اشتباه «نعیمه» یا جنبه بالایش؟
احتمالا شما هم در چند وقت اخیر حتی اگر ببینده سریال جوکر بانوان در شبکه نمایش خانگی نباشید که به تازگی قسمت پنجم آن هم منتشر شد ویدئوهایی از شوخی های «نعیمه نظام دوست» را با اضافه وزن خودش و این که مجرد است در شبکه های اجتماعی دیده اید.رفتار نظام دوست در شوخی با خودش در شبکه های اجتماعی با واکنش هایی همراه شده است.
به گزارش ترند روز روزنامه خراسان در مطلبی با این عنوان از زبان یک روانشناس بالینی نوشته است: احتمالا شما هم در چند وقت اخیر حتی اگر ببینده سریال جوکر بانوان در شبکه نمایش خانگی نباشید که به تازگی قسمت پنجم آن هم منتشر شد ویدئوهایی از شوخی های «نعیمه نظام دوست» را با اضافه وزن خودش و این که مجرد است در شبکه های اجتماعی دیده اید.رفتار نظام دوست در شوخی با خودش در شبکه های اجتماعی با واکنش هایی همراه شده است.
نشانگر عزت نفس و جنبه بالای او
شوخی های «نظام دوست» با اضافه وزن خودش و مجرد ماندنش در سریال جوکر مورد توجه بینندگان قرار گرفته و باعث جذابیت بیشتر این برنامه شده است. این که او این مشکلات و نقص های خود را پذیرفته حتی با آن ها شوخی هم می کند نشانگر عزت نفس و جنبه بالای اوست. یکی از مهم ترین عواملی که به ما کمک می کند که زندگی خوب و موفقی داشته باشیم این است که نسبت به نقاط قوت و ضعف و همچنین محدودیت های خودمان آگاهی داشته باشیم و احساس خوبی در مورد خود داشته باشیم و از کسی که هستیم راضی و خشنود باشیم.
احساس ارزشمندی از درون
یکی از مهم ترین مولفه های خودآگاهی عزت نفس است. عزت نفس یعنی این که انسان خودش را بدون در نظر گرفتن شرایط بیرونی به عنوان یک انسان ارزشمند در نظر بگیرد و از درون احساس ارزشمندی داشته باشد. فردی که عزت نفس بالا دارد خودش را با وجود تمام کاستی ها نقاط ضعف و محدودیت ها بدون قید و شرط می پذیرد و هر جا که لازم باشد حتی با آن ها شوخی هم می کند که این خود باعث می شود که فرد حس خوبی نسبت به خود پیدا کند و جنبه روشن و مثبت شرایط زندگی اش را هم در نظر بگیرد. همچنین خود و مشکلاتش را بیش از حد جدی نگیرد که این حس شوخ طبعی حتی باعث ایجاد و حفظ یک دیدگاه متعادل تر نسبت به خود می شود.
چرا پذیرش خود مهم است؟
پذیرش یعنی انتظارات خود از شرایط را کنار گذاشته و هر چیزی را همان طور که هست قبول کنید نه آن طور که باید باشد. به عبارت دیگر پذیرش یعنی قبول کردن قسمتی از زندگی که ما کنترلی روی آن نداریم و تلاش برای تغییر بخشی که می توان آن را کنترل کرد. اما چرا پذیرش خود مهم است؟ چون پذیرش را می توان منبع شادی و قدرت دانست. تا وقتی که فرد به پذیرش نرسد نمی تواند برای تغییر تلاش کند. پذیرش باعث از بین رفتن انتظارات غیر منطقی می شود. در واقع وقتی که فرد بپذیرد قرار نیست همیشه بالاترین عملکرد را در همه زمینه ها داشته باشد برای هر ناملایمتی خودش را سرزنش نمی کند. فردی که پذیرش کامل دارد وقتی که با شرایط تلخی مواجه می شود از جملاتی مثل: «این منصفانه نیست» «نباید این طوری باشد» و … استفاده نمی کند چون می داند این جملات فقط رنج خود را بیشتر می کند. در واقع مواجه و پذیرش حقایق دردناک در زمان حال به فرد کمک می کند تا برای کاهش درد و رنج های زندگی اش اقدام کند و بتواند جنبه های مثبت و روشن زندگی اش را در نظر بگیرد که هیچ ارتباطی به نقایص و ضعف هایش ندارد.
چرایی فرار بعضی ها از پذیرش ضعف های شان
برخی افراد از پذیرش مشکلات و محدودیت های خود اجتناب می کنند. آن ها فکر می کنند اگر ضعف های خود را بپذیرند راه را برای تغییر می بندند اما در واقع نارضایتی از خود و داشتن افکار و احساسات منفی نسبت به خود باعث می شود که فرد منزوی شود. در این صورت به افسردگی هم دچار می شود و این باعث می شود فرد انرژی و توان کافی را برای تلاش و ایجاد تغییرات مثبت در زندگی نداشته باشد. پذیرش و حتی شوخی با مشکلات با ایجاد آرامش انگیزه کافی را برای تلاش در ایجاد تغییر فراهم می کند. البته نباید پذیرش را با تسلیم در برابر مشکلات و نقص ها یکی دانست زیرا پذیرش یک آگاهی همراه با علاقه و انگیزه برای تغییر است نه تسلیم در برابر آن ها.
راهکارهایی برای پذیرش خود
۱- دست از سرزنش و انتقاد زیاد از خود بردارید.
۲- خودگویی های منفی خود را تغییر دهید و آن ها را به چالش بکشید تا از بروز افسردگی و دیگر اختلالات روانی نجات پیدا کنید.
۳- بپذیرید که هیچ انسانی کامل و بی عیب نیست.
۴- از زدن برچسب هایی مثل من دوست داشتنی نیستم برای همین تا این سن مجرد مانده ام چون من چاقم بی ارزشم و … پرهیز کنید.
۵- برای بی همتایی خود ارزش قائل شوید.
نکته پایانی
با پذیرش بدون قید و شرط خود و اصلاح باورهای منفی و نادرست درباره خود انگیزه لازم را برای تغییر در خود و همچنین خود شکوفایی فراهم می کنید.
*بازنشر مطالب دیگر رسانه ها در ترند روز به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می باشد.
انتهای پیام