امضای تفاهم نامه مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس با پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات

امضای تفاهم‌نامه مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس با پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات

ترند روز/خراسان رضوی مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی گفت: این موسسه با هدف بهره گیری از زبان هنر برای ترویج مفاهیم متعالی فرهنگ رضوی با پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تفاهم نامه امضا کرد.

محمدجواد استادی در گفت وگو با ترند روز اظهار کرد: فعالیت های مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی دارای رویکردی مسئله محور بوده و در تمامی حوزه های تولید پژوهش اندیشه و آموزش متمرکز بر این است که چه طور می شود از زبان هنر برای امتداد اجتماعی زیارت استفاده کرد.

وی اضافه کرد: به عبارت دیگر مسئله این است که چه طور این امکان برای ما وجود دارد تا از هنر برای ملموس کردن مفاهیم متعالی فرهنگ رضوی وابسته به اندیشه و سیره حضرت رضا(ع) استفاده کنیم و در نهایت نتایج آن را در اختیار گروه های مختلف مردم چه شیعه و چه غیر شیعه و به طور کلی هر آن کس که تشنه این معنویت است قرار دهیم.

استادی خاطرنشان کرد: طی سال های گذشته تمامی گفت وگوها و فعالیت های مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی تحت عنوان «مکتب هنر رضوی» در حال انجام بوده است. در همین راستا و برای اثربخشی این اقدامات نیاز جدی به پشتوانه های اندیشه ای و پژوهشی وجود دارد که باید با نگاهی کاربردی دنبال شود. در نتیجه جهت رفع این نیازهای پژوهشی موسسه وارد تفاهم با مجموعه های مختلف دانشگاهی و پژوهشی در کشور شده است.

پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات در حوزه سیاست گذاری هنر نقش بنیادین دارد

وی ادامه داد: پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات که وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است یکی از مهم ترین پژوهشگاه هایی است که به طور تخصصی در حوزه هنر کار می کند و اهمیت ویژه آن به دلیل وابستگی اش به یک وزارت مهم در حوزه سیاست گذاری هنر است. در نتیجه نقش آن در این حوزه جدی و بنیادین است. موسسه آفرینش های آستان قدس رضوی به این علت که بتواند حضور هنر رضوی را در عرصه کلی کشور پررنگ کند وارد گفت وگو با پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات شده است.

مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی عنوان کرد: طی گفت وگوهایی که صورت گرفت به جهت تامین نیازهای پژوهشی به عنوان یکی از حوزه های اساسی و بنیادهای جدی اجرایی و کارکردی در حوزه سیاست گذاری هنر و تعامل آن با ایده مکتب هنر رضوی تفاهم نامه ای امضا شد. با این رویکرد که در نهایت هنر اسلامی و شیعی تقویت شود همچنین موضوع اصلی این تفاهم نامه ارتقاء سیاست گذاری های هنری در کشور با محوریت فرهنگی دینی و رضوی در چهارچوب مکتب هنر رضوی است.

تقویت گفتمانی ایده مکتب هنر رضوی از اهداف مهم تفاهم نامه است

وی گفت: اهدافی که این تفاهم دنبال می کند توجه به توسعه پژوهش در راستای شناخت فرهنگ رضوی تقویت گفتمانی ایده مکتب هنر رضوی زمینه سازی و کاربردی ساختن ایده فرهنگ رضوی در فضای کلان هنری جمهوری اسلامی و توسعه پژوهش های حوزه های مختلف هنر ناظر به سیاست گذاری هنر با رویکرد دینی است. مدت زمان تفاهم نامه در گام اول به صورت ۲ ساله بسته شده است و محورهایی پیش بینی شده است که بتواند به اجرایی شدن این تفاهم نامه کمک کند.

استادی خاطرنشان کرد: از جمله این محورها می توان به امکان استفاده از بانک های اطلاعاتی مشترک بین دو مجموعه زمینه سازی حضور اعضای هیئت علمی پژوهشگاه در فضای قدسی حرم حضرت رضا(ع) و آشنایی با این گنجینه عظیم هنر رضوی با رویکرد توسعه پژوهش هایی که در گنجینه هنری رضوی صورت می پذیرد اشاره کرد. همچنین انجام طرح های کلان پژوهشی مشترک در یک شبکه موضوعی انتشار آثار در قالب کتاب نشریات مشترک و آثار پژوهشی با محوریت مکتب هنر رضوی از جمله این موارد است که بدین صورت دسترسی به منابع مشترک نزد دو طرف این تفاهم نامه برای پژوهشگران تسهیل شود.

مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی عنوان کرد: برای اجرایی شدن تفاهم نامه در قالب یک کارگروه اجرایی دکتر طیبه عزت اللهی رئیس پژوشکده هنر پژوهشگاه به عنوان نماینده ای از طرف پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات و من به عنوان نماینده موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی فعال خواهیم بود و بنا بر این است که محورهای اجرایی ذیل تفاهم نامه احصا شود و بتوان برنامه های اجرایی را جلو برد و به انجام رساند.

استادی افزود: همانطور که می دانید سال آینده پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات اولین همایش ملی سیاست گذاری هنر در جمهوری اسلامی را برگزار می کند که اولین همکاری ما با این پژوهشگاه در این زمینه و در برگزاری یکی از پیش نشست های این همایش و پروژه مهم مستندسازی تجربه های سیاست گذاری هنر پس از انقلاب است. مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی به عنوان یک محور اجرایی در این همایش با پژوهشگاه همکاری می کند همچنین تلاش ما بر این است که تا پایان سال محورهای مشخص دیگری را نیز به روز رسانی و استخراج کرده تا در همکاری با پژوهشگاه قطعی و عملیاتی شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا