فرهنگ و هنر

چه صداهایی در این ۲ سال خاموش شد؟

به گزارش ترند روز ، در سال های اخیر حوزه دوبله کشورمان صدای فراموش نشدنی و بی نظیری را از دست داده است. از بهرام زند گرفته تا پرویز بهرام و حسین عرفانی و اخیراً چنگیز جلیلوند که یک هنرمند شناخته شده در زمینه صوتی و تصویری است و توسط کرونا از ما حذف شد.

دوبلورها عموماً از نظر مردم عادی کمتر شناخته شده اند و برخلاف بازیگران و مجریان ، آنها بیش از آنکه تصویری آشنا باشند ، صدای آشنا به جای می گذارند. شايد به همين دليل است كه اكثر افراد مشكوك مي گويند عشق به اين كار آنها را اميدوار مي كند زیرا ، آنها در زمینه دوبله شهرت و درآمد زیادی ندارند.

به دلیل اتهام مرگ چنگیز خان ، ما به چند سیگاری قدیمی نگاه کردیم که ممکن است با ظاهر همه آشنا نباشند ، اما صدای آنها بسیار آشنا و ناچیز است به طوری که بسیاری از ما در حال حاضر این صداها را بارها شنید

بهرام زند Doubler و مشهورترین مدیر دوبلاژ کشورمان در سال 1328 متولد شدند. او از سال 1344 شروع به بازی کرد و از سال 1979 به عنوان مدیر دوبلاژ کار کرد.

این هنرمند بر گویندگان سریال های ایرانی مانند “امام علی (ع)” و “مدار صفر درجه” نظارت داشت و دوبله گروه های خارجی مانند “جنگجویان کوهستان” ، “شرلوک هولمز” و “ناوارو”. وی همچنین متن این فصل ها را در مصاحبه های تحقیقاتی ایران ذکر کرد.

زند دیس که یک سال قبل از مرگ در نمایش “دورهمی” ظاهر شد ، اظهار داشت که در سال اول تحصیلات دبیرستان ، کلاس به دلیل پاسخ دادن به س questionsالات سکوت می کند و سپس فکر می کند که رفتن به سر کار. وی گفت مدتها معلم بوده است. هنگام صحبت او کلاس ساکت بود.

این دوبلور به عنوان بهترین نقشی که تا به حال برشمرده است ، “گلادیاتور” لقب گرفته است و وی اصرار دارد که عشق او را از صحبت باز می دارد.

او همچنین در فیلم “میرزا کوچک خان” در سال 1983 بازی کرد. بهرام زند در 16 فروردین 1395 درگذشت.

ویدیوی زیر کمیک استریپ “شیر شاه” با صدای بهرام زند است:

حسی وی یکی از دو تردید در تاریخ ملی بود که در 12 سپتامبر 2016 درگذشت. روایت هامفری بوگارت در “شاهین مالت” و “کازابلانکا” و کلارگ گیبل در ” هدر رفته »یکی از مشهورترین و فراموش نشدنی ترین آثار وی است.

عرفانی بازیگری برای بازیگرانی مانند اکبر عبدی در فیلم “سفر جادویی” ، کاظم افرندنیا ، جمشید هاشم پور ، محمد برسوزیان و محمد مطیعی است که بیش از 50 سال بازیگری کرده اند.

او همچنین در کارتون “لوک خوش شانس” صدای خود را به جای “جالی” بیان کرد.

خاطره مستقیم حسین عرفانی

مریم شیرزاد با استناد به آثاری مانند “آن شرلی” و “سالهای دور از خانه” (اوشین) در مورد درگذشت حسین عرفانی به ترند روز گفت: “علاوه بر بار هنر در خارج از اتاق نشیمن و استودیو بسیار فعال است. ” و این نه تنها برای من بلکه برای همکارانم نیز شادی آور بود ، وقتی به یاد می آوریم که او دیگر نیست ، متوجه می شویم که بخشی از انسانیت ما با او دفن شده است.

نقش دیگر حسین عرفانی بازی در نقش اصلی در سریال “خاطرات مدیرکل” محصول سوریه است.

در ادامه می توانید باز شدن نقشه آرنولد با صدای حسین عرفانی را مشاهده کنید:

پرویز بهرام او همچنین یکی از صداهای دائمی ایرانی است که در تاریخ 26 ژوئن 2009 درگذشت. صدای دائمی بهرام در مستند “جاده ابریشم” برای همه ایرانیان شناخته شده است. “ژان والژان” در سریال بینوایان ، شخصیت “لارنس اولیویه” در هنر هشتم و “اتللو” از جمله نقش های ماندگار این خواننده در هنر دوبله است. در ایران.

پرویز بهرام

پرویز بهرام در سال 1961 در منطقه Khongah تهران متولد شد. پدرش در بابل کار می کرد و او را به بابل بردند و شناسنامه اش را به بابل بردند. به همین دلیل بسیاری تصور می کنند وی در مازندران متولد شده است. با این حال ، او گفت ، “خانه های ایران همه جا است.”

پدرش مجسمه ساز بود اما علاقه چندانی به کار نداشت. بهرام درباره ورود خود به دنیای هنر اظهار داشت:

“وقتی به دبیرستان خاقانی رفتم ، با مرحوم حمید سمندریان دوست بودم و هر دو به کلاس آقای عبدالحسین نوشین رفتیم و از آن پس در تئاتر و دبیرستان کار کردم. ما قبلاً با حلقه های بوکس بازی می کردیم و قبل از اینکه در هنر کار کنیم. و برای تبدیل شدن به یک تئاتر فقط با پدرم مجسمه سازی می کردم.

عبدالحسین نوشین تئاتر حرفه ای را در ایران شروع کرد و من علاقه زیادی به تئاتر داشتم و مرحوم سمندریان نیز علاقه داشت و سپس برای ادامه تحصیل به آلمان رفت. من تئاترهای زیادی را در آنجا دیدم و بعداً آقای معینیان صدای من را اعلام كرد. “آنها در مورد ویدیوها شنیدند و از من برای دوبله به رادیو دعوت کردند.”

وی همچنین در مورد مشارکت خود در زمینه دوبله اظهار داشت: “من دوستی داشتم به نام آقای هوشنگ لطیف پور كه ​​با جعفر ولی و آقای رضایی در لاله زار بود و یك روز اتفاقاً ملاقات كردیم و به محض شنیدن صدای من من را صدا کرد. آنها پیروز شدند ، که در سال 1324 بود.

در آن زمان فیلم های زیادی برای خرید دوبله به ایتالیا آورده شده بود و در دوبله بین ما و ایتالیا رقابتی وجود داشت ، آنها حتی مرا به ایتالیا دعوت کردند و در آزمون قبول شدم ، اما چون مادرم تنها بود به من گفت اما به آنجا نخواهد رفت زمان کمی برای تجهیزات و فناوری در ایران وجود دارد ، اما امروز این فناوری بسیار بالا است و حتی با وجود اینکه زیرساخت ها محدود است ، اما کار واقعاً من را جذب کرده است.

“در آن زمان ، صاحبان فیلم از کشورهای مختلف فیلم خریداری می کردند و حتی افرادی را برای یادآوری انتخاب می کردند. در آن زمان جعفر ولی ، لطیف پور و ایرج دوستدار در صنعت دوبلاژ بودند. “

پرویز بهرام نیز قانون را در کار خود اعمال کرد ، اما خودش گفت که فقط دوبله ، سینما و مخاطبان زیادی را دوست دارد.

صدای پرویز بهرام را می شنوید که گفته می شود یکی از نقش های مورد علاقه او در فیلم “زنگ هایی است که او صدا می دهد” (ساخته ارنست همینگوی)


حم وی ملوان دیگری بود که مانند حسین عرفانی در سال 1397 در سن 71 سالگی درگذشت. عبادی از کودکی شروع به جست و خیز کرد و مانند برخی از دوبلورها در کارنامه خود کار کرد.

محمد عبادی دوبلور نقش های مختلفی را در سینما و تلویزیون ایفا کرده است از جمله “ناوارو” در اوکلند ، “جنگجویان کوهستان” و شی چن ، “از شمال” و تام ، “کارآگاه و رکس” در نقش های مختلف “شرلوک هلمز” در نقش های مختلف ، “جومونگ” ، “لوک خوش شانس” ، “سفرهای میتی کمان” و “ریو مادن”.

او در مورد کارتون های طولانی مدت مانند “لوک خوش شانس” و “سفرهای Miti‌kuman” اظهار نظر کرد.

صدای محمد عبادی را به عنوان دو خواهان در زیر می شنوید:

مهدی آریان نژاد وی همچنین یک خواننده صدا بود که تنها دو روز پس از حسین عرفانی در 14 سپتامبر 1997 درگذشت.

مهدی آریان نژاد در سال 1318 متولد شد و فعالیت حرفه ای خود را در دوبله از سال 1341 آغاز کرد. وی در آثاری مانند “لوک خوش شانس” (یکی از برادران) ، “مورچه و مورچه خوار “(مورچه خوار) ،” بازرس “(گروهبان دودو) ،” رابین هود “(پدر واین) ،” چوب “(برونکا) و عمو جان ناپلئون (شمس علی میرزا) و” هزاردستان “هستند ناناکواکو

علی همت مومیوند ، دوبلور کارتون گربه و سگ ، در مورد خاطرات زنده یاد آریان نژاد گفت: من تاکنون ندیده ام که کسی مرا آزار دهد. وی از نظر اخلاقی قائم بود و از نظر کار ، تمام وظایفی را که به او محول شده بود با تمام توان انجام می داد. به همین دلیل است که از همه مسئولیت هایی که ذکر کرده اند فرار کرده است.

نمونه هایی از تحقیقات مهدی آریان نژاد از جمله دمیدن کارتون “مورچه خوار” را می توانید در فیلم زیر مشاهده کنید:


مهدی علی محمدی | او الكلی سابق بود و صدا در 4 سپتامبر 2009 ساكت بود. زنده یاد مهدی علیمحمدی در چهارم فروردین 1303 در تهران متولد شد. وی از سال 1340 وارد تلویزیون شد و شروع به گویندگی و تمجید از دوبله کرد.

حم

“خانواده دکتر ارنست” ، “نویسندگان بزرگ جهان” ، “ربکا” ، “نیک و نیکو” و … از جمله شاهکارهایی هستند که توانستند علیم محمدی را حفظ کنند.

زنده یاد علیمحادی در جشنی که در سال 2017 با حضور بزرگان دوبلاژ برگزار شد قصه گویی و دوبله را نه یک حرفه بلکه عشق او دانست و افزود: “به دلیل این علاقه ، من در طول دهه های کار خود همیشه خوشحال بوده ام و هرگز خسته نشده ام. “

مثال مهدی علیمحمدی را در زیر می شنوید:

بیژن علی محمدی | وی همچنین یکی از بدبینان سابق بود و در سال 1940 متولد شد.

علیمحمدی در سریال های “امام علی (ع)” و “روشن تر از سکوت” ، فیلم “روزهای عمل” ، فیلم “لاک پشت های نینجا” و بسیاری از فیلم های مستند حضور داشته است.

او همچنین به سریال “معمای شاه” پرداخت اما شخصیت امام خمینی (ره) و آیت الله طالقانی را خطاب نکرد.

علیمحمدی در نوامبر 2009 پس از دو هفته بستری شدن در بیمارستان امام خمینی درگذشت.

امسال نیز ، زمانی که کرونا بهانه ای تلخ برای از بین بردن صدای ماندگار دیگری برای کشور ، خاطرات زنده شد لز لل.

جلیلوند هنرمندی زیبا و زیبا بود که در بازیگری نیز فعالیت داشت و با بازی در چند نقش علاوه بر صدای خود ، ظاهر خود را برای مردم ماندگار کرد.

چنگیز جلیلوند در 27 نوامبر 1961 در شیراز متولد شد و در 23 دسامبر 2016 به علت بیماری قلب و ریه درگذشت.

او در بسیاری از بازیگران داخلی و خارجی مانند مارلون براندو ، پل نیومن ، محمدعلی فردین ، ​​بهروز وثوقی و … بازی کرده است و تأثیر بازیگران را دو چندان کرده است صدای او.

در اینجا مثالی از آخرین کارهای چنگیز جلیلوند آورده شده است:

بنابراین ، در مدت زمان کوتاهی ، یعنی بین سالهای 1397 و 1399 ، بخش دوبلاژ در این کشور یک ستاره از دست داد. صداهایی که به دلیل نقش او و بازیگر بزرگ ، گاهی حتی طولانی تر شده اند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا