انقلاب ایران یک تحول بنیادین در معادلات منطقه ایجاد کرد/مقاومت همچنان یک مانع بازدارنده است

عدنان منصور در گفت و گو با آنا:

انقلاب ایران یک تحول بنیادین در معادلات منطقه ایجاد کرد مقاومت همچنان یک مانع بازدارنده است

وزیر خارجه اسبق لبنان با اشاره به تأثیر انقلاب ایران بر تحولات منطقه تأکید کرد: مقاومت یک گفتمان و اندیشه و تفکر است که می تواند خود را بازیابی کند.

«عدنان منصور» وزیر خارجه اسبق لبنان که مدتی نیز سفیر لبنان در ایران بود با اشاره به دستاورد های انقلاب اسلامی و ایجاد یک الگوی جدید برای منطقه به خبرگزاری آنا گفت: انقلاب اسلامی ایران یک تغییر بنیادی در تحولات و معادلات منطقه ایجاد کرد که این موضوع در فرایند سیاسی و میدان خود را نشان داد.

وی ادامه داد: تهران نقش مهمی در شکل گیری جنبش های مقاومت منطقه ای با تمامی جهت گیری های ملی سیاسی و مذهبی داشت.

انقلاب اسلامی ایران درست در زمانی پیروز شد که پرونده فلسطین در حال بسته شدن بود. قرار بود در پی شکست اعراب و امضای قرارداد کمپ دیوید کار فلسطین یکسره شود. جنبش های مقاومت انگیزه کافی برای ادامه مبارزه نداشتند و از طرفی از یک الگوی مناسب و نتیجه بخش نیز برخوردار نبودند.

لبنان هم درگیر تحولات میدانی و جنگ داخلی شده بود اعراب نیز در پی شکست های پی در پی در یک سرخوردگی گیج کننده فرو رفته بودند.

عدنان منصور خاطرنشان کرد: من مایل هستم تا بیشتر درباره تحولات لبنان قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و گفتمان تهران صحبت کنم.

زمانی که اسرائیلی ها تا مرکز بیروت پیشروی کردند هیچگاه گمان نمی کردند که بتوانند به آسانی وارد بیروت شوند اگرچه برخی از گروه های لبنانی نیز آنها را حمایت کردند. در آن زمان اسرائیلی ها می گفتند اگر می دانستیم اشغال لبنان و بیروت تا این اندازه آسان است به جای ارتش با خود یک گروه موسیقی می آوردیم.

وزیر خارجه اسبق لبنان گفت: در سال ۱۹۸۲ حزب الله لبنان شکل گرفت و پس از آن در حدود سه دهه توانست با کمک های معنوی و مادی تهران به یک حلقه تکمیلی محور مقاومت در حوزه عربی و اسلامی تبدیل شود. محوری به ریاست سید حسن نصرالله دبیرکل شهید حزب الله لبنان که توانست به عنوان یک مانع بازدارنده در برابر توسعه طلبی های رژیم صهیونیستی بایستد. 

سید حسن نصرالله لبنان را از طوایف و گروه ها و مذاهب به یک کشور تبدیل کرد. لبنان تا پیش از آن یک ترکیب طایفه ای و سیاسی بود تا یک کشور منسجم.

عدنان منصور افزود: بنابراین مقاومت در داخل توانست یک انسجام ملی و عربی ایجاد کند و از سویی در خارج و محیط پیرامونی رژیم صهیونیستی به عنوان یک مانع بازدارنده نقش ایفا کند. با این حال این پرسش مطرح می شود که با وجود شهادت سید حسن نصرالله و آنچه که پایان مقاومت در لبنان و نیز سوریه نامیده می شود آیا هنوز هم می توان گفت مقاومت به عنوان یک مانع بازدارنده مطرح است؟

وی در ادامه گفت: پاسخ بر اساس داده ها و تحلیل ها پاسخ مثبت است.

مقاومت یک جغرافیا یا یک شخص یا گروه نیست. مقاومت یک گفتمان و اندیشه و تفکر است که می تواند خود را بازیابی کند و اتفاقاً همین مقاومت بود که رژیم صهیونیستی را مجبور به پذیرش آتش بس کرد؛ به ویژه زمانی که حزب الله لبنان معادله حیفا در برابر ضاحیه و تل آویو در برابر بیروت را عملی کرد.

دکمه بازگشت به بالا