایل موسیقی راک را داشته باشد.

با گذشت زمان، موسیقی پاپ شکل مستقل تری به خود گرفت و خود را از سبک های دیگر جدا کرد. در سال 1970، سبک راک با تفاوت هایی روبرو شد که به محبوبیت آن کمک کرد و به سبک “پاپ راک” معروف شد. از سال 1980، با ظهور یک افسانه به نام مایکل جکسون، این سبک برخلاف سایر سبک های موسیقی به عنوان موسیقی مستقل در سراسر جهان شناخته شد.

دروغ نیست اگر بگوییم ایجاد ژانر پاپ بستگی زیادی به حضور مایکل جکسون در موسیقی داشت. viola-music.com

زیر ژانرهای پاپ

امروزه یکی از سبک هایی که توجه بسیاری را به خود جلب می کند، سبک «فیوژن» است; موسیقی تلفیقی در واقع تلفیقی از سبک های مختلف است و فرمی از این سبک از ترکیب ترکیب سبک های مختلف ایجاد می شود.

این ترکیب در موسیقی پاپ نیز وجود دارد و چندین نوازنده در سراسر دنیا موسیقی های مختلف را با این سبک ترکیب کرده و موسیقی جدیدی تولید کرده اند که معمولا با استقبال خوبی مواجه می شود. برخی از این زیرسبک ها و ترکیب ها عبارتند از کانتری پاپ، پاپ راک، پاپ رپ، پانک پاپ، تکنو پاپ و غیره.

از تجهیزات استفاده کنید

در این سبک معمولاً از همه آلات موسیقی استفاده می شود و در کنسرت های پاپ انواع سازها از جمله فلوت، کلارینت، ملودیکا و در ایران سازهای ایرانی مانند تار، تری تار و سنتور روی صحنه به چشم می خورد. آنها نیز دیده و شنیده می شوند.

اما سازهایی که صدای آن در تمامی آثار موسیقایی این سبک شنیده می شود و حضور آن در تمامی کنسرت ها و استیج ها به چشم می خورد، گیتار، کیبورد یا پیانو و درام هستند و این سازها وظیفه تولید ریتم و آکورد و همچنین تولید آکورد را بر عهده دارند. صدا. اجرای آهنگ . در هنگام سکوت، آنها خواننده دارند. بنابراین می توان گفت که سازهای اصلی این سبک گیتار و درام و همچنین سازهای کیبورد هستند.

موسیقی پاپ در ایران

موسیقی پاپ در ایران که به موسیقی پاپ ایرانی نیز معروف است، در سال 1950 با تأسیس رادیو در ایران شکل گرفت و اولین قطعات موسیقی ایرانی به این سبک در دهه 50 ساخته و منتشر شد. اولین خوانندگان ایرانی در این سبک «احمد عاشورپور» و بعدها «ویگان» بودند که در زمان خود بسیار محبوب بودند. احمد عاشورپور را می توان پدر موسیقی پاپ ایران دانست و ویگان را یکی از تاثیرگذارترین موزیسین های تاریخ این سبک دانست.

با گذشت زمان و فراگیر شدن موسیقی پاپ در ایران، بسیاری از ایرانیان عاشق موسیقی تمایل به این سبک پیدا کردند و پس از فراگیری، شروع به کار در سبک پره کردند و …

از سال 57 و بعد از انقلاب اسلامی ممنوعیت های زیادی برای موسیقی وجود دارد و حدود 90 درصد نوازندگان حق کار ندارند. بنابراین، هر فردی که در خیابان با یک آلت موسیقی دیده شود، با او برخورد می کند در دهه هفتاد برخی از محدودیت ها کاهش یافت و دریچه کوچکی برای ورود نوازندگان به این سبک باز شد.

از اولین خوانندگان و نوازندگان پاپ پس از انقلاب در ایران می توان به محمد اصفهانی، علیرضا عصار، گروه آریان، سعید شهروز و شادمهر عقیلی اشاره کرد. امروزه این سبک در ایران مخاطبان زیادی پیدا کرده است و نوازندگان زیادی در این سبک فعالیت می کنند.

یک نکته پایانی

همانطور که در بالا ذکر شد این سبک راک در ابتدا به عنوان موسیقی فولکلور و عامه پسند شناخته می شد و به مرور زمان موسیقی عامه پسند با الهام از این سبک شکل گرفت. در ایران معمولا از موسیقی پاپ در مهمانی ها و مجالس استفاده می شود. همچنین لازم به ذکر است که اکثر موسیقی های ساخته شده در این سبک به عنوان تاریخ منسوخ شناخته می شوند و با گذشت زمان این اثر نیز به فراموشی سپرده شده است.

دکمه بازگشت به بالا